Gość: lendo IP: 195.117.157.* 22.09.10, 14:48 to tak w nawiązaniu do dzisiejszego dodatku Dom - str 13 a na Jana Kazimierza kawalerki poniżej 200tyś - ciekawe ile mają marży ( może dokładają ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rumun_navigator Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . 22.09.10, 15:48 A co konkretnie w tym Wilanowie za 6k? Może kolega szukający 50m się załapie? Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . 22.09.10, 19:26 nie dla kolegi... tylko dla rumuna, i tak nie będzie tam gdzie trzeba, od złej strony świata, za daleko do miasta, za blisko do wiochy, zły kolor elewacji, winda nie tej firmy... a okna kwadratowe zamiast okrągłych... Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . 22.09.10, 19:30 Wilanów za 6 tys/metr do jest dwa razy za drogo. To jest podmokła wiocha bez najmniejszej infrastruktury. pustynia. 6 tys zł za metr, kupując normalne jak na europejskie warunki mieszkanie a nie 40 metrowy kurnik jest kupa kasy i szkoda ją wywalać na takie zasyfione nieskończoną ilością pustostanów miejsce. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- www.scenial.pl demoscena computer art publicystyka atari commodore 64 amiga playstation dreamcast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . IP: *.home.aster.pl 22.09.10, 20:29 nie przesadzajmy! tylko w Wilanowie mozna miec mieszkanie z widokiem na wyrzutnie rakiet balistycznych, zwana dla niepoznaki Swiatynia Opatrznosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABAR Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . IP: *.home.aster.pl 23.09.10, 08:15 Witam Zacznę od tego że nie prawdą jest że Wilanów to są tereny podmokłe. Ale proszę cię kolego scenial nie gadaj bzdur. Mieszkałem na Wilanowie 26 lat i nie powiem zeby było źle. było wręcz zjebiaszcza. (w tych bloczkach po drugiej stronie ulicy) Co z tego że kawałek od centrum ale sorry dojazd do centrum z wilanowa zajmuje tyle samo co z bemowa i innych okolicznych. Niestety deweloperzy się pośpieszyli i zaczęli źle budować. Podejdzcie sobie na drugą stronę ulicy i zobaczycie o co mi chodzi. żaden z bloków w tzw. zatoce czerwonych nie jest podmokły. od 1984 nic tam się z tymi blokami nie działo i nie dzieje. Wiec prosze oszczędź sobie wilanów a doczep sie do bezmyślnych deweloperów. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . IP: *.merck.de 23.09.10, 08:45 Wilanow jest nie tylko kolo swinojewa, ale widac od lat bales sie wychodzic z zamknietego komuszego osiedla. Pojedz sobie, madralo, na druga strone Powsinskiej i sprawdz czy tam tez nie ma terenow zalewowych/podmoklych i potem komentuj. I nie wprowadzaj ludzi w blad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aBART Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . IP: *.home.aster.pl 23.09.10, 22:54 Widze że kolega na topie- tereny zalewowe. to jest teraz cool. pewnie stałeś też pod pałacem bronić krzyża. Powiedz mi ile razy jak żyjesz wisła zalała te tzw. "tereny zalewowe" . Jak już tak dokładnie to nie są tereny zalewowe tylko dawne koryto wisły i siega ono do spacerowej a w drugą idzie koło powsina i dalej. I to jest problem- koryto wisły misiu pysiu kolorowy. Jak budowali koło mnie blok normalnie posadzony to przez rok wypompowywali z dziury wodę. Co do świnojewa - to jesteś burakiem pewnie z LLU. To cię kolego boli a nie wilanów sam w sobie. He he żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . IP: *.home.aster.pl 26.09.10, 13:05 Widzę, ze kolega przestudiował atlas Warszawy - brawo! Na naukę ponoć nigdy nie jest za późno. Ale kultury osobistą zmienić już trudniej - buractwo wychodzi z każdego Twojego zdania. No ale trudno Ci się dziwić, jak wolne chwile spędzasz na wypompowaniu wody z piwnicy w swojej prestiżowej inwestycji na którą zaciągnąłeś frajerski kredyt na 30 lat :) Oby tylko sił starczyło - powodzenia! :D Odpowiedz Link Zgłoś
wawak1 Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . 23.09.10, 08:56 Zatoka czerwonych świń to inna sprawa, tam faktycznie jest w miarę sucho. Na polach jednak, tam gdzie wybudowano osiedle, woda czasami potrafiła stać miesiące. Dlatego też ten teren został zmeliorowany. te niby ozdobne kanałki wzdłuż Klimczaka służą do odciągania wody z gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . IP: *.chello.pl 27.09.10, 22:03 Trudny wybór: mieszkać 'ze świniami', czy 'na bagnie'? Jednakowoż i tu i tam 'prestiż'. Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: Coś cienko dziś wątków - a tu Wilanów -6tyś . 23.09.10, 08:49 a mozesz podac jaki to dev tak psuje rynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilanów = Białołęk Wilanów = Białołęka IP: 194.169.228.* 23.09.10, 15:26 Wilanów = Białołęka i tyle w temacie a teraz szczekajcie Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Wilanów = Białołęka 24.09.10, 15:05 No i muszę się zgodzić. Ludzie, którzy dali się naciąć na przygowywane parę lat medialne oszustwo wg którego Wilanów miał się stać prestiżowa dzielnicą sami są sobie winni. To jest taka sama dziura jak Tarchomin na północy warszawy czy Ursus na południowym zachodzie. Pusto, głucho, ciemno, do pracy i do centrum daleko. Wilanów ma dodatkowy minus okropnego podmokłego klimatu, z którym równać się może chyba tylko wał miedzeszyński, tak samo ubłocony i zakomarzony. Tyle, że to równanie nie w górę, a sięgające, nome omen, zalewowego mułu. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ www.scenial.pl demoscena computer art publicystyka atari commodore 64 amiga playstation dreamcast Odpowiedz Link Zgłoś
the_last_guardian_angel Re: Wilanów = Białołęka 25.09.10, 13:46 Gość portalu: Wilanów = Białołęk napisał(a): > Wilanów = Białołęka > a teraz szczekajcie To ja sobie pozwolę. Uważam, że w ogóle nie wolno porównywać tych dwóch lokalizacji. Wilanów jest o niebo lepszy. Komunikacja: bus 522 20 minut do centrum, bus 519 20 minut do centrum alternatywną drogą, do metra 10 minut busem. Ile minut jedzie się do metra z Białołeki? Trzy duże drogi łączące Wilanów z miastem: Sobieskiego, Wilanowska i Powsińska. A w przypadku Białołęki co mamy? Jedną, za**baną Modlińska z ruchem wylotowym z miasta Rekreacja: park w Wilanowie, park kultury w Powsinie, ogród botaniczny w Powsinie - wszystko połączone ścieżkami rowerowymi, basen na Warszawiance rzut beretem. SGGW kawałeczek pod górkę. Białoleka - pole, szczere pole. Ewentualnie zakład karny. Więcej mi się az nie chce pisać... Moim zdaniem Bialoleka powinna być dwa razy tańsza od Wilanowa żeby w ogóle rozważać te lokalizację na powaznie. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Wilanów = Białołęka IP: *.fbx.proxad.net 25.09.10, 22:20 Jaki "park w Wilanowie"?! Mowisz o PLATNYM parku palacowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Wilanów = Białołęka IP: *.acn.waw.pl 25.09.10, 22:25 jak to mówią, lepszy płatny park niż bezpłatny zakład karny,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aBART Re: Wilanów = Białołęka IP: *.home.aster.pl 26.09.10, 08:17 Nie no w sumie oni mają na białołęce "park" handlowy. i można po nim chdzić za darmo. NIestety wszystkich nie zadowolisz. Dlatego każdy ma wybór. Może kupić tam albo tam. Chyba że kasa nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
the_last_guardian_angel Re: Wilanów = Białołęka 26.09.10, 18:34 Gość portalu: miu napisał(a): > Jaki "park w Wilanowie"?! Mowisz o PLATNYM parku palacowym? Dokładnie. Może i płatny, ale za to psie gó... free. Poza tym można kupić (przynajmniej kiedyś można było) permanentną wejściówkę. I wtedy wychodziło grosze. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wilanów = Białołęka IP: *.home.aster.pl 26.09.10, 19:23 oj lubisz prestiz, lubisz... no ale w koncu mieszkanie na Wilanowie nobilituje! Odpowiedz Link Zgłoś
the_last_guardian_angel Re: Wilanów = Białołęka 26.09.10, 19:31 Gość portalu: ... napisał(a): > oj lubisz prestiz, lubisz... To teraz jak ktoś kupi sobie bilet do parku, albo, dajmy na to, do ZOO to to jest prestiz? W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wilanów = Białołęka IP: *.home.aster.pl 26.09.10, 19:35 do zoo tez sobie kupiles roczny i kosztowalo Cie "grosze? ? P.S. I napisz jeszcze ile jedziesz do tego zoo z Wilanowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Contra Re: Wilanów = Białołęka IP: *.chello.pl 26.09.10, 14:31 a ile z "apartamentu z Klimczaka" musisz isc z buta na przystanek 522 ?? mojej znajomej zajmuje to 20 minut a z powrotem odbiera z platnego zlobka dzieciaka (1700 pln dodatkowy koszt do zycia na Wilanowie, innych zlobkow tam nie ma) odbiera z Vogla i musi w blocie isc po tych plytach kolejne 20 minut. z tarchomina do metra juz za rok tramwajem bedzie 15 minut, poza tym na Tarcho jest cala infrastruktura. Ok. Na Wilanowie zbuduja wam za 10 lat szkole, przedszkole jakas galerie i wtedy bedziecie mogli powiedziec = mamy komfort zycia podobny jak w dzielnicy Tarchomin. Poki co nie ma ani szkol publicznych, przedszkoli i zlobkow (co sprawia ze utrzymanie dzieci jest koszmarnie drogie), ani bazarku,ani sklepow z normalnymi cenami.. generalnie nic nie ma. JEDYNE CO JEST TO KLATKI SCHODOWE WYLOZONE KAMIENIEM ..prawdziwa osloda po 20 minutowym spacerze z dzieciakiem w wozku po kamiennych plytach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolak Re: Wilanów = Białołęka IP: *.chello.pl 26.09.10, 17:08 Contra zgadzam się z Toba co do argumenty o edukacji dzieci - u mnie on przewazyl. Mieszkajac w Miasteczku nawet nie mozna pomazyc o wyslaniu dzieci do panstwowego zlobka, przedszkola, szkoly podstawowej. Takze Koszty samej edukacji/wychowania dwojki dzieci wynoszą ponad 3 tys pln. Mieszkając w jednej ze starych dzielnic można przynajmniej powalczyc o miejsce w panstwowej, polprywatnej placowce (gdzie oplata wynosi np. 500 pln). W miasteczku jest się skazanym na placenie po 1500-2000 zł od dziecka i do tego jeszcze trzeba je wozic np. na stary wilanow. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
the_last_guardian_angel Re: Wilanów = Białołęka 26.09.10, 18:25 Gość portalu: Contra napisał(a): > a ile z "apartamentu z Klimczaka" musisz isc z buta na przystanek 522 ?? mojej > znajomej zajmuje to 20 minut Dawno nie chodziłem więc ciężko powiedzieć... Ale wg google maps z pętli autobusowej do skrzyżowania Klimczaka/Sarmacka jest 1.0km i piechota pokonuję się to w 12 minut. Sarmacką bezpośrednio do Alei Wilanowskiej będzie 650 metrów czyli jakieś 7 minut. > a z powrotem odbiera z platnego zlobka dzieciaka ( > 1700 pln dodatkowy koszt do zycia na Wilanowie, innych zlobkow tam nie ma) odbi > era z Vogla i musi w blocie isc po tych plytach kolejne 20 minut. Sarmacka/Kilmczaka do Vogla/Koralowa 1.1km 14 min. > z tarchomina do metra juz za rok tramwajem bedzie 15 minut, poza tym na Tarcho > jest cala infrastruktura. Tak, tak tu na razie nie jest bosko, ale będzie Władywostok. Może rozmawiajmy o tym co jest, a nie o tym co może będzie? A poza tym to nie jest rozmowa o Tarchominie. > Ok. Na Wilanowie zbuduja wam za 10 lat szkole, przedszkole jakas galerie i wted > y bedziecie mogli powiedziec W Powsinku jest bardzo ładna podstawówka, z wykurczystą salą gimnastyczną. Pamietam jak do tej podstawowki dowozili autobusami dzieciaki z Ursynowa. W czasach gdy Ursynow nie byl najbardziej pozadana lokalizacja Warszawy, a znacznie wiekszym wygwizdowem niz obecne Miasteczko Wilanow. Z jednym, jedynym Megasamem. W samym Wilanowie liceum vis a vis McD. Chyba że masz potrzebę, żeby szkołę widać było z okna co by dziecie nie musiało przez ulice przechodzić. Przedszkola to nie wiem, dawno nie chodziłem :) Potrzeby zakupowe-galeriane powinien chyba zaspokoic Sadyba Best Mall. A jezeli nie to w granicach 4-5km jest cala infrastruktura Ursynowa, jakies Multikina czy KEN Centery. >= mamy komfort zycia podobny jak w dzielnicy Tarchomin. Rozmawiamy o Bialolece czy o Tarchominie? W sumie podobny syf, ale warto przez grzecznosc rozroznic. Docelowo Bialoleka 2.0, Tarchomin 3.0, Wilanow 4.0 klocki za kwadrat :) >Poki co nie ma ani szkol publicznych, przedszkoli i zlobkow (co sprawia z e utrzymanie >dzieci jest koszmarnie drogie), ani bazarku,ani sklepow z normalny mi cenami.. generalnie >nic nie ma. Generalnie to mam wrażenie, że nie do końca wiesz o czym piszesz... Brak bazaru zaliczył bym na + (nie jestesmy w Istambule), ale jak ktos bardzo potrzebuje to jeden kolo BestMallu jest, a i drugi sie znajdzie w okolicy... W. PS. W ramach wyjaśnienia. Nie muszą NAM nic budować, ponieważ nie jestem posiadaczem 'apartamenta' w Miasteczku Wilanów. Owszem, mieszkałem w tym rejonie przez kawałek życia, jak i mieszkałem przez drugi kawałek życia na Bródnie - w pewnej bliskości Białołęki i Tarchomina. Pozwala mi to spojrzeć z pewnym dystansem na obie te lokalizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolak Re: Wilanów = Białołęka IP: *.chello.pl 26.09.10, 19:04 Tej jesieni i tej zimy zycze Ci milych spacerow do przystanku na 522 1,1 km (bedzie ostro pizgac takze czasy rzedu 12 minut powinienes wykrecic;-) gorzej jak masz np zone i co ona tez na obcasach wykreci 12 minut??) i potem milego czekania i marzniecia na przystanku autobusowym I tez Ci zycze fajnych spacerow z powrotem od Vogla plytami do apartamentow! Ale tutaj zebys poczul klimacik to oprocz zimy powinienes miec tez dzieciaka z wozkiem! Do Powsinka do szkoly prosze bardzo! a to jest tam jakis transport? Polnord zorganizowal? Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Wilanów = Białołęka 26.09.10, 18:55 haha, 20 minut autobusem z wilanowa do centrum. :)) chyba ostatnim kursem o 23, bo w szczycie taki czas przejazdu to jest czyste s-f. i to jeszcze na dodatek jakimś wyśnionym autobusem 522, który nie kursuje. uwielbiam was naganiacze. sorry, ale perspektywy tarchola na tle wilanowa wyglądają całkiem nieźle. otworzą most północny i trasę tramwajową do młocin, dojazd do centrum to będzie 15 minut tramwajem + drugie tyle metrem i jesteśmy na miejscu. poza tym normalna infrastruktura już tam jest, szkoły, sklepy itd. a na wilanowie jakie są perspektywy na następną pięciolatkę? to co te dzielnice odróżnia, to przede wszystkim marketing. bo wiadomo, wilanów to pałace królewskie, młodzi dynamiczni wypoczywający po ciężkim dniu pracy w korporacji. ;-)) chcecie płacić za te bujdy jak za zboże, wolna wola, ale nie opowiadajcie bajek o wspaniałości tej dzielnicy. bo jest to zadupie warszawy z kiepskim dojazdem i beznadziejną infrastrukturą. Odpowiedz Link Zgłoś
the_last_guardian_angel Re: Wilanów = Białołęka 26.09.10, 19:21 perneon napisał: > haha, 20 minut autobusem z wilanowa do centrum. :)) jezeli cala trase przejezdzal w 44 do 56 minut to ile mogl jechać odcinek Wilanów - Plac Prostytucji? Mówisz kwadrans? warszawa.wikia.com/wiki/522 > bo w szczycie taki czas przejazdu to jest czyste s-f. i to jeszcze na dodatek > jakimś wyśnionym autobusem 522, który nie kursuje. ------- W 2009 roku na tą samą pętlę skierowano linię 520, a 1 września 522 przemieniono w linię okresową ze zmianą oznaczenia na 422. -------- Człowiek starej daty jestem. Nie nadążam za zmianami.... > uwielbiam was naganiacze. I ja zostałem naganiaczem hehehhe... Moze i kretynofil kiedys zostanie. > sorry, ale perspektywy tarchola ponownie przypominam, ze nie o Tarchominie jest rozmowa.... W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wilanów = Białołęka IP: *.home.aster.pl 26.09.10, 19:28 "Człowiek starej daty jestem. Nie nadążam za zmianami.... " za czesto Was widac rotuja w biurach handlowych i nie nadazasz :) "ponownie przypominam, ze nie o Tarchominie jest rozmowa...." ucz sie, niedlugo moga Cie przerzucic na Bialoleke - w koncu jak bedzie tramwaj+metro to i tam trafi Twoj prestizowy pracodawca Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Wilanów = Białołęka 26.09.10, 19:42 aniele, zejdź proszę z niebios na ziemię i przestań cytować rozkłady jazdy. można do nich przywiązywać wagę tylko jeśli dotyczą metra lub tramwaju. w przeciwnym wypadku czasy przejazdy w warszawie są kompletnie nieprzewidywalne. trochę dojeżdżałem z sadyby, czyli niedalekich okolic wilanowa i powiem, że 40 minut to jest realny czas przejazdu do okolic świętokrzyskiej. 20 minut do centrum to się jedzie tramwajem z woli albo żoliborza, ale nie z południowych rubieży warszawy. > ponownie przypominam, ze nie o Tarchominie jest rozmowa.... wprost przeciwnie, taki jest tytuł podwątku. to nie jest sympozjum naukowe, tylko forum internetowe, ktoś lekko opłynął od głównego tematu wątku, więc dyskutujemy sobie o zestawieniu wilanowa z białołęką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Wilanów = Białołęka IP: *.147.199.207.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.09.10, 22:03 perneon >>> tak jak sensownie z reguły piszesz, to teraz troche ci nie wyszlo. Rozumiem, ze ogolna teza moze ci nie pasowac, ale koles pisze z sensem i trudno mu zarzucic brak podania obiektywnych argumentow, ze o tekście o Istambule nie wspomne:). Co do twojego jezdzenia z sadyby, to pewnie jezdziles czerniakowska, a angel pisze o sobieskiego, roznica jest bardzo duza i 20 min jest do osiagniecia spokojnie. Wiem z doswiadczenia, bo tez tamtedy jezdzilem. Co mi sie nie podoba na MW, to calkowity brak miejsca dla dzieci. Tam jest tylko blokowisko, male dziedzince przy blokach i ulice, zero boisk, zero przestrzeni, wszystko zawalone betonem. Troche jakby centrum (nawet ładne), ale bez sensu dla rodzin z dziecmi. O Bialolece sie nie wypowiadam, bo slabo znam. Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Wilanów = Białołęka 27.09.10, 12:47 mistrzu, nie chce mi się kłócić, może my mieszkamy w innym mieście. u mnie w warszawie, przejechanie w godzinach szczytu autobusem odległości rzędu 11km ze skrajnej dzielnicy do centrum jest nie do wykonania w 20 minut. może zrobili na całej długości buspas, w takim razie masz rację. w przeciwnym wypadku niezależnie którędy wjeżdżasz masz przed każdym skrzyżowaniem korek - mniej więcej od wysokości idzikowskiego aż do centrum. nie są to jakieś kilometrowe giganty jak na puławskiej od piaseczna, ale jednak swoje trzeba odstać. Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Wilanów = Białołęka 27.09.10, 12:52 jeszcze tylko dodam, że wg rozkładu metra przejazd od stacji imielin do stacji centrum trwa 16 minut. więc jakim cudem podobną odległość stojącym w korkach autobusem pokonasz w 20 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Wilanów = Białołęka IP: 217.98.20.* 27.09.10, 12:55 perneon nie przesadzaj 11km to do centrum jest z ursynowa czy ursusa z wilanowa trochę mniej. Wilanów komunikacyjnie jest lepszą lokalizacją niż białołęka, od strony infrastruktury społecznej już niekoniecznie. Z drugiej strony część białołęki za rok zyska całkiem dobrą komunikację przez most północny, bielany, które znacznie za to stracą Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Wilanów = Białołęka 27.09.10, 13:11 nie wziąłem tych 11km z kapelusza, tylko z google maps. w zależności od opcji to jest 10-12km. jak policzysz od płnocnych granic wilanowa do południowych granic śródmieścia to wyjdzie pewnie z 8 km, ale mówimy o dojeździe miasteczko wilanów - centrum, więc liczymy uczciwie. jasne że wilanów jest obecnie lepszą opcją komunikacyjnie. ja porównywałem wilanów do tarchomina, a nie do lewandowa pod markami (jak to pięknie ktoś tutaj określił). ;-) właśnie mając na myśli tramwaje + most północny. teraz z tarchola dojazd jest beznadziejny, ale za rok będzie to bardzo ciekawa alternatywa dla wilanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Wilanów = Białołęka IP: *.tpnet.pl 27.09.10, 14:00 faktycznie te 10-12km będzie, i tam kupowali po 9k z metra ? :-) W większości miast europejskich rozmiarów Warszawy tak oddalone od centrum sa już miesjcowości satelitarne. Jak białołęka z tarchominem zaczną walić do pracy mostem północnym to niestety drogi na bielanach i żoliborzu kompletnie się zapchają a do metra w godzinach szczytu wejdzie się po puszczeniu 10 składów, więc czy będzie ta komunikacja lepsza od wilanowa to nie byłbym tego taki pewien Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Wilanów = Białołęka 27.09.10, 15:07 co tam odległość, przy niektórych blokach jest problem, żeby przejść suchą stopą kilkaset metrów - bo nie ma normalnej drogi. na bemowie, po zachodniej stronie lazurowej też devy nastawiali takiej żenady kilkanaście bloków. dojazd autostradą z betonowych płyt, z apartamentowca widok na pole z burakami... tylko że niedaleko jest pętla tramwajowa i niezła bemowska infrastruktura. no ale bemowo to nie wilanów, nie ma tego PRESTIŻU. ;) co do komfortu podróży masz rację, chociaż z tego co pamiętam metro jest teraz w trakcie przetargu na drugie tyle składów co ma obecnie. część trafi na drugą linię, ale i na starą pewnikiem coś skapnie. metrem z ursynowa w szczycie już teraz podróżuje się paskudnie, nie sądzę żeby od strony bielan miało to wyglądać gorzej. gorzej z drogami, szczególnie jak zaczną robić S8 między powązkowską a wisłostradą. to dopiero będzie szał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Wilanów = Białołęka IP: 217.98.20.* 27.09.10, 15:19 ulice na bielanach prawdopodobnie totalnie się zakorkują czy metro udźwignie drugie tyle pasażerów? obawiam się, że będzie niezła jazda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArymo Re: Wilanów = Białołęka IP: *.chello.pl 27.09.10, 21:20 Czesiu dlaczego tak pitolisz czarnymi myslami o Zoliborzu i Bielanach? Juz dziś tabuny ludzi z Tarchomina i Bielan walą do centrum przez Zoliborz. Czy myslisz ze ma to jakis wplyw na ludzi mieszkajacych np. na Zoliborzu Uredniczym czy Zolbiorzu Dziennikarsim. W ich perspektywie nic sie nie zmienia..w dalszym ciągu przed oknem mają piekny starodrzew i 5 minut spacerkiem do stacji metra. Nikt normalny z Bielan czy Zoliborza do centrum samochodem nie jezdzi (bo tu mamy swietna komunikacje). Zakorkowane ulice sa problemem tylko dla mieszkancow dzielnic w ktorych nie ma komunikacji miejskiej takich jak Tarchomin, Wilanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Wilanów = Białołęka IP: 178.73.49.* 27.09.10, 22:02 Czarne myśli?, nie przesadzaj to tylko analiza, mogę się oczywiście mylić jednak fakty są przeciwne. Obawiam się, że tabuny chetnych na dojazd przez bielany znacznie się zwiekszą, jeśli by tak nie było to dla kogo by most budowano ? żoliborz zieloną wyspą "dzięki temu" się nie ostanie, z bielan stoi na drodze do centrum :-) > starodrzew i 5 minut spacerkiem do stacji metra. Nikt normalny z Bielan czy Zo > liborza do centrum samochodem nie jezdzi (bo tu mamy swietna komunikacje). ? strasznie dużo więc nienormalnych w tych dzielnicach :-) nawiasem czy wszyscy mieszkancy bielan i żoliborza pracują w centrum? sorki, że psuje ci humor Odpowiedz Link Zgłoś