Dodaj do ulubionych

Namysłowska - RSM Praga

IP: *.play-internet.pl 20.10.11, 23:25
Co sądzicie na temat zespołu mieszkaniowego "Namysłowska" budowanego przez Robotniczą Spółdzielnię Mieszkaniową Praga?
Zastanawiam się nad zakupem. Lokalizacja i budynek wydają się przyzwoite...
Obserwuj wątek
    • apakak Wykończenia Mieszkań.... 02.05.12, 17:57
      Witam, moja firma specjalizuje się kompleksowych remontach, jak również wykończaniem mieszkań, lokali tzw, " pod klucz".
      Wykonujemy również drobne prace, typu małe przeróbki,
      usuwanie awarii - naprawy po awarii.
      Oferujemy usługi w zakresie :
      - malowanie.
      - gładzie gipsowe
      - podwieszanie sufitów
      - zabudowy g/k
      - układanie glazury,( gres, terakota, kamień itp.)
      - układanie paneli podłogowych i ściennych
      - montaż drzwi i okien
      - elektryka
      - hydraulika + biały montaż
      OFERUJEMY PROFESJONALNE DORADZTWO, GWARANCJE NA WYKONANE PRACE ORAZ BARDZO KONKURENCYJNE CENY
      Zapraszam do współpracy.
      Piotr Kietliński
      0 603 659 230
      Zapraszam do obejrzenia wykonanych przez nas prac;
      www.remontglazurnik.republika.pl
      oraz link do moich ogłoszeń;
      ale.gratka.pl/ogloszenie/2299241_remonty_wykonczenia_mieszkan.html
      Chętnie również przekaże płytę z naszymi pracami ( zdjęciami oraz filmami ) aby mogli Państwo zobaczyć jakość wykonanych przez nas prac oraz ocenić nasze doświadczenie.
      Proszę o kontakt
    • Gość: matrix Re: Namysłowska - RSM Praga IP: 195.117.255.* 03.08.12, 10:54
      swietnafirma.pl/firma.aspx?id=749263&miasto=warszawa&n=rsm-praga
      nie wiem czy już mieszkanie kupione - jesli tak - chętnie poznam opinię. Pozdrawiam.
      • Gość: kostek123 Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 11:33
        JEDEN WIELKI ŻART!!! Spółdzielnia jest nieodpowiedzialna i niesumienna. Mieszkania miały być oddane najpierw w marcu 2012, potem w maju, następnie w sierpniu a teraz mówią, że znowu się wyrobią, więc może to być grudzień. Nie radzę nic od nich kupować!!! Zero informacji, pisma wysyłają po terminie, że ups nie dostaniesz mieszkania. Nic się tam od miesięcy nie dzieje, bo nie potrafią się zebrać po bankructwie wykonawcy. Zamiast robić wszystko co mogą, aby się wywiązać z terminu, nic się tam nie dzieje. Po ostanie wizycie, ochroniarz powiedział, że kilka dni temu zaczęło przychodzić jakiś 2 pracowników, i coś tam dłubią. ŻENUJĄCE!! Gdyby im zależało, poruszyliby niebo i ziemię, aby oddać mieszkania.

Do tego żenujące odsetki za spóźnienie, a jak chcesz teraz zrezygnować to TY musisz im zapłacić karę za odstąpienie od umowy.

Naprawdę nie polecam nikomu tego dewelopera/spółdzielni! Kpią z klientów!!!
        • Gość: Pawel Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 19:04
          Witam,

Ja tez miałem szczęście lub nieszczęście kupić mieszkanie na namysłowskiej. Jestem ciekawy czy jak odbierzemy mieszkania to będziemy mogli ubiegać się o dodatkowe odszkodowanie. Poza tym dowiedziałem się, że mają wydawać klucze już od sierpnia, ale tylko na wykańczanie mieszkań. Mój adres mailowy pawel46@wp.pl
          • Gość: matrix Re: Namysłowska - RSM Praga IP: 195.117.255.* 09.08.12, 15:35
            Na stronach z ogłoszeniami o inwestycji włącznie ze stroną RSM Praga, póki co są informacje, że inwestycja zakończona lub że sierpień 2012. Pani ze sprzedaży ze stoickim spokojem informuje jak najbardziej uprzejmie i oczywiście z przykrością, że termin odbioru kluczy to koniec roku. To jakaś masakra - to 5 miesięcy!!! Ale czyja to wina , że nie ma protokołów odbioru poszczególnych etapów robót, i że tak długo (czerwiec - lipiec) trwa inwentaryzacja prac po zejściu z budowy wykonawcy? Na jakiej podstawie spółdzielnia płaciła wykonawcy? To do faktur nie było protokołów odbioru robót? Czy nikt nie sprawdzał, czy faktycznie wykonano prace? Rozumiem, że zawsze są opóźnienia, ale nie aż takie!! Na ostatnią zimę nie da się zwalić winy - mrozy wyjątkowo nie utrudniały prac. Uważam, że o tak dużej obsuwie musieli wiedzieć już w marcu (to był pierwotny termin zakńczenia inwestycji!!). Skoro drugi termin zakończenia inwestycji miał być w czerwcu 2012, a wykonawca zszedł z budowy miesiąc wcześniej - w maju - musiało zostać niewykonanych wiele prac, mimo dodatkowych 3 miesięcy. Jeszcze czas na odbiory robót przez spółdzielnię, i czas dla Nadzoru Budowlanego, który wydaje Pozwolenie na użytkowanie... Z tego co pisze kostek123 - nawet nie można teraz bezkarnie odstąpić od umowy!! Jak już mają naszą kasę - to wątpię, że można się dogadać!! W umowie jest zapis że kary zapłacą za opóźnienie z przyczyn niezależnych od spółdzielni - podciągną bankructwo wykonawcy pod niezależne... Ciekawe czy sprawdzili firmę i jej powiązania... To okropne, że nabywcy nie mają żadnych praw, a oni robią co chcą... ciekawe co na to UOKiK...
          • Gość: kostek123 Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.play-internet.pl 25.08.12, 13:21
            Niby coś wspominali, że dadzą klucze, ale wątpię. Już się sierpień kończy a oni nawet nie raczyli zadzwonić lub powiadomić mailowo czy listowni. Żenada. Zastanawiałam się nad dodatkowym odszkodowaniem i czy pisać do nich, ale nie wiem sama. Wątpię, czy to coś da. Może jakbyśmy się zebrali wspólnie - znacie może więcej szczęśliwych nabywców????. Innym rozwiązaniem jest nagłośnienie tego w tv lub Internecie, ale trzeba mieć znajomości w tv.
            • Gość: aib Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 10:56
              My także kupiliśmy tam mieszkanie i chętnie przyłączymy się do walki o odszkodowanie, Jeśli nawet oddadzą mieszkania w listopadzie (jak poinformowano mnie w dziale inwestycji), to jest to pół roku opóźnienia, podczas, gdy blok (z zewnątrz) stoi gotowy od stycznia! To skandal. W środku byliśmy w zeszłym miesiącu - do wykończenia pozostały tylko klatki schodowe, wszystko inne jest gotowe i niszczeje. Mieszkanie można wykańczać teoretycznie przed podpisaniem aktów (jeśli rsm wyrazi zgodę), nikt jednak nie mówi o tym, że wiąże się to z utratą gwarancji na mieszkanie.
              • Gość: matrix Re: Namysłowska - RSM Praga IP: 195.117.255.* 28.08.12, 08:26
                Nie traci się gwarancji jeśli wykańcza się przed podpisaniem aktów notarialnych! I tak akty mamy podpisywać dopiero 9 m-cy od odbioru (odbioru oficjalnego tj. protokolarnego, po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie). Znając życie - też pewnie będzie opóźnienie. Okres rękojmi to 2 albo 3 lata i w tym czasie można zgłaszać ew. reklamacje. Poza tym, jeśli odbiera się mieszkanie do celów adaptacyjnych przed oficjalnym odbiorem - spółdzielnia nie może naliczać czynszu.
                Znalazłam fajną stronę na co zwrócić uwagę przy odbiorze: mekk.waw.pl/mk/mieszkanie/mieszkanie_odbior
                A propo wentylacji - przerażają mnie wentylatory w łazience, kuchni i wc. Podobno działają non-stop, a jeden pobiera tyle prądu co lodówka - tak mówili pracownicy poprzedniej firmy-wykonawcy. Pewnie było coś nie tak z kominami wentylacyjnymi i trzeba było zamontować elektryczne wywietrzniki :(
                Dostaliśmy w piątek 24-08-2012 pismo o opóźnieniu. Lepiej póxno niż wcale! Zapewniają, że wypłacą odszkodowanie za opóźnienie - są to śmieszne kwoty bo aż 0,001% od wpłaconej kwoty za dzień opóźnienia (z resztą zgodnie z umową) czyli od 3 do 8 zł. dziennie. Dodatkowo proponują rekompensatę finansową - ciekawe jaką? i w ramach czego?
                • Gość: aib Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 12:07
                  Pewnie dodadzą do tych 0,001% kolejne 0,0001. Śmiech na sali, ale sami podpisaliśmy te umowy niestety.
                • Gość: kostek123 Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.pzu.pl 28.08.12, 15:45
                  Ja niestety jeszcze nie dostałam pisma. Założyłam wątek na forum osiedla na salon.pl/Namyslowska/forum/temat/12321735/temat-tylko-dla-mieszkancow.html. Proszę zgłaszajcie się Państwo tam, może znajdzie się nas więcej i wtedy razem wystąpimy o jakieś większe pieniądze niż te marne 0,001%:)
                  • Gość: kap Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 13:16
                    Czy Państwu też przyszła informacja o kuriozalnej opłacie miesięcznej za garaż? 112 zł - takich opłat nie ma nawet w mokotowskich apartamentowcach.
                    • Gość: martrix Re: Namysłowska - RSM Praga IP: 195.117.255.* 07.03.13, 12:07
                      Przysłali fakturę za eksploatację garażu - cokolwiek to znaczy. Oprócz tego naliczenie opłaty za śmieci od metrażu mieszkania, utrzymanie czystości (he, he, he przecież tam nikt nie sprząta!!!!) też od metrażu i za windę (eksploatację) też od metrażu!!! Ciekawe czy będą nas obciążać kosztami za ochronę (tak a propo - nigdy nie widziałam ochrony na zewnątrz - a sory - raz widziałam jak mył samochód). Życzę nam wszystkim wiele siły i wytrwałości w rozmowach z naszą wspaniałą spółdzielnią :)))
                      • Gość: Bolek Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.r-link.pl 07.03.13, 12:29
                        No niestety ochrona to będzie z tego wszystkiego największy koszt. Mówię to jako zarządca nieruchomości.
                        Ja w październiku byłem oglądać to mieszkanie, i bardzo mi się podobało, poza tym super lokalizacja. Niestety cena moim zdaniem jest w z kosmosu, poza tym dwie panie z biura sprzedaży wystraszyły nas tekstami w rodzaju "tutaj nie będzie wspólnoty mieszkaniowej tylko spółdzielnia, a po co wam w ogóle wspólnota?". Także spodziewam się różnych akcji w kwestii administrowania tym blokiem łącznie z paroma z zasobu spółdzielni - żeby nie było jaj, że remonty albo ochronę w tych starych blokach podciągną pod wspólnotę.
                        • Gość: xxx Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.europe.hp.net 25.03.13, 12:52
                          Jestem mieszkańcem bloku na ul. Namysłowskiej 6. Mogę napisać z moich doświadczeń, że lokatorzy powinni możliwie szybko założyć wspólnote mieszkaniową lub nową spółdzielnie. Cała RSM to niestety przykład komunistycznego betonu na czele z jej pracownikami. Nasz czynsz należy do jednych z najwyższych w Warszawie, a żyjemy w slamsie patrząc na stan klatek schodowych. Tak więc proszę uważać na dzialalność RSM Praga. Oszustwa z ich strony w stosunku do mieszkańców to niestety chleb powszedni.
                          • Gość: Remiszewska 1 Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.acn.waw.pl 07.04.13, 18:16
                            Witam, zgadzam się z Pani stwierdzeniem, ze RSM Praga (administracja) to "post komunistyczny beton", co do brudu na klatkach schodowych u nas jest identycznie, wywieszono regulamin nt czystości klatek (dla lokatorow), dozorczyni wogole się tym nie przejmuje, do pracy przychodzi na 1 do 2 godz. 2-3 razy w tygodniu, na interwencje telefoniczna do adm. słyszy się, to niemożliwe przecież ta pani była dziś u nas w ADM, może i była ale na pewno nie była na osiedlu i nie sprzatala - ale administratorka jest za glupia aby to mogla pojac. Malo tego, na zarzut o zbyt mala ilość czasu przeznaczona na sprzątanie - stwierdza, ze "ona tak uzgodnila ze sprzatajaca pania, ze ma czas nie limitowany, innymi slowy mowiac może pracować, kiedy poczuje vene hahaha. Druga sprawa wlasnie otrzymaliśmy korektę rozliczenia za wode ciepla i zimna (za II polrocze 2012r) i o zgrozo powod komputer się pomylil i zle naliczyl, oczywiście nie przyzna się ksiegowa, ze to ona popelnila bledy za które teraz dopłacamy :(
                          • Gość: Gość Re: Namysłowska - RSM Praga IP: *.de.bt.net 12.05.14, 13:14
                            Czy ktoś może wie jakie były orientacyjne ceny za m2 mieszkań wybudowanych przy ul.Namysłowskiej przez RSM Praga ?
                            Dziękuję za informację ?
                            • piszedoosla Re: Namysłowska - RSM Praga 03.04.15, 11:58
                              nigdy nie kupiłbym mieszkania od RSM Praga i każdego przed tym przestrzegam! To jest twór żywcem wyjęty z PRLu, dla którego rozwiązania błahej sprawy to ściana nie do przejścia. Chcesz mieć problemy i udrękę na co dzień to wejdź na wspólną ścieżkę z RSM Praga...
    • Gość: zainteresowana odkupię mieszkanie 3pokoje IP: 212.180.158.* 16.10.13, 13:01
      Witam,
      gdyby ktoś chciał odsprzedać mieszkanie 3 pokojowe na osiedlu namysłowska to proszę o kontakt na adres e-mail ala1406@op.pl
    • Gość: MM Re: Namysłowska - RSM Praga IP: 78.133.159.* 20.01.14, 10:00
      Ciekawe czy developer informuje iż mieszkania znajdują się na gruzach największej katowni stalinowskiej zwanej Toledo, gdzie pochowano wielu opozycjonistów....
      • Gość: zazou Re: Namysłowska - RSM Praga IP: 193.203.192.* 20.01.14, 15:19
        większość ludiz sobie takimi 'duperelami' głowy nie zaprząta niestety :/

mnie dziwi, że paskudny blok, w kiepskiej dzielnicy (bo jednak praga pn. jest uznawana za kiepską), na dodatek wybudowany przez robotniczą spółdzielnię mieszkaniową urósł do rangi apartamĘtowca w ogłoszeniach tych, którzy myślą, że na tym zarobią

otodom.pl/mieszkanie-warszawa-praga-polnoc-32m2-1-pokoj-285000-pln-id23279907.html
        btw, niezła przebitka, bo kwadraty tam po 5,5 koła chodziły...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka