Dodaj do ulubionych

penthouse na wilanowie

IP: 195.187.136.* 04.04.11, 14:51
107 m +taras powyżej 100 m, Czy ktoś kupił tego typu mieszkanie na wilanowie? Wiem że często występuje problem z tarasami, które są niefachowo wykonane...za ok 950 tys można kupić takie mieszkanie (z windą do mieszkania). Czy ktoś się zdecydował i ma jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 04.04.11, 22:48
      po opisie od razu wiem, ze chodzi o Ostoje Wilanow

moge powiedziec tylko tyle ...
      CHYBA JESTES NIESPELNA ROZUMU A DO TEGO SLEPY I GLUCHY

Tez myslalem o tym penthousie, ale ...

1/
      katastrofalna jakosc calego budynku
      - pekajace sciany - to nie sa zwykle pekniecia tytnku tylko calych scian
      - fatalnie zalozone i korodujace balkony - obecnie wymieniane
      - plesn i grzyb
      i ....
      TRZESZCZACA PODLOGA BO ALBO ZROBILI ZLA WYLEWKE, ALBO TO SIE ZAWALI
      jak to zoabczylem to szybko ucieklem

2/
      acha ... trzeba bylo zobaczyc zima taki penthouse ...
      zastanow sie jak bedziesz odgarnial taka mase sniegu - jak zobaczylem zima ten snieg to mi szczeka opadla ... tego nie mozna zrzucac z dachu tylko trzeba wyrzucic do .. wanny ... albo bedziesz to robil sam, albo zatrudnisz ekipe ktora raz na jakis czas zrobi ci totalny burdel w mieszkaniu

3/
      a winde do mieszkania ... wolne zarty ... to kawalek klatki ktory musisz kupic i z ktorym nic nie mozna zrobic bo jest zupelnie nieustawny

Rekomendacja jest jedna
      - mieszkan w Ostoi w ogole sie nie kupuje, gdyz strach aby sie to nie zawalilo ... tak jak mieszkan u Robyga i innych firm zydowskich na wilanowie bo oni nie potrafia budowac ... chyba ze chcesz zobaczyc piekna katastrofe budowlana

- jezeli to kupisz to radze kup sobie kask ochronny i lepej sie wysterelizuj abys sie juz nie rozmnarzal i nie powiekszal glupoty Polakow

• robertkk Re: penthouse na wilanowie 05.04.11, 00:26
        Celne spostrzezenia ;-)
        Jakich jeszcze firm należy się wystrzegać, bo też się przymierzam do mieszkania tam i nie chcę wdepnąć. Lokal sprawdzę, ale całego budynku nie, a pewnie nie zaprowadzą mnie do garażu gdzie akurat ściana pęka, albo zachodzi grzybem...
        • Gość: Budowlaniec Re: penthouse na wilanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 07:47
          robertkk napisał:
          > Jakich jeszcze firm należy się wystrzegać, bo też się przymierzam do mieszkania

Wszystkich
          A) Kup na wtórnym coś sprzed bańki. Jakość była lepsza, dobrzy budowlańcy w Polsce a nie na wyspach, wady jeśli były to przez te co najmniej pięć lat się ujawniły.
          B) Kup działkę pod miastem, weź ekipę i buduj sam , pamiętaj tylko że nasi urzędnicy zrobią wszystko co możliwe i niemożliwe, aby ci tę inicjatywę obrzydzić.
          • Gość: red Re: penthouse na wilanowie IP: *.tvn.pl 05.04.11, 13:36
            poza tym co za straszne rozkłady, kiszkowate salony, ciemne kuchnie i przy 100 m tylko 3 pokoje...
      • Gość: gosc Re: penthouse na wilanowie IP: 192.100.112.* 05.04.11, 16:42
        @jozio: "zydowski" bylo niepotrzebne, bo emocjonalna odpowiedz, ktora poczatkowo niosla pewna informacje warta rozwazenia, nagle stracila na wiarygodnosci. to mile, ze dzielisz sie swoimi wrazeniami i doswiadczeniemi, ale okraszanie je poradami steryrlizowania sie plasuje cie w grupie oszolomow. szkoda, ze ludzie nie potrafia wyrazac sie bez obrazliwych epitetow i rasistowskich insynuacji. ogarnij sie i popraw :)
        • Gość: waluś Re: penthouse na wilanowie IP: *.subscribers.sferia.net 06.04.11, 08:23
          Poza chamstwem, oczywiście było to dla mnie też wartościowa wypowiedź. To prawda , chodzi o Ostoję Wilanów. Jestem jednak mocno zniechęcony...Jeśli nie fadesa i robyg to gdzie kupić duże mieszkanie na wilanowie?
          • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.centertel.pl 06.04.11, 12:38
            NIE DRAMATYZUJ - tam nie bylo chamstwa tylko sprowadzenie do parteru, gdyz inaczej ludzie w ogle nie mysla - docen to, ze otworzylem ci oczy na sprawy ktorych nie dostrzegles i podjales sensowna decyzje o nie kupowaniu w fadesie ... ja tez chcialem kupic tam penthouse (2 lata temu chcieli 12-14 dzis gotowi sa sprzedac za 9 - wtedy ich wysmialem, a przy 9 powiedzialem oki moge zobaczyc), poniewaz podobalo mi sie z zewnatrz, ale jak zobaczylem jakosc wykonania to rece mi opadly ... tak sie zastanawiam jaki inspektor nadzoru budowlanego to odebral - budynek stoi 2-3 lata a caly sie sypie !!!

poza tym po moich odwiedzinach zima doszedlem do wniosku, ze za penthouse ... DZIEKUJE - maksymalny taras to 20-30 m, powyzej tej wielkosci szalu dostaniesz jak bedziesz musialk sam nosic snieg do wanny lub zatrudnisz ekipe ktora raz w tygodniu zrobi ci balagan w calym mieszkaniu - bo to jest naturalne ... przeciez w kapciach nie beda usuwac sniegu

taras to super rzec, ale ... w hiszpani, a nie w polsce
          • Gość: miu Re: penthouse na wilanowie IP: *.fbx.proxad.net 11.04.11, 19:07
            Walus, nie "na Wilanowie" tylko "w Wilanowie" . Od razu widac, ze jestes przyjezdny.
        • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.centertel.pl 06.04.11, 12:28
          a co jest zlego w okresleniu zydowski deweloper ????? przeciez to do samo co polski deweloper czy hiszpanski deweloper ... czy politycznie korekt byloby napisac unikaj deweloperow, ktorzy maja docelowa siedzibe w panstwie Izrael, a dzialaja za pomoca spolek zarejestrowanych w Polsce, Holandii, etc. :)))))

przeciez to absurd :))))

Wracajac do Zydow oni rzeczywiscie fatalnie buduja !!!!!

tylko glupiec tego nie widzi, gdyz patrzy na klatke schodowa na ktorej polozono troche kamienia zamiast zwyklych plytek (koszt niewiele wiekszy) czy na elewacje, gdzie widac troche kamienia zamiast zwyklego tynku - przeciez to kompletnie nie ma znaczenia jezeli chodzi o jakosc budynku (jedynie odbior wizualny) w i zaden sposob nie podnosi ceny mieszkania (wplyw jest minimalny - moze 10-50 zl do metra mieszkania !!! nie wiecej)

Dom Development (najlepszy z Zydow, ale i tak przecietna jakosc)
          cala reszta to zle lub bardzo zle - najgorszy jest chyba Robyg (wystarczy wspomniec sciany gipsowo kartonowe, zalewane garaze, zobaczyc do jakiego stanu doprowadzili kanal na Klimczaka, etc. abys pozbyc sie wszelkich zludzen), fatalny jest rowniez Myylion (cz jak im tam - Aura Park to chyba najgorsza z mozliwych inwestycji na Wilanowie), Ronson, etc. etc.

po prostu STRACH KUPOWAC

• robertkk Re: penthouse na wilanowie 06.04.11, 13:15
            Do Budowlaniec:
            Dzięki za rady, ale ciężko jest cos znaleźć sensownego - szukam na spokojnie od 1.5 roku.
            Nie interesuje mnie też maksymalizacja liczby pomieszczeń. Sypialnia nie musi być bardzo duża jeśli ma pełnić tylko funkcję sypialni. Podobnie salon około 30-40 metrów jest też fajny. I niestety wtedy na 100+ metrach są 3 pokoje, garderoby, lazienki, itd. Na zachodzie (za wyjątkiem Iralndii, ale to wyspy ;-) mieszkanie 3 pokojowe (z dwoma sypialnimi) mniejsze niż 80m praktycznie nie występuje w nowszym budownictwie, chyba że jest w gorszej dzielnicy.
            We wspomnianej Ostoji Wilanów zerknąłem z ciekawości na nr 119 - rozkład i układ uważam za dość fajny, ale wady które były wspomniane rzeczywiście powinny dyskwalifikować taki zakup, pomijając fakt, że nie jest to warte wiecej jak 600-700k a nie 900k
            Plusem na Wilanowie jest to, że sporo lokali stoi już 2-3 lata, bo nie było chetnych do kupna w chorych cenach, mimo kawałka kamienia na elewacji, więc choroby wieku dziecięcego powinny się ujawnić - kwestia zauważenie. Teraz nieco deweloperom i "inwestorom" mięknie rura i obniżają, ale pewnie obniżki pójdą jeszcze dalej, tym bardziej, że na słuzewcu pojawiają się oferty po 7k.

Jesli i o ile zrobią tramwaj do kościoła, to z wilanowa zrobi się fajna dzielnica za pewnie 20 lat. Kiedyś podobnie było z Ursynowem, gdzie księżyc trzba było kijem przepychać, a za oknem rosła kapusta - a teraz najdroższa dzielnica na wtórnym (pomijam śródmieście i nowe budynki na mokotowie)

Ad. 2
            Mam działkę pod miastem, nawet nie tak daleko, ale jednak obawiam się uciążliwości dojazdów, dlatego szukam wygodnego mieszkania.
            • Gość: darek Re: penthouse na wilanowie IP: *.tvn.pl 06.04.11, 20:25
              Ja też uważam, że wialnów będzie kiedyś fajny ale jakoś boję się tam kupić mieszkanie. Ustaliłem z jednym z developerów cenę za 100 m z garażem na 650 tys, wydaje mi się że ma dobry rozkład ale czytam tyle złych opinii...ale ponoć trzeba kupić wtedy kiedy nikt nie kupuje a sprzedawać wtedy kiedy wszyscy kupują.
              • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 06.04.11, 23:40
                to zalezy u kogo chcesz kupic

- najlepszy jest ten ktory buduje najmniej efektownie czyli polnord - maja najwyzsza jakosc wykonania i stosuja najlepsze technologie budowlane, ale to jest firma istniejaca kilkadziesiat lat i ma kadre budowlancow ktorzy sie na tym znaja na budownictwie

- potem jest pko inwestycje i acciona, choc ci ostatni sa specami od tanich technologii i wrzucaja slupy konstrukcyjne w srodku mieszkania - np. na srodku salonu !!!!!!! :)))) ale oni tez maja kadre z mostostalu wiec na budownictwie sie znaja

o pozostalych deweloperach :))))))))))))))))))))) zapomnij bo STRACH U NICH KUPOWAC ... oni faktycznie sa deweloperami czyli ... NIE MAJA ZIELONEGO POJECIA O BUDOWNICTWIE :)))))))))))

• Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 06.04.11, 23:34
              bylem w tym mieszkaniu i powtarzam

- TRZESZCZA PODLOGI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - albo polozyli zle wylewke co juz jest monstrualna wada !!!! albo .... za jakis czas to wszystko sie zawali

- sciany popekane !!!!! to nie sa zwykle naturalne pekniecia tynku na skutek osiadania budynku tylko szpary nawet po 2-3 mm szerokosci !!!!!!!!!!!!!

- katastrofe wykonania balkonow widac obecnie golym okiem bo pozdejmowali balustrady i wszytko do wymiany !!!!

- plesn i grzyb - wystarczy poczytac na forach - ja widzialem w garazu

TO JEST KATASTROFA

a co do samego rozkladu mieszkania to wcale nie jest dobry - dobrze wyglada na planie, ale w rzeczywistosci masz 2 male sypialnie ktore trzeba polaczyc w jedna aby to sensownie wygladalo, ponadto kiepsko wyglada kuchnia, lazienka i ... wneka w salonie z ktora nic sensownego nie mozna zrobic - w rzecywistosci wyglada znacznie gorzej niz na planie

gdyby calosc byla solidnie wykonana to mzona byloby to sporymi nalkadami przerobic, ale jak jakosc jest katastrofalna to nie ma sensu zwracac sobie glowy

a szkoda poniewaz budynek ladny i miejsce fajne

• Gość: Waluś Re: penthouse na wilanowie IP: *.subscribers.sferia.net 07.04.11, 10:31
                Słyszałem już podobne opinie. Będę brał pod uwagę Polnord i PKO , choć ten ostatni ma mieszkania zbyt duże 127 m - 4 pokoje , salon 24 m, jedna z sypialni 23 m...Budynki ładne. Rozkłady lepsze ma Polnord 100 m 4 pokoje - ustawne ale budynki nie zachwycające.
                Poza tym Polnord - lepsze ceny ale chyba poczekam jeszcze z zakupem...
                • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.centertel.pl 07.04.11, 12:01
                  i slusznie - posiech w tych sprawach nie jest wskazany

jakby nie patrzec powinienes brac pod uwage jedynie
                  - polnord (pamietaj nie mieszkasz na elewacji tylko w mieszkaniu) - Krysztal Wilanowa to najlepiej wybudowany budynek na wilanowie, dobry dom to polka nizej ale pod wzgledem konstrukcyjnym to chyba tez przyzwoita robota, aczkolwiek w srodku nie bylem i snuje jedynie przypuszczenia na podstawie generalnego wykonawcy oraz ogolnej opinii o polnordzie

- pko - Fountain sprawia rowniez bardzo dobre wrazenie, choc tu podobnie jak w krysztale sa glownie bardzo duze mieszkania, gdyz z zalozenia budynki te byly projektowane na grupe zamoznych klientow
                  - nie wiadomo jak z villa bianca i villa verde - to jednak z zalozenia nieco nizszy standard niz Krysztal, Fountain, Royal Axis, ale generalnie chyba sa nienajgorzej wybudowane (verde - zaczynaja budowe i sprzedaz), chco klopotem moze byc bliskosc przyszlej ulicy

- acciona - musisz uwazac na zapisy zwiazane z kredytem udzielonym przez La Caixa (zadaj oswiadczenia ze strony La Caixa na bezobciazenie wyodrebnienie lokalu), ale poza slupami konstrukcyjnymi w srodku mieszkania to rowniez dobrze wybudowany budynek i jezeli komus nie przeszkadza bliskosc swiatyni oraz slupy w mieszkaniu to jest wart polecenia
                  • Gość: waluś Re: penthouse na wilanowie IP: *.subscribers.sferia.net 07.04.11, 20:04
                    a oglądałeś to mieszkanie na parterze 130 m w krysztale wilanowa? Parter w miasteczku wilanów...
                    • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 11.04.11, 23:24
                      parter w nowym budownictwie ... jak dla mnie to porazka ... kiedys uwazano, ze parter za gierka jest bardzo niski - dzis taki parter to marzenie scietej glowy, gdyz to w zasadzie 1 pietro :)))) na dzisiejsze standardy ... wiem o ktore mieszkanie chodzi - na planie jako mieszkanie jest piekne, ale na parterze ... ja bym sie nie skusil, ale kazdy wybiera to co chce
                  • Gość: janto Re: penthouse na wilanowie IP: 80.50.126.* 08.04.11, 11:56
                    A Scandinavian House, inwestycja Sjaelso - co o tym sądzisz, bo też mają fajne rozkłady i lokalizację (na płn miasteczka). Architektura może nie tak efektowna (tj. brak kamienia na elewacji), ale mi właśnie taka odpowiada - prosta bez udziwnień.
                    • Gość: mmmm Re: penthouse na wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 15:35
                      Kryształ Wilanowa jest bardzo blisko planowanej obwodnicy Warszawy. Jak już ją zbudują, to ceny tam znacznie spadną. Kiepska inwestycja.
                      • robertkk Re: penthouse na wilanowie 09.04.11, 21:55
                        akurat krysztal wilanowa jest dosc daleko od s2
                        natomiast, skoro polnord jest najlepszym deweloperem na wilanowie, to nie bardzo rozumiem dlaczego ostoja wilanow jest slabo wykonana?
                        rzucali kostka, co robimy dobrze, a co kiepsko ?
                        co do s2 to trudno powiedziec na ile ona bedzie uciazliwa, na ile biura zaslonia
                        przypuszczam, ze autobusy na rzeczpospolitej beda najgorsze, ale moze sie myle i s2 da wszystkim do wiwatu ...
                        • Gość: andżej Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 09.04.11, 22:02
                          Bliskość S2 to zaleta, a nie wada. Droga umożliwi szybki wyjazd z Warszawy w każdym kierunku, jak każda nowa droga tej klasy będzie otoczona ekranami akustycznymi, otoczona biurowacami. itd. To zbawienie, a nie problem - jak wybudują to wartość mieszkań wzrośnie.
                          • treadstone73 Re: penthouse na wilanowie 10.04.11, 14:42
                            Gość portalu: andżej napisał(a):

> Bliskość S2 to zaleta, a nie wada. Droga umożliwi szybki wyjazd z Warszawy w ka
                            > żdym kierunku, jak każda nowa droga tej klasy będzie otoczona ekranami akustycz
                            > nymi, otoczona biurowacami. itd. To zbawienie, a nie problem - jak wybudują to
                            > wartość mieszkań wzrośnie.

Bliskość S2 to nie tylko szybki wyjazd gdziekolwiek. To także:
                            - hałas. Świetnie się śpi kiedy motocykliści dają w piec w okolicy.
                            - zanieczyszczenie powietrza i smród od ciężarówek jadących tam i z powrotem.
                            Wolałbym jednak nie mieszkać w takiej okolicy.

Wieśniak
                            • Gość: gość Re: penthouse na wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 18:51
                              Zawsze mieszkania przy autostradach mają niższe ceny. Argument, ze to lepszy dojazd może wysunąć tylko deweloper.
                              • robertkk Re: penthouse na wilanowie 11.04.11, 01:47
                                a na ile oceniany jest zasięg szkodliwości ?
                                wg. informacji z siskom, jeden budynek mieszkalny bedzie blisko
                                tych biurowcow tez bym nie przecenial, nie beda wysokie, tylko raczej cos w stylu wiśniowego pewnie
                                ekranow raczej nie bedzie na tym odcinku, nie wiem na ile ten halas bedzie uciazliwy
                                ale co do spalin, to mysle, ze gorzej bedzie na ursynowie, tam gdzie sa wyloty wentylacji, wiec skupione zanieczyszczenie w okolicy tunelu, na wilanowie, nie wiem - ryzyko jakies jest :(
                            • Gość: andżej Re: penthouse na wilanowie IP: 80.50.126.* 11.04.11, 15:31
                              Ja mieszkałem przez kilka lat w mieszkaniu z oknami wychodzącymi na dwupasmową ulicę w pobliżu centrum. Obrys budynku 4 metry od ulicy, bez ekranów z motocyklami rozpędzającymi się od świateł do świateł o 3 w nocy. Tutaj to dopiero był hałas. A takich mieszkań w Warszawie jest mnóstwo i ludzie żyją. O ekranach mogą sobie pomarzyć, bo takich się przy drogach miejskich generalnie nie buduje.

Moi znajomi mają dom - w dalekich okolicach Warszawy - przy drodze krajowej. Odkąd odcinek został zmodernizowany do standardu ekspresówki (oznaczenie S) - czyli m.in. postawiono ekrany dzwiękochłonne problem hałasu zniknął.

Nowo wybudowana droga będzie otoczona ekranami, budowana w zgodzie z dość rygorystycznym polskim prawem (jeśli chodzi o hałas). Więc problem hałasu wg mnie nie istnieje. A problem spalin i smród ciężarówek to debilizm powtarzany przez ekooszołomów. Skoro w centrum miasta ludzie żyją i płacą najwyższe ceny (gdzie jest też najwyższe stężenie związków zawartych w spalinach) za metr to znaczy, że nie jest to w praktyce problem.

Tyle w temacie.
                              • treadstone73 Re: penthouse na wilanowie 11.04.11, 15:46

> Ja mieszkałem przez kilka lat w mieszkaniu z oknami wychodzącymi na dwupasmową
                                > ulicę w pobliżu centrum. Obrys budynku 4 metry od ulicy, bez ekranów z motocykl
                                > ami rozpędzającymi się od świateł do świateł o 3 w nocy. Tutaj to dopiero był h
                                > ałas. A takich mieszkań w Warszawie jest mnóstwo i ludzie żyją. O ekranach mogą
                                > sobie pomarzyć, bo takich się przy drogach miejskich generalnie nie buduje.
                                >
                                > Moi znajomi mają dom - w dalekich okolicach Warszawy - przy drodze krajowej. Od
                                > kąd odcinek został zmodernizowany do standardu ekspresówki (oznaczenie S) - czy
                                > li m.in. postawiono ekrany dzwiękochłonne problem hałasu zniknął.
                                >
                                > Nowo wybudowana droga będzie otoczona ekranami, budowana w zgodzie z dość rygor
                                > ystycznym polskim prawem (jeśli chodzi o hałas). Więc problem hałasu wg mnie ni
                                > e istnieje. A problem spalin i smród ciężarówek to debilizm powtarzany przez ek
                                > ooszołomów. Skoro w centrum miasta ludzie żyją i płacą najwyższe ceny (gdzie je
                                > st też najwyższe stężenie związków zawartych w spalinach) za metr to znaczy, że
                                > nie jest to w praktyce problem.
                                >
                                > Tyle w temacie.

Ależ to wspaniale, że mamy takich jak ty co kupują takie mieszkania. Zostaje więcej fajnych dla innych. Proszę bardzo - mieszkaj przy autostradzie jeśli taka Twoja wola. Mam tylko pytanie. Czy chciałbyś swoje małe dziecko podstawiać pod rurę wydechową samochodu?

Pozdrawiam
                                Wieśniak Ekooszlołom.
                                • Gość: andżej Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 11.04.11, 21:42
                                  Drogi Wieśniaku-Ekooszołomie,

Idąc tokiem Twojej argumentacji.
                                  Załóżmy że jesteś zwolennikiem posiadania w domu kominka, a ja przeciwnikiem.
                                  W związku z tym pytam Cię, czy w takiej sytuacji chciałbyś trzymać głowę swojego dziecka w środku rozpalonego kominka ?

A wracając na ziemię - z miłościwie panującymi to prędzej uświadczysz osunięcia się ul. Arbuzowej, i zamknięcia ulicy Gasek ze względu na rosnącą ilość dziur, bo Orszady już dawno zamknięta - niż budowy trasy S2 w kierunku wschodnim. A wszystkie dywagacje o teoretycznej bliskości ekspresówki można sobie między bajki włożyć - bo o budowie mówi się od roku 90, albo i wcześniej - a droga przy dobrych wiatrach będzie gotowa w 2020 (albo i 2030). I moje małe dziecko zdąży już dawno założyć rodzinę i wyprowadzić się w inne miejsce.

• treadstone73 Re: penthouse na wilanowie 12.04.11, 12:28

> Drogi Wieśniaku-Ekooszołomie,
                                    >
                                    > Idąc tokiem Twojej argumentacji.
                                    > Załóżmy że jesteś zwolennikiem posiadania w domu kominka, a ja przeciwnikiem.
                                    > W związku z tym pytam Cię, czy w takiej sytuacji chciałbyś trzymać głowę swojeg
                                    > o dziecka w środku rozpalonego kominka ?
                                    >

Zaiste wolę kominek niż spaliny. Ale Twoja propozycja jest mało elegancka - już Prus udowodnił, że wstawianie dzieci do kominka kończy się ich szybkim zgonem.

Drogi Wieśniak Ekooszołom
                                    • kalllka Re: penthouse na wilanowie 12.04.11, 13:23

otoz drogie zaiste,
                                      (w) Prusiech wstawil maryskie na zdrowaski trzy do [*]
                                      -to taki taki odpowiednik dzisiejszych piekarnikow, a nie wkladow kominkowych.
                                      co oczywiscie nie zmienia faktu, ze w efekcie spalania paliwa w [ *] czy w piecu, "spaliny" sa tak czy siak.

ps
                                      *- i tak w kolko az sie urwie gdyz zmienia jezyk.
                                      • treadstone73 Re: penthouse na wilanowie 12.04.11, 13:31
                                        kalllka napisała:

>
                                        > otoz drogie zaiste,
                                        > (w) Prusiech wstawil maryskie na zdrowaski trzy do [*]
                                        > -to taki taki odpowiednik dzisiejszych piekarnikow, a nie wkladow kominkowych.
                                        >
                                        > co oczywiscie nie zmienia faktu, ze w efekcie spalania paliwa w [ *] czy w pie
                                        > cu, "spaliny" sa tak czy siak.
                                        >
                                        >
                                        > ps
                                        > *- i tak w kolko az sie urwie gdyz zmienia jezyk.

Ludzie, wy palicie w kominkach ropą?? Matko, nic dziwnego, że dzieci wam się trują.

Pozdrawiam
                                        Drogi Wieśniak Ekooszołom
                                    • Gość: andżej Re: penthouse na wilanowie IP: 80.50.126.* 13.04.11, 10:06
                                      Moja propozycja ??
                                      Przecież to Ty mi kazałeś trzymać głowę mojego dziecka przy rurze wydechowej. Myślałem, że załapiesz ironię w mig..

BTW: To naprawdę przykre, że przed Prusem nie wiedziano, że "wstawianie dzieci do kominka kończy się ich szybkim zgonem".

Ciekami mnie tez metoda, jaką Prus wykorzystał ? Czy był to dowód wprost, a może indukcja metematyczna ?

Pozdrowienia dla kolegi Wieśniaka i Ekooszołoma !
                                      • treadstone73 Re: penthouse na wilanowie 13.04.11, 10:46

> Moja propozycja ??
                                        > Przecież to Ty mi kazałeś trzymać głowę mojego dziecka przy rurze wydechowej. M
                                        > yślałem, że załapiesz ironię w mig..
                                        >
                                        > BTW: To naprawdę przykre, że przed Prusem nie wiedziano, że "wstawianie dzieci
                                        > do kominka kończy się ich szybkim zgonem".
                                        >
                                        > Ciekami mnie tez metoda, jaką Prus wykorzystał ? Czy był to dowód wprost, a moż
                                        > e indukcja metematyczna ?
                                        >
                                        > Pozdrowienia dla kolegi Wieśniaka i Ekooszołoma !

Ja nie palę w kominku ropą ani oponami. Prus procedurę wstawiania dzieci do kominka/pieca opisał w Antku bodajże. To dziwne czasy były więc pewnie sprawdzał naocznie.

Pozdrawiam
                                        Wieśniak Ekooszołom
                                        P.S. Z tym oszołomstwem to u mnie w sumie słabo bo chciałbym mieć elektrownię atomową w ogródku.
                      • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 11.04.11, 23:21
                        blizej jest do przyczolkowej niz do obwodnicy, o ile ta w ogole powstanie - mylisz krolewskie przemiescie, villa bianca, medicover z krysztalem wilanowa - dla krysztalu trasa szybkiego ruchu nie ma zadnego znaczenia, gdyz nie sposob bedzie ja zobaczyc i uslyszec
                    • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 11.04.11, 23:29
                      nigdy tam nie bylem wiec sie nie wypowiadam - odrzucilem te inwestycje z 2 powodow:
                      - proponowali ceny, ktore wysmialem
                      - tam dominuja male mieszkania do max 60-70 m ... wiekszych mieszkan jest bardzo malo w strukturze ... a ja nie chce mieszkac w budynku, gdzie bedzie mnostwo malych mieszkan - tam bedzie mieszkala inna grupa docelowa, ktora mi nie odpowiada - nie znaczy, ze jest zla, gorsza, etc. ja po prostu chce mieszkac w budynku z ludzmi w srednim wieku o ustabilizowanej pozycji, a nie wsrod mlodych ludzi z mnostwem dzieciakow

co do reszty nie wiem - warto przejrzec fora e-wilanow ... nie wiem czy dobrze pamietam, ale oni lub (avangarden) mieli problemy z zalewaniem garazy
                      • Gość: commendatore Re: penthouse na wilanowie IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 06:50

ależ mnie rozbawił protest Żydka (a może i aryjczyka o spranym mózgu przez lewicowo-political correct dziamganie w telewizorni i w szkołach...) żeby żydkowskich deweloperów nie nazywać 'żydowskimi' bo to 'OBRAŹLIWE' !!!

muhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahahmuhahahahahahahahahahahahahaahahhaahhahahahahahaahahhhhhhahahahahahah

masz racje koleś ! Żydowskich deweloperów nazywajmy duńskimi ! albo peruwiańskimi !
                        • Gość: gol Re: penthouse na wilanowie IP: *.subscribers.sferia.net 12.04.11, 21:13
                          Co sądzicie o avangarden? Bardzo ciekawa architektura, mieszkania z widokiem na Trakt Królewski dla mnie do zaakceptowania, kameralny budynek dobre materiały. Mi się podoba ale wyjściowe ceny są za wysokie! Nikt chyba nie kupuje bo tylko połowa mieszkań sprzedana...ale projekt fajny.
                          • Gość: slodki jozio Re: penthouse na wilanowie IP: *.aster.pl 13.04.11, 23:04
                            sam nie wiem co sadzic o tym - z jednej strony mi sie podoba, a z drugiej nie ... jakby nie patrzec ma swoj urok

ale ........................................
                            CENY, CENY, CENY Z SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUFITU
                            caly czas probuja trzymac

ja dziekuje

a co do jakosci to nie wiem - nie bylem, nie czytalem forow, gdyz cena to jest dobra, ale w centrum wawy, a nie na wilanowie
                            • Gość: Gość Piękny apartament IP: *.play-internet.pl 14.04.11, 08:37
                              Piękny apartament. W Centrum, nie na Wilanowie.

wan.com.pl/penthouse-319m-nr-17-viiip.html
                              Kiedyś budowano naprawdę duże mieszkania - salon z jadalnią i aneksem kuchennym 152,16 m²
                              • robertkk Re: Piękny apartament 15.04.11, 04:45
                                cena 30.000/m
                                podloga nie jest wylozona kafelkami ze zlota, nawet sedes nie jest ze zlota, wiec taka cena, to ciut za duzo, nie wiem czy nie pretenduje to do najdrozszego mieszkania w polsce ?

dodam tez z autopsji, ze salon powyzej 50m z reguly bedzie za duzy i raczej nie wykorzystany
                                • treadstone73 Re: Piękny apartament 15.04.11, 12:35
                                  robertkk napisał:

> cena 30.000/m
                                  > podloga nie jest wylozona kafelkami ze zlota, nawet sedes nie jest ze zlota, wi
                                  > ec taka cena, to ciut za duzo, nie wiem czy nie pretenduje to do najdrozszego m
                                  > ieszkania w polsce ?
                                  >
                                  > dodam tez z autopsji, ze salon powyzej 50m z reguly bedzie za duzy i raczej nie
                                  > wykorzystany

Eeee tam, zawsze możesz wynająć na dom weselny.
                          • Gość: mmk Re: penthouse na wilanowie IP: *.fbx.proxad.net 15.04.11, 16:59
                            Moim zdaniem wysrubowane ceny za beton. To co ma byc "awangardowe", realnie bardzo obniza koszty budowy, a chca tyle ile za granit, marmur, miaskowec i mahon. Fatalny stosunek jakosci do ceny.
                            • kocica_ewela Re: penthouse na wilanowie 15.04.11, 17:50
                              Gość portalu: mmk napisał(a):

> Moim zdaniem wysrubowane ceny za beton. To co ma byc "awangardowe", real
                              > nie bardzo obniza koszty budowy, a chca tyle ile za granit, marmur, miaskowec i
                              > mahon. Fatalny stosunek jakosci do ceny.

A glupki kupuja :D
      • Gość: Gmerk Re: penthouse na wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.13, 23:19
        Masz człowieku duże problemy emocjonalne.
        Minęło trochę czasu i wierze ze czujesz sie lepiej. Pisze to choć i tak nie liczę na zrozumienie. Po prostu przeczytaj to, co napisałeś a jeśli nadal nie wiesz o co chodzi to poczekaj kilka lat i znowu przeczytaj:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka