Dodaj do ulubionych

Wyniki dewelopera z GPW

IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 18:30
stooq.pl/n/?f=532916&search=+gant Gant podal wyniki Gant miał 6,72 mln zł zysku netto w III kw. 2011 r., wobec straty przed rokiem stooq.pl/n/?f=532916&search=+gant

Az zachcialoby sie zaspiewac "Jeszcze bedzie normalnie, jeszcze bedzie przepieknie"

a kurs doluje na mase 8.25 na 7.35 w 10 dni. Tyle na temat rewelacyjnych wynikow, wzrostow, rosnacej koniunktury, sprzedazy mieszkan. Koniec robienia z ludzi wala.
Osuwamy sie. Wg mojej osoby zobaczymy 6 z przodu. Wesolo bedzie.
Ja swietuje a wy? jeszcze kilka takich kwartalow i za 5k beda puszczac kwadraty
Obserwuj wątek
    • Gość: wz Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.free.aero2.net.pl 09.11.11, 19:34
      Kurs dołuje, bo raport jest śmieszny. Najśmieszniejsze są pozycje produkty w toku i towary. Te przeszacowania budzą konsternację. Kurs odzwierciedla opinię rynku o tym raporcie, o tych ciągłych przeszacowaniach a zwłaszcza o wiarygodności prognoz. Rolowanie obligacji( kilkaset milionów) będzie bardzo drogie.
      • Gość: wawiak Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: 79.162.115.* 09.11.11, 20:34
        Co się o Gant martwicie, maja kasy jak lodu. Prawie 7 mln zysku netto w jednym kwartale podobno w czasie totalnego zastoju na rynku to rewelacja.
        • Gość: wz Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.free.aero2.net.pl 09.11.11, 21:37
          czy Ty wiesz ile Gant ma długów? Ile musi spłacić w przyszłym roku obligacji? I czemu te obligacje są notowane poniżej nominału? Bo te 7 milionów zysków z tak śmiesznego raportu to se Gant może...
          • Gość: wawiak Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: 79.162.115.* 09.11.11, 22:10
            A czy te 7 milionów zysku netto to nie jest po odjęciu zobowiązań ?
            • Gość: wz Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.free.aero2.net.pl 09.11.11, 22:14
              ???
              • sammler [OT] 10.11.11, 20:06
                Jak ci działa Aero2 w Wa-wie?

S.
                • Gość: wz Re: [OT] IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.11, 20:35
                  Na Bielanach, ok 200 m od stacji Słodowiec działa bardzo dobrze, niskie pingi, dużo niższe niż w Play czy Orange, a prędkość ustawowa, jest tyle ile musieli dać.
                  • sammler Re: [OT] 10.11.11, 20:38
                    Dzięki. A z jakiego modemu korzystasz?

S.
                    • Gość: wz Re: [OT] IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.11, 21:04
                      Sierra Wireless 307. Warto dopłacić kilkadziesiąt złotych względem Huewei 173u-2, bo ma już class 10, a takie urządzenia są w regulaminie. Tu masz adres fajnej strony na temat Aero2:
                      jdtech.pl/
                      • sammler Re: [OT] 10.11.11, 21:15
                        Huawei 173u-2 dostałem w ofercie w Playu, ale szukałem właśnie czegoś, co byłoby zgodne z wymaganiami Aero2... Dzięki za info i namiary :)

S.
            • sammler Re: Wyniki dewelopera z GPW 10.11.11, 20:04
              Gość portalu: wawiak napisał(a):

> A czy te 7 milionów zysku netto to nie jest po odjęciu zobowiązań ?

A czy jakieś istotne zobowiązania stały się wymagalne w okresie, którego raport dotyczy?

S.
              • Gość: wawiak Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.centertel.pl 10.11.11, 21:01
                Może ten, co wytoczył działa coś nam powie ?
                • Gość: wz Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.11, 21:21
                  Specjalnie Wawiak dla Ciebie:)
                  Otóż wynik obciążały tylko koszty związane z obsługą tego długu. Produkty w toku i towary to sobie wyceniają....
                  W tej chwili dług jest większy niż kapitały własne!
                  Pamiętaj też, że to jest MSR 18.
                  A jeśli chodzi o setki milionów obligacji do spłacenia, to zadaj sobie troszkę trudu i sobie podlicz same obligi do spłacenia w przyszłym roku. Podpowiem Ci, że to te z 12 na końcu. Oprócz tego są też kredyty bankowe. Ale taki mądry chłopak jak Ty na pewno to wie. A później, jak już dojdziesz do wniosku, że jest super, to pożycz Gantowi trochę kasy, płacą nawet kilkanaście procent rocznie, no bo przecież mieli 7 milionów zysku w tym kwartale.......
                  www.gpwcatalyst.pl/notowania_obligacji_korporacyjnych
                  • Gość: wawiak Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.centertel.pl 10.11.11, 23:26
                    He, he, he mają zysk za 1 kwartal w wysokości 7 milionów złotych, długi spłacają a gołodupcy piszą o tragedii Ganta. Tylko śmiac sie mozna z waszego chciejstwa
                    • Gość: slowo Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.11, 07:04
                      Ja tam widzę, działalność operacyjną na minusie.
                      Poczekamy, zobaczymy, na pewno firma długo nie wytrzyma przy generowaniu coraz niższych przychodów ze sprzedaży (mówimy tu nie o zysku na papierze, tylko o żywej gotówce w kasie, której jest coraz mniej na prowadzenie działalności).
                      • Gość: wawiak Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: 31.61.30.* 11.11.11, 14:47
                        Wielomilionowe zyski na jeden kwartał przy zaangażowaniu "niesamowitej infrastruktury czy rzeszy pracowników" firmy to rzeczywiście tragedia ..... buhahahahaha nie mogę gołodupcy,oni zarabiają ogromną kasiorę wiele nie wykładając a wy się tak o nich troszczycie - idźcie kupcie cegiełki na poratowanie buahahahaha
                        • Gość: wz Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.free.aero2.net.pl 11.11.11, 16:23
                          Wawiak, Ty raczej nie czytałeś tego raportu, albo po prostu nie potrafisz go przeczytać ze zrozumieniem. Zrozum, że przepływy są ujemne a zysk jest z przeszacowań!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          Pomyśl, jeżeli raport jest ok, to czemu kurs od jego ogłoszenia nurkuje? Przecież na giełdzie są ludzie, którzy, w odróżnieniu od Ciebie, potrafią ze zrozumieniem przeczytać raport i widzą skąd jest te 7 milionów.
                          • Gość: wawiak Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.centertel.pl 11.11.11, 20:02
                            Masz rację nie czytałem raportu. Wystarczy mi ubaw z was gołodupce, zaklinaczy upadku Ganta już od zarania jego dziejów.
                        • Gość: norka Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.11, 18:59
                          wawiak swoje a zycie swoje:
                          -> kurs 8 przed wynikami
                          -> kurs 7 - podane wyniki :)

dziekuje za uwage.
                          nie ma co zaklinac rzeczywistosci
                          • Gość: wz Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.free.aero2.net.pl 11.11.11, 19:29
                            Bo to jest faza zaprzeczania, po niej jest już tylko panika. Stąd te coraz bardziej niedorzeczne argumenty jak np. Warszawa to zielona wyspa, która zawsze się wyżywi, ściągają tu miliony, mieszkanie w Warszawie tylko dla wybranych, mieszkania dobre na inflację, zamożni ludzie będą inwestować w mieszkania( w Warszawie), kosmiczne marże są do utrzymania i wiele innych. To jest rozpaczliwe zaklinanie rzeczywistości, jakiś straszny dysonans poznawczy męczący część osób, które podjęły niezbyt dobrą decyzję i nie mogą się z tym pogodzić.
        • Gość: ciekawostka Re: Wyniki dewelopera z GPW IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.11, 19:32
          gancik dzisiaj na stooq.pl/q/?s=gnt na ~7.10 miluuuuusio
          oj drodzy panstwo zobaczymy kod nr 6 juz w przyszlym tygodniu, a to wszystko po wynikach fiu fiu my kupujacy powinnismy byc pod wrazeniem. niedawno nie bylo dla mnie mieszkania w rns za 6500 to za pare miesiecy kupie za 5500 jak bede mial taki kaprys bo to nie mnie cisnie apartamentttttt :)

a mialo byc tak pieknie a tu kurs sie osuwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka