IP: *.171.118.226.static.crowley.pl 28.09.10, 22:51
Co myślicie? Sedno i nowa oferta "świetlista"?
Obserwuj wątek
    • ro1nik Re: sedno 29.09.10, 11:27
      Jak przystało na rolnika - przecież to jest ekhm "osiedle" na wsi a nie w Warszawie.
    • Gość: gosc Re: sedno IP: *.cwd.waw.pl 01.10.10, 08:08
      tez jestem zainteresowana ta inwestycją... sedno ma raczej dobre opinie...
      • Gość: miu Re: sedno IP: *.fbx.proxad.net 01.10.10, 12:45
        Poczytaj sobie na forum Jozefoslawia jak tam sie mieszka.
    • Gość: opiniobiorczyni Re: sedno IP: *.171.118.226.static.crowley.pl 01.10.10, 14:05
      no to niewiele macie do powiedzenia...
      Jak nie ma co obszczekać, czy wyzwać od sprzedawców inwestycji, to krucho z wypowiedziami...

cóż...
      trzeba będzie czekać na rozwój inwestycji... i szukać opinii w realu.....
      • andy322 do opiniobiorczyni 01.10.10, 15:32
        opiniobiorczyni napisz na maila andy322@gazeta.pl
        • Gość: zainteresowany Re: do opiniobiorczyni IP: *.cwd.waw.pl 07.10.10, 07:46
          tez jestem zainteresowany tą inwestycją ...opinii jednak brak. kiedys deweloper był w czołówce, teraz nie wiem, ale chyba wciaz budują bo na stronie maja informację o ukończonych inwestycjach..
          • Gość: gosc świetlista IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.10, 10:55
            czy ktoś kupił już w tej inwestycji? też jestem zainteresowany, nawet byłem w okolicy ale tam jeszcze dziury w ziemi nawet nie ma!!. ktoś wie kiedy planują wybudować segmenty?
    • Gość: jacek Mocna firma i dobra propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 08:04
      Mozna wchodzil - NPV bedzie na pewno dodatni w perspektywie 2-3 lat
      • Gość: ... Re: Mocna firma i dobra propozycja IP: *.merck.de 17.11.10, 09:22
        No Jelonki - biegiem, bo Wam wykupią SUPER inwestycję o dużej stopie NPV.
        Tylko pamiętajcie - kredyt na 110%,m koniecznie z OPEN FINANCE!
        • Gość: jacek Open Finance to solidna propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 09:40
          dzieki za hint

musze sie tylko dowiedziec czy ta opcja z 110% jest lepsza bo moj broker proponowal rowniez opcje na 130% LTV
          • Gość: property man pracownicy property developmeny sa pelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 12:13
            podziwu dla sowjego szefa, ze wlasny prywatn czas poswieca na podszywanie sie na forum pod jacka

ile blyskotliwych, celnych opinii krzempusi, szefie nasz kochany tu publikujesz !!!

jakie to piekne wzruszajace i godne nasladowania !!!
            • Gość: gosc świetlista IP: *.cwd.waw.pl / 10.102.3.* 10.01.11, 07:41
              szukam opinii o tym deweloperze i lokalizacji
              • przemek1971 Re: świetlista 27.01.11, 21:39
                Na temat lokalizacji nie mam zdania.

O deweloperze mam zdanie wyjątkowo podłe.
                Ostatnio poczynili wiele inicjatyw związanych z cięciem kosztów, co przełożyło się na dalszy spadek jakości i wzrost usterkowości.

Wśród sąsiadów (klientów sedna) nie napotkałem na zadowolonych.

Serdecznie nie polecam. Budowanie z nimi to duże ryzyko.
                • Gość: gosc Re: świetlista IP: *.cwd.waw.pl 15.02.11, 07:50
                  podaj wiecej faktów jestem zainteresowany tą inwestycją na świetlistej budowa idzie, sa nawet zdjecia na ich stronie wiec chce wiedziec co z nimi nie tak... jakiego typu te usterki? nie poprawieli ich.. prosze o fakty przemek 1971
                  • Gość: gość Re: świetlista IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.11, 19:54
                    ktoś kupił na świetlistej?
                    • Gość: gość który kupił Re: świetlista IP: *.qg.com 08.06.11, 15:04
                      Tak, nawet już sporo sprzedali, jesteś zainteresowany kupnem czy już kupiłeś?
                      • andy322 Re: świetlista 08.06.11, 16:16
                        ja kupiłam. sąsiadów zapraszam na priv
                    • Gość: mr świetlista - czy ktoś kupił IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 22:46
                      Nie, ale kupił w pobliżu i wie jedno: od Sedna więcej niczego nie kupi. Może zaprosić i pokazać co spaprano i jak potem kupującego potraktowano. Generalnie: partanina goni partaninę, a uprzejmość kończy się w chwili, kiedy się zaczynają kłopoty. Stosunek jakości do ceny fatalny.
                      macrad@gazeta.pl
                      • Gość: gosc Re: świetlista - czy ktoś kupił IP: 77.114.118.* 26.07.11, 08:49
                        to moze jakies konkrety skoro tak jest jak mowisz... czy tez kolejny z konkurencji???
                        • macrad Re: świetlista - czy ktoś kupił 12.05.12, 15:01
                          Nie chce mik się wszystkiego wypisywać, zapraszam do skorzystania z mojego prywatnego adresu albo po prostu do wizyty u mnie w domu. Pokażę i opowiem co i jak.

Żadna konkurencja, nie pracuję w branży budowlanej, jestem tylko byłym (i niech tak zostanie!) klientem firmy Sedno.

Pozdrowienia,
                        • Gość: Właściciel Re: świetlista - czy ktoś kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 20:25
                          To może ja pozwolę sobie kilka konkretów, jako jeden z tych, którzy dali się nabrać na Sedno Sp. z o. o. Wykonawcy szczają po ścianach (osobiście ich na tym nakryłem przebywając na budowie z architektem), w puszkach na włączniki świateł i kontakty, gaszą i zostawiają papierosy po czym montują w nich kontakty. Pod dachami zostawiają butelki i puszki po piwie. Dachy przeciekają i są zaklejane taśmami izolacyjnymi, które załatwiają problem na 2-3 lata póki się nie odkształcą od zmian temperatury (zima/lato). Zmuszony byłem rozbierać dach na koszt własny, żeby go naprawić po fachowcach z Sedno, więc widziałem na własne oczy co tam znalazłem.
                          Czy tyle konkretów Państwu wystarczy?
                          Nabity w Se(DNO) i nie pracujący w branży budowalnej.
                          • Gość: mick Re: świetlista - czy ktoś kupił IP: 195.245.213.* 09.12.13, 12:58
                            UWAGA NA SEDNO!!!! Developer- oszust. Proponuję wybrać się na ich poprzednie inwestycje, na przykład na ul Bekasów. Teraz nazywają się Perłowa Sedno Dom, strona perlowa.com.pl !!!! Błędy w sztuce, fatalne izolacje, wszędzie wilgoć, garaże się rozsypują. Nie dawajcie się nabrać państwu Poddanym i panu Chmielewskiemu! Zapraszamy na ich poprzednie inwestycje- wszystko jest na papierze. A oni zmieniają spółki i uciekają od odpowiedzialności.
    • Gość: zzz Re: sedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 20:18
      Trole, macie swoje wątki o tym jak to już za miesiąc mieszkania w Wawie po 1500zł będą i tam możecie dzielić się swoimi przemyśleniami. Dajcie żyć normalnym użytkownikom.
      • Gość: zainteresowany Re: sedno IP: *.blokowe.pl 30.04.12, 20:11
        szukam opinii
        • Gość: Julka Re: sedno IP: *.play-internet.pl 30.04.12, 23:26
          Myslelismy o tym osiedlu jakis czas temu ale zrezygnowaliśmy bo lokalizacyjnie osiedle to bardziej na wsi niż w mieście, czyli do sklepu i wszędzie indziej tylko samochód. Praktycznie nic nie masz "pod ręką" (czytaj: iśc na piechote)
          Architektura wątpliwa. Mi się nie podoba to, że domek wygląda na jednorodzinny a mieszkaja w nim dwie rodziny. To tak jakbys ty mieszkał u kogoś w domu chyłkiem albo ktos u ciebie mieszka gościnnie, na górze. Mysle, że taki wariant to pomyłka. Dla mnie napewno.
          Rozkład pomieszczeń też pozostawia bardzo wiele do życzenia.
          Mysle, że mieszkanie tam to kiepska inwestycja bo taka koncepcja mieszkania się nie przyjmie i mieszkania mocno straca na wartości

O Deweloperze napisze z doświadczeń znajomych bo mieszkają w domku na jednym z wczesniejszych osiedli. Deweloper z gatunku dobrych, lub bardzo dobrych do momentu popisania umowy. Potem jest juz odwrotnie. Olewka kompletna a im bardziej będziesz dochodził swoich praw tym gorzej będziesz traktowany. Z tego co wiem, to żadna z wielu mniejszych lub większych usterek zgłąszanych deweloperwi nie została usunięta. Część usuwali na własny koszt a na część musieli machnąc ręką. niestety taki to deweloper m.in dlatego my tez zrezygnowaliśmy
        • Gość: Julka Re: sedno IP: *.play-internet.pl 30.04.12, 23:32
          A jeszcze woli jasności... Ty pytałaś o Osiedle świetlista? Bo w sumie nie sprecyzowałas a ja o tym osiedlu pisałam jakby co ;)
      • macrad Re: sedno 12.05.12, 14:57
        Stanowczo odradzam. Mieszkam na osiedlu "Śnieguliczki" w Józefosławiu. Wszystko było ładnie i piękne do chwili podpisania aktu notarialnego. Potem "totalna olewka". Właśnie doszło do sytuacji, kiedy zapewne będę się sądził z tym deweloperem o... 500 zł nadpłaty za administrowanie osiedlem w okresie po zakończeniu inwestycji. Chytrość i pazerność tej firmy przechodzi wszelkie pojęcie. Nie wiem czy to "tylko" bałagan, czy "aż" kompletna głupota.
        • Gość: ja Re: sedno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.12, 15:06
          chyba nie byłym klientem a raczej wiecznym malkontentem.
          • Gość: klient Zdecydowanie O D R A D Z A M IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.05.12, 15:43
            My tez bylismy klientem tego dewelpera. Konkluzja jest taka, ze to jeden z najgorszych deweloperów i pod względem jakości i traktowania klienta. Fuszerka praktycznie na każdy etapie. Odwalaja lipe jak mało kto. O naprawach czegokolwiek trzeba zapomnieć.
            Kiedys byłem świadkiem rozmowy pracowników deva i zasłyszalem wewnętrzne motto firmy "...jest załozenie, że jesli się da zaoszczędzić zlotówkę kosztem ryzyka, ze coś będzie źle to ta złotówka jest cenniejsza".
            Zanim kupisz to niemalże by ci w du..pe weszli albo prezes nawet byłby gotów ci obci..ągnąć obyś tylko się zdecydował. A tylko podpisz umowę to przepadłeś ale wtedy jest już za późno bo wtedy prezes w du..pe wchodzi nastepnym jeleniom a ciebie od tej pory sam ma w du..pie
          • macrad Re: sedno 19.05.12, 18:08
            Jak rozumiem, oczekiwanie zapłaty tego, co mi się należy, to jest wieczne malkontenctwo? Oczekiwanie, że piwnica mojego domu nie będzie zalewana trzy razy w roku, zapewne też?
            No to współczuję i życzę zadowolenia z kontaktów z tą firmą. Ja za te kontakty dziękuję, a Sedno będę omijał wielkim łukiem.

ps. Oczywiście wspomnianych pieniędzy mi nie zapłacono, więc w tym tygodniu sprawa trafi do sądu.
    • Gość: gosc polecam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.12, 21:03
      polecam kupiłem u nich mieszkanie wszystko super
      • Gość: krawczyk Re: polecam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.12, 04:38
        ja tam nie wiem co powiedziec, prezes miły jest kazał mi kupic obieciał , a potem w maliny w zapakował i bamboskach mi sadził . Ja tam nie wiem co o tym wszystko mysleć, jezeli chcicie kupic to kupicz i bedziemy sasiadamy, ja mieszkam pod 13 A. Po sadach razem pojdziemy
        • Gość: józek Re: polecam IP: *.subscribers.sferia.net 20.03.13, 16:36
          i takie złe opinie były o devie, kryzys i co? - sie sprzedało buachachaaa
    • Gość: Propertyforsale Re: sedno IP: *.cdma.centertel.pl 23.03.13, 22:44
      Jako alternatywę proponuję ofertę propertyforsale.pl - domy w Wilanowie w cenie apartamentu
      ,polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka