mrmisio
19.04.04, 01:35
3 x fantastyka - O'Leary, Hopkinson, Cook
Dzis zapraszamy do przeczytania 3 opinii o 3 ksiazkach sci-fi i fantasy.
Patrick O'Leary - Drzwi numer trzy
Napisany przez skoti on 2004/4/19
No taaaaak, polaczenie sci-fi z horrorem i powiescia detektywistyczna.
zaczynajac lekture zaczalem sie nudzic, zaczalem znajdowac nawiazania do k-pax, podobne motywy, w ogole 1/3 ksiazki razila mnie powtorzeniami, nieswierzymi pomyslami. potem jednak cos "zaiskrzylo" i z mila chcecia czytalem, czytalem, czytalem, az do bladego switu, kiedy to skonczylem.
Zobacz więcej... tinyurl.com/ytk7w
Nalo Hopkinson - W kole stań, dziewczyno
"w kole stań, dziewczyno" to, jak sie dowiedzialem z tylnej okladki,
debiut pisarski nalo hopkinson. i musze powiedziec, ze jak na debiut -
to bardzo mi sie spodobala ta ksiazka. mozna sie zorientowac podczas
czytania, ze pioro nalezy do osoby bez wieloletniego warsztatu.
Glen Cook - Słodki Srebrny Blues
Moją przygodę z książkami fantasy skonczyłem dość już dawno. Nie na skutek jakiegoś arcy-nieudanego dzieła, ale po prostu, jak to się mówi - samo się... skończyło. Na początku okładki zaczęły mnie napawać obrzydzeniem, później to co znajdowało się między okładkami. Na końcu wielcy Fantasy zostali odsunięci w ciemny kąt. Pozostałem przy sci-fi. Bez magii, czarów i najlepiej - bez humoru.
-------
Teksty sa dlugie, stad tutaj tylko na zachete fragmenty, które dostępne sa w calosci na niezaleznym portalu SKY.NET (1999-obecnie). Jest to niezależny serwis poświęcony wymianie opinii, myśli i idei. SKY.NET zajmuje się szeroko pojętą fantastyką - fantasy, science fiction, cyberpunk, horror, gry komputerowe. Publikowane są także felietony i opinie dotyczące kina współczesnego, literatury, muzyki, multimediów i wszystkich pozostałych aspektów związanych z otaczającym nas światem - zarówno wirtualnym jak i rzeczywistym.
Zapraszamy.