IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 15:09
Słuchajcie - sprawa jest taka: jakiś czas temu wpłaciłam zaliczkę na mieszkanie w jednej z inwestycji Dolcana. Niestety z różnych przyczyn musiałam zrezygnować. Po spełnieniu wszelkich warunków dostałam fakturę korygującą i na tym koniec. Ze zwrotem zalegają mi już miesiąc. Kontakt jest delikatnie mówiąc utrudniony. Czy ktoś z Was miał takie przygoty z tym deweloperem i jak ewentualnie je rozwiązał?

Obserwuj wątek
    • Gość: aaaaaa Re: Dolcan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 08:57
      to samo jest na kazdej jej inwestycji, rozwiazanie jest tylko jedno - po wezwaniu do zapłaty od razu składac pozew do sądu, ta banda łotrów, oszustów i złodzei nie odda nic po dobroci, jak im sie lufy do skroni nie przyłoży to nic nie odadzą
    • Gość: aaaaaaaaa Re: Dolcan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 09:47
      ktoś juz pisał na ten temat na forum innej ich inwestycji

Osiedle ORLA II Ząbki - DOLCAN

UWAGA NA ZŁODZIEI I OSZUSTÓW ZWANYCH DOLCANEM!!!!!

Autor: caleb667 29.04.11, 11:48

Przestrzegam wszystkich potencjalnych chętnych na zakup mieszkania od tej złodziejskiej bandy zwanej Dolcanem. Jak wszyscy tu obecni dałem się skusić na zakup mieszkania na osiedlu Orla II od tych oszustów. Podobnie jak Państwo byłem świadkiem nieustannego łamania terminów odbioru naszych mieszkań. W pewnym momencie czara goryczy przelała się i rozwiązałem umowę z tą złodziejską firmą. Po podpisaniu Umowy Rezygnacyjnej czekałem cierpliwie przez 6 miesięcy na zwrot moich pieniędzy (bo taki sobie złodzieje zapis wstawili w umowie). Oczywiście pieniędzy w terminie nie zwrócili i wcale się nie śpieszą żeby zwracać. Totalnie olewają klienta, zero kontaktu - Pani Dyrektor Finansowa wiecznie na spotkaniach, taka biedna jest zapracowana, że nie ma czasu na rozmowę ze mną, szeregowi pracownicy na ogół twierdzą, że nic nie wiedzę ale się dowiedzą i oddzwonią później. Jak nietrudno się domyślić nie oddzwaniają. Złożyliśmy przed Wielkanocą w siedzibie oszustów na Łodygowej pismo - ostateczne polecenie zapłaty, w którym daliśmy tydzień na zwrot pieniędzy razem z należnymi nam odsetkami ustawowymi i przy okazji zechciał z nami rozmawiać niejaki Pan Ziółek, Dyrektor Generalny. Rozmowa była oczywiście miła i sympatyczna z cyklu przepraszamy, nasza wina na pewno zwrócimy pieniądze itp. Oczywiście pieniędzy do dzisiaj nie zwrócili i nie wiadomo kiedy zwrócą może po weekendzie a może za miesiąc. W takiej sytuacji jedyną drogą wyegzekwowania swoich pieniędzy od oszustów jest sąd. W poniedziałek mam umówione spotkanie z adwokatem, który będzie składał w naszym imieniu pozew do sądu przeciwko tym kanciarzom. Będziemy również zabiegali o to aby wpisać tych oszustów do KRD o ile już tam nie figurują. Dlatego pragnę przestrzec czytających to forum, zwłaszcza tych którzy zastanawiają się nad kupnem mieszkania od tych złodziei trzymajcie się z dala od tych pozbawionych sumienia, wiecznie nie dotrzymujących terminów oszustów, którzy w d.....mają klienta i jedyne co ich interesuje to tylko jak wyciągnąć od was forsę a później olewają klienta na potęgę. Mam nadzieję, iż po wyroku sądowym komornik weźmie się ostro za tych łobuzów.

• Gość: Romek Re: Dolcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 12:33
        Nie wiem, ja byłem w podobnej sytuacji ale po miesiącu dostałem pieniądze z powrotem.
    • Gość: aaaaaaaaa Re: Dolcan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 12:56
      a to pewnie tez pracujesz w BOK (Biurze Okłamywania Klienta) u dolcana
      • Gość: danka Re: Dolcan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 13:01
        to chyba było do Romka, ale faktycznie u Dolcana BOK można tak rozszyfrować...
        • Gość: Romek Re: Dolcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 19:04
          Ale że jak? O co chodzi bo nie wiem? Jakim Biurze Okłamywania KLienta?
    • Gość: TeaWhoYouYeahBunny Re: Dolcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 20:45
      Jeśli dostałaś fakturę korygującą a nie otrzymałaś pieniędzy to należą Ci się odsetki karne 13% w skali roku. Warto wysłać do nich monit, że owe odsetki naliczasz. Jeśli to nie pomoże, to musisz wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty i koniecznie otrzymać potwierdzenie odbioru. Oczywiście w przedsądowym ustalasz ostateczny termin (sprawdz w umowie czy nie obowiązuje jakiś). Gdybyś i tym razem nie otrzymała pieniędzy - sąd. Po sądzie komornik i pieniądze są Twoje.
      • Gość: Romek Re: Dolcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 20:48
        No niby tak, ale to się ciągnie w czasie. Może jednak warto porozmawiać z nimi? Ja naprawdę nie miałem żadnych problemów - cierpliwie czekałem aż kasiora wpłynie na konto i tak też się stało. Chociaż to nie moja sprawa i "róbta co chceta".
        • Gość: aaaaaaaa Re: Dolcan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 08:23
          no ja też cierpliwie czekałem 5 lat aż mi mieszkanie wybudują
          • Gość: danka Re: Dolcan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 09:02
            Romek ja bardzo chętnie porozmawiam tylko z kim? Pan dyrektor generalny jest bardzo zajęty: spotkania, delegacje, rozmowy telefoniczne. Pani dyrektor finansowa podobnie poza tym ona nie wie, nie robi przelewów (w trakcie jednej rozmowy miałam wrażenie, że ona nic nie wie i pracę ma załatwioną po znajomości przy czym jej główne zajęcie to spotkania z prezesem). Panie od przelewów i rozliczania inwestycji nie wiedzą nie umieją nie znają się w ogóle nie decydują. Pan prezes ma spotkania z panem dyrektorem i z panią dyrektor. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę drogi Romku jak to jest dzwonić do kogoś tydzień i "nie mieć szczęścia" żeby się z tym typem połączyć. Gdybyś nie wiedział - to jest to ch.ujowe uczucie. Może faktycznie Tobie oddali bez problemu, ale należysz do nielicznej mniejszości.
            Oczywiście wysłałam wezwanie do natychmiastowej zapłaty należności z odsetkami - na razie bez skutku. Przygotowuje się do przedsądowego.
            Generalnie kicha, że taka jakby nie było duża firma z 20 inwestycjami miga się od zwrotu kasy.
            • Gość: Dixi Re: Dolcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 13:43
              W tej "fajnej i rodzinnej " firmie to pracownicy dostają wypłatę po miesiącu ale opóźnienia, wiec wszystko się zgadza co napisał kolega wcześniej. Pewnie dostał. :-) Oni zalegają z kasą wszystkim komu mogą i nie mogą. STRASZNI KRĘTACZE!!!!
              Pozdrawiam zadowolonych i zachwyconych tą firmą forumowiczów ( pracowników i firmę PR )
              • Gość: Roman Re: Dolcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:54
                Czy ja tu pieję z zachwytu i rozkoszy? Po prostu napisałem co mnie spotkało a traktowany jestem co najmniej jak szpieg albo partyzant za władz PRLu. Ludzie, jak się pojawia pytanie i ktoś odpowie inaczej to trzeba go zje&*^%#? Jaki sens ma wtedy forum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka