Dodaj do ulubionych

ART ECO rezydencja

IP: 195.182.34.* 15.03.12, 13:03
to lepsze niż apartments, prestiż i executive :)

REZYDENCJA !!!

"Rezydencja ta zawierać będzie wiele dzieł sztuki, które nawiązywać będą do gry w szachy"
"Artystyczne figurki znajda swoje miejsce w reprezentacyjnym foyer, na korytarzach i w patio"
"budynek posiadał będzie eleganckie foyer umieszczone vis a vis ul. Powązkowskiej wraz z portiernią działającą 24h na dobę" - WOW FOYER!!!!

"Art Eco Rezydencja będzie połączeniem sztuki z ekologią, dodając do tego smaku godnego rezydencji"

"Standardem są tu już portfenetry i balkony z przeszklonymi barierkami"

GRUUUUUUUBO!
Obserwuj wątek
    • Gość: lokalas Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.mm.pl 15.03.12, 23:05
      marvipol.pl/w-sprzedazy/art-eco/galeria
      żart architekta ;) z widokiem na Powązki.

kto kupił? Podobno co lepsze już sprzedane.
      • Gość: Roman Re: ART ECO rezydencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 10:03
        No co chcesz, 1 listopada po zmroku widok na Powązki jedyny w swoim rodzaju. Morze świetlików i niepowtarzalny zapaszek. Za takie widoki warto płacić te 9k czy ile tam śpiewają.
    • Gość: warszawiak Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 01:03
      Kupować u tych cwaniaczków z Biłgoraja? Paskudzących stolicę swoimi wytworami, ale z urzędnikami siedzącymi u nich w kieszeni? Nigdy.
    • Gość: Beti Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 23:41
      Niestety nic nie zmieni faktu, że te mieszkania są po prostu beznadziejne...:-(
    • Gość: lux lux Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 02:28
      "We foyer dodatkowo będzie pracownik ochrony, kontrolujący dostęp do REZYDENCJI."
      źródło: www.marvipol.pl/w-sprzedazy/art-eco/infrastruktura/infrastrukturaosiedla
      Co za kretyn to pisał? Czy naprawdę mają ludzi za aż takich debili? Czy tym debilom trzeba wielkimi literami pisać, aby coś im wmówić? I w ogóle extra luxus - ochraniacz całą dobrę strzegący foyer rezydencji... no śmiech na sali, to ja już wolę moją norkę gdzie nie finansujemy ochraniacza, który i tak wiele nie robi.
    • Gość: wow wow ... artystyczne figurki do szachow !!!!! IP: *.play-internet.pl 22.10.12, 23:29
      mowe mi odjelo z wrazenia

jak wyklikalem jeszcze kilka planow mieszkan to juz w ogole szczeka mi opadla - chyba nawet po pijaku ciezko bylo to wymyslec tym bardziej to doceniam

do tego piekna okolica

no ... PRAWIE niu jork z widokiem na central park
      ni tylko brac

LUXURY baj marwipol !!!!!!
      • Gość: tytus Re: wow ... artystyczne figurki do szachow !!!!! IP: *.german-proxy.de 23.10.12, 07:27
        Wszedłem i sprawdziłem te rozkłady. Faktycznie kogoś poniosła fantazja :D. W mieszkaniu 55 metrów po co robić oddzielną kuchnię albo aneks w jakiejś wnęce niewidocznej bezpośrednio z salonu? Przecież możliwość jednoczesnego zabawiania gości w salonie i trzymania patelni na kuchence jednocześnie to taka oszczędność czasu ;d
        • Gość: paweł Czy to osiedle budowane jest z wielkiej płyty IP: *.medicover.pl 29.05.13, 12:10
          Przejeżdżam często obok tego osiedla przez Marvipol i ciągle się zastanawiam czy oni budują to osiedle poprostu z wielkiej płyty czy to jakaś nowsza technologia oparta na prefabrykatach?
          • Gość: Ssong Re: Czy to osiedle budowane jest z wielkiej płyty IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.13, 16:31
            Ordynarna betonowa płyta przetykana miejscami cegłą dziurawką w roli ozdobnika. Nazywać takie wstrętne bloczydło REZYDENCJĄ to trzeba mieć tupet i bezczelność w niespotykanym natężeniu. Myślałem, że kryzys nieco wymiótł podobne chamskie wałki hien-developerów, ale jak widać niektórzy nadal liczą na to, że sprzedadzą naiwnym gó... w papierku za masakryczną kasę.
    • Gość: Marcin Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 22:33
      Jestem sąsiadem arteco w promieniu ~500 m i chciałbym tylko podzielić się opinią o tej inwestycji. My kupiliśmy mieszkanie z rynku wtórnego w niedalekiej okolicy, liczną ofertę deweloperów przeglądaliśmy, analizowaliśmy, straciliśmy miesiące z życia na przeglądanie planów i odwiedzanie, rozmawianie z biurami sprzedaży. Tak wyszło, że woleliśmy bez windy, ale bez okien 15 metrów od naszych okien itp.
      Nie zamierzam rozwodzić się specjalnie nad osobami, które kupiły mieszkania w art eco, każdy ma inne wymagania (np. musi mieć windę), nie jestem typem zazdrośnika itp. zresztą na moje mieszkanie wydałem pewnie co najmniej tyle, ile te nowe mieszkania w przeliczeniu na metr chodziły.
      Ale nie o ofercie chciałbym tu napisać, a o samym budynku:
      ZA JAKIE GRZECHY coś tak koszmarnego powstało? Architekt, który to zaprojektował powinien zmienić zawód.
      Patrzę na to kuriozum co parę dni i przecieram oczy ze zdumienia, że ludzie kupili tu mieszkania
      - rozkład mieszkań jest fatalny
      - układ budynku to jakiś koszmarny żart, z niecierpliwością czekam na stan surowy zamknięty, bo w chwili obecnej mam w sąsiedztwie prawdziwe getto.
      Nie wiem, jak ludzie zamierzają żyć w tym czymś, ale od Powązkowskiej będzie standardowy hałas samochodów itp. (bezpośrednie sąsiedztwo ulicy - i tego deweloper nie mógł uniknąć), o tyle wewnętrzna strona osiedla to jakiś niebywały dramat - okna w okna, z trzech stron wychodzi z tego jakiś niedomknięty trapez z dziurą od wschodu, co oznacza czarną studnię przez większość dnia (taka sama durnota co Zielony Żoliborz)... jestem na 100% pewny, że jakakolwiek impreza, jakiekolwiek dziecko na placu zabaw natychmiast zatruje życie w 70% mieszkań.
      Jak można coś takiego w ogóle zaprojektować? Przecież to jakaś ciemna klatka, więzienie, a nie osiedle. Jedno wielkie skupisko okien przy oknie, pragnący ciszy, prywatności i niepalący będą niepocieszeni. Tak samo od strony przychodni na Elbląskiej - to osiedle ma nawalone okno przy oknie, dziesiątki okien pod samą przychodnią.
      Kto to wymyślił, musiał być naprawdę niespełna rozumu i liczyć się wyłącznie z kasą i napakowaniem tam maksymalniej liczby mieszkań, bez brania uwagi na komfort tych, którzy się wprowadzą.
      Pomijam już, że w ogóle zawalenie okolicy całymi nowymi osiedlami już dziś powoduje kolejki w sklepach i korki na Krasińskiego. Żoliborz się po prostu zapcha od tych osiedli. Dla jasności: nie zazdroszczę, nie życzę złego, ten buden nie powinien w ogóle powstać, ale skoro będzie, to niewiele już można zmienić... Szczerze mówiąc, jakbym wiedział, że coś takiego tu zbudują to już wolę stary koszmarek Ciechu który tu stał, albo jakiś market. A tak... mamy kolejne klitki w okolicy.
      • Gość: matol Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 09:24
        >> nie jestem typem zazdrośnika itp.

kazdy tak mowi:)
        • Gość: arteco Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 14:20
          Tutaj macie troche zdjec osiedla.

nowyzoliborz.pl/viewtopic.php?f=9&t=29
          Wpełni się zgadzam, że fatalnie zaprojektowane i okolica w porownaniu z konkurencja srednia bo z 3 stron ruchliwa ulica. Chyba po 5 tys. za metr beda musieli sprzedawac aby znalezc chetnych.
      • Gość: Ssong Re: ART ECO rezydencja IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.13, 16:49
        Przejrzałem z ciekawości plany mieszkań i ceny w tym mordorze. Wygląda to TRAGICZNIE.

Oto trzy przykłady:

1) 60,37 m kw, 6 piętro, 702.000 zł. Cena z metra - poraża! Do tego na tak niewielkim metrażu projektant wymyślił sobie dwie łazienki (kibelek 1,48 m kw i łazienkę 4,52 m kw), salon 17,83 m kw z aneksem kuchennym 7,58 m kw oraz dwa pokoiki typu gomułkowskie klitki po 9 (słownie: dziewięć ) metrów kwadratowych.

2) 47,78 m kw, 7 piętro, 406.000 zł. Rozkład mieszkania rozsądny (2 pokoiki z aneksem kuchennym i łazienką), ale lokalizacja w bocznej nodze trapeza (naćkane otoczenie)

3) 59,54 m kw, 6 piętro, 535 265 zł. Pokój z aneksem oraz sypialnia (j.w.)

Na ścianie od Powązkowskiej wisi baner, że ceny od 6 990 zł z metra. No nie wiem gdzie i dla kogo? Szczerze mówiąc, za te 7 tysi z metra owa beznadziejna inwestycja jeszcze jako tako by się broniła, ale faktyczne ceny w odniesieniu do standardu i lokalizacji mają się straszliwie. Czarna rozpacz, nie wiem kto tam kupuje, chyba jakiś pomylony, albo z głębokiej prowincji. To jest zapaskudzanie przestrzeni publicznej! Marvipol idzie drogą Wojciechowskiego i Szanajcy, kolejna developerska hiena po prostu.
        • Gość: Ssong Re: ART ECO rezydencja IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.13, 16:52
          Aha, jeszcze jedno. Miejsce parkingowe w tej "rezydencji" kosztuje dodatkowo 39.000 PLN od sztuki, a komórka lokatorska 3.000 PLN. Granda w biały dzień! Poza tym, można od razu założyć, że cała okolica zostanie totalnie zastawiona samochodami - w końcu 39.000 PLN piechotą nie chodzi. Nawet jeśli lokatorzy wykupią sobie miejsce w garażu podziemnym, to najwyżej jedno.
          • Gość: poszukująca Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 23:24
            Przeglądam, czytam, rozmyślam. Większość komentarzy - 80% przy każdej z inwestycji to komentarze negatywne. Jak żyć?! Wygląda na to, że wszedzie jest źle, najlepiej kupić nore w starym bloku. Dziękuję - ja tego nie kupuję.
        • Gość: Zenek Re: ART ECO rezydencja IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.13, 17:36
          "Marvipol idzie drogą Wojciechowskiego i Szanajcy, kolejn
          > a developerska hiena po prostu."

Dokładnie. Odkąd zmienił się prezes wszyscy normalni ludzie stamtąd odchodzą, a firma schodzi na psy.
    • szakal159 Re: ART ECO rezydencja 20.12.13, 00:08
      Witam, czy ktos z Was kupił mieszkanie w tej inwestycji??? jesli tak to ile płaciliscie ? ja sie zastanawiam nad 57m2
      • Gość: gość Re: ART ECO rezydencja IP: *.itsa.net.pl 15.01.14, 13:30
        ja kupiłam- na samym początku- 6999 zł za m2 w tym garaż w cenie - 57 m2
        Jak dotąd jestem bardzo zadowolona- ze wszystkiego.
        Zastanawia mnie dlaczego ludzie wystawiają tak negatywne komentarze- jeżeli ktoś już coś kupił i jest niezadowolony bo dostał inny produkt niż ten za który zapłacił - to ok rozumiem. Ale marudzenie dla marudzenia i tracenie jeszcze na to swój czas- śmieszne po prostu.
        • szakal159 Re: ART ECO rezydencja 15.01.14, 14:02
          Na samym poczatku tzn kiedy? I na ktorym pietrze?
      • Gość: TNGZ Re: ART ECO rezydencja IP: *.itsa.net.pl 24.01.14, 14:52
        Jeżeli jest Pan/i zainteresowany kupnem mieszkania z rynku pierwotnego, proszę zajrzeć na www.tngz.pl dopiero ruszamy z projektem umożliwiającym zakup mieszkania poniżej ceny rynkowej, ale mamy już kilka ciekawych propozycji. Co najważniejsze nie podpisuje Pan/i żadnych umów, zobowiązań, można tylko zyskać rabat lub wartościowy bonus w postaci komputer, tabletu, smartphona. Najdzie tam Pan/i inwestycję o której mowa oraz wiele innych.
    • szakal159 Re: ART ECO rezydencja 15.01.14, 14:37
      Moeszkania maja zostac oddane do 31 czerwca 2014. Kontakt z deweloperem zadowalajacy,ale moglby byc lepszy
    • Gość: Grzegorz Re: ART ECO rezydencja IP: *.182.135.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.14, 21:40
      Odbiory pierwszych mieszkań rozpoczęły się w dniu wczorajszym - 20.05. Codziennie (od poniedziałku do piątku) zaplanowano odbiór 3-4 mieszkań. Efekty - najlepiej niech wypowiedzą się osoby odbierające, szczególnie w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam.
      • prm22 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 12:12
        Odbiory? A nie przeglądy techniczne?
        • szakal159 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 12:15
          Przeglądy techniczne
          • prm22 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 12:40
            Szakal, jasteś po przeglądzie ? Zgadzam się z Tobą kontakt z Marvipolem mógłby być lepszy! Macie jakieś informacje na temat odbiorów lokali?
            • prm22 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 12:44
              Forum mieszkańców: arteco.lokatorsi.pl
            • szakal159 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 12:50
              Tak, jestem po pierwszym przeglądzie. Powiedziano mi, ze odbiór będzie pod koniec lipca/początek sierpnia.
              • prm22 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 12:55
                Czyli "trzymają" się jednej wersji :-) mi też tak powiedzieli.
                • prm22 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 14:09
                  Szakal a jakie wrażenia po przeglądzie ?
                  • one.migawka Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 15:23
                    a mnie powiedziano, że klucze w połowie sierpnia...
                    • prm22 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 15:29
                      One.migawka dołącz do forum arteco.lokatorsi.pl i podziel sie wrażeniami z przeglądu :-)
                      • szakal159 Re: ART ECO rezydencja 25.06.14, 16:46
                        trochę porysowane okna-jedno z wadą, kontakty na nierównej wysokości itd itd- głowny problem to nierowny sufit w sypialni..
    • ravic1978 Re: ART ECO rezydencja 15.07.14, 18:59
      Witam, czy wiadomo co powstanie na działce obok tej inwestycji? Chodzi o działkę w narożniku Powązkowskiej i Krasińskiego. Z tego co sie zorientowałem, plan zagospodarowania dopuszcza tam wieżę o wysokości do 40m (aż 12-15 kondygnacji), dokładnie w narozniku zamykającym inwestycję od wschodu. Jeśli takie coś powstanie, to mega studnia będzie w tej inwestycji...
      • prezes_pan Re: ART ECO rezydencja 23.07.14, 22:52
        Przecież już jest studnia! To jest przekubaturowane bloczydło, a nie żadna rezydencja.
    • lukaszmazur74 Re: ART ECO rezydencja 05.09.14, 02:24
      Czy są tu klienci marvipola?
      Jesteście zadowoleni z tej inwestycji?
      I najważniejsze KIEDY ODBIORY?
      I czy nie uważacie, że plastiki na elewacji wyglądają strasznie tandetnie?
      Czy jest jakieś forum mieszkańców? Bo tu nikt nie pisze od dawna.
      • prm22 Re: ART ECO rezydencja 05.09.14, 07:25
        Trwają obiory lokali w inwestycji Arteco.
        Forum arteco.lokatorsi.pl
        • ocetra Re: ART ECO rezydencja 10.11.14, 15:38
          Zdecydowanie warto zajrzeć na forum podane przez kolegę wyżej: arteco.lokatorsi.pl
          Jestem właścicielem jednego z mieszkań i szczerze mogę powiedzieć, że ArtEco z rezydencją ma niewiele wspólnego. Zastrzeżenia budzi wygląd ścian garażu podziemnego i klatek przy windach. Dalej nie wiadomo co z siłownią i czy w ogóle będzie. Odbiory trwają od dawna, a podpisywanie ostatecznych aktów notarialnych (przeniesienie własności) ma ruszyć 17 listopada.
          • mkedaj Re: ART ECO rezydencja 10.11.14, 16:35
            Że nie będzie to rezydencja, a skupisko różnych ludzi siedzących sobie na głowie mógł pan wywnioskować na etapie oglądania projektu samego budynku czy zapoznania się z cennikiem mieszkań, który nie bardzo miał poziom cen rezydencyjnych.
            Z tego co słyszę, na inwestycji rozwiesiliście sztuczne imitacje pnącz, że niby wiją się od dachu...
            W połączeniu z tymi plastikami na ścianach - istny obciach.
            Nie naśmiewam się, a współczuję. W tym momencie w bliskiej okolicy, po drugiej stronie Powązkowskiej, powstają dużo lepsze jakościowo budynki (oczywiście jakość ma niestety przełożenie na cenę).
            Tymczasem klienci Marvipol dostali lśniący stół w recepcji i jeszcze będzie utrzymywać z własnego czynszu zbędnych "konsjerżów" czyli cieci siedzących w wejściu które wygląda jak wejście do nocnego klubu erotycznego a nie budynku mieszkalnego. Podoba się to państwu?
            Państwa prawdziwe problemy wyjdą, gdy wszyscy wprowadzą się do mieszkań. Niestety, brak siłowni jest małym problemem w obliczu tego, jaki będzie standard życia w takim ścisku (zwłaszcza okna od środka).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka