Dodaj do ulubionych

Rolna Wawel Service

IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 23:32
Wie ktoś jak toczy się historia osiedla na ul. Rolnej, budowanego przez Wawel Service?

Zainteresowałem się ale właśnie znalazłem artykuł w GW sprzed roku:
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7585865,Sprzedaja_apartamenty_bez_pozwolenia_na_budowe.html
Wie ktoś czy ogarneli to prawnie czy też można kupić mieszkanie z "niespodzianką"?
Obserwuj wątek
    • Gość: kredycik-i-wio Re: Rolna Wawel Service IP: *.play-internet.pl 19.10.11, 00:29
      Won z forum, pastuchu. Nie kupimy twojej 'ynwestycji'. Nie pozdrawiam,
      • Gość: van Re: Rolna Wawel Service IP: *.omd.pl 19.10.11, 10:06
        Droga osobo czy czy w kryptoreklamie pytał bym się czy inwestycja nie ma ukrytej wady prawnej i podawał bezpośrednio link do artykułu od tym?
        Zanim odpowiesz proszę, odsuń się od klawiatury, poczekaj trzy minuty i wróć do pisania.

A pytanie dalej otwarte, czy kupując tam można naciąć się gdy urzędy wezmą się za sprawę.
        • Gość: sodowa Re: Rolna Wawel Service IP: *.aster.pl 30.10.11, 23:46
          Sprawa inwestycji na Rolnej jest pilnie śledzona przez Stowarzyszenie Miasto-Ogród Służew i na ich stronie można przeczytac o statusie budowy - w skrócie: NSA cofnął ostatnio warunki zabudowy na podstawie których developer otrzymał zezwolenie na budowę. Już wcześniej budowę nakazał wstrzymać Państwowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, choć podobno prace toczą się dalej...
        • Gość: iga Re: Rolna Wawel Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 20:03
          nie można !!!
    • Gość: nowy Re: Rolna Wawel Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.12, 21:24
      Inwestycja ma prawomocne i ostateczne pozwolenie na budowę, ja się wstrzymuje do maja. Wchodzi ustawa, która ma dodatkowo nas chronić i nałożyć na dewelopera dodatkowe obowiązki informacyjne i inne. Chociaż i tak teraz można od nich uzyskać wszystkie potrzebne informacje.
      • mieszko_12 Re: Rolna Wawel Service 28.05.12, 16:01
        dokładnie, też "śledzę" inwestycję na Rolnej, a skan prawomocności decyzji pozwolenia na budowę można znaleźć na ich stronie:
        www.taniemieszkania.pl/index.php?page=oferta_item&zak=54634&id=24
        • Gość: gość Re: Rolna Wawel Service IP: *.aster.pl 31.05.12, 22:04
          Byłem w biurze i pani pokazała mi dokładnie ten sam dokument - zgoda zaliczyli wpadkę na początku, ale wygląda na to, że już wszystko ok.
          • Gość: hanka Re: Rolna Wawel Service IP: *.home.aster.pl 02.06.12, 08:09
            Chyba wiele hałasu o nic. My nie jesteśmy z Warszawy. Praca nas "zmusiła" do przeprowadzki. Po długich poszukiwaniach kupujemy właśnie na Rolnej.
            • aegis_of_heart o.O ? 04.06.12, 21:17
              Gość portalu: hanka napisał(a):

> Chyba wiele hałasu o nic. My nie jesteśmy z Warszawy. Praca nas "zmusiła" do pr
              > zeprowadzki. Po długich poszukiwaniach kupujemy właśnie na Rolnej.

Nie jesteś z Warszawy, nie znasz tego miasta i kupujesz lekką ręką mieszkanie? o.O

A może jesteś tym samym gościem, który nieudolnie podbija tę inwestycję m.in. z Astera w wątku obok... :)
        • lukracja Re: Rolna Wawel Service 22.07.12, 20:13
          A co niby wynika z tego dokumentu poza faktem że JAKAŚ decyzja jest prawomocna... ?

Równie dobrze to może być potwierdzenie że prawomocna jest decyzja w wyburzeniu ... (o której notabene piszą tu: sluzew.org.pl/index.php/rolna-179181-budynek-do-rozbiorki-jest-decyzja-pinb-w-sprawie-rozbiorki-budynku-dla-dewelopera-mokotow-residence-wawel-service/ )
          • Gość: mieszko_12 Re: Rolna Wawel Service IP: 195.234.9.* 23.07.12, 15:00
            @lukracja - popatrz sobie na daty wpisu i dokumentu na stronie Wawel Service! Z resztą najlepiej jest zadzwonić, albo się przejść do biura sprzedaży i zapytać! Ja byłem, wszystko mi wyjaśniono i to właśnie jest ta decyzja pozwolenia na budowę. Jeszcze się nie zdecydowałem, ale inwestycję biorę poważnie pod uwagę. Pozdrawiam
            • Gość: Sąsiad Re: Rolna Wawel Service IP: *.home.aster.pl 29.07.12, 00:26
              Witam, kupiłem mieszkanie przy ulicy Rolnej od Wawel Servis w czerwcu 2011. Inwestycja ma być ukończona do końca sierpnia 2012. Przeżyłem dużo stresu jak dowiedziałem się, że od kilku miesięcy nie budują. Jednak uzyskali prawomocne pozwolenie na budowę i intensywnie dalej budują.Obecnie jest skończona elewacja a kilka dni temu przywieziono kamień do wykończenia części wspólnych w środku budynku. Wszytko jak widać idzie w dobrym kierunku. Pozdrawiam sąsiadów.
              • Gość: mieszko_12 Re: Rolna Wawel Service IP: 195.234.9.* 21.08.12, 09:16
                Teraz wygląda to naprawdę ładnie i przede wszystkim solidnie - najbardziej podobają mi się te duże okna. Już prawie połowa mieszkań poszła, chyba nie ma się już co dłużej szukać ;)
    • Gość: mieszko_12 Re: Rolna Wawel Service IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 14:57
      Jest ok! Oddali Rolną do użytkowania!! www.taniemieszkania.pl/index.php?page=news_detal&id=280
      • Gość: mieszko_12 Re: Rolna Wawel Service IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.12, 14:54
        27 i 28 października będą drzwi otwarte w "Apartamentach na Mokotowie" na Rolnej! Warto zobaczyć z bliska co i jak :)
        • Gość: Radek Re: Rolna Wawel Service IP: 160.83.30.* 24.05.13, 09:09
          Byłem, oglądałem. Rozmawiałem, negocjowałem. Nie zdecydowałem się. Powody: - 1) cena pow 10 TPLN za stan deweleoperski mieszkania o powierzchni pow 85m2 to cena nie rynkowa. Wycenił mi rzeczoznawca. 2) Mieszkania mają status urzytkowania wieczystego - i znowu cena 3) Cena garażu, komórki. 4 ) Apartament nie przypomina apartemantu.- w środku bardziej przypomina blok na Tarchominie 5 ) Pani Dyrektor osoba raczej mało chętna wogóle do rozmów z klientami-chyba bardziej biurwa aniżeli dyrektor sprzedaży. Na dzień dobry mało przyjemna. 6 ) Proces sprzedązy mieszkania przy stoliku gdzie wczesniej odrzewana była kiełbasa mało profesjonalny : ) 7) Ruch na Rolnej chyba większy niż na Puławskiej w godzinach szczytu.

• Gość: miech Re: Rolna Wawel Service IP: 195.234.9.* 31.05.13, 09:35
            @Radek: to dziwne, mnie się bardzo podoba budynek - moim zdaniem wykończony jest naprawdę nieźle i z dobrych materiałów. Lokalizacja jest też niezła komunikacyjnie - może stąd bierze się też cena. Mieszkania w budynku szybko się sprzedają - w tym momencie zostało ich już tylko 5. To też o czymś świadczy. Ja na razie po rezerwacji - ale chyba stanie na tym, że kupię :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka