Dodaj do ulubionych

To forum to jedna wielka Loża Szyderców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 09:51
Mało dyskusji, dużo prześmiewczej krytyki. Ten kupił na Białołęce - To frajer. Tamten na Bielanach - też frajer. Ta przepłaciła - pewnie frajerka.

Mi to forum absolutnie w niczym nie pomogło. Ale może się mylę? Może potraficie coś sensownego doradzić?
Proszę :

Singiel, mam 300 000 wkładu własnego jak to się ładnie piszę. Chcę kupić coś małego ok 40 m2.
Warunki :

Nowe - nie interesuje mnie nic z rynku wtórnego, bo skoro nawet samochód kupiłem nowy to tym bardziej coś tak ważnego jak mieszkanie.
Nie chcę przekroczyć budżetu 300 000 - czyli nie chcę się posiłkować kredytem.
Zabudowa niska - max 3 piętra.
Pracę mam niestacjonarną, dużo jeżdżę praktycznie po całej Warszawie. Sposób poruszania - samochód, ew taxi - tak więc raczej komunikacja publiczna to sprawa drugorzędna a nawet trzeciorzędna, bo z niej nie korzystam.

Nie interesuje mnie wynajem.
Chcę i MUSZĘ mieć coś swojego teraz ( z różnych przyczyn nie tylko moje widzimisię), a nie za rok, dwa lub pięć lat jak ceny stanieją jak przewidujecie.

Jakieś rady? Propozycje?

Pozdrawiam
Larry
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.opera-mini.net 22.11.11, 13:08
      Witam
      tak sie składa ze mam do sprzedania nowe mieszkanie (niedawno skonczony remont) 38 m2 nie wiem na ile bedzie ci odpowiadalo, mieszkanie z garazem podziemnym, napisz do mnie na maila to przesle ci szczegoly.
      Nerudo@poczta.fm
      pozdrawiam
      • Gość: diplodok Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: 89.174.254.* 22.11.11, 14:11
        Chcesz dać prawie 100 tys. $ za 40-metrowy kurnik?
        Pijany jesteś? Rozejrzyj co można kupić za takie pieniądze na Zachodzie i porównaj to co możesz dostać w Polsce, wnioski wyciągnij sam.
        • Gość: kredycik-i-wio Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.play-internet.pl 22.11.11, 14:15
          Masz 300 000 PLN w gotówce, przekręciarzu. Może wytłumacz nam łaskawie SKĄD. Ja np jestem na pewno nie mniej inteligentny i dobrze się uczyłem (teraz jestem zresztą nauczycielem) i jakoś nie mam 300 000 PLN tak jak ty przekręciarzu. Napisz łaskawie coś więcej o sobie, chyba że wolisz żeby to Skarbuwka sobie posprawdzała. Radzę potraktować moja wypowiedź powaznie. nie pozdrawiam
          • Gość: Józef Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.subscribers.sferia.net 22.11.11, 14:21
            "Skarbuwka" Panie nauczycielu...dobra podpucha. Tak poważnie to proponuję ci polnord na wilanowie , 2 pokoje za 270 tys
          • Gość: xx Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.opera-mini.net 22.11.11, 14:49
            szanowny kolego
            Ja swego czasu mialem w gotowce jakies 200 tys. Oczywiscie gdybym nie napisal skad mialem to bys dopier...il swoje madrosci ze jestem zlodziejem przekreciarzem itd.
            Ale wbrew wszystkiemu napisze skad je mialem.

Mialem je bo zmarli moi rodzice i mialem troche spadku.. Czy wedlug ciebie jestem przekreciarzem i zlodziejem..?
            A Moze chcialbys sie zamienic ?????
            W sumie czemu mnie nie dziwi ze ty wolal bys swoje 200 tys.
            Niestetety ale piszac takie glupoty jestes poprostu nikim, malym zawistnym czlowieczkiem ktory nie wie co jest wartoscia w zyciu i ktory nigdy nic nie osiagnie a jedyne co bedziesz dobrze potrafil robic to zazdroscic innym wszystkiego co mozliwe... Chociaz nie bedziesz wiedzial jaka cene za to zaplacili.

Niestety ale zgodze sie z autorem postu forum powoli siega dna.
          • Gość: Larry Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 15:00
            Nie wierzę, że jesteś nauczycielem. Ale internet zniesie wszystko prawda?
            Absolutnie nie muszę Ci się z niczego tłumaczyć. Co najwyżej jeśli poprosisz, jak nakazuje netykieta MOGĘ to zrobić. Jeśli uważasz, że każdy kto ma trochę odłożonych pieniędzy jest "przekręciarzem" to faktycznie przekręciło Cię i to nieźle.

I skarbówka - NIEUKU.

Dziękuję za rzeczowe posty z propozycjami. Zapoznam się z nimi :-)
          • kredycik-i-wio Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców 22.11.11, 16:09
            ość portalu: kredycik-i-wio napisał(a):

> Masz 300 000 PLN w gotówce, przekręciarzu. Może wytłumacz nam łaskawie SKĄD.

A czemu miałby się tłumaczyć akurat tobie goła dupo?
            • Gość: Wanda Re: do kredycik-i-wio IP: *.152.144.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.11.11, 11:37
              Witaj KRÓLU TROLLI . Że co że ty miałbys miec 300tys? Przecież wszem i wobec wiadomo że jetes gołodoopcem który szuka frajera do dyskusji na wszelkich forach . Tutaj w swojej chorej wyobraźni chwalisz sie kasa , na windykacji chwalisz sie ściąganiem długów , .... tak mozna ...x100
              P.S. Czy tY naprawde uwazasz że forumowicze traktuja cie ..powaznie
          • Gość: hehehe Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.pl 22.11.11, 16:45

> Masz 300 000 PLN w gotówce, przekręciarzu. Może wytłumacz nam łaskawie SKĄD. Ja
            > np jestem na pewno nie mniej inteligentny i dobrze się uczyłem (teraz jestem z
            > resztą nauczycielem) i jakoś nie mam 300 000 PLN tak jak ty przekręciarzu. Napi
            > sz łaskawie coś więcej o sobie, chyba że wolisz żeby to Skarbuwka sobie pospraw

takich własnie leszczy zwą gołodupcami, nie dziwne ze frajer piszczy na forum że ceny mieszkań sa dla jeleni itp, kilkaste tysiecy złotych jest dla gamonia sumą która ktos musiał ukrasc, bo jak inaczej mógl je zdobyć?

jak to skad ma? z pensji!! kilka premii i nazbierasz taką sumke bez problemu, tylko tzreba cos sobą reprezentowac i cos potrafić a nie godzinami przesiadywac na forum gazety, nawet w Krasnymstawie mozna zarobić takie pieniądze

pisz donosik do skarbówki, z pewnosica wykryłes gruba aferę, typowe pisowskie myslenie: ma pieniądze wiec ukradł
            • Gość: Kociczka Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.centertel.pl 22.11.11, 17:37
              > takich własnie leszczy zwą gołodupcami, nie dziwne ze frajer piszczy na forum

bo co, bo nie napisał na końcu swojego postu "UWAGA TO JEST ŻART, NO WIECIE, TO NIE NA SERIO"? ależ wy głupi jesteście...
              • Gość: Józek Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.subscribers.sferia.net 22.11.11, 20:15
                Ktoś se jaja robi pisząc, że jest nauczycielem, skarbuwka etc. Człowiek poprosił o poradę i wyszło jak zwykle...
            • Gość: ech Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: 217.153.40.* 22.11.11, 19:31
              powielasz tefałenowski stereotypu o tzw. pisowcach, rozumiem ze ty jestes z tych zielonych wyspiarzy.
              nie łykaj wszystkiego co w telewizji pokażą.
    • Gość: wars212 Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 17:03
      Stary, daj spokój.

Jak widzisz - to forum to wylęgarnia trolli.
    • mufffa Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców 22.11.11, 18:17
      ma 300k (jest mądry) i chce kupić TERAZ (jest głupi) ?

co to za jeleń tu bajki opowiada? Nie nazywajmy szamba perfumerią!
    • Gość: templariusz Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 18:40
      > Nie interesuje mnie wynajem.
      > Chcę i MUSZĘ mieć coś swojego teraz ( z różnych przyczyn nie tylko moje widzimi
      > się), a nie za rok, dwa lub pięć lat jak ceny stanieją jak przewidujecie.

Hm... takie postawienie sprawy (MUSZĘ I JUŻ) sugeruje obsesję... trudno coś rekomendować człowiekowi który na dzieńdobry stwierdza że decyzję podejmuje niezależnie (czy raczej wbrew) racjonalnym przeslankom.

Ja doradzałbym dwie rzeczy
      1. Udanie się do psychologa
      2. Powierzenie swoich 300 tys. opiece kogoś, kto będzie w stanie zachować minimum rozsądku w dysponowaniu nimi.. może żona ? rodzice ?
      • Gość: Larry Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 18:58
        Drogi Templariuszu,

To że napisałem muszę - oznacza że mam swoje racje, których nie muszę, nie chcę lub nie mogę oznajmiać na forum. Ot, to coś więcej niż moje tupnięcie nogą "Ma być tak bo chcę i tyle".
        Nie proszę o ubolewanie nad moim rozumiem, pieniędzmi a raczej o konkretne przykłady lokalizacji mieszkaniowych. ;-)
        • Gość: Kociczka Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.centertel.pl 22.11.11, 19:05
          > Nie proszę o ubolewanie nad moim rozumiem, pieniędzmi a raczej o konkretne przykłady lokalizacji mieszkaniowych. ;-)

Skoro musisz kupić, to jedyną szansą aby odwieść Cię od tego głupiego zamiaru jest niepodanie przykładów lokalizacji :)
        • Gość: bez Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: 178.73.30.* 22.11.11, 21:38
          musisz to placic podatki i umrzec
          w przypadku zakupu mieszkania dzis w najlepszym przypadku masz dobrze umotywowana potrzebe
        • Gość: templariusz Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 01:03
          > To że napisałem muszę - oznacza że mam swoje racje, których nie muszę, nie chcę
          > lub nie mogę oznajmiać na forum. Ot, to coś więcej niż moje tupnięcie nogą "Ma
          > być tak bo chcę i tyle".

OK, rozumiem że mafia przystawiła Ci pistolet do głowy i kazała kupować, albo coś w tym stylu... zdaża się, nie wnikam.
          • rydzyk_fizyk Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców 25.11.11, 09:02
            Skoro już go zmuszają to może są mu w stanie podać lokalizacje? :P
    • Gość: forumowy ynwestor Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 19:11
      300 000 to ja wydaje na browary i laski w perspektywie rocznej, z czym do ludzi gołodupcu?
      • Gość: haha Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: 217.153.40.* 22.11.11, 19:36
        a komu te laski robisz 'diweloperku'?
        • Gość: forumowy ynwestor Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 19:38
          laske to ty mi możesz zrobić, jeśli jesteś ponentno blondynko biust minimum duże D, tak że w razie czego - do penta!
    • Gość: Larry Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 19:24
      Ok, W takim razie muszę poszukać na własną rękę. Tym samym kończę egzystencję w tym wątku. Dziękuję za pomoc ( Wilanów sobie sprawdzę! )
      • Gość: forum Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 20:13
        I więcej nie korzystaj z tego forum bo jak zauważyłeś nikt nie napisał ci nic merytorycznego, stek bzdur i wyzwisk

Masz 300.000 zł - jesteś złodziejem
        Niem masz 300.000 zł. - jesteś gołodupcem
        Chcesz kupić mieszkanie - jesteś idiota
        Nie masz gdzie mieszkać - i kogo to obchodzi

Sami doradcy z wielkiej płyty którzy o Miasteczku Wilanów mogą pomarzyć. I co uważacie, że jak dzisiaj oferują po 5.500 zł/m2 na Miasteczku to zła cena?

Jak myślicie, że spadną ceny do poziomu 4 tys to jesteście kretynami, znajjący się na rynku nieruchomości jak ja na prowadzeniu mszy.

I gó... mnie obchodzi co o mnie myślicie i jak mnie w dalszych postach obrazicie. Jesteście beznadziejni.

Ten kraj to jedno wielkie "g" przez takich polaczków jak wy!!! nadajecie się jedynie na zmywak do Londynu a nie na doradców.

A tak apropo do wszystkich piszących, że to głupota kując obecnie mieszkanie. To kiedy będzie ta dobra pora? Kuźwa ekonomiści się znaleźli buraki!!!

• kredycik-i-wio Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców 22.11.11, 20:17
          Ja tylko uważam, że kupowanie mieszkania pod wodą, gdy jest susza, jest idiotycznym posunięciem, a tak poza tym, to Wilanów bardzo mi się podoba. Im dalej (w zasadzie to wyżej n.p.m.) od niego mieszkam, tym bardziej.
          • Gość: forum Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 20:24
            To uważasz, że jak nie masz gdzie mieszkać to lepiej wynajmować?

Koszt 2000 zł plus media = 2400 zł/miesiąc

Za rok = 28.800 zł., i co tak lepiej?
            • Gość: bez Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: 178.73.30.* 22.11.11, 21:33
              nie, oczywiscie ze nie
              w koncu za 2,4k PLN mozna w wawie wynajac ledwie 3 pokoje o pow 70m praktycznie w dowolnej lokalizacji (dom.gratka.pl/mieszkania-do-wynajecia/lista/,warszawa,2200,2400,3,co,cd,lpo.html - do wyboru jest blisko 1000 ofert) czyli lokal lekko liczac w cenie 500-550k PLN co rocznie daje jakies 32k odsetek + 8k za media a wiec razem 40k PLN a jeszcze nie zaczelismy doliczylismy utraty wartosci lokalu
              tak wiec zdecydowanie lepiej zamiast wynajmowac za 29k PLN, kupic i bulic 40k, a do tego miec kredyt na cale zycie i mieszkanie tracace z dnia na dzien

ale to stali bywalcy tego forum sa beznadziejni... a nie trolle ktore od kilku tygodni co chwila produkaja watki o tym ze tylko kupno jest jedyna mozliwoscia na zaspokojenie potrzeb mieszkalnych
              i prosta rada dla ciebie i innych frustratow, nie podoba sie forum, to nie wchodz i nie czytaj, pojdz sobie do pana z lopenfajans on ci przytaknie i jeszcze po plecach poklepie jaka dobra decyzje podjales (on z pewnoscia uwaza ja za dobra w koncu skasowal kolejne kilka tysi premii za kolejnego jelenia)

• kredycik-i-wio Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców 22.11.11, 22:02
              Pytasz ogólnie czy teraz? Pytasz z pozycji 20, 30, 50 latka?

Nie ma uniwersalnej odpowiedzi na to pytanie. Już to tutaj próbowałem kilka razy tłumaczyć, ale większość gołodupców nie rozumie, bo jest zacietrzewiona w swojej decyzji zakupu z kredytem na 30 lat i będzie jej bronić do śmierci.

Ja mam taką pracę, że mogę mieszkać zarówno w Pierdziszewie Dolnym, jak i w Warszawie i nie odczuję spadku dochodów z niewielką różnicą kosztów, więc moja sytuacja jest inna, niż kogoś kto tyra od 15 lat w biurowcu na Mokotowie i jest z tym uwiązany.

Inna jest też sytuacja kogoś kto ma 20 lat i zmiana jego zamieszkania 3 razy w roku z 3 różne miejsca Polski nie robi żadnej różnicy w porównaniu z 40-to latkiem z żoną i 2-ką dzieci.

Dlatego na Twoje pytanie odpowiadam: dla mnie lepiej, dla Ciebie nie mam pojęcia. Natomiast u siebie widzę plus taki, że dziś płacę w Wawie za wynajem 2400, a jak mi spadnie sprzedaż to przeniosę się do Pierdziszewa i wynajmę kawalerkę za 500 zł i będę robił to samo co robię i przeżyję, a Ty ze swoim 30-to letnim kredytem pod wielką wodą na Wilanowie masz smycz hipoteczną i co byś nie zrobił to najpierw MUSISZ wypracować zysk i ratkę dla banku, a ja mam wszystkie banki głęboko W DUPIE. To one mi płacą, a nie ja im, żeby miały co pożyczać takim jak Ty.

Powodzenia!
          • Gość: Wanda Re: do kredycik-i-wio IP: *.152.144.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.11.11, 11:39
            Witaj KRÓLU TROLLI . A ja mam pytańko - jak idiota może uwazasz że cos jest idiotyczne lub też nie.
          • Gość: Wanda Re: do kredycik-i-wio IP: *.152.144.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.11.11, 11:44
            Witaj KRÓLU TROLLI . A na windyjacji piszesz że '' każdy dług jest di sciągnięcia'' a tutaj jestes ..architektem - nu łebskij z tjebja gieroj
        • Gość: templariusz Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 01:08
          > Sami doradcy z wielkiej płyty którzy o Miasteczku Wilanów mogą pomarzyć. I co u
          > ważacie, że jak dzisiaj oferują po 5.500 zł/m2 na Miasteczku to zła cena?
          >
          > Jak myślicie, że spadną ceny do poziomu 4 tys to jesteście kretynami, znajjący
          > się na rynku nieruchomości jak ja na prowadzeniu mszy

Błachłachła, dawaj gołodupcu linka co masz do opchnięcia:)

Nerwosol polecam.
    • Gość: bez Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: 178.73.30.* 22.11.11, 21:47
      na tak postawione pytanie, istnieje tylko jedna poprawna odpowiedz:
      Stalin jest najwiekszym wodzem wszechczasow
    • Gość: bez Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: 178.73.30.* 22.11.11, 21:56
      ps. a nastepnym razem jak bedziesz chcial od kogos porady polecam nie obraza go na powitanie, moze wtedy zamiast zasluzonej szydery ktos faktycznie bedzie chcial cos doradzic
      • Gość: forum Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 23:18
        Na tym forum można na palcach jednej ręki policzyć rad merytorycznych,

Jeżeli napiszesz swoją opinię zaraz w odpowiedzi pojawią się następujące wpisy:

1. Naciągacz
        2. Kretyn., jak się nie znasz to się nie wypowiadaj
        3. Jeleń
        4. Na Wilanowie, to już gorzej wybrać nie mogłeś
        5. Białołęka - co za dziura
        6. Ursynów - w tym blokowisku itp.

Tu nikt nie respektuje czyjegoś zdania, na tym forum brakuje moderatorów, którzy uporządkowali by rozmówców i co najważniejsze, wypowiedzi powinny być z kont zarejestrowanych.
        • Gość: templariusz Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 01:11
          > na tym forum brakuje moderatorów, którz
          > y uporządkowali by rozmówców i

i może pobanowaliBY sfrustrowanych inwestorków sadzących ortografy ?
          • Gość: aa Re: Tu są sami DEBILE i tyle... IP: *.jmdi.pl 23.11.11, 01:38

ludzie weźcie coś i pie.....cie się w te swoe zaszki co wy wypisujecie.
            Chce kupić to niech kupuje co cie to...
            Nakręcacie się że zaraz zawału dostaniecie, idź jeden z drugim lepiej do psychiatry, chociaż w tym stadium to już raczej nie pomoże.
            • mufffa Re: Tu są sami DEBILE i tyle... 23.11.11, 06:28
              > ludzie weźcie coś i pie.....cie się w te swoe zaszki co wy wypisujecie.
              > Chce kupić to niech kupuje co cie to...

I pewnie jeszcze od Ciebie?!! Zatankowany pod korek "ynwestorze" !! UNIEMOŻLIWIĆ ten zakup, odciąć informacyjnie jelenia od ynwestora!!
            • Gość: bronekbul Re: Tu są sami DEBILE i tyle... IP: 217.153.40.* 23.11.11, 23:40
              nawet nie czujesz jak rymujesz
    • Gość: zxcv Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 22:16
      Sugeruję, byś kupił środową Gazetę Wyborczą. W środku znajdziesz taki dodatek - zatatułowany Dom. Otwórz, przejrzyj ogłoszenia i wybierz co Ci się najbardziej podoba.

PS. Nie wierzę,że mając 300 tys. w gotówce pytasz sie o radę w ważnej kwestii anonimowych łosi z internetu.
      • Gość: zator Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.11, 11:44
        on nie wierzył, że są tu prawie same łosie, ale się przeliczył - szkoda...
        • Gość: Łosica Re: To forum to jedna wielka Loża Szyderców IP: *.centertel.pl 25.11.11, 16:00
          Gość portalu: zator napisał(a):

> on nie wierzył, że są tu prawie same łosie, ale się przeliczył - szkoda...

Same łosie plus paru wyjątkowo długoterminowych inwestorów :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka