Dodaj do ulubionych

Sokratesa Park/Sokratesa Development

22.07.11, 14:26
Chciałam zapytać się kogoś kto już kupił tam mieszkanie o wrażenia w związku z deweloperem. Chcę tam kupić mieszkanie. Proszę innych o nie wyliczanie za i przeciw lokalizacji bo to i tak do mnie nie przemówi, chcę po prostu jak najwięcej infor o deweloperze. Byłam tam raz i od razu chciało mi się wyjść, panie jak na skazaniu i za karę. Zero pomocy, zwykłe chamstwo. Jak to tak wygląda przed umową to co jest po? czy ktos kto kupił tam mieszkanie miał z nimi jakieś przeboje? czy są w miarę ugodowi? czy ktoś może mi poradzić najlepszego doradcę sprzedaży? z góry dzięki za konkrety, wyzwiska i porównywanie z innymi deweloperami zachowajcie dla siebie.
Obserwuj wątek
    • perfect_cell7 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 22.07.11, 15:58
      proszę o kontakt: perfect_cell@op.pl
      Kupiłem tam mieszkanie i z chęcią odpowiem na Pani pytania.
      • easyosa Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 22.07.11, 16:30
        Dlaczego nie na forum? może inni skorzystają :)
    • perfect_cell7 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 23.07.11, 10:52
      Ja tam miałem w miarę dobry kontakt. Faktycznie - byłem u innych Deweloperów, którzy potrafili wejść niemal w 4 litery oby tylko kupić od nich mieszkanie, a tutaj jest "inaczej". Jednak z deweloperem w mieszkaniu żyć przecież nie będziesz...
      Poza tym jak masz dobrego doradcę kredytowego to wszystko załatwi sam i kontakt z deweloperem będziesz miała ograniczony :) Nie polecam Open Finanse bo to lenie - wszystko musiałbym załatwiać sam jakbym z nimi współpracował :/
      Mój doradca sprawdził dewelopera pod każdym kątem i wszystko jest ok.
      • kredycik-i-wio Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 23.07.11, 16:04
        Śmierdzisz pracownikiem dewelopera na stanowisku "doradca".
        • mufffa Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 24.07.11, 10:28
          Nie, tym razem to jelonek naganiający za wirtualną marchewkę. I jaki zdeterminowany - prowadzi nawet dyskusję sam ze sobą - user easyosa powstał specjalnie na potrzeby naganiania, trzy posty temu :)))

Szczegóły poniżej:
          forum.gazeta.pl/forum/w,106,87257613,127221959,Sokratesa_Park_wyjatkowo_atrakcyjna_oferta_.html
          • Gość: ... Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.merck.de 25.07.11, 13:29
            "rewelacyjny" developer - poprzednia inwestycja na Bukowińskiej oddana kilka lat temu do użytkowania - a jeszcze w zeszłym roku na pewno widziałem na forum jakieś tematy, gdzie ludzie wyrażali swoje skrajne niezadowolenie z racji nie wywiązania się developera z wielu obietnic.
            Na Sokratesa mieszkania nie schodzą, bo lokalizacja przeciętna, standard też, a ceny dużo wyższe niż u konkurencji obok
            • Gość: bielik Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.tpnet.pl 25.07.11, 14:24
              Obok stacji metra to przeciętna lokalizacja ? znawca się odezwał
              • easyosa Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 25.07.11, 15:32
                Ok ok, w pierwszym poście poprosiłam o obiektywną ocenę osób które coś o deweloperze wiedzą a widzę że doszło do zlotu zfrustrowanych deweloperów na forum. Nawet mnie o deweloperstwo posądzono. Widze że takie fora nie mają sensu i służą do wzajemnego wyzywania się. Naiwna z odrobiną nadzieji pytam po raz ostatni i oczywiście prosze o odp od klientów a nie deweloperów, czy ktoś może mi powiedziec czy miał pozytywne doświadczenia z deweloperem?
                • Gość: ... Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.merck.de 26.07.11, 09:55
                  jak widać nie - powinnaś pomyśleć nad nowym pracodawcą :)
                • mufffa Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 26.07.11, 17:00
                  > wet mnie o deweloperstwo posądzono. Widze że takie fora nie mają sensu i służą
                  > do wzajemnego wyzywania się.

ale nie poddawaj się! bo jak wykręcisz jelenia na pół miejsca garażowego i 5 klocków?? :)))
    • Gość: eee Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.home.aster.pl 26.07.11, 11:13
      Tez zamierzam tam kupić mieszkanie, jak na razie moje wrazenia sa pozytywne i nie mam problemów z komuniakcją z deweloperwm :)
    • Gość: iza Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 23:27
      tak ja kupiłam i jestem zadowolona ajak kogoś nie stać to nich nie pisze bzdur. zazdrośniki jakieś głupoty wypisują
      • wandotroll1 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 19.12.11, 10:31
        Deweloperze, opowiedz nam, czy to jest może to osiedle, gdzie z balkonu można podziwiać stację trafo? A jak się dobrze wychylić to jej dotknąć?
      • Gość: raaabe Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.11, 10:51
        Kotku, ale nas stać. Tylko, że my w odróżnieniu od ciebie podejmując jedną z najważniejszych decyzji w życiu używamy czegoś czego ty nie masz czyli MÓZGU. Problem to masz ty bo kupiłaś mieszkanko za 8000zł/m2 podczas gdy ja za rok kupię mieszkanko obok ciebie za 6500. Albo poczekam jeszcze roczek i wychaczę je za 5800. I kto wtedy będzie komu zazdrościł? Buhahahaahah
        • Gość: ja Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.resourcepartners.eu 19.12.11, 11:31
          a ciekawe kto ci da kredycik kotku. powodzenia. acha no i pomyśl o stopach procentowych w PLN bo nawet jak ci cenki spadną do 3000PLN to ratka i tak wzrośnie. Baranki ceny metraży nie mają tak naprawdę znaczenia tylko to jaki się kredyt bieże i czy go się w ogóle dostaje. A W ogóle to smiać mi się chce ze forum służy wyzwiskom deweloperów a nie klientom i osobom które szukają mieszkania. A kłóćcie się debile o te swoje ceny metraży każdy i tak wie jak jest , jak masz ochotę na 6000 za m2 to wio na Ursus albo Białołękę.
          • Gość: Leonard Ograniczone horyzonty... IP: 89.231.104.* 19.12.11, 12:32
            Po nowym roku będą dwa rodzaje klientów.

1. Niewielka grupa osób posiadających zdolność kredytową i zainteresowana zakupem - o nią będą walczyć developerzy na noże (straszyć już nie ma czym). W tym zbiorze znajdzie się paru naiwnych, którzy zaakceptują obecne (lub zbliżone) poziomy cen. Wielkość grupy zależy wprost proporcjonalnie od wysokości cen metra (metrażami i jakością nic już nie można tu zmienić).
            2. Równie niewielka grupa osób, których nie interesuje kredyt ze względu na zgromadzone zasoby. Zwykle są to ludzie zainteresowani poprawieniem komfortu (większe mieszkanie, dom). Ta grupa stopniowo rośnie i kiedyś zacznie wchodzić na rynek. Warunkiem jest istotny spadek cen, do poziomu, który jest ich zdaniem (subiektywnie) akceptowalny. Gó-no ich obchodzą rzeczywiste nakłady developerów, wyliczenia brokerów, fajansów i innych fagasów. Kupią, albo nie. Nie muszą. Rozumieją realia rynku oraz realia makroekonomiczne i spokojnie ostrzą noże. Pieniądze wydadzą z rozwagą, bo to ICH WŁASNE a nie pożyczone od banku.

I to tyle.
            Dla devów idą trudne czasy.
            Kto jest sprzedawcą, niech odkłada gotówkę do wersalki.
            Pewnie jutro go zwolnią z pracy.
          • Gość: raaabe Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.11, 18:27
            Hahaha. Mierzysz wszystkich swoją miarka prawda? To, że dla ciebie jedyną możliwością na własne mieszkanie jest 30 letni kredyt, to nie znaczy, że wszyscy tak kupują. Mnie przy dzisiejszych cenach na Bielanach potrzeba kredytu na 40% wartości mieszkania 70m2. Resztę mam w gotówce. A nawet gdybym brał na 90 czy 100% to mam spokojnie zdolność na jeszcze spoooory zapasik i mnie tam żadne rekomendacje nie obchodzą. One mają ograniczyć dostęp do kredytów gołodupcom, którzy nigdy nie powinni brać kredytów na mieszkania na które ich nie stać. Przy moich dochodach mogą mi nagwizdać, dla każdego banku jestem świetnym klientem.

Pozdro dla gołodupców i naganiaczy.
            Szalom
            • Gość: Artur Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.play-internet.pl 06.01.12, 17:59
              Przeglądam forum, bo również chciałbym sie dowiedzieć czegoś o inwestycji na Bielanach, ale niestety co chwila ktoś musi dodawać swoje mądrości, ZERO merytoryki. PO CO???
              CO NAS TO OBCHODZI??? że możesz sobie wziąć kredyta na LTV=40% KOGO TO OBCHODZI???? ZAKOMPLESIONY PAJACU ... no powiedz jeszcze na co Cie stać... hahaha ... dobry ubaw ale zero informacji :)
              Pozdrawiam
              • greg747 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 17.01.12, 16:09
                Konkrety? proszę bardzo o to najnowsze informacje dotyczące Sokratesa Development sp. z o.o. nr KRS 0000255181 (Sokretasa Park to inna spółka z innym zarządem, nie wiem czy kapitał ten sam). Chciałbym opisać ku przestrodze przypadek jaki spotkał moją najbliższą rodzinę. W 2011 r. podpisali umowę akt notarialny i zapłącili w ratach ok. 300.000 zł na budowę mieszkania. Chodzi o budynek na Bielanach przy ul. Sokratesa.

W listopadzie 2011 z przyczyn losowych musieli odstąpić od umowy. Mieli takie prawo, nawet bez podawania przyczyn, bo było to przewidziane w umowie a zresztą i tak prawo zabrania developerom inaczej się umawiać.

I co się okazało? Że do dziś developer nie zapłacił nawet grosza z tych 300.000 zł co są je winni. Tłumaczą się, że nie miał kto podpisać przelewu (minęło już 2 miesiące, odkąd powinni zapłacić). Idź teraz do sądu, koszt na dzień dobry to 15.000 zł!

Najgłupsza decyzja życia: dać pieniądze developerowi! Ja w życiu nie zapłacę nikomu za dziurę w ziemi czy szkielet budynku. Transakcja powinna być z ręki do ręki. Jak nie ma jeden z drugim developerm czego sprzedawać, to za co biorą kasę?

W każdym razie wychodzi na to, że Sokrates Development nie ma 0 gotówki, bo inaczej dlaczego by nie oddali?

To tyle dla chcących wiedzieć, co to za super deweloper.

Greg
              • Gość: 01 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.183.218.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.01.12, 17:41
                > CO NAS TO OBCHODZI??? że możesz sobie wziąć kredyta na LTV=40% KOGO TO OBCHODZI???? ZAKOMPLESIONY PAJACU ... no powiedz jeszcze na co Cie stać... hahaha ... dobry ubaw ale zero informacji :)

a jednak żal wielkiej narracji o młodych, dynamicznych, niezakompleksionych biorących 110 LTV, co? pozostaje postponować kupujących za gotówkę jako "zakompleksionych pajaców". Chłopak zwyczajnie napisał, że chce kupić mieszkanie i gdyby nie Twój post, to nie mielibyśmy pojęcia, jak to może ranić cudze uczucia.
          • Gość: 01 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.183.218.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.01.12, 17:44
            >jak masz ochotę na 6000 za m2 to wio na Ursus albo Białołękę.

Ale marzyciel z Ciebie. Na Białołęce jest 9500 za metr i nigdy nie spadnie.

>A W ogóle to smiać mi się chce ze forum służy wyzwiskom deweloperów

No w końcu naganiacze przyznali, że na forum pisują deweloperzy :)
    • Gość: Edwart Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.dynamic.mm.pl 24.01.12, 12:18
      Powodów do zastanowienia dostarcza dodatkowo spadek cen w okolicy, wysyp inwestycji, kiepska koniunktura, demografia etc. Kto nie musi, niech czeka. Zeszły rok narysował kierunek, w tym będzie kontynuacja. Nie ma co się spieszyć. Te same mieszkania będą do kupienia za rok taniej o kilka procent a zgromadzony przez oszczędnego kapitał wzrośnie o klika procent.
      • Gość: Ktoś Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.play-internet.pl 25.03.12, 14:47
        Proszę o opinie o inwestycji: lokalizacja, współpraca z deweloperem.
        • Gość: Leonard Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.dynamic.mm.pl 29.03.12, 08:53
          Opinie?
          O developerze - oszczędny, mieszka za granicą, sąsiad Palestyńczyków, kapryśny, zgadza się na obniżki, ale styl dziwaczny, nie wiadomo od czego to zależy, chyba że to nieprofesjonalni handlowcy?;
          O lokalizacji - między przemysłówką, pod hutą, daleko do czegokolwiek, najbliżej stacja benzynowa, dalej - ca. 0,5 km Lidl i Metro. W perspektywie wzmożony ruch Sokratesa i Nocznickiego a potem budowa trasy na most północny. Podsumowując - można to wziąć jeśli jest wyraźnie taniej niż na Żoliborzu Przemysłowym Stawki (sp-nia Wola). Inaczej się przepłaci...
          • Gość: m3 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 22:07
            Jeśli chodzi o dewelopera, to do tej pory nie mam większych zastrzeżeń (podpisałem umowę w XII 2010), Cena mieszkania - sztywna, brak możliwości jakiejkolwiek negocjacji ceny. Teminy płatności transz do uzgodnienia. W międzyczasie dwie imprezy integracyjne na placu budowy ( "wiecha", "poznaj swojego sąsiada"). Brak opóźnień na budowie. I to w zasadzie tyle konkretów, jakość wykonana, usterki - to wszystko wyjdzie w praniu.
            • paproch84 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 03.04.12, 20:39
              Witam.

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Według mnie lokalizacja jest dobra a osiedle wygląda na to, że w przyszłości będzie naprawdę fajne.

Mam pytanie do tych, którzy już zapłacili za mieszkanie. Jeśli możecie (nawet anonimowo) napisać w jakiej cenie udało wam się kupić mieszkanie na tym osiedlu będę bardzo wdzięczny. Najlepiej byłoby opisać ilu macie pokoi i które piętro (bo to jest ważne), jaka była cena wyjściowa na mieszkanie i na jaką udało wam się zejść. Jeśli ktoś kupił miejsce garażowe to też proszę o informacje na temat w jakiej cenie udało wam się kupić.

Uzbrojony w tego typu info, mogę iść do biura sprzedaży i walczyć o jak najlepszą cenę.

P.S. Z góry dziękuję za informacje - jeśli możecie pomóc to bardzo proszę o pomoc.
              • Gość: Gość Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 10:32
                Pytanie innych o ceny wynegocjowane i sugerowanie się nimi to, w mojej ocenie, błędne założenie. Proszę odpowiedzieć sobie, ile dla Pana warte jest konkretne mieszkanie. I tą cenę za metr zaoferować na odwrocie wizytówki developerowi. Oddzwoni lub nie, to zależy od poziomu zaoferowanej ceny, popytu, rodzaju mieszkania.
        • Gość: makeup Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 20:20
          Lokalizacja średnia - do metra wcale nie tak blisko i do tego przez nieciekawy teren.
          Developer masakra maksymalnie niemiły / nie profesjonalny kontakt, zerowa szansa na negocjacje wygórowanych cen które w okolicy są sporo niższe. Do tego nie wiadomo kiedy powstanie pozostała część inwestycji - na razie wielki plac błota a z informacji wynika ze przez najbliższe 2 lata nic tam robione nie będzie. Aha i dla myślących o zakupie radze sprawdzić krs i zobaczyć jaki ma kapitał zakładowy spółka 50tys. !!! ja osobiście dziękuje.
          Co do wykonania to jest ono przeciętne do słabe, widać sporo oszczędności w użytych materiałach / wykonaniu poza stolarka okienna która wydała mi się lepsza od innych co oglądałem. Reasumując są lepsze inwestycje bynajmniej za te pieniądze bo z cenami to chyba developer zatrzymał się w szczytowym momencie hossy a budynek nie powala swoim wykonaniem i położeniem.
          • Gość: kuku Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 21:17
            Witam,
            Kupiłam mieszkanie na Sokratesa. Przekonała mnie głownie lokalizacja, blisko metra i ogólnie dzielnica Bielany, która zawsze mi się podobała. Faktycznie ceny wysokie i w ogóle nie chcieli zejść ani złotówki, bo w tym okresie mieszkania 2pokojowe naprawdę dobrze im się sprzedawały (teraz jest inaczej). Co do kontaktu z deweloperem to rzeczywiście zgadzam sie z wcześniejszymi opiniami, panie jak by wiecznie miały focha a tylko od czasu do czasu pokazywały jakąś ludzką twarz. Powiem szczerze, że z tego kontaktu jestem bardzo niezadowolona. Obiecują, że się dowiedzą oddzwonią ale tego nie robią. Bardzo nie chętnie wpuszczają do zakupionego mieszkania a czy wpuszczą to mam wrażenie zależy właśnie od ich humoru:) Generalnie nie polecam! Sporo nie miłych niespodzianek już przy końcu umowy. Ja już kupiłam więc staram się widzieć pozytywne strony, ale jeśli macie coś innego na oku to lepiej na Sokratesa się nie decydować.
            • Gość: motyl Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.home.aster.pl 30.05.12, 19:29
              Jejku, ja jestem w identycznej sytuacji i miałam identyczne doświadczenia. Panie z minami jakby miały wiecznego kaca albo okres albo jedno i drugie. Gdyby nie to że lubię Bielany i lokalizacja mi odpowiada to bym się nie zdecydowała. Drażnią mnie w ogóle że z odbiorami tak się przedłuża. Przy okazji pozdrawiam sąsiadkę :)
              • Gość: inny Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.12, 13:37
                Szczerze odradzam!!
                Mieszkanie kupiłem, z różnych względów a teraz żałuje. To co teraz się dzieje przy końcu inwestycji (już jest po terminie a nadal nie ma powolenia na użytkowanie) to masakra. Panie są chamskie, wredne i w ogóle nie starają się jakoś po ludzku rozwiązać problem. Szef z Izraela wydaje jakieś dziewne decyzje.
                Jakość mieszkania na koniec tez odbiega od oczekiwać.
                Naprawdę odradzam nie dajcie się oszukać. Oni plaują II etap i mam nadzieje, że nie znajdą takich naiwniaków jak ja.
    • Gość: jde syf a nie mieszkania IP: *.centertel.pl 21.04.12, 01:08
      1/
      otoczenie okropne - linie wysokiego napiecia, stacja trafo, stacja benzynowa, salon sprzedazy forda

2/
      mieszkania nackane tak, ze strach bedzie owtorzy okno, aby nie slyszec sasiadow, o akustyce samego budynku nie mowie, gdyz to bedzie typowe gowno deweloperskie, oczywiscie wszyscy zagladaja sobie do okien

3/
      ceny - chyba wlascicielom sie popie...lo w zakutych lbach - niech sami sobie odpowiedza na pytanie, czy kupiliby takie gwoniane mieszkania, w takiej gownianej inwestycji za pieniadze jakie chca

max 3-4 tys - wiecej to gowno nie jest warte
      • Gość: komin Re: syf a nie mieszkania IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.04.12, 12:47
        dla szczurków korporacyjnych jak znalazł, rano do metra, wieczorem metrem z powrotem spać i tak do 67 czyli śmierci a to wszystko w elitarnym środowisku huty, wrzecion i wawrzyszewa, tak trzymać !
        • Gość: Gość Dobra inwestycja IP: *.play-internet.pl 21.04.12, 14:17
          Blisko metro, trasy wylotowe, Leclerc, lasek. Wysoki standard okien.
        • Gość: śmietanka Re: syf a nie mieszkania IP: 66.90.101.* 23.04.12, 12:37
          zwłaszcza ta elita jest warta ceny
    • Gość: nalezy olac Kiepska inwestycja, nalezy olac IP: *.centertel.pl 28.05.12, 00:17
      bylem, obejrzalem, porozmawialem z paniami i odjechalem bez zalu

lokalizacja lekko dekadencka, budowa typu BIG BROTHER (widze i slysze wszystkich, sam jestem widziany i slyszany), jakosc przecietna

a ceny ... coz wlasciciele chyba caly czas maja zegarek i kalendarz ustawiony na rok 2007 i 2008 i nie widza, ze za ceny ktore proponuja mozna kupic w znacznie lepszej lokalizacji i znacznie wyzszym standardzie ... caly czas szukaja jelenia

• Gość: x3 Re: Kiepska inwestycja, nalezy olac IP: 212.160.172.* 12.06.12, 12:35
        Użytkowanie wieczyste działki, więc odpada. Chyba, że lubicie każdego roku wyłożyć opłatę za użytkowanie wieczyste miastu ;)
        • Gość: Katt Sokratesa Parl IP: *.mennica.com.pl 29.06.12, 14:47
          A jak chętnie wynajęłabym tam mieszkanie. Jestem na kontrakcie w Warszawie i wynajęłabym mieszkanie nawet w stanie developerskim za remont.
          Gdyby ktoś był zaintersowany proszę pisać
          kasiunia16-19@tlen.pl
          • Gość: DSG Re: Sokratesa Parl IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 07:33
            Jestem bardzo zainteresowana kupnem mieszkania na Sokratesa. Bardzo proszę o opinie od mieszakńców/właścicieli mieszkań. Jakie odczucie, wrażenia?
            • Gość: muriel Re: Sokratesa Parl IP: 217.153.111.* 13.12.12, 15:20
              Kupiłam i żałuję. W chwili obecnej są dwie nowe inwestycje obok, znacznie niższe ceny.
              Podejście dewelopera mało profesjonalne, Pani Agaty która zajmuje się sprzedażą również.
              Wiele osób zakupiło mieszkanie ale tak naprawdę nikt jeszcze nie ma aktu notarialnego w ręku. Deweloper nie wywiązuje się z terminów zawartych w umowie.
    • Gość: olka29 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 17:34
      Czy sa tu jeszcze osoby ktore kupily mieszkanie w tej inwestycji? Jakie sa wasze wrazenia ze wspolpracy z deweloperem? Czy byl juz odbior mieszkan? Jaka jest jakosc wykonczenia? Podoba mi sie jedno mieszkanie na tym osiedlu, okna wychadza na ta dzialke z prawej strony,czyli nie w "studni" cena tez teraz calkiem atrakcyjna.
      • Gość: lol Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.centertel.pl 27.09.13, 00:10
        Nie polecam. Po pierwsze kontakt z deweloperem tragedia-w końcu to żyd! A żyd ma jeden cel-wycyckać Ciebie ! Po drugie najpierw miłe panie sprzedające oprowadzą cię po inwestycji ale zmienią nastawienie jak zaczniesz pytać! pytaj o lokal który ludziom obiecano a przekazano deweloperowi za 1zł, o przekręty sprzedającej- pani agaty na temat zawiązania wspólnoty, oraz o to, że budynek tak zrobiono, że zagląda się sąsiadowi w okno -na to drugie powiedzą że projektant zakładał że ludzie patrzą na zieleń nie w okna - padaka. standard średni, na osiedlu miejsca brak, nawet wjechać ciężko, idioci wyznaczyli parę miejsc postojowych w studni aby zrobić hałas dla osób mających tam balkony.Zarządza tym nieudolna spóka El Camino biorąca miesięcznie 30tys zł a np. garaż nadal cieknie a zimą po kolana śniegu!. Na sam koniec dowiesz się że za miejsce postojowe płacisz dodatkowo 75zł. Czynsz po sprzedaży mieszkań ma wzrosnąć do 15zł za metr. Obowiązek ochrony to przeganiać dzikie koty, nic więcej. NIE POLECAM TAM KUPOWAĆ!
        • Gość: artie Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.13, 12:33
          a co polecasz ?
      • Gość: antyoszust Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.centertel.pl 24.11.13, 09:12
        Uwaga na to miejsce - sprzedaje to żyd który nabija ludzi w butelkę! stworzył spółkę do zarządzania el camino i teraz oszukuje ludzi którzy tam kupili! szkoda kasy i nerwów. Dla potwierdzenia zapraszam na forum oszukanych mieszkańców warszawa-sokratesa-park.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=2218&sid=4ca1f9f87f4ac233bff4f3eaeaaa0292

Nie dajcie się nabić w butelkę-to WASZA KASA!!!
        • Gość: samiel Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.13, 21:41
          Ja znalazłem fajniejsze osiedle w innej lokalizacji na Ochocie
          Na tej stronie jest zbiorczo o nowych osiedlach property24.com.pl/
          • Gość: Jadzka Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.warszawa.mm.pl 06.12.13, 22:47
            Pytanie do mieszkancow osiedla jaka jest forma wlasnosci ? Czy jest to uzytkowanie wieczyste? Jesli tak to jakie sa stawki? Dzieki za info
            • Gość: UWAGA! Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.centertel.pl 03.01.14, 14:44
              Uwaga - deweloper wybudował to jako użytkowanie wieczyste a nie własność! (żydzisko przyoszczędził na wykupie ziemi) i teraz opłata roczna do gminy za mieszkanie 75mkw to ponad 2000zł!!! plus opłata za grunt i czynsz i garaż!! Nie dajcie się nabrać na to miejsce!!! Żyd pozostanie żydem!
              • Gość: mic-kam Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.14, 18:22
                Gość portalu: UWAGA! napisał(a):

> Uwaga - deweloper wybudował to jako użytkowanie wieczyste a nie własność! (żyd
                > zisko przyoszczędził na wykupie ziemi) i teraz opłata roczna do gminy za mieszk
                > anie 75mkw to ponad 2000zł!!! plus opłata za grunt i czynsz i garaż!! Nie dajci
                > e się nabrać na to miejsce!!! Żyd pozostanie żydem!

Widać masz problem z szacunkiem do narodowości. Mogłeś to napisać w łagodniejszym stylu bez odnoszenia się negatywnie do tej narodowości.
                • Gość: Bill Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.14, 18:29
                  To możliwe takie wysokie opłaty za użytkowanie wieczyste?
                  • Gość: Uwaga! Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.centertel.pl 15.01.14, 22:12
                    Tak wygląda mieszkanie na tym osiedlu-UWAGA NA TO MIEJSCE - sprzedaje to żydzisko, więc uważajcie! warszawa-sokratesa-park.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=109632 !
    • Gość: ociechoba Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: *.itsa.net.pl 26.02.14, 11:10
      Zapraszam wszystkich zainteresowanych, a także obecnych i przyszłych mieszkańców na nowe forum mieszkańców inwestycji przy Sokratesa 13. Adres forum to: sokratesa13.pl
      • zasciana.pl Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 26.03.14, 22:05
        Zapraszamy również do korzystania z funkcjonalności serwisu zaścianą - forum osiedla sokratesa park który udostępnia szereg sąsiedzkich mechanizmów m.in. do komunikacji na osiedlu, ogłoszeń, tworzenia galerii i wiele więcej.
    • Gość: Karolina Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development IP: 83.142.193.* 14.05.14, 10:09
      Witam, stanowczo odradzam zakup mieszkania na tym osiedlu. W biurze sprzedaży jest miło tylko do czasu wpłaty całości ceny. Później o wszystko trzeba się prosić, nawet o odbiór mieszkania. Generalnie w podobnej cenie można kupić mieszkanie u jakiegoś znanego dewelopera a nie w firmie, ktora zaraz może przestać istnieć.
    • drze-wo16 Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 27.01.15, 11:16
      Witam,

mam pytanie do mieszkańców osiedla Sokratesa Park - czy odczuwacie nieprzyjemne zapachy z kompostowni (druga co do wielkości w Europie) i wysypiska śmieci w Radiowie? Czytałam w artykułach, że do 2016 r. wysypisko śmieci zostanie zamknięte natomiast kompostownia będzie dalej działać. W jednym z artykułów pisali, że smrody dochodziły nawet do ul. Conrada.

Zamierzam kupić na tym osiedlu mieszkanie i chciałabym wiedzieć czy rzeczywiście dochodzą jakieś nieprzyjemne zapachy z kompostowni do ul. Sokratesa, szczególnie latem i wiosną?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pozdr
    • tanitazaitceva Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 18.12.18, 12:22
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

• tanitazaitceva Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 28.01.19, 08:36
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
    • tanitazaitceva Re: Sokratesa Park/Sokratesa Development 22.05.19, 09:49
      Dzień dobry, nazywam się Tatiana, jestem projektantem wnętrz.
      Moja strona internetowa:
      wspanialaarchitektura.pl/main
      wspanialaarchitektura.pl

Chciałabym zaprosić Państwo do współpracy. Moge zaproponować wizualizacji 3D i rysunki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka