Dodaj do ulubionych

Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie

IP: *.home.aster.pl 02.04.11, 16:09
Witam,

Jak wyżej w temacie ludzie zastanówcie się 3x zanim kupicie. Ja tu mieszkam i niestety była to nietrafiona decyzja. Sam zakup przebiegł sprawnie i szybko i to jest chyba jedyny atut natomiast poziom życia z każdym dniem się pogarsza. Zaczynając o chamstwa pracowników ochrony po beznadziejną administrację i wszechobecne kumoterstwo kończąc na zdewastowanych klatkach odnawianych na czas "dni otwartych wola tower"
Negatywne aspekty:
1 - ochrona
2 - administracja
3 - brak miejsc postojowych i chorendalne ceny
4 - krajobraz z widokiem na przyszłość ->> MPO :)
Pozytywne aspekty:
Bliskość centrum

To by było na tyle.
Poddaje pod własne rozważanie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kyle.katarn Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie 02.04.11, 19:27
      Ja już kupiłem, więc co najwyżej okaże się, że nie trafiłem... Jeszcze się nie wprowadziłem, więc może nie znam szczegółów, ale wytłumacz mi pkt 3 - miejsc postojowych jest jeszcze mnóstwo na poziomach 2 i 3, i na 1 jeszcze coś można znaleźć. Chyba że chodzi Ci o darmowe na powierzchni - no ale tego nikt nie gwarantuje zwłaszcza w miarę blisko Centru, gdzie każdy metr jest cenny. A ceny czemu uważasz za wysokie - chodzi o koszt zakupu (trzeba umieć ponegocjować) czy utrzymania? i co oznacza "wszechobecne kumoterstwo", czym się przejawia?

ochrona jak słyszałem jest do wymiany, ale niedawno było zebranie wspólnoty i coś ma być zrobione

widoku na MPO nie mam - wręcz przeciwnie, całkiem sympatyczny :-), no ale każdy wybierał wg upodobań i możliwości. Zresztą MPO to nie śmieciarnia, tam jest siedziba zarządu i baza samochodów, mogło być gorzej, choć fakt, że to od północy, ale tam najtaniej

generalnie nie takie najgorsze te negatywne aspekty, zwłaszcza że nie licząc widoku z okna jest to kwestia do zmiany w miarę łatwiej :-)
      • Gość: Pit Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.acn.waw.pl 03.04.11, 09:21
        Pamietajcie, ze ochrone zawsze mozna zmienic ! na taka ktora mowi dzien dobry i jest zadowolona....
        a administracje tez mozna zmeinic i kto inny moze administrowac...

btw, jakie płacicie stawki za czynsz w WT z m kw ? i ile za miejsce postojowe miesiecznie ?

pozxr.
        Piotrek
      • Gość: gosc Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 10:03
        @kyle: nie sciemniaj. twoj post smierdzi na mile, ze jestes od dewa. nie mieszkasz jeszcze, ale kazda negatywna opinie kontrujesz. co za barani łeb.
        • kyle.katarn Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie 03.04.11, 12:13
          negatywnie reaguję, bo staram się pośrednio bronić własnej decyzji o zakupie. Jestem świadom wad WT (bardzo dużo mieszkań zebranych na kupie, liczne mieszkania głośne czy ciemne - no akurat mojego to nie dotyczy). I przynajmniej nie piszę jako gość, mam konto w portalu GW założone prawie od samego pozątku, trudno żeby bym od Turreta. Paranoja jakaś na tym forum, krytykować każdą inwestycję wolno, a pozytywnego słowa bez oskarżeń napisać nie można
          • Gość: llllllllllll Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.jmdi.pl 03.04.11, 12:29
            lllllll
            • Gość: gosc Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 13:55
              forum zeszlo na psy, jego wiarygodnosc jest niemal zadna. mam nadzieje, ze z tego syfu narodzi sie kiedys nowa jakosc i sposob weryfikacji wpisow. znam watki gdzie 90% i wiecej to trole. szkoda. posiadanie konta na GW niczego tutaj nie zmieni.
              • Gość: Pit Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.acn.waw.pl 03.04.11, 16:08
                hmmmm...

a moze Wy w ogole tam nie miesdzkacie? bo skoro prosilem, żebyscie napisli cene czynszu za m kw to co za problem napisac?
                Latwiej sie klocic a powazne sprawy olewac?

napiszcie prosze.
                • kyle.katarn Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie 03.04.11, 18:40
                  Pit, jeszcze nie płacę czynszu, ale była mowa o 7 zł za metr. Garaż nie pamiętam, chyba coś ok. 60 zł
                  • Gość: Pit Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.acn.waw.pl 03.04.11, 18:56
                    dziękuję Ci uprzejmie.
                    • Gość: ... Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.merck.de 04.04.11, 12:42
                      podejrzanie niskie stawki czynszu jak na tak prestizowa lokalizacje
    • Gość: Karlos Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.pg.com 24.06.11, 14:46
      Haha co zabrakło pieniędzy i kupowałes po najgorszej stronie, od MPO? To teraz Ci zazdrosc dupę ściska. Ja mam od droższej strony i jest wypas! Polecam WT!!! :D
      • Gość: czesiu Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.aster.pl 24.06.11, 15:58
        wypas ? masz na myśli te budowane bloki z przeciwka na wyciąnięcie ręki.
        • Gość: Gość Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.play-internet.pl 24.06.11, 21:47
          W WT są ładne mieszkania: z widokiem na Obozową (klatka 1), w klatkach 2 i 3. Blisko, wygodnie, także tramwajem do Centrum w 15 minut. Po 2 windy na klatce, nie 1 jak w wielu innych inwestycjach.
          • Gość: tiaa Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: 178.73.48.* 10.08.11, 10:53
            Z widokiem na tramwaje ruszające o 5.00 rano ;) Dwie windy w klatce powiadasz? Mieszkam tu od lutego i jeszcze nigdy nie jechałam tą drugą - jest, jest, tylko nie działa, czyżby od nowości zepsuta?
            • Gość: centralka88 Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 11:07

to prawda, nie zanalzłąm jeszcze zadowolone z inwestycji
              • Gość: monika Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.home.aster.pl 16.08.11, 20:08
                pewnie też zostanę posądzona o to że jestem od developera ale co tam :)
                mieszkam od maja 2010, od strony MPO. I dobrze, bo jest cicho (okno mam otwarte non stop) widzę z okna przestrzeń a nie półnagiego sąsiada z bloku na przeciwko i mam bardzo blisko do centrum. Ochrona i owszem nadaje się do wymiany albo przynajmniej gruntownego przeszkolenia, administracja również. Co do zdewastowanych klatek - moja od ponad roku jest w takim samym "niezdewastowanym" stanie, a i czynsz jest zadziwiająco niski. Mieszkania ciche (jeszcze nie słyszałam sąsiadów a zapewniam że wszystkie lokale wokół są zamieszkane). Nie wiem zatem skąd te wymyślone na siłę negatywy, ale każdy ma prawo do własnego zdania.
                Aha i windy obie również działają.
    • Gość: as Choredalne ceny - dobre IP: 94.75.122.* 24.06.11, 22:32
      • Gość: Menatay Re: Choredalne ceny - dobre IP: 178.73.48.* 29.09.11, 21:32
        Witam, również mieszkam w WT już rok od strony MPO. Jestem zadowolony. Cena jaką płaciłem za metr to 6300zł- jak dla mnie rewelacja, miejsce postojowe 18tyś. Czynsz 7.50zł za metr, miejsce postojowe 50zł- co miesiąc. Ochroniarze zostali wymienieni na milszych, administracja jest jeszcze do wymiany (wolno reagują na zgłaszane wnioski). Windy działają obydwie, sąsiadów nie słychać (w mojej klatce zostały 4 wolne mieszkania) klatka jest czysta. W przyziemiu od strony wejścia na osiedle sklep z przyzwoitymi cenami i pizzeria z pubem sportowym, z drugiej strony bloku przedszkole, w części środkowej kidsFuN. Przystanek tramwajowy 20,23,24 i autobusy nocne N45, N95 - 2min, autobusy dzienne 103,136,151- 5 min. Park moczydło 10 min. lasek na kole 20 min. Arkadia 30min (czas przy poruszaniu się pieszą)Brak ogólnodostępnych miejsc postojowych, praktycznie brak dziedzińca dziedzinica, brak UPC
        • Gość: Little Italy Mordor2 IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 22:11
          Niestety jeden z najbrzydszych budynków w Warszawie.
        • Gość: Kupiec Re: Choredalne ceny - dobre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 14:28
          Chciałbym nawiązać do wątku ceny za metr udało Ci się wynegocjować 6300 za mkw czy mogę zapytać, które piętro (aby pozostać anonimowym tylko powiedz powyżej czy poniżej 5p) i ile metrów miało mieszkanie???
          • kyle.katarn Re: Choredalne ceny - dobre 05.10.11, 23:26
            samo piętro i metraż niewielu powie. Istotna jest strona - od północy (od MPO najtaniej), od zachodu (Prymasa...) też w miarę tanio, wyższe (sporo - 8k za metr i więcej) ceny są od wschodu (Radziwie) i południowego wschodu, nie licząc bardzo ciemnych nisko położonych klitek, z których sporo nie zeszło. Ja mam od wschodu, ale gdybym miał decydować się na tańsze, to wolałbym od MPO, bo od Prymasa jest głośno (nie licząc mieszkań nisko położonych, tam drzewa i zabudowa zasłaniają
    • Gość: Kasia Re: Wola Tower - zastanówcie x3 zanim kupicie IP: *.centertel.pl 05.10.11, 18:34
      >Zaczynając o chamstwa pracowników ochron

ale odkrycie... A czego się spodziewaliście?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka