Dodaj do ulubionych

negocjacje u dewelopera

IP: *.chello.pl 04.11.10, 21:01
deweloper zaprosił mnie na rozmowe. Wprost zapytałam o ew. obniżki jeżeli chodzi o zakup mieszkania. Metr mikeszania kosztuje ok.8.000zl.
Na jakie obnikzki mgoe liczyc, czy ktos cos takiego przechodzil, chodzi o wpalcenie calosci sumy?

prosze o podpowiedzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: dfg Re: negocjacje u dewelopera IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 21:07
      ja dostałem garaż free i rozciągnięcie w czasie rat (to też korzyść). Obecnie mieszkanie na etapie budowy.
    • Gość: gonzo Re: negocjacje u dewelopera IP: *.spray.net.pl 04.11.10, 21:22
      to bardzo indywidualna sprawa, ale garaż gratis to raczej plan minimum

wliczając w to garaż za możliwe uważam obniżki do 15%, prawdopodobne zaś ok. 8-10%

najlepszą obniżkę jaką udało mi się wynegocjować to 14%, ale dotyczyło to bloku w Grodzisku (nie zdecydowałem się, "Cichy Kącik"), który stał już ponad 2 lata skończony. Obniżki powyżej 10% to raczej fikcja
      • Gość: olo Re: ha ha ha ha IP: *.jmdi.pl 04.11.10, 21:53
        negocjacje są wskazane ha ha ha ha
      • Gość: realista Re: negocjacje u dewelopera IP: 46.112.143.* 04.11.10, 21:53
        Zajmuję się zawodowo inwestycjami w przeróżne nieruchomości, głównie na rzecz klientów - sporych instytucji. Czasem zakupy pakietowe, czasem całe kamienice, czasem pojedyncze mieszkania. Bardzo różnie - cały przekrój rynku.
        Jeżeli wychodzą z 8000 to powinno się skończyć na 7000. Albo ekwiwalenty w postaci garażu czy tarasu.
        • Gość: seiw83 Re: negocjacje u dewelopera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 10:13
          zeby jeszcze za taras placic to przecierz zadna powierzchnia uzytkowa, a koszt budowy metra poniezj 3000 chyba ze mamy swietne wykonczenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka