Gość: korda IP: *.icpnet.pl 14.05.04, 19:06 Chce kupic mieszkanie w Budimeksie, czy to dobry developer? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pawel budimex IP: *.chello.pl 14.05.04, 21:25 na forum poszukaj wątku na temat tej firmy ale oprocz tego to trzeba developera sprawdzic; - w sadzie sprawdz ksiege wieczysta działki na ktorej ma byc lub jest budynek czy nie jest ona obciążona hipoteka - popros o wyciąg z krs (krajowy rejestr sadowy - tam bedzie wszystko - popros o zaswiadczenie z urzedu skarowgo tam zobaczysz czy firma nie zalega z podatkami etc - jesli zalega to nie warto -zapytaj czy nie robia problemów jesli klient chce miec umowe wstepna w formie ktu notarialnego (jesli kręcą tzn ze maja cos do ukrycia) - zadzwon do polskiego zwiazku firm deweloperskich - jesli deweloper nalezy do tegozwiazku totam ci duzo powiedza - zapytaj czy stosuja kodeks dobrych praktyk frim deweloperskich - no i koniecznie znajdz inwestycje ktora juz oddali i jedz popytać mieszkańców pozdr jak sobie przypomne co jeszcze sprawdzalem to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korda Re: budimex IP: *.icpnet.pl 15.05.04, 00:12 Dziekuje za informacje. Czy Ty znasz może jakąś ich inwestycje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korda Re: budimex IP: *.icpnet.pl 15.05.04, 21:38 x dlaczego nie? Jak dotąd udało mi się sprawdzic pare rzeczy i wydaje się byc wszystko ok. Maja swoje grunty a co najważniejsze biorą wpłatę 10% po uzyskaniu pozwolenia na budowę, resztę dopiero przed odbirem mieszkania. To jedyny jak dotad developer, który nie oczekuje finansowania inwestycji przez kupującego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrt Re: budimex IP: *.play-internet.pl 13.04.14, 01:22 Przestrzegam, chyba że ktoś lubi mocne skoki adrenaliny. Brak możliwości obejrzenia kupionego mieszkania przed odbiorem kluczy (najpierw: zasłanianie się trwającą budową i tym, że podwykonawca nie wyraża zgody na wejście na teren osiedla - co okazało się, delikatnie mówiąc, nieprawdą; potem: technicznym odbiorem budynków zezwalających na użytkowanie), deweloper nie zrobił nawet 1 dnia otwartego na osiedlu. Osoby w biurze sprzedaży tak niekompetentne, że aż człowieka dławi - każda odpowiedź wygląda mniej więcej tak: "w tym momencie nie mamy takich informacji", "ciężko powiedzieć", "na tę chwilę nie jesteśmy w stanie udzielić takiej informacji" (przykłady: Czy będzie możliwość wyjścia z osiedla przez klatki schodowe od strony ulicy, czy tylko przez główną bramę wjazdową? Czy monitoring będzie obejmował również wejścia do klatek schodowych od strony ulicy? Kiedy będą znane ostateczne obmiary mieszkania? Czy planowane jest zorganizowanie dnia otwartego?). Terminy wpłat wypadają tuż po dłuższych świętach albo w poniedziałek (brak możliwości zmiany). Plany osiedla i makiety niezgodne z rzeczywistością, miała być duża przestrzeń między budynkami i miejsca postojowe, postawili okna w okna. Komórki lokatorskie wyglądają tak: young-city.warszawa.pl/attachment.php?aid=762 (tak tak, stały się już przedmiotem drwin wśród ludzi, którzy kupili mieszkania u innych deweloperów). Gdybym miała kupować mieszkanie jeszcze raz, nigdy nie zdecydowałabym się na Budimex Nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 20:13 Wejdź na stronę forum.wyspowa. waw.pl tam znajdziesz informacje na temat tego developera. Ja właśnie kupuję mieszkanie na Targówku Zacisze Bis - myślę, ze nie bedę żałowała swojej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korda Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.icpnet.pl 15.05.04, 21:41 Iwono, dziękuję za informację. Ja przymierzam się do kupna mieszkania w Poznaniu na Wilczaku. Obsługa w dziale sprzedaży jest rewelacyjna, warunki ktore proponują też wydaja się bardzo dobre. Chyba jako jedyni nie każą sobie płacić przed wybudowaniem mieszkania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 18:45 Właśnie warunki zakupu mieszkania u tego developera są chyba najlepsze, nie trzeba co jakiś czas wpłacać pieniedzy. Tylko zaliczka+ 10%+ 90% , jest to super rozwiązanie. Nie widziałam na forum żadnych negatywnych informacji o tej firmie. Na moim, obecnie kupowanym osiedlu wszystkie prace jak narazie idą zgodnie z planem. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korda Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.icpnet.pl 16.05.04, 19:58 świetnie, z tego wniosek, że nie ma się co zastanawiać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.chello.pl 16.05.04, 20:25 zaliczka 10% i 90% a mozna wiedziec kiedy platne? bo ja niew wiem czy to takie rewelacyjne placic jednorazowo 90%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -\- Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.04, 20:55 Zawsze znajdzie sie jakis pustak. Płaci sie przy odbiorze kluczy. Jak juz zstoi wykonczona chałupa "blondyno". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korda Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.budimex.com.pl 17.05.04, 12:26 Agnieszko, możesz płacic w ratach jeżeli taka jest Twoja wola. Wazne, że Budimex nie żada wpłaty natychmiastowej. Co za ty i9dzie mozesz na przykład wziac kredyt dopiero wtedy gdy widzisz, że Twoje wymarzone mieszkanie jest juz wybudowane. Ja to kupuje, uwazam, że to uciciwe podejście firmy do klienta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: 217.153.119.* 29.06.04, 15:06 Panie Korda - widac , że piszesz z Budimexu - to ma być jakaś forma poprawy wizerunku firmy? Forum jest chyba raczej dla klientów, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarcyś Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 31.05.04, 13:45 No właśnie o tym osiedlu słyszałem dużo dobrego:-) Może bedziesz sasiadka mojej kolezanki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.ae.poznan.pl 17.05.04, 12:57 Hej! Ja kupiłam mieszkanie w Budimexie na Milczańskiej i jestem zadowolona. I myślę, że Ty też będziesz. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.ae.poznan.pl 17.05.04, 13:38 Czesc Moniko! To jestesmy sasiadkami :) Ja tez jestem zadowolona z Budimexu. Ze sposobu traktowania klientow i z mieszkania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:56 Ja kupuję właśnie mieszkanie u tego developera. Na początku byłem tą firmą zafascynowany: - korzystnie rozłożone raty wpłat za mieszkanie (prawie wszystko na końcu przy odbiorze mieszkania - miła obsługa, co chciałem to dostawałem - rysunki, projekty, rozwiązania techniczne - Poprostu wszystko naj- najlepsze materiały, najnowocześniejsze rozwiązania techniczne. Firma, która jest zadowolona gdy klijent jest zadowolony!!! A dzisiaj..... A dzisiaj uważam, że firma ta nie szanuje swoich klijentów. Po prostu robi ich w balona! Oszukuje ich! A jak to robi??????????? To proste! Wprowadza zmiany do projektu. Buduje z najtańszych materiałów. Zamiast klinkieru na ścianach masz je tylko pomalowane, zamiast blachodachówki na dachu masz zwykłą papę!!! Budimex bogaci sie kosztem jakości i zadowolenia swoich klijentów! Poprostu kopara opada! O zmianach tych nie informuje swoich klijentów poprostu cyt. "nie musi tego robić" Jak świadczy to o firmie!!! Radzę wam przed podpisaniem umowy z budimexem naprawdę sie zastanówcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pelciaa Re: Budimex -kupić mieszkanie? 04.10.04, 19:09 Witam! Też wasza sąsiadka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 13:43 Pisząć, że można wpłacić 10%+ 90% miałam na myśli to, że wpłacasz pieniądze, gdy mieszkanie już stoi, a nie płacić ratami nie wiedząc czy firma wybuduje mieszkanie i odda do użytku. Oczywiście w BN można dokonać wpłat, tak jak każdemu pasuje, można i w innych ratach. Najważniejsze jest to, że 90% można wpłacić PRZY ODBIORZE KLUCZY. Nadmienię, że byłam na Targach mieszkaniowych i przy BN było największe zainteresowanie. Wiem na 100%, że firma jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Budimex-Zawiszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 18:27 Może wiecie jaki jest standard wykończenia, cy można negocjowac umowę, jak wygląda sprawa aktu notarialnego, jakie sa czynsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Budimex-Zawiszy IP: *.mz.gov.pl / *.mz.gov.pl 31.05.04, 10:00 > Może wiecie jaki jest standard wykończenia, cy można negocjowac umowę, jak wygląda sprawa aktu notarialnego, jakie sa czynsze? Standard wykończenia może uzyskac od każdego z przedstawicieli Budimexu - wystarczy poprosic mailem, jesli podasz priva to sam ci przesle. Umowę mozna negocjowac, ale dość trudno ... ja wprowadziłem pewne zmiany na etapie umowy zawieranej w formie aktu notarialnego (notariusz polecony przez BX). Co do czynszu to nie wien, ale za zarządzanie opłata 1,43 zł/m2. Umowa przedwstępna w formie Aktu notarialnego z wpisem ekspektatywy nabycia mieszkania do KW o wartości ok. 180 tys. kosztuje ok. 2000 PLN. BX juz stawia pierwsze sciany w na Zaciszu BIS. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
herculespoirot Budimex - 3 X NIE !! 31.05.04, 12:19 moja znajoma wprowadziła się rok temu do mieszkania na osiedlu wybudowanym przez Budimex na Kabatach w Warszawie. Budynki są fatalnie wykonane, usterek budimeks nie chce usunąć, a na pisma i petycje mieszkańców zwyczajnie nie odpowiada. Mieszkańcy wejdą najpewniej na drogę sądową. Nic dziwnego, że mieszkania Budimeksu się nie sprzedają, a pracownik poznańskiego działu sprzedaży - 'korda' (piszący posty raz z *.icpnet.pl, a raz z *.budimex.com.pl) - animuje fora dyskusujne w internecie, bo na płatną reklamę budimeksu już chyba nie stać. Pani/Panie Korda! Bez takich głupich wpadek, bo szef po premii pojedzie: ? Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.budimex.com.pl Gość: korda 17.05.2004 12:26 A swoją drogą, *.icpnet.pl, czyli 'internet cable provider' obsługuje siedzibę poznańskiego budimeksu przy Bóżniczej 11E, co łatwo sprawdzić: www.icp.pl/zasieg.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Budimex - 3 X NIE !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 14:31 To chyba pierwsza negatywna wiadomośc o tej firmie. O Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm11 Re: Budimex - 3 X NIE !! 02.06.04, 14:57 Ja jestem mieszkancem BN od 2 lat w Wwie na Zaciszu. Fakt jest taki, ze BN jak kazda firma ma problemy z wykonczeniem. Opowiem tylko o jednej historii mojego sasiada. A mianowicie ma on taras 14m2. 2gi sasiat z podobnym tarasem powiedzial mu ze dali za nisko folie ( pape ?? nie pamietam ) izolucjaca) powinni dac 10-20 cm zachodzaca na sciane a nona chyba przylega bo sciana trzyma wilgoc. BN z jakims kierowniczkiem nie chcial uznac reklamacji i zarzekal sie ze na 100 % jest OK. Panowie powiedzieli ze jesli sie myla to na swoj koszt przywroca stan poprzedni stan. Jak sie okazalo BN zle to zrobil i wymieniali bez problemu cala izolacje. Bylo tez kilka takich przykladow. U mnie tez usterki zostaly prawie wszsytkie usuniete bezproblemowo. Wiec mysle ze kolega jest z konkurencji i pisze glupoty. Odp innym BN czesto duzo obiecuje, czesto przemilcza niewygodne fakty ale buduje poprawnie i na pewno sa godni zaufania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smycz Re: Budimex - 3 X NIE !! IP: 80.241.130.* 20.07.04, 16:28 ludzie opanujcie sie jakie wykonczenia tam nie ma wykonczen sama bede ogladala mieszkania w sobote przy welnianej ale z tego co mi sie wdzierajac na budowe udalo ustalic tam nic poza scianami i podlogami nie ma ale nie panikujmy widzialam akurat sciany i podlogi sa bez usterek, opanujcie sie polacy wsiowi narzekacze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarcyś Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 31.05.04, 13:38 Hmm, z tego co słyszę w Wawie sprawdza się nieźle.. Poza tym jest to bez wątpienia firma z tradycjami i PEWNA, co na dzisiejszym rynku nieruchomości zdaje się być sprawą dość ważką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomel Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: 212.160.235.* 02.06.04, 14:45 Rzeczcywiscie. Korda Kwasiarz i oszust? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.acn.waw.pl 15.10.04, 22:44 www.osiedlezawiszy.prv.pl Ogólnie w porządku, jak u wszystkich drobne niedociągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klusek12 Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: 210.10.173.* 19.10.04, 03:50 W sumie nie ma co narzekac na Budimex wlasnie odebralem mieszkanie jest OK dokladnie w terminie Zadnych wielkich poprawek a osiedle prezentuje sie naprawde OK I co najwazniejsze Budimex nie indeksuje cen tak ze cena jest stala i to jest bezpieczne oraz tylko wplata 10%. Mam naprawde wielu znajomych gdzie przejechali sie na innych developerach. Naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Budimex -kupić mieszkanie? IP: *.239.197.213.kompex.pl 13.04.14, 09:47 Autosurfon.pl - numer 1 w Polsce! autosurfon.pl/?ref=4352 - PROSTE ZARABIANIE W INTERNECIE ZA KLIKANIE, SPRAWDŹ! Odpowiedz Link Zgłoś