Gość: mam IP: 217.153.35.* 02.04.04, 13:35 Czy ktoś interesuje się tą inwestycją?Poprosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wwo Re: RONSON-PEGAZ IP: 217.153.35.* 21.04.04, 18:25 Wygląda na to , że potencjalni nabywcy nie zaglądają na forum . Mimo to jeśli ktoś się taki znajdzie prosze o info o developerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: RONSON-PEGAZ IP: *.bphpbk.pl 06.05.04, 09:05 Cześć, ja się interesowałam tą inwestycją, nawet wstępnie zarezerwowałam mieszkanie, ale byłam zobaczyć teren budowy i tak ogólnie, jak to wszystko wygląda. Niestety rozczarowałam się, budynek owszem jest bardzo ładny, natomiast zagospodarowanie przestrzenne wokół jest straszne! obok budynku (parę metrów!!!) budują biurowiec 6 lub 7 piętrowy, więc ludzie niestety nie będą mieć pięknego wigoku na tory wyścigowe, tylko w okna biurowca. Z drogiej strony bloku nie będzie tak pięknej zieleni jaką widać na prospekcie, ponieważ na jej miejscu jest dom mieszkalny, którego ogrodzenie bezpośrednio przylega do budynku. A dodatkową krople gorzyczy dodał pan którego spotkałam, oglądają teren budowy. Poinformował mnie, iż pracuje na budowie, podobno kierownik budowy jest "zielony" i bez uprawnień, cudzoziemiec (dopiero się uczy). Do betonu nie dodają odpowiednich związków chemicznych które pomagają mu się prawidłowo "związać" co powoduje kruszenie się, powstałe w ten sposób dziury zalewają klejem i ponownie polewają zaprawą. Ogólnie nie poleca wydawania pieniędzy na te mieszkania. Nie wiem czy mówił prawdę, ale przy takim wydatku wolę mieć 100% pewności co do takiego rodzaju zakupu. Czuję niesmaczek, mieszkanie mi się podoba, developera także sprawdziłam i z tej strony wszystko wydaje się w porządku. Ale wacham się, po tym co widziałam i usłyszałam. Pozdrawiam, jeżeli czegoś się dowiesz to także daj znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwo Re: RONSON-PEGAZ IP: 217.153.35.* 06.05.04, 11:35 Ups! Sprawdziłam wszystko co się dało również z firmą budującą ( tzw znajomi) i "niestety " podpisałam umowe. Teraz tylko czekam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.06.04, 00:59 tez jestem zainteresowany mieszkaniem w pegazie. na co mam zwrocic uwage jesli chodzi o umowe - co nalezaloby zmienic. prosze o pomoc w tej kwestii. co do budynku to mi sie podoba. troche zmartwila mnie informacja o tej "zaprawie". z drugiej strony to chyba nie ma dewelopera na ktorego ktos by nie narzekal Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 15.06.04, 09:15 Jak rozumiem wszyscy zainteresowani wiedzą o biurowcu na wyciągnięcie ręki, ostrych granicach działek, kilku kolejnych inwestycjach "w okolicy" - niektóre już nawet są ogrodzone, "komfortowym" wyjeździe z parkingu Pegaza. No to w sumie nie ma przeciwwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: RONSON-PEGAZ (polecam) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 15:06 Ja byłam na budowie juz Kilka razy i aprawde wszystko jest oki. Prace posuwają sie szybko i wyglada na to że buduja bardzo solidnie. możliwe nawet że uda m sie skończyc troche wczesniej budowe. Planuje kupic od nich mieszkanie czekam tylk na decyzje z banku na temat kredytu .Panie Pracujące w sprzedazy sa bardzo mile i zawsze mozna liczyc na to ze udziela wszelkich informacji. Od razu powiedzieli mi o biurowcu i o następnej ich budowie. Postąpili wiec bardzo uczciwie. Polecam Rnsona bo po doświadczeniach z jw gdzie wczesniej mialam mieszkanie czuje sie u nich jak w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ (polecam) IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 16.06.04, 23:36 jak wygląda sytuacja z umową rezerwacyjną? czy mozna ja wydluzyc ponad 7 dni gdyz nie sadze abym uzyskal odpowiedz banku co do moich mozliwosci kredytowych w ciagu tygodnia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vitalik Re: RONSON-PEGAZ (uwaga) IP: *.zcce.compaq.com 23.07.04, 16:15 Ja bym polecal zwrocic uwage na jeszcze jeden szczegol. Bliskosc stadniny koni. Pani sprzedajaca przyznala mi sie, ze pare razy czula "zapach koni" ;-) Jeszcze jeden detal to cena garazu. Na prawde nie rozumiem z czego ona wynika... Odpowiedz Link Zgłoś
soltys11 Re: RONSON-PEGAZ 21.06.04, 10:30 > A dodatkową krople gorzyczy dodał pan którego spotkałam, oglądają > teren budowy. Poinformował mnie, iż pracuje na budowie, podobno kierownik > budowy jest "zielony" i bez uprawnień, cudzoziemiec (dopiero się uczy). Do > betonu nie dodają odpowiednich związków chemicznych które pomagają mu się > prawidłowo "związać" co powoduje kruszenie się, powstałe w ten sposób dziury > zalewają klejem i ponownie polewają zaprawą. Ogólnie nie poleca wydawania > pieniędzy na te mieszkania. No aż się zagotowałem, Sorry nie kupuję tam mieszkania, ale za to pracuję w firmie która buduje tą inwestycję. Nie na tej budowie ale to bez znaczenia. A więc do Twojej wiadomości - inwestycję realizuje HOCHTIEF, jedna z największych firm budowlanych w Polsce. Jeśli masz wątpliwości co do jakości naszych realizacji to idź obejrzyj Metropolitan albo Liberty Corner na Mysiej. Nie wiem na czym znał się Pan który ci takich bzdur naopowiadał, ale co do jakości tych mieszkań od strony budowlanej na pewno nie będzie zastrzeżeń. Przepraszam ale wkurzyła mnie ta zasłyszana opinia Pozdrawiam Sołtys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 21.06.04, 23:45 takie opinie uspokajaja - oby byly wiarygodne Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 09.07.04, 09:16 soltys11 napisał: > Sorry nie kupuję tam mieszkania, ale za to pracuję w firmie która buduje tą > inwestycję. Nie na tej budowie ale to bez znaczenia. > > A więc do Twojej wiadomości - inwestycję realizuje HOCHTIEF, jedna z > największych firm budowlanych w Polsce. Jeśli masz wątpliwości co do jakości > naszych realizacji to idź obejrzyj Metropolitan albo Liberty Corner na Mysiej. > > Nie wiem na czym znał się Pan który ci takich bzdur naopowiadał, ale co do > jakości tych mieszkań od strony budowlanej na pewno nie będzie zastrzeżeń. > To może zamiast iść gdzieś daleko sprawdzić w Catalinie obok? Mieszkańcy mogą sporo powiedzieć już po roku molestowania o poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bdg Re: RONSON-PEGAZ IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 15.06.04, 18:05 za duzego ruchu na tym forum nie ma... a mnie strasznie kusi to mieszkanie... ide dzisiaj obejrzec czy faktycznie okolica jest tak tragiczna. moze da sie to jakos przezyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.06.04, 23:23 widziałem okolice - nie przerazila mnie. co do biurowca to rzeczywiscie nie zapowiada sie to zbyt ciekawie ale trudno liczyc na przestrzen w takiej lokalizacji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bdg Re: RONSON-PEGAZ IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 16.06.04, 09:24 blok jest bardzo ladny, a mieszkania super, ale otoczenie jakos takie malo przyjazne dla niezmotoryzowanych :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.acn.waw.pl 28.06.04, 20:00 1. Ten biurowiec "na wyciagniecie reki" nie bedzie (przynajmniej na razie) taki jak na obrazku na placu budowy (bedzie o polowe krotszy i tylko 4 pietra) /widzialem plany zagospodarowania/ - jak na razie bedzie zaslanial jakies 1/3 pegaza, nawet jesli bedzie planowane rozbudowanie zawsze mozna oprotestowac takie posuniecie :) 2. Komunikacja nie jest najgorsza... to fakt ze nie ma pod nosem metra czy tramwaja... ale calkiem niedaleko jest petla a pozatym jezdzi kilka autobusow rzymowskiego a moze i zaczna sie zatrzymywac niektore na tym przystanku na pulawskiej 3. Nikt nie kaze kupowac miejsca w tym garazu za koszmarne pieniadze (chociaz na pewnoe wygodnie jest wysiasc z samochodu z zakupami i wejsc od razu do windy... szczegolnie jak pada) - ronson zamierza wybudowac jeszcze cos duzego zaraz przy pegazie od strony granitowej rowniez z garazem... moze bedzie lepszy 4. Jesli chodzi o firme budujaca... faktycznie jest to hotchief... a znajac realizowane przez nich inwestycje nie moga sobie pozwolic na odwalanie kichy (przy tym rozachu to juz do czegos zobowiazuje) 5. Uwazam ze stosunek lokalizacja/cena jest w miare rozsadny... a mieszkania calkiem przyjemne (szczegolnie te narozne na 7 pietrze :) Pozdrawiam wszystkich przyszlych wspollokatorow jak i potencjalnych nabywcow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: RONSON-PEGAZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 18:53 Jaka cena za m? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.06.04, 23:29 w moim przypadku (mieszkanie na pietrze) okolo 3700 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: RONSON-PEGAZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 20:39 Ooo myślałam, że drożej, czy to taki budynek na tyłach takiego kilkuletneiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek CZEMU WYBIERACIE RONSONA z nie CATALINĘ C ? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 00:25 No właśnie, obok są trzy bloki (blok C w budowie) Cataliny. Czy lokalizacja Cataliny jest goszrsza ? A jeżeli tak to dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: CZEMU WYBIERACIE RONSONA z nie CATALINĘ C ? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 01.07.04, 19:57 ja akurat zanim wybrałem pegaz nic nie słyszałem o catalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mane1 Re: RONSON-PEGAZ 01.07.04, 09:05 tylko 3700? mi w biurze sprzedazy powiedzieli, ze cena to 4800 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 01.07.04, 19:53 a o jakie mieszkania pytaliście? te na piętrach to pewnie tyle kosztują. czy jest ktoś kto już kupił mieszkanie w pegazie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: RONSON-PEGAZ 08.07.04, 12:06 Gość portalu: olsen napisał(a): > czy jest ktoś kto już kupił mieszkanie w pegazie? Witam wszystkich! Kupiłem, odwiedzam, uwieczniam, czekam i cieszę się z mojej decyzji :) Tempo prac bardzo dobre. Niedawno pierwszy raz wszedłem do MOJEGO mieszkanka :)))) Byłem szczególnie ciekaw jak wyszły moje zmiany w projekcie i - przede wszystkim - widoku z okna. No i rewelacja - masa zieleni :) Mam mieszkanie z oknami od strony wjazdu do garażu - od Wyścigowej. Pozdrawiam i... byle do grudnia!!! :) Crusader Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 09.07.04, 01:30 Ciesze sie ze tempo prac bardzo dobre bo juz dawno nie bylem na budowie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.acn.waw.pl 10.07.04, 23:54 Tempo naprawde jest niesamowite... wyglada na to ze faktycznie sporo wyprzedzaja harmonogram. Bylem dzisiaj (10.07.2004) na budowie, robia juz elewacje zewnetrzna (w ok. 30% skonczona). Powstajacy w ostrych granicach naszej dzialki "biurowiec" od ponad dwoch miesiecy nie urosl nawet o 1cm (na fundamentach sie skonczylo) ...moze sprawa znowu trafila do sadu. Jesli mozna juz wchodzic do srodka musze zajsc tam na tygodniu... zrobi sie kilka fotek. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: RONSON-PEGAZ 11.07.04, 19:04 O kurcze?! Już robią elewację? No proszę :) Gdy byłem tam poprzednio (około 2 tygodni temu) nie zauważyłem aby ruszyli elewację. Czyli zasuwają aż miło :) Jakiś czas temu dowiedziałem się od miłych pań z biura sprzedaży, że w stosunku do planów mają 1 miesiąc wyprzedzenia :) Ostatnie niuski (z dnia 9.07) mam takie, że zamontowali już u mnie (V piętro) dolną część duuuuużego okna w sypialni. Górnej części nie zamontowali ponieważ mieszkanko wietrzy się po tynkowaniu. W najbliższych dniach wybieram się na budowę ponownie - skoro mam otynkowane mieszkanie to czas na drugą sesję zdjęciową moich "czterech ścian" :))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 11.07.04, 23:44 mam jedno pytanie dotyczace ksiag wieczystych - jak mam rozumiec wpis nr 1 w III dziale - chodzi o prawai roszczenia a rzecz Anny..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.cbr.tpsa.pl 12.07.04, 15:46 z ktorego dnia ten wpis ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 12.07.04, 21:23 7.01.2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.cbr.tpsa.pl 13.07.04, 13:42 to jeden z wpisow (podobno jest ich teraz wiecej) przyszlej wlascicielki mieszkania... po wplaceniu 25% kosztow mieszkania mozna dokonac takiego wpisu jako dodatkowego zabezpieczenia swojej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike CENY IP: 212.160.172.* 02.07.04, 09:17 Ceny mieszkan w Pegazie zaleza od: a) typu mieszkania (mieszkania narozne = kosmiczna cena, dodatkowo inne ceny sa na mieskzania na parterze i na "dachu") b) wysokosci (im wyzej to cena wyzsza) c) strony swiata W ten sposob mamy duza rozpietosc cenowa, tak wiec zarowno cena 3700 jak i 4800 jest ok (bo to zupelnie inne mieszkania). Jesli chodzi o Catalina C... jej usytuowanie zaraz przy tym wielopoziomowym skrzyzowanku Rzymowskiego i Pulawskiej oraz innych ulic chyba mowi samo za siebie. Pegaz jest duzo dalej od tego skrzyzowania, pozatym jest zasloniety (prawie nie slychac samochodow jak sie stoi przy Pegazie). Jakby tego bylo malo... Catalina jest znacznie drozsza. Odpowiedz Link Zgłoś
jacus2 Re: RONSON-PEGAZ 12.07.04, 20:06 Ogladalem i mam takie spostrzezenia: 1. Budynek jest idealnie wpasowany w dzialke, nie ma szans na jakiekolwiek pasek zieleni. 2. Developer nie przewiduje miejsc dla gosci (!) 3. Bylem w dzien (wakacje), budynek nie jest jeszcze oddany, ludzie sie nie wprowadzili, a samochod trzeba bylo zostawic kilkaset metrow dalej. NIE MA SZANS na zaparkowanie, spokojne przejechanie. Mowa oczywiscie o komforcie dojazdu do nieruchomosci i parkowaniu dla gosci, bo zakladam, ze wszycy wykupili miejsce postojowe. Zrezygnowalem. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.cbr.tpsa.pl 13.07.04, 14:00 1. Fakt... chociaz od strony poludniowej ludzie beda mieli ogrodki przy tych tarasach (jakies male). Z drugiej strony nieopodal jest duzo zieleni wiec zielem pod oknami mi nie bardzo potrzebna. Poza tym... jesli ktos mysli o wyprowadzniu psow na "zielen" pod takim budynkiem to niech lepiej zapomni bo za to jest nielza grzywna (zawsze znajdzie sie ktos znajdzie komu bedzie przeszkadzalo ze na jego w 0,5% trawniku lezy jakies g.... i doniesie gdzie trzeba) 2. Nic mi nie wiadomo o miejscach dla gosci, na sasiedniej dzialce ma powstac jeszcze jeden bud. ronsona (nieco :) wyzszy) moze tam beda jakies takie miejsca. Obydwa budynki beda ogrodzone wspolnie. Moze ktos wie cos wiecej o parkingach przy pegazie ew. przy tym drugim bud. ??? 3. Zwykle mozna porzucic swoje auto na goscinnym parkingu sasiedniego budynku (tego przy Rzymowskiego) ile razy tam bylem (o roznych porach dnia i roku) to parking ten jest pusty. Miejsca postojowe w garazu podziemnym maja cene nie z tej ziemi wiec nie jestem pewien czy wszyscy je wykupili :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacus2 Re: RONSON-PEGAZ 13.07.04, 14:37 Gość portalu: vdcmike napisał(a): > 1. Fakt... chociaz od strony poludniowej ludzie beda mieli ogrodki przy tych > tarasach (jakies male).\> Malenienkie. Z widokiem na biurowiec. Jak wejdziesz do ogrodka to mozesz sobie grzecznosciowo skserowac w biurze obok. Nie sadze, ze firma stawiajaca biurowiec, kupila dzialke na wyrost. Wczesniej, czy pozniej dobuduja sobie cos, co zasloni reszte ogrodkow. 2. Nic mi nie wiadomo o miejscach dla gosci, na sasiedniej dzialce ma powstac > jeszcze jeden bud. ronsona (nieco :) wyzszy) moze tam beda jakies takie > miejsca. Nie, nie beda. > 3. Zwykle mozna porzucic swoje auto na goscinnym parkingu sasiedniego budynku > (tego przy Rzymowskiego) ile razy tam bylem (o roznych porach dnia i roku) to > parking ten jest pusty. Taaaaa... widac, jestesmy w Polsce. Pokombinujmy jeszcze. > Miejsca postojowe w garazu podziemnym maja cene nie z tej ziemi wiec nie jestem > > pewien czy wszyscy je wykupili :) To fakt. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: RONSON-PEGAZ 19.07.04, 12:08 jacus2 napisał: > 1. Budynek jest idealnie wpasowany w dzialke, nie ma szans na jakiekolwiek > pasek zieleni. Osobiście nie widzę problemu... Niewiele jest inwestycji położonych w tak zielonej lokalizacji. Nie potrzeba mi skrawka zieleni przed klatką skoro mam jej pod dostatkiem za oknem, na terenie wyścigów :) A teraz "raport" po wizycie na budowie w dniu 23/07: - chyba wszystkie okna są już wstawione (mnie osobiście najbardziej cieszy zamontowanie tych dużych okien) - elewacja pożera kolejne metry kwadratowe bunynku :) - tynki położone chyba już we wszystkich mieszkaniach - wylewki sięgają już 3-4 piętra (byłem wyłącznie w swojej klatce - w innych może być inna sytuacja). Pozdrawiam! J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: RONSON-PEGAZ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 20.07.04, 22:42 Podpisałem umowę!!! Teraz oby do grudnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 20.07.04, 23:11 O ile zobaczysz ta zieleń "z okna" prędzej w pokoju biurowca. Dzisiaj jest nadal 20.07 :) do 23.07 mamy jeszcze parę dni więc będzie jeszcze więcej wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: RONSON-PEGAZ 21.07.04, 08:11 Z datą oczywiście sią walnąłem - chodziło mi o 16/07 :) A o "moją" zieleń proponuję się nie martwić - w swoim mieszkaniu byłem już kilkakrotnie i nic się nie zmieniło: zieleń jak była tak wciąż jest za moim oknem :) Dla mnie nie ma tematu "biurowiec a sprawa zieleni" - moje okna wychodzą po prostu na inną stronę i tyle. PS - Olsen, gratuluję decyzji! :) Na które mieszkanie się zdecydowałeś? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: RONSON-PEGAZ IP: *.chello.pl 24.07.04, 09:29 czy zaintersowani wiedzą że przy ul.Granitowej ma stanąć 14-piętrowy budynek też Ronsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:26 Toż tem budynek jest zewsząd zabudowany. Od zaplecza stare budynki. Od słuzewca - w budowie jest biurowiec tuż przed oknami na granicy dopuszczalnych norm odległości (budowa wstrzymana, ale po odwołaniach - pewnie beda konczyć hałasując pod oknami). Obok będzie jeszcze jeden budynek. Dalej trzy wieżowce, blok by blok. Po lewej zmurszałe, stare osiedle. Czy wyobrażacie sobie natężenie ruchu na tej dróżce dojazdowej po tym jak te wieżowce zostaną zasiedlone ? Sklepów - raczej niet. Nieopodal węzeł komunikacyjny i linia WN. Aha - przy wjeździe stacja benzynowa (i w niej na otarcie łez mozna coś kupić - mały sklepik). Na dokładkę hałasy z słuzewca (w czasie imprez). A na deser dźwieki samolotów. Smacznego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigfun Re: LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ?? IP: *.chello.pl 24.07.04, 23:22 chlopie ale oso ci chozi :P jak sie nie podoba to kupie cos innego, tak jezdzisz po inwestycjach i ludzi uswiadamiasz, da sie z tego zyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ?? IP: *.acn.waw.pl 25.07.04, 15:57 Hehehe... proponuje obejrzec inne inwestycje na Mokotowie... tutaj te co pamietam z tych ktorymi sie interesowalem 1. Woronicza Park - w kwietniu cofnieto pozwolenie na budowe zarowno dla prawie skonczonego bud. A jak i B (zieloni rulez), pozatym cudowne tory PKP (radom- wawa) w odleglosci 100m, samoloty slyszalne moze nawet bardziej niz w okolicy pegaza; bud. A spozniony o ponad rok 2. Czerska - niby blisko do lazienek ale obudowany budynkami z lat 50, na jednej scianie fabryka pomp wtryskowych - rewelacja; calkiem nieciekawa okolica 3. Bukowinska (JWC) - od dluzszego czasu brak widocznych postepow w budowie... poza tym ten wyglad i marka (JWC); brak jakiegokolwiek porownania do projektow Ronsona 4. Modra - rozpoczecie budowy spoznione o jakies 4m-ce, pozatym tutaj mozna mowic o gestej zabudowie (cos chyba jednak ta inwestycja za szybko nie ruszy - developer wykreca sie nowymi argumentami) 5. Pulawska/Walbrzyska - w odleglosci chodnika (2-3m) od Pulawskiej :) poza tym cos stanelo ostatnio i nie moze ruszyc 6. Okolice Rostafinskich, Mostostal - cena z kosmosu, wspanialy widok na cmentarz zolnierzy armii czerwonej 7. Dom Morski - przekroczenie harmonogramu o jakis rok, malo atrakcyjny wyglad ogolny i wysoka cena Jakos na tym tle Pegaz wyglada calkiem niezle (jedyne co mi sie nie podoba to ten biurowiec, mam jednak nadzieje ze powstanie wg projektu takiego jak tu: www.inart.com.pl/docs/biuro.htm, poki co wszystko na to wskazuje). Co do tej lini WN to do Pegaza jest od niej niezly kawalek, jednak mieszkancy CatalinyC moga miec powody do niezadowolenia. Na zakonczenie pragne przypomniec ze to jest Mokotow/Warszawa i nie ma co liczyc na spokoj taki jak na zadupiu (np. Tarchomin Pln.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ?? IP: *.acn.waw.pl 25.07.04, 16:01 1. link nie dziala przez przecinek na koncu, tutaj bedzie ok: www.inart.com.pl/docs/biuro.htm 2. doskonale wiem ze poza tym sie pisze rozlacznie ale zwykle w czasie pisania o tym zapominam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ?? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.04, 19:15 Na forum widzę coraz więcej osób krytukujących kolejne inwestycje. Ciekawa jestem co sami tak super ekscytującego kupują, że krytykują innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek DROGI VDCMIKE ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:58 To co opisałeś o innych inwestycjach - zgoda. Z tym, że z czesrskiej do łazienek nie jest wcale tak blisko. Ale ten Pegaz to jak dla mnie też jakieś nieporozumienie. Spójrzmy prawdzie w oczy - alteria wielopasmowa (spaliny !!!), samoloty (aż zdziwił mnie ten huk), wyścigi (spójrz ile tam jest miejsc parkingowych i jaki musi być harmider w czasie zawodów) i studnia - zewsząd zabudowa. A gdzie miejsce np. na plac zabaw, ławkę. Ten buirowiec i tak postawią. Taka zabudowa byłaby jeszce do zaakceptowania w city, ale nie w tak dalekim od centrum miejscu, gdzie nawet porządnego sklepu nie uświadczysz. Z tego co wiem to ma tam być jeszcze jeden budynek, i dalej jeszcze inne budynki kogos innego. Jak to wszystko zjedzie to będzie ubaw na tej dróżce ... Ta stacja benzynowa i linia WN rzezcywiście bardziej dogodzi tym trzem wieżowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ?? IP: *.crowley.pl 16.10.05, 18:59 DEBILLLL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.04, 22:57 Marek, Tomek...daj spokój.....zajmij się czymś konstruktywnym.....namajuj coś, powycinaj.....chyba nudzi ci się..... Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ?? 26.07.04, 13:50 Gość portalu: tomek napisał(a): (...) Człowieku, jest jedna rada na Twoje cierpienie z powodu tego "beznadziejnego Pegaza": kup sobie super-mieszkanko gdzie indziej i tyle! ...tylko nie zapomnij pochwalić się tą wspaniałą lokalizacją! hłe, hłe, hłe... Może ja się nie znam ;-) ale jestem niesamowicie zadowolony z lokalizacji i wybranego mieszkania :-) Pozdrawiam! ...i odliczam czas do grudnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfra Re: LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE CO JEST DOOKOŁA ?? IP: 217.153.35.* 26.07.04, 17:15 Tak się przyglądam , bo sama załozylam ten wątek i dlugo odzewu nie było . A potem dzielnie obserwowałam co piszecie. Nie wiem dlaczego komus zalezy na tym aby obrzydzić nam nasze mieszkania. Jak narazie nie ma do czego sie przyczepic wiec moze "give us a break!!!!!!!! " dziekuje tym co tak dzielni bronią , ale im bardziej bedziemy bronic tym "szlachta" bardziej bedzie mieszac. Pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek NAGANIACZE PROSZENI O OPUSZCZENIE FORUM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:10 To forum służy wymianie obiektywnych opinii, a nie kryptoreklamie i naganianiu - w stylu "och, ach jak ja niecierpliwie czekam na to mieszkanko (-;". Dlatego nie będę pisał co jest ok, bo nie jestem naganiaczem. Hałas samolotów (korytarz powietrzny do okecia), węzeł komunikacyjny, mimo że peryferia to zagęszczana zabudowa, hałas z służewieckich imprez, sąsiedztwo slamsowego osiedla, brak skepów i zewsząd zabudowa ze słynnym biurowcem to suche fakty .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: NAGANIACZE PROSZENI O OPUSZCZENIE FORUM ... IP: *.acn.waw.pl 26.07.04, 22:30 Mi tam nie przeszkadzaja owe samoloty, nie raz bylem na wyscigach jak byly zawody i inne imprezy, dla mnie bylo ok. Jak pisalem wczesniej slamsow tam nie widzialem... chyba ze sie nie znam :) Sklepy z czasem sie pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: NAGANIACZE PROSZENI O OPUSZCZENIE FORUM ... 26.07.04, 22:55 Zajrzyj kiedyś jak będzie impreza np prezydentowej a Wyścigowa, Granitowa i okoliczne będą całkowicie nieprzejezdne i zasypane śmieciami. Sklepy będą bo być muszą - np podobno w Catalinie ma być spożywczy (tak "od zawsze" twierdzi developer). Za to w Ronsonie mogłaby byc lunchownia (jakieś naleśniki, pierogi, chińczyk, włoch) wielu sąsiadów a i pracownicy biurowców by się pożywili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfra Re: NAGANIACZE PROSZENI O OPUSZCZENIE FORUM ... IP: 217.153.35.* 27.07.04, 12:33 Odpowiedz do Tomka i zzrobert. Nie jestem naganiaczem.Mam wrażenie , że zazdrościcie nam wyboru i tyle . Byłam na "imprezach prezydentowej" bo poniekąd jestem ich organizatorem i byłam na Wyścigach również z przyczyn zawodowych i naprawde nie mogę powiedzieć aby były tak uciążliwe . Poza tym jest to raptem kilka dni w roku , więc o co kruszyć kopię? ( a "prezydentowa" zdaje się jest w szczytnym celu, czy moze to tez Wam przeszkadza???) Jak narazie - powtarzam to do bólu - nie ma do czego się przyczepić , oprócz oczywiście wyimaginowanych problemów z okolicą . Może spróbujcie wybrać sobie mieszkanie na kompletnie już zakorkowanym Ursynowie , najlepiej w pobliżu Tesco ( gdzie przywraca się do trzeciego życie kurczaki ) to będzie Wam wygodniej. Nie przyszło Wam d głowy , ze może lokatorzy tego budynku robią zakupyt raz w tygodniu w duzym markecie i sklep nie jest im potrzebny az tak bardzo , że sprawdzili okolicę i mają pełna świadomośc powstających lub mających powstać inwestycji i że nie jest to az taki dramat . Więc może poszukajcie innego formu np JWC gdzie da się jego uzytkowników wyprowadzić z równowagi - bo tam to jest dopiero czym . POzdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: NAGANIACZE PROSZENI O OPUSZCZENIE FORUM ... 27.07.04, 12:47 Nie przypominam sobie bym gdzieś uznał Cię za naganiacza ani tym bardziej czegoś zazdrościł (no może dobrego samopoczucia po zniszczeniu po imprezie "prezydentowej" trawników w okolicy Wyścigów i zablokowania na cały weekend ulic dojazdowych). Jak sama napisałaś jesteś organizatorem (bardzo nieprofesjonalnym sądząc po skutkach "organizacji" w tym i zabezpieczenia imprezy). Szczytne jest wiele pomysłow gorzej z wykonaniem. Nie potrafisz nie pchaj się na afisz. Mieszkam tu i widzę sens sklepu pod nosem. Pewnie w przeciwieństwie do Ciebie lubię świeże pieczywo i cenię wygodę. To był także jeden z powodów akurat takiego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfra Re: NAGANIACZE PROSZENI O OPUSZCZENIE FORUM ... IP: 217.153.35.* 27.07.04, 14:49 Co do naganiania nie było do Ciebie a do tomka, co napisałam. CO do organizacji napisałam "poniekąd " więc czytanie wybiórcze wyszło z kolegi , a ocena profesjonalizmu nie należy niestety do Ciebie .Samopoczucie po akcji jak najlepsze ,bo zebrano 5 mln złotych ( bez setek tysiący wolontariuszy w 100 tysiącach miast , więc jest się czym cieszyć ).Zawsze z akcjami pelnerowymi wiążą się straty , więc nie dramatyzuj , bo zdaje sie , że teren uprzątnięto. Sklep owszem jest waznym punktem , ale nie az takim który warunkowałby zakup bądz nie mieszkania . Zejdź na ziemię. Pozdrawiam i zyczę lepszego samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: NAGANIACZE PROSZENI O OPUSZCZENIE FORUM ... 27.07.04, 16:32 Skoro ktoś zdecydował się na zakup mieszkania na Pegazie, to znaczy, że sprawę przymyślał i nie widzi poważnych minusów takiej lokalizacji. Nie rozumiem więc tego chóru wygłaszającego negatywne oceny - tych którzy już kupili mieszkania raczej one śmieszą (przynajmniej mnie), a te osoby, które się wahają mają własne kryteria i własny rozum. Pozdrowienia dla sąsiadów... i dla chóru również :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert masz rację "zdaję się" bo nie uprzątnięto 27.07.04, 22:20 ale skąd "profesjonalna" organizatorka ma to wiedzieć. "Zawsze z akcjami pelnerowymi wiążą się straty" - tak to odlicz je od zebranych pieniędzy. I odlicz te które powinny byc policzone jako reklama w telewizji (i tam trafić) a nie darowizna ciekawe ile wtedy zostanie. Faktycznie nie Tobie o boska istoto w syfie po imprezie mieszkać. A do Owsiaka brakuje ci ociupinkę jednak. Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfra Re: masz rację "zdaję się" bo nie uprzątnięto IP: 217.153.35.* 28.07.04, 10:22 Polemika na wysokim poziomie !Nadal nie dotarło . Z mojej strony peace , bo nic innego nie pozostaje Z wyrazami szacunku dla wszech wiedzącego Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 27.07.04, 22:56 Od której strony ma być główny wjazd "do bloku"? Wyścigowa na zachód czy Granitowa na wschód? Wg moich obserwacji teoretycznie na zachód ale jakoś mało tam miejsca więc wolę spytać. Widzieliście może gdzieś wizualizację tego rozwiązania? Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: RONSON-PEGAZ 28.07.04, 17:09 Wjazd do podziemnego parkingu i wydaje mi się, że główne wejście jest od strony "szklanej" ściany budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 28.07.04, 23:54 Czyli właściwie sądziłem. To lepiej by powstał jakiś plan tego "skrzyżowania" bo ruch jak sądzę będzie nie mniejszy niż w Catalinie a punkt styku jest delikatnie mówiąc ciężki dla całości ruchu w okolicy. Zwłaszcza biorąc pod uwagę częste wizyty rajdowców osiedlowych i nagminne nierespektowanie pierwszeństwa. Czasem obserwuję jakie wygibasy muszą robić pracownicy Legranda (to ta firma na zakręcie) mając parking na powietrzu i podziemny z dość ostrym wyjazdem. Lustra im pomagają ale tak czy owak często widziałem że wyjeżdzali "z pomocnikiem". Za to w "normalnym bloku" nie widzę możliwości by ochrona "stale" blokowała drogę by mogli wyjechać mieszkańcy. A jakoś przecież muszą jechać do i od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: 212.160.172.* 30.07.04, 12:44 Z cała pewnoscia wyjazd z garazu podziemnego bedzie na strone zach. (ul Wyscigowa). Natomiast co do "wejscia" do budynku... bedzie mozna wychodzic zarowno na Wyscigowa jak i granitowa bo obydwa bud. Ronsona beda wspolnie ogrodzone. Co do "poskromienia rajdowcow"... zawsze mozemy (mieszkancy) zlozyc wniosek o zainstalowanie progow ograniczajacych predkosc jak przystalo na uliczki osiedlowe. Jesli chodzi o uciazliwosc wyjazdu z garazu... analizowalem sytuacje i nie bedzie problemu nawet dla mercedesa S lang ver. :). Sklepy wczesniej czy pozniej powstana bo to naturalna kolej rzeczy - beda klienci - beda sklepy. Jesli chodzi o porzadek po imprezach - jako wspolnota w przyszlosci bedzie mozna wystapic do organizatora imprezy o calkowity zwrot kosztow sprzatania i dodatkowo odszkodowanie. Jesli chodzi o negatywne opinie obserwowane tutaj od pewnego czasu to podejrzewam ze sa to albo mieszkancy okolicy, ktorym przeszkadza wzrost gestosci zaludnienia na tym terenie albo wlasnie naganiacze konkurencji !!! Proponuje calkowicie ignorowac takie posty. Inne rozwiazanie - zalozmy prywatne forum mieszkancow. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfra Re: RONSON-PEGAZ IP: 217.153.35.* 30.07.04, 14:00 za prywatnym formum Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 30.07.04, 15:39 No to mnie pocieszyłeś bo obawiałem się wersji hard jak z Legrandzie. A u Was będzie znacząco więcej samochodów wyjeżdzajacych.Progi są konieczne bo rajdowcy jedno i dwuśladowi są lokalną wątpliwą atrakcją. By powstały sklepy muszą być na to lokale lub miejsca na nie. Dlatego pytałem bo jedyne lokale o jakich wiem są w Catalinie. Chyba że i w Ronsonie coś zostało z takim przeznaczeniem (oby). A miejsca na wybudowanie wolnostojących już nie widzę w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 17:15 miejsca troche jest w na dole w blokach przy Modzelewskiego (jest tam bank slaski i troche wolnych lokali), wiem tez ze w odleglosci 150-200m ma do 2006 powstc osiedle Hiperdrom (czy cos w tym stylu) tam sa przewidziane sklepy, a tak to najblizszy sklep jest na Bartlomieja (jakies 3-4 min. drogi) i drugi calkiem spory na Rzymowskiego przed kosciolem idac od strony Pegaza, jesli chodzi o progi hamujace to niestety w Polsce to koniecznosc Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 30.07.04, 18:26 Co do Hipodromu to już w tamtym roku ogrodzili teren i wystawili reklamę że już zaraz... Zasypali skrzynki okolicznych mieszkańców reklamami z opisem tej wspaniałem inwestycji i cenami. ...I na tym się skończyło (przynajmniej na razie). Planszę zdjęli jeszcze w tamtym roku i ucichło na ten temat. Jeżeli lokale na Modzelewskiego to szczerze mówiąc to 50m dalej jest spożywczy chyba że się dograją asortymentem i może jakąś knajpkę zrobią (jak dostaną klientów). Tak czy owak szanse są, teraz tylko czekać na rozwój sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: RONSON-PEGAZ 31.07.04, 15:17 Piętnastominutowy spacerek i jesteśmy w Galerii Mokotów - czego więcej chcieć? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: RONSON-PEGAZ IP: *.chello.pl 02.08.04, 11:31 czy ktoś wie w którym miejscu dokładnie ma stanąć 14 piętrowy budynek Ronsona (podobno na ul.Granitowej ale dokładnie???.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 11:56 Bedzie bradzo blisko pegaza (jakies max. 8m) i bedzie zaslanial pol sciany wschodniej, bedzie wysuniety w kier. poludniowym. W tej chwili w tym miesjcu stoja "budy" ronsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: RONSON-PEGAZ IP: *.chello.pl 02.08.04, 22:49 TE 14 PIĘTER TO JUZ PRZEGIĘCIE.JAK MY WSZYSCY WYJEDZIEMY.MIESZKANIEC CATALINY. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 02.08.04, 23:59 Na razie "spokojnie" ale na samym rogu Wyścigowa/Granitowa też będzie atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: RONSON-PEGAZ IP: *.chello.pl 03.08.04, 08:49 na rogu Granitowej jest wyznaczony plac co tam będzie też wieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: RONSON-PEGAZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:35 jestem mieszkanka Cataliny..i w tym momencie sle usmiech w strone tych osob, ktore sie na tym forum wypowiadaly, a ktore mieszkaja tez na tym osiedlu:- )))...Tak sobie czytalam wszystkie wypowiedzi i mam swoje krociutkie przemyslenia: * ktos wspomnial o samolotach...hm...zaczne od tego bo dzis mam dobry humor i glowa ma w chmurach:-)...otoz nie mysle by byly one uciazliwe na codzien...czasem lataja blisko nas, ale to dlatego, ze chyba 2 razy do roku jest czasowa zmiana korytarzy powietrznych....nie wiem dokladnie z czego to wynika ale tak jest...a poza tym to ja np. bardzo lubie widok lecacego samolotu na horyzoncie...wyglada to slicznie szczegolnie noca...no ale moze ja jestem romantyczna inaczej;-)))) * wyscigi konne....hm..ktos kto mowi, ze jest to uciazliwosc, chyba nigdy nie byl na wyscigach...nasze wyscigi sa bowiem bardzo spokojne...samochodow wjezdzajacych na teren jest moze i duzo, no powiedzmy relatywnie duzo, gdy sa jakies powazniejsze wyscigi, np Derby, ale w normalny weekend..to garstka..zapraszam na wyscigi, a sami sie przekonacie, ze nie taki diabel straszny....moje okna wychodza na wyscigi...tzn. mowie o tej drodze niejako dojazdowej w srodku i ten ruch zupelnie mi nie przeszkadza * imprezy na wyscigach - coz, z tym rzeczywiscie byla koszmarnie i bynajmniej nie chodzi to o halas, bo wiadomo, ze te imprezy nie odbywaja sie codziennie, a poza tym to tez ma swoj urok, ze czasem o godz 1, 2 w nocy mozna wyjsc i poczuc sie jak na Marszalkowskiej w samo poludnie....Zmora takich imprez sa samochody ktore parkuja doslownie wszedzie niszczac przy tym wszystko i to mnie akurat bardzo boli, bo nie po to kupilam mieszkanie w tej zielonej okolicy by jacys , ze sie dobitnie nie wyraze, rozjezdzali trawniki i wjezdzali nawet na te trawe pomiedzy drzewami za ogrodzeniem...Wiadomo, smieci mozna posprzatac, ale ze "odratowac" zniszczona zielen jest znacznie trudniej, szczegolnie jesli sa to drzewa * Lubie te okolice...co rozumie sie samo przez sie - w koncu jakis czas temu kupilam tu mieszkanie, ale....no wlasnie....ale sen z powiek spedza mi ruch uliczny na tych okolicznych drozkach....ktory rosnie w zastraszajacym tempie...nie przeszkadza mi liczba nowych blokow..coz, bedziemy mieli Manhattan:-))..natomiast martwi mnie co bedzie, jesli tak jak ma to miejsce w przypadku Cataliny, wiekszosc mieszkancow nie wykupi miejsc parkingowych i nie bedzie chciala parkowac gdzies w rozsadnych miejscach, jedynie kazdy bedzie chcial parkowac najlepiej przed wlasnym oknem..boje sie, ze ta nasza "gorka" zwyczjanie sie zakorkuje, bo juz teraz Wyscigowa, przez stojace samochody, jest w praktyce jezdnia jednokierunkowa... Coz, nie bede nikogo zniechecac do miejsca, bo uwazam, ze jest ono dobre, no w miare dobre, wszak minusy sa...jedynym rozwiazaniem jakim widze jest WSPOLDZIALANIE....i podejmowanie jakis rozsadnych decyzji sprzyjajacych ogolowi, a zarzucienie myslenia jedynie o czubku wlasnego nosa...w przeciwnym bowiem razie, bedziemy mieszkac w takich zlotych klatkach....klatki beda moze i ok...ale wydostanie sie z nich na "wolnosc" moze byc dla nas stresem a chyba nie o to nam chodzi:-) Zatem uwazam, ze ograniczniki predkosci, ci tzw. niezywi policjanci na jezdni to koniecznosc plus oczywiscie znaki drogowe, bo juz teraz wyjezdzajac z Granitowej musze ustepowac tym jadacym od strony stacji benzynowej, a to oni powinni ustepowac pierwszensta mi, bo maja mnie z prawej i Granitowa jest normalna ulica...ale nie jestem typem kamikadze i zycie mi mile wiec nie domagam sie respektowania swego prawa... Parkujace samochody to zmora, szczegolnie te parkujace na skrzyzowaniu GRanitowej z Wyscigowa..choc przepisy mowia, ze powinny parkowac w odleglosci 10 m....coz, wyjezdzajac z Granitowej trzeba sie czaic, wolno wolniutko, by nie zostac staranowanym....I tak sobie mysle, ze jesli za chwile al. Wyscigowa od strony Ronsona sie rowniez zagesci od samochodow, ze jesli nie bedzie odpowiednich znakow, to bedzie bonanza....a ja mimo wszystko lubie spokojne zycie...choc nie trace optymizmu, wszak wszystko, jesli tylko zechcemy (taka mam nadzieje) da sie wspolnymi silami rozwiazac:-) i tym optymistycznym akcentem koncze swa wypowiedz, absolutnie nie zniechecajac potencjalnych nabywcow okolicznych i "mojej" inwestycji..jedynie uswiadamiam ich, ze najbardziej pozadanymi "nabywcami" sa osoby jak najmniej egoistyczne:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: RONSON-PEGAZ 03.08.04, 12:24 Zgadza się bez współdziałania sąsiadów (nie tylko z Cataliny i Ronsona ale i z Paxu i pozostałych inwestycji) możemy się tylko zagotować we własnym sosie. I zniszczyć tą okolicę którą wybieraliśmy by tu mieszkać a nie prowadzić wojny i jazdy kamikadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: RONSON-PEGAZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:30 hm..ciesze sie, widze, ze powolutku, bo powolutku, ale rosnie grono pokojowo nastawionych:-))) I moze jeszcze malenka uwaga dotyczaca parkowania gosci...nie wiem, ile miejsc parkingowych bedzie w budynku Ronsona, ale w przypadku Cataliny, nasi goscie moga parkowac w garazu podziemnym oczywiscie za odpowiednia oplata.. (2zl/godz)..wiec moze i u Was takie rozwiazanie zostanie przyjete, oczywiscie jesli liczba miejsc pozwoli na takie rozwiazanie...Pozdrawiam wszytkich kupujacych i wahajacych sie, nie zapominajac o tych, ktorzy juz kupili i tych, ktorzy juz w tych okolicach mieszkaja:-))).J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 21:04 W Pegazie jest o 14 miejsc parkingowych wiecej niz mieszkan (podobno). Co do progow to ciesze sie ze moja propozycja przyjela sie z ogolna akceptacja. Jesli chodzi o zmiane korytarzy powietrznych to jest ona spowodowana remontem glownego pasa na okeciu. Jesli chodzi o rog granitowej i wyscigowej to jest to teren cataliny i w planach jest byd. 9 kondygnacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: RONSON-PEGAZ IP: *.chello.pl 04.08.04, 22:47 KIEDY CATALINA PRZEWIDUJE BUDOWĘ RÓG WYSCIGOWA-GRANITOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc akt notarialny IP: *.murator.com.pl 10.08.04, 18:02 Doradzacie podpisanie umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: akt notarialny 11.08.04, 09:26 Gość portalu: gosc napisał(a): > Doradzacie podpisanie umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego? Pozdr Ja sobie darowałem umową w formie aktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba co wiecie o pegazie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:07 Zastanawiamy sie z mezem nad zakupem mieszkanie, koniecznie w okolicach wyscigów (ze wzgladów osobistych) mamy niewielki wybór inwestycji, narazie nasza uwage przyciaga budowa firmy ronson. Pani w biurze była bardzo mila, przedstawila nam oferte, była nawet z nami na budowie!!! Co prawda od razu powiedziala nam ze stanie tam jeszcze jeden ich budynek, pokazała mapke, ale nie wiedziała kiedy o moze byc. może wiecie cos blizej? Zastanawiamy sie dosc poważnie, czy udało sie komus wynegocjowac jakies zmiany w umowie lub niższą cenę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: co wiecie o pegazie? IP: *.cbr.tpsa.pl 17.08.04, 12:48 Jesli chodzi o te mile panie w biurze - to chyba jeden z nielicznych developerow gdzie panie w biurze nie przestaja byc mile nawet po podpisaniu umowy przedwstepnej. Co do zmian w umowie - ronson jest jak najbardziej otwarty na propozycje, jednak - co jest oczywiste - nie zgodza sie na wszystko. Najlepiej poprosic o ich standardowa umowe i zaniesc ja jakiemus prawnikowi do przejrzenia. Cena w tej lokalizacji nie jest specjalnie wysrubowana to tez nie probowalem sie targowac... jednak sprobowac zawsze mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: co wiecie o pegazie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:58 to ważne dla mnie co napisałes, bo czesto jest tak ze po podpisaniu umowy juz sie toba nie interesuja, tylko dbaja by sie wplacalo w terminie. jakis czas temu kupowalismu mieszkanie dla córki. Po podpisaniu umowy nikt juz nie mial dla nas czasu by wyjasnic pare rzeczy. Coraz bardziej sklaniamy się do zakupu w Pegazie, teraz to juz westia kredytu. Wiem ze Ronson współpracuje z bankami, ale moze ktos z was moze polecic jakis??? Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: co wiecie o pegazie? 19.08.04, 10:11 Ja wziąłem kredyt w BPH PBK, z którym Ronson współpracuje. Trudno tu jednak cokolwiek polecać - każdy z nas ma inne warunki i bierze różne kredyty... Potwierdzam info o zainteresowaniu się klientami nawet po podpisaniu umowy. Mnie pozytywnie zaskoczyła jeszcze jedna rzecz. Jakiś czas temu byłem bliski podpisania umowy zupełnie gdzie indziej, zniechęciła mnie jednak do tego presja wywierana na mnie przez biuro sprzedaży. Kobieta za każdym razem mnie poganiała, sapała ze zniecierpliwieniem gdy zgłaszałem kolejne propozycje zmian w umowie i za każdym razem opowiadała mi o żekomej kolejce jaka ustawiła się już do mojego mieszkania... Niepoważna kobieta. Zakup mieszkania to nie kupowanie selera i nie mogłem wytrzymać jej nagabywania. W Ronsonie miałem zupełnie inną sytuację - kobiety miały zawsze czas aby porozmawiać o wszystkich szczegółach, pomagały również w kontaktach z bankiem. Nie mówiąc o tym, że odmówiły podpisania umowy ponieważ... nie dostałem od nich do ręki jeszcze wszystkich dokumentów (wszelkie pozwolenia i inne takie). A wiadomo jak to jest w innych firmach: "Panie Zdzisiu, podpiszmy dzisiaj umowę a za tydzień pokażemy Panu, że wszystkie dokumenty naprawdę mamy... tylko kopie nam się skończyły a oryginał jest w szafie szefa, który akurat wyjechał... :-/ Reasumując, banku nie polecam ponieważ każdy kieruje się innymi rzeczami, Ronsona moge jednak polecić z czystym sumieniem. Powodzenia i pozdrawiam! Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: co wiecie o pegazie? 19.08.04, 10:13 PS - kilka dni temu znowu byłem u siebie :) Ściany pomalowane, gładziutkie jak pupcia niemowlaka... niemal siłą mnie wyciągano z mieszkanka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: co wiecie o pegazie? IP: *.cbr.tpsa.pl 19.08.04, 11:06 Jesli chodzi o bank... ja bralem kredyt w BPH i delikatnie mowiac jestem zaskoczony ze w dzisiejszych czasach moga byc jeszcze takie banki... 1. W dniu podpisania umowy nagle okazalo sie ze zmienia sie tabela oplat i prowizji a tabela ktora pani w banku mi pokazywala jak skladalem wniosek jest nieaktualna !!! 2. Pracownicy zupelnie nie interesuja sie swoimi klientami i nie robia dobrego wrazenia - za ta prowizje ktora dostaja od kazdego udzielonego kredytu (a nie sa to kwoty male) mogliby sie nieco bardziej wysilic 3. Po podpisaniu umowy wyjasnienie czegokolwiek trwa wieki i wlasciwie nie do konca wiadomo z kim sie kontaktowac w takich sprawach 4. Zdarzylo sie ze bank pobral sobie z mojego konta osobistego "nieco" wiecej niz wynosila dana rata 5. Obsluga klienta (dot. rowniez kont osobistych) to sredniowiecze... co z tego ze jest kanal internetowy jak po byle papierek czy umowe trzeba osobiscie isc do oddzialu :( (w sprawie jednego konta bylem tam 3 albo 4 razy) - oni zupelnie nie maja pojecia co to fax, mail i telefon 6. Nosze sie z zamiarem zmiany banku :) jeszcze nie wiem na jaki 7. Wszystko to co napisalem dot. oddzialu na Nowogrodzkiej 59, mam nadzieje ze w innych oddzialach jest lepiej (zawsze myslalem ze to powazny bank) 8. Polecam bardzo uwazne przeanalizowanie kilku ofert z roznych bankow, ja zostalem zwabiony niby korzystniejszymi warunkami w BPH, w tej chwili wiem ze np. w FORTIS mialbym lepiej 9. Pozostaje jeszcze kwestia obciazenia hipoteki Pegaza przez... BPH - w takiej sytuacji moze sie okazac ze kredyt w innym banku bedzie wymagal nieco dodatkowych dzialan Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: co wiecie o pegazie? 19.08.04, 16:20 Jeszcze mała dygresja odnośnie banków... Nie wiem czy to norma ale dla mnie rzeczą wręcz komiczną jest fakt, że pracownicy jednego banku (nawet jednego oddziału!) wyliczyli mi diametralnie różną zdolność kredytową!!!!! Po pierwszej wizycie dowiedziałem się, że nie mam co marzyć o kredycie o jaki się starałem... Coś mnie jednak podkusiło aby ponowić próbę u innej osoby w tym samym oddziale. Tym razem okazało się, że moja zdolność kredytowa spokojnie pozwala mi wziąść nawet wyższy kredyt od planowanego... Dla pewności wybrałem się jeszcze do innego oddziału tego banku, gdzie dowiedziałem się o kolejnej - innej od poprzednich - wielkości kredytu na jaki mnie stać... trzech kredytowców i trzy różne opinie... Tym razem kwota była jednak zbliżona mniej więcej do tej z drugiego podejścia. Na wycieczkę do czwartego "fachowca" nie miałem już ani siły ani ochoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: co wiecie o pegazie? IP: *.murator.com.pl 20.08.04, 17:49 Ja tez bralem kredyt w BPH i poki co nie spotkaly mnie problemy przedmowcow. Zdolnosc kredytowa sie nie zmienila, warunki tez. Co do wspolpracy Ronsona z BPH to chyba nie ma z tego zadnych wiekszych korzysci. Jednyna pomoc to taka ze Ronson ma druki wnioskow kredytowych u siebie i wie co na jakim druku wypelnic zeby bylo wg wymagan banku. Obieg dokumentow i czas zalatwianai wszystkiego wydaje mi sie ze jest taki sam niezaleznie od banku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denek Re: co wiecie o pegazie? IP: *.skwer / 217.153.142.* 21.08.04, 09:06 ostatnio interesuje sie ta inwestycja, narazie bylem na ich www no i dzwonilem do biura. zamierzam sie wybrac do biura na budowie. Z tego co piszecie niektórym udalo sie wejsc do budynku??? Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: co wiecie o pegazie? 21.08.04, 13:59 Udało się i nie jest to nic nadzwyczajnego - właśnie wróciłem z kolejnej "inspekcji" swojego mieszkania :) Ściany już pomalowane dzięki czemu nabrało normalnego wyglądu... aż się nie chce z niego wychodzić :) Osobom zwiedzającym budowę polecam rzucić okiem na mieszkanie pokazowe - kilka rozwiązań bardzo interesujących. Pozdrawiam! Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: co wiecie o pegazie? IP: 217.96.70.* 23.08.04, 10:26 hehehe... za pol roku okaze sie ze wewnatrz wszystkie mieszkania wygladaja jak... pokazowe :) Nic dziwnego - wnetrze zostalo starannie zaprojektowane. Bylem w sobote w firmie, ktora to urzadzala... ceny znosne, obsluga bardzo mila, robia profesjonalny projekt gratis nawet jesli pozniej rezygnuje sie z zakupu (projekt w przypadku rezygnacji pozostaje wlasnoscia firmy). Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: co wiecie o pegazie? 23.08.04, 12:49 Możesz dać jakiś namiar na tą firmę? Czy to Red-White-Black? W jakiej formie przedstawiają Ci projekt (u nich w salonie na monitorze czy dostajesz jakieś wydruki?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 001 Re: co wiecie o pegazie? IP: *.chello.pl 23.08.04, 22:30 projektantem budynku i mieszkania pokazowego jest firma ARCH MAGIC, archmagic.com.pl pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: co wiecie o pegazie? 24.08.04, 09:56 Ech, byłem wczoraj nieco zakręcony - wychyliłem na moment nos z masy stron "meblarskich" i błędnie odczytałem post vdcmike'a dot. projektu (sądziłem, że projekt rabiła mu jakaś firma meblarska). A pokazowe mieszkanie Arch Magic zrobił całkiem fajnie. Szczególnie ten kolorowy tynk w przedpokoju. Jest tam jednak jeden feler - kto go zlokalizuje ma u mnie piwo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: co wiecie o pegazie? IP: *.acn.waw.pl 24.08.04, 21:30 Zasadniczo chodzilo mi o meble i AGD w kuchni i pokojach... tym zajmowala sie firma TMC (przedstawiciel m.in. BlackRedWhite). Jesli chodzi o projekt to moje mieszkanie jest prawie identyczne jak pokazowe wiec wystarczy zrobic klonowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: co wiecie o pegazie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:59 od jakiegos czasu interesuje sie ta inwestycją. Nie miałem okazji jeszcze wybrac sie do nich do biura (ale z taką reklamą to sie chyba pofatyguje) Ps. A może to sam Ronsn pisze, by ściągnąć klientów??? Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: RONSON-PEGAZ 26.08.04, 11:01 Wiecie co, tak sobie czytam tematy na tym forum i cieszę się, że nasz wątek często spada na drugą albo trzecią stronę. Na topie znajdują się bowiem niemal wyłącznie wątki o zabarwieniu aferalnym... Skoro nas tam nie ma to znaczy, że wszystko jest cacy :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota RONSON-PEGAZ IP: 213.77.87.* 30.08.04, 15:07 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów. Mam pytanie a'propos spacerów z psem. Bo takiegoż posiadam. Widziałam już kilkakrotnie spacerujących z psami na terenie Wyścigów (za bramą jest długa, prowadząca do Toru podwójna ulica i obok dość szerokie pasy zieleni).Czy to jest dozwolone? A może ktoś tam spaceruje i wie, czy ochrona przegania, czy może straż miejska? Wiem, że można spokojnie przejść pod Puławską na Kopę Cwila, ale nie zawsze ma się tyle czasu...Więc możliwość wyprowadzenia psa bliżej domu byłaby fajna. Będę wdzięczna za informacje i Lord też :) Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: RONSON-PEGAZ 30.08.04, 16:54 Doroto, nie jestem pewien czy przy bramie wyścigów nie wiszą jakieś tabliczki z zakazami... ale głowy nie dam... W środę będę na budowie to z ciekawości to sprawdzę (choć sam psa nie posiadam i z pewnością posiadać nie będę :)). Pozdrawiam, Jarek PS - czy sąsiedzi również dostali sygnał o aneksach do umowy, dot. ogródków przylegających do mieszkań parterowych? Co o tym sądzicie? Ja akurat jestem po szybkiej konsultacji ze znajomym prawnikiem - generalnie bez zastrzeżeń, ale wolę się upewnić czy Wy macie jakieś uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: RONSON-PEGAZ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 20:26 Ja też na pewno to sprawdzę. A jeśli chodzi o aneks, to dziś podpisałam. Nie miałam zastrzeżeń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: RONSON-PEGAZ IP: *.acn.waw.pl 30.08.04, 23:38 co to za aneks ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: RONSON-PEGAZ IP: 213.77.87.* 31.08.04, 12:45 Wyrażenie zgody na użytkowanie części wspólnej nieruchomości - a są nią ogródki przy parterowych mieszkaniach. Bez tej zgody, ci co kupią te mieszkania nie mieliby pewności, że lokatorzy pozostałych mieszkań nie zechcą z nich korzystać, lub sprzeciwią się ich ogrodzeniu. Dziwne, bo oni za te ogródki płacą, ale to chyba tylko formalne zabezpieczenie. Na wszelki wypadek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aston_martin Re: RONSON-PEGAZ 02.09.04, 12:40 hmm, nie do konca dziwne. postaram sie wyjasnic: otoz moja znajoma za ogrod(ek) na ursynowie zaplacila 100000 PLN (!). nastepnie okazalo sie, ze wszyscy inni mieli zapis w swoich umowach, ktory mowil, ze tenze ogrodek to czesc wspolna nieruchomosci. wiec przeglosowano (tylko jeden glos przeciw), ze bedzie tam plac zabaw. i jest. postepowanie sadowe toczy sie w tej sprawie od ponad 3 lat. spytalem wiec, czy moge miec w umowie zapis o wylacznosci uzytkowania ogrodka. ponoc ktos jeszcze spytal o to samo. wtedy prawnicy zorientowali sie ze cos przeoczyli ...i wymyslili aneksy. oczywiscie podpisalem:) pozdrawiam wszystkich sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: RONSON-PEGAZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:01 od jakiegos czasu interesuje sie ta inwestycją. Nie miałem okazji jeszcze wybrac sie do nich do biura (ale z taką reklamą to sie chyba pofatyguje) Ps. A może to sam Ronsn pisze, by ściągnąć klientów??? Odpowiedz Link Zgłoś
aston_martin Re: RONSON-PEGAZ 02.09.04, 13:11 dla wyjasnienia i zeby uprzedzic ewentualne pytania dodam, ze deweloper - sprawca zamieszania ogrodkowego juz dawno oglosil bankructwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert z miejscami parkingowymi tez tak zrobili genialnie 02.09.04, 13:23 Bo to przecież też część wspólna nieruchomości i może komuś wpaść do głowy pomysł by parkować na zapłaconym przez Ciebie miejscu albo by zrobić tam kryte boisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: z miejscami parkingowymi tez tak zrobili geni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:36 no jak to, bedzie sie chyba włascicielem garazu bo bedzie sie miec wpis do ksiegi Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: z miejscami parkingowymi tez tak zrobili geni 02.09.04, 15:52 tak samo jak z ogródkami, jeżeli nie dopilnowali... Oczywiste było że muszą dopilnować ale po wpadce z ogródkami uczulam PRZED aktami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: z miejscami parkingowymi tez tak zrobili geni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 16:16 Porównwalemjz umowy kilkunastu developerów. nigdzie nie było mowy o wyrażaniu zgody na użytkowanie ogródków, mimo że takowe były. Nie było tez nic o garażach. Może Ronson poprostu się asekuruje. Dzis sie do nich wybieram zobaczyc na własne oczki te podobno mile panie z biura sprzedazy. :) Zapytam co z tymi ogródkami i garażai i zdam relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
aston_martin Re: z miejscami parkingowymi tez tak zrobili geni 02.09.04, 16:32 nie chodzi tu o zgode na uzytkowanie ogrodkow, tylko na wylacznosc korzystania z ogrodka przez jego nabywce. z miejscem parkingowym jest chyba inaczej, bo jest ono samo w sobie przedmiotem umowy. (chociaz nie jestem pewien, bo tej akurat umowy nie widzialem). te nieszczesne ogrodki to de facto czesc gruntu, na ktorym stoi budynek. grunt ten definiowany byl do tej pory w calosci jako czesc wspolna. aneks glosi, ze grunt pod budynkiem jest czescia wspolna, z wyjatkiem ogrodkow przypisanych do tych paru mieszkan na parterze. w przeciwnym wypadku z umow wynikaloby, ze zostaly one sprzedane 2 razy - raz jako czesc wspolna i drugi raz - tym, ktorzy za nie zaplacili. taka klauzula jest w umowie mariny mokotow (jest to jeden z nielicznych dobrych zapisow - reszta zapisow jest tam do kitu) pozdrawiam, tez sie niedlugo wybiore na wizytacje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: z miejscami parkingowymi tez tak zrobili geni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 16:40 Czy jest cos jeszcze na co twoim zdaniem warto zwrócić uwagę w rozmowach z tym developerem? chodzi mi zarówno o umowę jak i o sam budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: z miejscami parkingowymi tez tak zrobili geni 02.09.04, 18:41 z miejscami garażowymi i ew. parkingowymi przed budynkami jest tak samo. Wszyscy w aktach notarialnych zrzekają się praw do użytkowania miejsc oprócz "własnego". Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 FINISZ 15.11.04, 12:36 Byłem wczoraj na budowie. Zmiany w stosunku do poprzedniej wizyty: - ogrodzenie w postaci murka zostało już ukończone, ładnie się prezentuje w piaskowym kolorze, - zewnętrzna elewacja "prześwitu" została również ukończona; podobnie jak murek - w piaskowym kolorze, - przybyło nawierzchni z kostki. Nie udało mi się dostać do środka budynku (jestem ciekaw jak wyglądają klatki) ale w tym tygodniu wybieram się na ich "inspekcję". Budowa jest na ostatniej prostej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: RONSON-PEGAZ - spacery po parku IP: *.impaq.com.pl 21.09.04, 16:14 Mieszkam obok, na osiedlu Cataliny i czesto chodze na spacery (akurat z mezem, psa nie posiadamy) na teren Wyscigow. Nie jest to teren toru, tylko przylegajacy park. Wielokrotnie podpatrywalam osoby wyprowadzajace tam swoje pieski, wiec wywnioskowalam, ze nie wymagaja zadnego specjalnego zezwolenia. Bramy wejsciowe sa dwie na Al. Wyscigowej, czynne na zmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: RONSON-PEGAZ IP: *.tui.de / 62.48.72.* 16.10.04, 13:07 Przy Torze Wyścigów mieszkam od ponad roku /na osiedlu Cataliny/. Na spacery ze swoim psem zawsze wybieralam sie na Wyścigi.Nigdy ochrona nie zwrócila mi uwagi, a na bramach wejściowych nie ma tabliczek zabraniajacych wchodzenia na teren parku z psem. Dzisiaj rano zarówno ja jak i inni właściciele psów zostaliśmy poinformowani przez ochroniarza, że od wczoraj tj. 15.10.04 obowiazuje zakaz wchodzenia z psami na teren Wyścigów. Zamierzam to sprawdzić, bo jak narazie nie pojawiły się żadne tabliczki informujące o tym fakcie. Może z czasem w ogóle Wyścigi zostaną zamknięte dla spacerowiczów, nie tylko z psami. W tej sytuacji lokalizacja już istniejących i powstających osiedli staje sie mniej atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica06 Re: RONSON-PEGAZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 23:59 Czy wszyscy mieszkancy Pegaza maja wykupione parkigi? Uwazam, ze 40 tysiecy to duzo za duzo za miejsce na samochod. Jak wygląda kwestia parkowaia somochodów przez gości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia_iv Re: RONSON-PEGAZ IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 13.07.05, 07:46 nie wszyscy mają miejsca garażowe - świadczy o tym chociażby rządek samochodów po drugiej stronie ulicy. To prawda, że 40 tys. to strasznie duzo za parking (potarguj się z Ronsonem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Fiu Fiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 18:24 Właśni wróciłem z ronsona. i ku mojemu zaskoczeniu jestem pozytywnie nastawiony!!! Boże może w końcu jakis uczciwy developer!!!!! Była tam dzis rzeczywiście miła Pani K.(czy wszystkie Panie w Ronsonie są takie ładne :))))) Ale nie o tym przecierz. Dowiedziałem sie naprawde sporo. Dostałem draft umowy standard, mieszkanie widziałem na własne oczy, tylko poza jednym bo na klatce szlichte wylali :( Zostałem uświadomiony o biurowcu choc nie ma co uswiadamiac bo widac z daleka, ale to miło z ich strony. O tym że nowy budynek bedzie tez. Co ciekawe dowiedziałem sie o takich ważnych żeczach jak przedszkole i szkoły w najbliższaj okolicy, a nawet wiem gdzie jest poczta apteka i straz miejska!!! Pani co ciekawe wiedziała co nieco o technologi budowlanej i nie patrzyła na mnie cielęcym wzrokiem gdy pytałem o nie które rzeczy, nie wszystko jednak. Ale ma się dowiedzieć. Zobaczymy. Na budowie lekki bałagan ale tak wszedzie. cena garażu jest koszmarna!!!! czy komus udało się ją wynegocjoać na mniejszą? W umowie mam zapis o tych ogródkach w par 1. ust 3. Pytałem o to no i rzeczywiscie chodzi o to by mieszkancy mogli kożystac z tych ogródków. Bo jest to czesc wspólna ale mozna sie tam bedzie dostac tylko przez te mieszkania. Na razie nie robilem rezerwacji bo musze jeszcze zwiedzic kilka inwestycji. Musze przyjrzeć sie innym inwestycjom tego dewelopera. Musze ich jeszcze ostro posprawdzac bo raczej z tych nieufnych klientów jestem. Jeżeli zniosą moje marudzenia to kto wie może niedługo napisze "witajcie sąsiedzi" Odpowiedz Link Zgłoś
aston_martin wizyta monitorująca 14.09.04, 12:49 są już drzwi wejściowe do mieszkań więc nie można sobie już tak po prostu wejść bez kluczy. moze nie jest to najnowsza wiadomosc (nie bywam zbyt czesto), ale mile mnie to wczoraj zaskoczylo. brakuje juz tylko parapetow i grzejnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: wizyta monitorująca IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 16.09.04, 18:31 Super!!! odnosnie ogrodkow - nie mialem okazji zajrzec do umowy ponownie ale czy mam rozumiec ze podpisujac umowe przedwstepna "tereny" wokol budynku nalezaly do wszystkich mieszkancow - kazdy mogl ich uzywac a teraz po podpisaniu "umowy ogrodkowej" to prawo zostalo mi zabrane (tzn. sam sie go zrzeklem). jestem w bledzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: wizyta monitorująca IP: *.acn.waw.pl 16.09.04, 21:04 Nie jestes w bledzie... zrzekles sie praw do uzytkowania ogrodkow, nie zrzekles sie jednak czastkowego prawa wlasnosci do tego terenu. Przy okazji pragne rozwiac watpliwosci jakoby to mieszkancy parteru mieli placic za grunt pod te ogrodki (koszt 1m kw. gruntu w tym rejonie zdecydowanie przekracza koszt 1m kw. przecietnego mieszkania w Pegazie... te ogrodki wlacznie z tarasem na parterze mialy okolo 80m kw. kazdy + cena mieszkania... nie znam szalenca, ktory zgodzilby sie za to zaplacic), ponadto nieruchomosc (grunt) na ktorej stoi Pegaz nie zostala podzielona na jakies mniejsze dzialki (taki podzial wymagalby glebszych zmian w umowie przedwstepnej niz "aneks ogrodkowy") i za ta nieruchomosc zaplacili wszyscy mieszkancy niezaleznie od pietra, proporcjonalnie do metrazu zakupionego mieszkania. Mi akurat nie przeszkadza, ze ktos sobie bedzie dlubal w ogrodku, ktory w jakiejs tam czesci nalezy do mnie (sam na to nie mam ani czasu ani ochoty) jednak mysle, ze samowola "dzialkowiczow" powinna byc nieco ograniczona (np. zeby nie sadzili tam drzew, wysokich krzewow, teren powinien byc zadbany i nie szpecacy (powinien pasowac do otoczenia), mysle ze rowniez grile moga przeszkadzac mieszkancom wyzszych pieter - ograniczenia takie powinny byc rowniez zawarte w aneksach do umowy uzytkownikow ogrodkow wraz wprowadzeniem pewnych sankcji za ich nieprzestrzeganie (wlacznie z odebraniem prawa do uzytkowania ogrodka). Inna sprawa, ze w regulamienie spolecznosci mieszkaniowej Pegaza takie zapisy rowniez beda musialy sie znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
aston_martin Re: wizyta monitorująca 17.09.04, 12:07 o-o, zaczyna sie... dobrze jednak, ze sa te aneksy. otoz Szanowny Panie vdcmike, niestety jest Pan w bledzie. . otoz ja jestem "szalencem, ktory zgodzil sie doplacic za taras i ogrodek", i prosze mi wierzyc, ze cena tego samego lokalu pietro wyzej byla ZNACZNIE nizsza, wiec deweloper niestety SPRZEDAJE te ogrodki, do ktorych rosci Pan sobie prawo. Poza tym Panska wypowiedz [(cyt."zeby nie sadzili tam drzew, wysokich krzewow, teren powinien byc zadbany i nie szpecacy powinien pasowac do otoczenia), mysle ze rowniez grile moga przeszkadzac mieszkancom wyzszych pieter - ograniczenia takie powinny byc rowniez zawarte w aneksach do umowy uzytkownikow ogrodkow wraz wprowadzeniem pewnych sankcji za ich nieprzestrzeganie (wlacznie z odebraniem prawa do uzytkowania ogrodka)"]. jest tragicznie absurdalna i do zludzenia przypomina serial alternatywy 4, gdzie Gospodarz Domu chcial zdecydowac, jakie kto bedzie mial firanki w oknach. Milo mi zatem Pana poinformowac, ze te czasy juz sie skonczyly. Poza tym, w ogrodkach rosna juz wysokie drzewa (4)... wiec chyba bedzie Pan musial je wyciac... Ale poza tym, naturalnie, postaram sie dopasowac wystroj mojego ogrodka zarowno do wystroju Pana nienagannego lokalu, jak i harmonijnie zagospodarowanego balkonu. Moze Pan na mnie liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
aston_martin Re: wizyta monitorująca 17.09.04, 12:14 olsen, moglbys mi wyslac swoj e-mail? mam pytanko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: wizyta monitorująca IP: *.acn.waw.pl 17.09.04, 23:08 Dla scislosci - cala nieruchomosc (zlozona z dzialek wpisanych do ksiag KW91468 i 91467 - a wiec wlacznie z ogrodkami) pozostaje wlasnoscia wpolnoty - tak wynika z umowy jaka zawarlem z developerem (paragraf 3 pkt.1). Prosze zauwazyc, ze aneks "ogrodkowy" nie dotyczy zrzeczenia sie prawa czastkowej wlasnosci ogrodkow a jedynie ich uzytkowania. A moze developer sprzedal dwa razy ta sama dzalke ? Nie rozszcze sobie praw do ogrodkow - stwierdzam jedynie fakt, ze ogrodki pozastaja czescia wspolna nieruchomosci. Jesli chodzi o alternatywy 4... jak wytlumaczy Pan koniecznosc uzyskania zgody developera na wprowadzenie wizualnych zmian na zewnetrzych elewacjach budynku (wlacznie z montazem anteny satelitarnej na swoim balkonie) czy wprowadzenie jednakowych wycieraczek przed kazdym mieszkaniem ? Drzewa (4) rosna praktycznie na granicy z terenem biurowca i w zaden sposob nie zaslaniaja okien. Rozpalanie grila pod czyims oknem albo na balkonie jest porownywalne do wysypawania smieci komus pod drzwi - wiemy, ze sie to zdarza ale delikatnie mowiac nie jest ogolnie akceptowalne. Wnioskujac po kulturalnym tonie wypowiedzi na niniejszym forum mysle, ze w naszej wspolnocie ani jedno ani drugie nie bedzie mialo miejsca. Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyszlych lokatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: wizyta monitorująca IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.09.04, 12:16 Witam wszystkich (mam nadzieje) przyszlych sasiadow. Dzisiaj bylam u prawnika z projektem umowy zakupu i zarazem aneksem do niej (podobno zamierzaja zapisy o ogrodkach wprowadzic jako standardowy zalacznik umowy). Okazuje sie, ze faktycznie ogrodki pozostaja czescia Nieruchomosci zdefiniowanej w umowie przedwstepnej a nastepnie (po zakonczeniu budowy i ustanowieniu odrebnych wlasnosci hipotecznych dla kazdego mieszkania) stana sie czescia wspolna wszystkich mieszkancow. Aneks (ktory jak sie okazuje jest do podwazenia) powoduje, ze wlasciciele lokali z ogrodkami maja wylacznosc ich uzytkowania (nie sa jednak ich wylacznymi wlascicielami jak niektorzy sugerowali). Ponadto poza drobnymi zmianami (dlugosc roznych terminow i wysokosc kar umownych) wszystko w tej umowie jest do przyjecia. Odnosnie grilowania na balkonach - w bloku moich tesciow byl przypadek, ze od grila zapalilo sie mieszkanie dwa pietra nizej(prawdopodobnie wypadl jakis rozzazony kawalek wegla przez otwarty balkon), na szczescie szybko zostalo to zauwazone i ugaszone ale strach pomyslec co by sie stalo gdyby nikogo nie bylo w domu. Z tego powodu bede (jesli kupie to mieszkanie) za wprowadzeniem do regulaminu mieszkancow kategorycznego zakazu grilowania na balkonach. Co do grilowania w ogrodkach na razie sie nie wypowiadam ale jesli beda faktycznie uciazliwe rowniez ta kwestia bedzie wymagala jakiegos rozwiazania. Pozdrowienia dla wszystkich ronsonowych forumowiczow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert no to czy grillowanie czy palenie opon w ogródku? 21.09.04, 18:31 Bo to w sumie dla mieszkających powyżej obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: wizyta monitorująca IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 17.09.04, 12:52 Drogi VCDMIKE! Proponuje kawalek o grillach wpisac do umow wszystkich mieszkancow, ktorzy posiadaja swoje lokale na dowolnym pietrze oprocz ostatniego. Nieraz sie przeciez zdarza, ze ludzie rozpalaja grille rowniez na balkonie, ktore(jak sadze) rowniez moga przeszkadzac sasiadom mieszkajacym wyzej. Ba! Zdarza sie, jacys niezrownowazeni zwolennicy domowej zieleni ustawiaja na balkonach wysokie rosliny doniczkowe! A jak wielu ludzi nie sprzata na swoich balkonikach! Masz racje z tymi aneksami - ale powinni je podpisac uzytkownicy wszystkich lokali - nie tylko tych na parterze - z sankcja ... odebrania balkonu. Na wypadek gdybys nie zrozumial: "Twoj pomysl wydaje mi sie nie do konca trafny..." Odpowiedz Link Zgłoś
nikkka Re: wizyta monitorująca 17.09.04, 13:57 A ja dolaczajac sie do sugestii Sasiada proponuje podpisanie wszystkim mieszkancom aneksu z zobowiazaniem chodzenia TYLKo w miekim obuwiu po mieszkaniu (stukanie! - sankcja: odebranie mieszkania), nie gotowaniu kalafiorow, kapusty i brukselki(zapachy! - sankcja: demontaz kuchni), zobowiazania sie do nieposiadania dzieci a w pzrypadku ich posiadania trzymaniu ich poza domem (hałas! - sankcja: odebranie dzieci) i jeszcze paru innych zobowiazan, ktore w rownym stopniu zaburza nasz spokoj i harmonie osiedla co zbyt wysokie drzewa w ogrodkach na parterze. A Szanownego Pana VCDMIKE zapraszam w podziekowaniu za pomysl na grilla w moim ogrodku na parterze - do ktorego kupna sie przymierzam! Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: wizyta monitorująca 17.09.04, 17:04 Budynku nie mamy jeszcze oddanego, nikt na razie nie smaży sobie placków na balkonach i tarasach... mamy za to coś innego - farmencik na forum :( Odcinając się od powyższej wymianie uprzejmości, wrzucę coś pozytywnego: niemal cały budynek pokryty już jest ładniutką elewacją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aston_martin Re: wizyta monitorująca 23.09.04, 11:59 Jak milo: Pani Aska wprawdzie jeszcze nie kupila mieszkania (szczegol), ale juz przymierza sie do pisania regulaminu - "zakaz grillowania na balkonach" oraz podwazania aneksu :) uff, cale szczescie ze jedyny grill jaki posiadam znajduje sie w mikrofali. no i ze nie mam balkonu. W sumie ta dyskusja jest bardzo zabawna. Zachecam do dalszych wpisow - w koncu walka z sasiadami to patriotyczny obowiazek kazdego Polaka. ja sie od tego satyrycznego watku odcinam, pozdrawiajac jednoczesnie wszystkich pokojowo nastawionych:) (vide crusader 73) oraz nikkke i sasiada - dziekujac za glos rozsadku i umiejetnosc spojrzenia na pewne sprawy z dystansem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dairinn Re: wizyta monitorująca 23.09.04, 13:39 Witam! Z rosnącym niepokojem śledzę wątek dotyczący aneksów ogródkowych i (jako że przymierzam się do kupna mieszkania na parterze) mam pytanie: czy ktoś z Państwa nie podpisał jeszcze tego aneksu (i w ogóle nie planuje podpisać). Czy p. Aśka planuje je podważać? Zastanawiam się, czy gra warta świeczki... Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: wizyta monitorująca IP: *.acn.waw.pl 23.09.04, 18:11 Jesli ktos nie zgodzi sie na aneks, developer wypowie umowe przedwstepna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfra Re: wizyta monitorująca IP: 217.153.35.* 24.09.04, 10:38 A ja mam nadzieję , że ktoś z ogródkiem urządzi grilla i zaprosi sąsiadów . Cóż za żenująca dyskusja, czy rzeczywiścia te grille będą palone codziennie bo ludzie nie będą mieli kuchnek w domach i nie będa mieli na czym gotowac . Aneks podpisalam bez zbędnego wgłębiania się . Dajcie ludziom pożyć i pocieszyć się nowym domkiem . Pozdrawiam stałych na forum - vdcmike i sąsiada . Odpowiedz Link Zgłoś
aston_martin Re: wizyta monitorująca 24.09.04, 16:14 cyfra (duzy) plus :) oczywiscie ze trzeba bedzie sie spotkac, sasiadow poznac :) Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: wizyta monitorująca 28.09.04, 09:20 Info z dnia wczorajszego: - mieszkania już ukończone, pozamykane na klucz; - na klatkach kładzione są płytki; - elewacja zewnętrzna zrobiona, na balkonach montowane są mleczno-błękitne szyby. Pozdrawiam! Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: wizyta monitorująca IP: *.cbr.tp.pl 29.09.04, 10:35 crusader73 - zwrociles moze uwage czy na balkonach zamontowano pochwyty ze stali nierdzewnej (takie jak sa na balustradach przy tych wysokich oknach) ? Przy okazji... jak juz tyle zrobione teraz to co oni zamierzaja robic do grudnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: wizyta monitorująca 29.09.04, 12:45 Gość portalu: vdcmike napisał(a): > crusader73 - zwrociles moze uwage czy na balkonach zamontowano pochwyty ze > stali nierdzewnej (takie jak sa na balustradach przy tych wysokich oknach) ? ===== Nie bardzo wiem o jakie "pochwyty" chodzi? Jeżeli mi to sprecyzujesz to jutro (w czwartek) rzucę na to okiem ponieważ wybieram się na budowę. ===== Gość portalu: vdcmike napisał(a): > Przy okazji... jak juz tyle zrobione teraz to co oni zamierzaja robic do > grudnia ? ===== Pozostały klatki i teren przed blokiem. Mam info, że być może już w listopadzie będziemy zapraszani po odbiór kluczy :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdcmike Re: wizyta monitorująca IP: *.acn.waw.pl 29.09.04, 19:43 crusader73 - precyzyje "pochwyty" - balustrady na balkonach maja byc (wg. specyfikacji - zalacznika do umowy) stalowe malowane proszkowo, w nich zamontowane mleczne szyby, na samej gorze balustrady maja byc takie "porecze" czy moze lepiej "rury" wykonane ze stali nierdzewnej (powinny byc srebrne niemalowane). Jak sie przyjrzysz balustrada do niebalkonowych duzych okien to tam takie cos na gorze wlasnie jest. Jesli chodzi o odbior kluczy - tez slyszalem, ze jest miesiac wyprzedzenia. Serdecznie pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dairinn Re: wizyta monitorująca 30.09.04, 13:51 Witam drogich sąsiadów! Zdecydowałam (lismy) sie na mieszkanie na parterze :-) Wracajac do ogródków- mam nadzieję, że sąsiedzi nie będą mieli nic przeciwko grillowi parę razy w roku. Pytałam miłą panią o terminy odbioru i rzeczywiście potwierdziła, że odbiory będą prawdopodobnie jeszcze w tym roku. Ale na pytanie czy będzie to listopad odpowiedziała: "wątpię". Podobno teraz kładziona jest terakota i glazura na klatkach schodowych. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: wizyta monitorująca 05.10.04, 19:59 Vdcmike, byłem dzisiaj w mieszkaniu - wszystkie poręcze barierki balkonowej były szczelnie owinięte więc nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie. Kobietka natomias nie bardzo się orientowała - nikt do tej pory nie dopytywał się takie detale balkonu :) Wszystko wygląda świetnie: elewacja, szyby balkonowe (wstawionych około 50%), klatki oraz teren przed blokiem nabierają uroku,... no i z tego co mi powiedziano, to najpóźniej na początku grudnia Ronson będzie przekazywał klucze mieszkańcom :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Prace wykończeniowe IP: 213.77.87.* 01.10.04, 11:08 Drodzy sąsiedzi, ponieważ nie mam doświadczenia w wykańczaniu mieszkania: jak myślicie, ile czasu potrzeba na zrobienie podłóg (parkiet), łązienki, kuchni i wszystkiego co niezbędne. Jednym słowem, kiedy od momentu rozpoczęcia prac można się wprowadzać. A Wy? Czy planujecie zatrudnić jedną ekipę, czy kilku fachowców od różnych rzeczy? A może już planujecie prace? Czy mam już sąsiadów w klatce lub na piętrze? Moje mieszkanko jest na III pietrze w klatce C (tej najdalej od Wyścigowej). Dajcie znać. A, czy wiecie coś na temat drzwi? Czy będą wyglądać tak jak teraz, czy może dojdzie jakaś okleina? Obecnie wyglądają fatalnie. Pozdrawiam Odpowiedz