Dodaj do ulubionych

Pegaz Częstochowa

05.05.16, 13:49
Chciałam podzielić się smutną refleksją na temat TKKF PEGAZ.
Dawno temu uczyłam się jeździć w Pegazie pod okiem Pana Marka Orlika.
W ostatnim czasie wróciłam do Częstochowy po kilku latach nieobecności i postanowiłam zarazić swoje dzieci końską pasja . Kilku krotnie w niedziele przywoziłam dzieci w niedziele do Pegaza i za każdym razem nie było z kim rozmawiać na temat jazd czy też przewiezienia dzieci końmi. Za każdym razem słyszałam że "prezes pojechał z końmi w teren" . Na marginesie dodam że takich rodziców jak ja było jeszcze kilkoro. Przy próbie dodzwonienia się do instruktora p. Andrzeja nikt nie odbiera telefonu . Patrząc na Pegaz mam wrażenie ze czas tam się zatrzymał . Zastanawiam się czy osoby zarządzające tym ośrodkiem mają świadomość że czasy się zmieniły i powinni dbać przyciągać chętne dzieciaki do jazdy u nich bo stajni w okolicy jest wiele. Mam wrażenie że zarządcy Pegaza zatrzymali się w poprzedniej epoce i nie mają ochoty wysilać się na jakieś działania . Jeśli ktoś nie ma pomysłu na prowadzenie tego ośrodka to może niech da sobie spokój . Czasy się zmieniły ale niektórzy w pozostali w poprzedniej epoce . Szkoda Pegaza
Obserwuj wątek
    • piastowska_berg Re: Pegaz Częstochowa 25.01.17, 11:36
      Ostatni trafiłem do Pegaza. DRAMAT .Pamiętam pegaz jeszcze z przed 6 lat ale takiego dziadostwa jak teraz to tam nigdy nie było . Konie stoją na 40 centymetrowej warstwie gnoju, w niektórych boksach trawa rośnie , za stajnią góra obornika. Zaglądnąłem do "hali" a tam jak na suchym kartoflisku , wszytko powiązane sznurkiem . Panowie z zarządu , doprowadziliście do ruiny jeden z najładniejszy ośrodków w tym mieście . ja nie wiem czy tam ktoś jeszcze trzyma prywatne konie , jedynie policja ich chyba trzyma przy życiu . Ktoś powinien przyjrzeć się osobą odpowiedzialnym za stan tego ośrodka bo wygląda to dramatycznie . Ci panowie będą się trzymać stołków do czasy do puki będą mieli siłę wczołgać się na konia, a o zarządzaniu w dzisiejszych czasach takim ośrodkiem nie maja zielonego pojęcia . Ludzie którzy zaczynali swoją przygodę z końmi w pegazie powinni coś z tym zrobić bo mam wrażenie że czas tego ośrodka dobiega końca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka