27.01.12, 09:49
Chcę kupić na Grochowie mieszkanie. Mieszkam tu od dawna i chcę w tej lokalizacji. Zacząłem wiec szukać ofert, ale jakie jest moje zdziwienie. Nowe mieszkania, o dobrych wg mnie rozkładach 3 pokoje, około 60-70 m2 kosztują grubo ponad 8k/za metr. I co ciekawe ludzie kupują. Za jedyne pół miliona.
Mój łepek tego nie pojmuje. Czy aż tak duży jest popyt?

www.trybonppi.pl/klienci_indywidualni/Osowska_84-60-Mieszkania.html
lub tutaj
www.hetman.com.pl/obiekt/inwestycja/16/przeznaczenie/do-szprzedazy.htmllub
ktsa.pl/index.php/w-sprzedazy/ceny-mieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Mojsze Re: Warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.12, 13:35
      Mają nayebane i co im zrobisz? W TVN mówli że trzeba kupować to kupują, przecież "od dawana" wiadomo, że cena 8k MUSI być bo to przecież Stolyca, Praga Płd to prawie Saska Kępa, a to prawie Centrum więc jak najbardziej 8k to tanizna. Niestety na debili nie poradzisz, niech kupują, jak nie masz ciśnienia i nie musisz kupowac to nie kupuj. Ja właśnie wynająłem 73m2 przy rondzie Wiatraczna, blok z 2008r, w środku bardzo fajny standard, jedyne 2300/m-c z garażem podziemnym + prąd i liczniki jeśli przekroczę to co w czynszu płaci właściciel. To po cholerę mam kupować skoro moja "mini ratka" na coś podobnego w tej lokalizacji będzie jakieś 3k przy kredycie w PLN i około tych 2200-2300 jeśli w euro + czynsz oczywiście. Totalny bezsens.
      • Gość: real moshe Re: Warto? IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 22:16
        twoje dzieci będą wynajmować przytulną suterenkę od moich dzieci, które odziedziczą po mnie moje okazałe DOMOSTWO..
        • sammler Re: Warto? 27.01.12, 22:53
          Gość portalu: real moshe napisał(a):

> twoje dzieci będą wynajmować przytulną suterenkę od moich dzieci, które odziedz
          > iczą po mnie moje okazałe DOMOSTWO..

Wszystkie? W jednym czasie? I będą w nim zgodnie żyły?

Śmiem twierdzić, że po pierwsze, twoje dzieci nie będą myślały średniowiecznymi kategoriami przywiązania chłopa do ziemi, a po drugie, że on, nie zamroziwszy wcześniej kapitału w "okazałym domostwie", będzie w stanie dać swoim dzieciom znacznie lepszy start w życiu niż ty im kiedykolwiek zapewnisz.

S.
          • Gość: real moshe Re: Warto? IP: *.play-internet.pl 28.01.12, 10:23
            śmiem twierdzic że zarowno ty, jak i dziad ktorego 'bronisz', wywodzicie sie - i nie myslicie nawet o zmianie - z klasy 'chlopow', nowoczesnej - bo juz nie 'uwiazanej do ziemi' - czyli gotowej do bycia przepedzanym z miejsca na miejsce, byle miec 'pracę' (etat u Pana). Sposrod kilkunastu chlopow zatrudnianych przez moja Rodową firme wiekszosc jest wlasnie juz kilkukrotnie przepedzona z miejsca urodzenia. Ciesze sie z tej tendencji, latwiej znalexć robotnika kiedy ci są mobilni. Z powazaniem
    • Gość: diplodok Re: Warto? IP: *.2a.pl 27.01.12, 23:04
      może to? o prawda to Okęcie, ale lepszy dojazd do centrum

otodom.pl/mieszkanie-warszawa-okecie-14429m2-1-pokoj-150000-pln-id10059500.html
    • sammler Re: Warto? 27.01.12, 23:53
      A nie pomyślałeś, że to zwykła akcja PR-owa? Mało to mieszkań "zarezerwowanych" lub "sprzedanych" wracało do puli po jakimś czasie? Co więcej, także dziś na Allegro/OtoDom znajdziesz sporo lokali wystawionych jako z rynku pierwotnego, które na stronach odpowiednich deweloperów oznaczone są jako sprzedane :-)

Nie byłbym aż tak podejrzliwy, gdyby nie fakt, że przynajmniej w tej pierwszej lokalizacji sprzedaż rozpoczęła się zaledwie w listopadzie 2011 r., a zakończenie budowy planowane jest na 2013 r.

A na koniec uwaga ogólna: nie sugeruj się "cenami" podanymi w internecie, bo to nie są żadne ceny, ani wyznacznik czegokolwiek...

S.
    • Gość: dd Re: Warto? IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.12, 08:12
      Bez jaj. Grochów to żaden wypas. 2 znajomych kupowało ostatnio mieszkania. 2 pokojowe. Na Woli i w okolicach Chomiczówki. Jeden zapłacił 6700/m2, drugi 6300/m2. Ceny wciąż wysokie, ale rynek pierwotny powoli zmierza do celu. Nie daj się zrobić w bambuko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka