Gość: lolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 02:24 Jm Property to inwestor a Promen to generalny wykonawca, budują u zbiegu ulic Żelazna i Grzybowska proszę o komentarze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zelazna59 Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: 80.240.227.* 17.06.04, 10:23 (Skopiowane z mojego poprzedniej wypowiedzi na forum) Ja zaluje, ze mam tam mieszkanie. Nie dosc, ze czekalismy bardzo dlugo na zwolnienie hipoteki przez J.M Property to potem pojawily sie problemy z odbiorem mieszkania. Samowolnie zmienili projekty instalacji - na gorze (15p) mieszka prezes tego biznesiku i podobno nie zyczyl sobie zadnych szachtow wiec przerobiono instalacje wszystkim ponizej. Z tego powodu nie mozna miec np. kominka, ktory byl wczesniej w planie. Nie maja zwyczaju naprawiac usterek - dzialania, ktore wykonuja sa pozorowane. Po trzech miesiacach wymienili mi pekniete szyby na nieszczelne - po umyciu woda dostaje sie do srodka tych szyb i osiada wewnatrz i "rzna ...". U mnie trawa to juz rok. Podobnie jest u innych mieszkancow. Lista najczestszych usterek to: -pekniete i/lub zarysowane szyby, szyby innego koloru, -zacieki przez elewacje i parapety, -nieotwierajace sie lufciki (zwroc uwage na to, ze budynek ma jedna sciane zaokraglona). Wyglada na to, ze robotnicy pracuja bez nadzoru i robia tak jak im sie wydaje wiec czesc okien moze Ci sie po prostu nie otwierac. Mieszkania sa bardzo akustyczne - slysze rozmowy sasiadow. J.M Property uznalo, ze ma ponad 60% glosow w zgromadzeniu wspolnoty mieszkancow wiec nie musi sie z nimi liczyc .... Podejrzewam, ze oszukuja na metrazu mieszkan - to, ze wliczaja scianki dzialowe to pewnie juz wiesz i nawet mimo tego moj metraz sie nie zgadza z tym wpisanym do aktu notarialnego. Oszukali mnie tez na miejscu parkingowym - wstwiono mi brame przeciwpozarowa na moje miejsce zabierajac tym samy kilkanascie centymetrow. Wjechac wjade ale z otwarciem drzwi samochodu jest klopot. Zwodza mnie juz rok - nie odpowadaja na zadne pisma, lacznie z tym wyslanym do prezesa tej firmy. Co do drugiego etapu to moje obserwacje z okna nie pokazuja jakiego specjalnego ruchu tam - nikt na pewno nie dostaje zapalenia pluc z pospiechu. Jesli moge Ci co poradzic to ABSOLUTNIE nie spiesz sie z odbiorem mieszkania (i wplata wszystkich pieniedzy) AZ USUNA CI WSZYSTKIE USTERKI. Odbior mieszkania z protokolem usterek (gwarantuja, ze usuna w ciagu dwoch tygodni) spowoduje, ze bedziesz sie "bujal" z nimi przez nastepny rok. Do kontroli stanu mieszkania wez ekipe, ktora bedzie ci wykanczac mieszkanie. Wskaza Ci wtedy znacznie lepiej wszystkie usterki, ktore beda poprawiac a Ty za to zaplacisz. Wez parkieciarza, ktory Ci powie, ze podjescia do grzejnikow z podlogi to idiotyczny pomysl - kaz im zmienic na podejscia ze sciany albo za to zaplacisz. Jesli bedziesz mieszkac na 14p sprawdz kazde okno, kazdy lufcik. Przyjdz kilka razy po deszczach - sprawdz dokladnie zacieki, przez elewacje i przy laczeniu parapetow ze sciana. Kaloryfery ktore daja nie ogrzeja Ci takiej powierzchni okien - sa za krotkie. Ja je musialam zmieniac na dluzsze panelowe, zeby nie gromadzila sie rosa na oknach. Powodzenia ! ... Bo ja ich musze niestety pozwac do sadu. Byc moze namowie pozstalych lokatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 06:49 Prawde powiedziawszy to się przestraszyłem i nie wiem czy jeszcze chce tam mieszkać :( dzieki za informację Odpowiedz Link Zgłoś
twasik Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B 23.06.04, 13:19 Jestem jedną z osób które kupiły lokal w budynku JM Property (II etap). Chętnie wymienie poglądy nt. współpracy z ww firmą. Chętnie skontaktuję się z innymi osobami, które podobnie jak ja czekaja już drugi m-c na odbiór własnego M. Z przyjemnością podzielę się własnymi doswiadczeniami. toel 0607 365382 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.wan.pol.pl 24.06.04, 13:29 Firma JM Property pana J.M. i firma Promen prowadzona przez prezesa R.K. który jest zieciem pana M. to niezły tandem wyłudzający pieniądze od podwykonawców, jeszcze z pierwszego etapu nie zostały wypłacone pieniądze za część robót budowlanych drugi etap jest finansowany przez podwykonawców z których niektórzy są już na skraju bankructwa a niektorzy juz zbankrutowali nie dziw sie ze są opóźnienia bo kto bedzie pracował bez pieniędzy nie rokuje dobrze na przyszłość mieszkańcom i uzytkownikom budynku, ciekawe czy w końcu ktoś sie zainteresuje tym w jaki sposób ta cała inwestycja jeszcze nie została zlicytowana i w jaki sposób kasa za wynajem powierzchni rozpływa sie na stykach pomiedzy firmami jmprperty i promen i wmieszaną w to wszystko firmą "dom w polsce" i jak to jest możliwe ze do nieoddanego jeszcze budynku wprowadziły sie Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa i Agencja Rynku Lotniczego prezesi smieją sie a pracownicy nie dostają wypłat oni są pozadłużani we wszystkich możliwych hurtowniach w okolicy, zaczynają kupowac towar coraz dalej od warszawy a i to nie zawsze sie udaje co do współpracy z firmą promen czy jm property to wszyscy zachowują sie tak jakby byli dzieciakami w piaskownicy, obiecują spotkanie nieoddzwaniają, są aroganccy w stosunku do osób i firm którym są winni pieniądze. wyegzekwowac cokolwiek na pismie to sytuacja zakrawająca na cud, giną faktury, protokoły odbioru, hece na niejeden film sensacyjny kto nie wierzy niech pojdzie na budowe i popyta kogoś kto nie jest zaszczuty przez prezesów i nie boi sie mówić a GW swego czasu tak zachwycała sie tą inwestycją :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlen2@o2.pl Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 11:16 proszę o kontakt na orlen2@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKOLOD Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.pzuzycie.com.pl 08.07.04, 15:10 Ja tez czekam...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: letpit Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 07.07.04, 09:14 Gdzie jest pozostala czesc mieszkancow??? Odezwijcie sie. Zjednoczmy sily! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkolod Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.pzuzycie.com.pl 08.07.04, 15:11 Ja czekam na odbiór II etapu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes co tak cicho? IP: *.u.mcnet.pl 13.07.04, 13:14 wątek umiera czy wszyscy na wakacje pojechali??? a może inwestor zaczal placic i wszyscy zamkneli gemby he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat11 Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.budimex.com.pl 16.08.04, 12:46 Z zaciekawieniem przeczytałem wszystkie informacje dotyczące tego developera i niestety ale muszę potwierdzić informacje o zadłuzeniu spółki J.M. Property i niekompetencji, arogancji pracowników. Bardzo proszę piszcie o tym developerze żeby przestrzec innych przed tymi, którzy wyłudzają pieniądze od podwykonawców. PS. A. Pan prezes J.M Property dysponuje pokaźnym majątkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:01 Jakiś czas temu próbowałam znaleźć kogoś z tej inwestycji. Jestem jedną z tych ignorowanych przez pracowników J.M. Propery... Mieszkanie odebrałam w marcu 2003 ( po wielkich bojach ) i do dnia dzisiejszego JM property nie podpisało ze mną aktu notarialnego. Pewien "miły" pan umawia się ze mną na spotkania, na których się nie pojawia, nie odpisują na moje pisma... Czy jest na nich jakiś sposób? jestem bliska skierowania sprawy do sądu. Jak może funkcjonować firma , która w taki sposób traktuje swoich klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roki Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.budimex.com.pl 23.08.04, 10:04 Uważam, że nikt już nie powinien kupować mieszkań w J.M. Property, ja jestem osobą która podobnie jak inni nie może sie doprosić żeby podpisali ze mną akt notarialny, a Pan Dyrektor J.Ka.......... zachowuje się jak chłopiec w piaskownicy, umawia sie na spotkania, na których sie nie pojawia i nie informuje dlaczego. Dziwi mnie, że w dzisiejszych czasach jeszcze funkcjonuja takie firmy, które zatrudniaja niekompetentnych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:30 Wnioskuję, że masz mieszkanie w I etapie tej inwestycji. Mogę poznać powód dla którego nie chcą z Tobą podpisać aktu ( Ja staram się wyegzekfować zapisane w umowie przedwstępnej odsetki za nieterminowe zakończenie budowy - rok opóźnienia ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlen2@o2.pl Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 11:08 Proszę o kontakt na mój adres orlen2@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlen2@o2.pl Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 11:01 Jest sposób, proszę o kontakt na razie na mój adres orlen2@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
felek000 Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B 19.08.04, 08:00 bardzo chetnie porozmawiam prosze o kontaktk na priv sprawa pilna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.pzuzycie.com.pl 20.08.04, 15:53 Co sie dzieje??? Mieli juz oddac i tak opoznione (od 30.04) mieszkania. zy urodzilo sie cos nowego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlen2@o2.pl Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 11:11 proszę Agat11 o kontakt na orlen2@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mkolod99 Re: JM PROPERTY i PROMEN G& B 20.08.04, 15:58 Z dziką przyjemnością. Na tym forum krążą o nich fatalne rzeczy. Z własnego doświadczenia wiem tyle - mieli oddac II etap inwestycji do 30 kwietnia br. i niestety do tej pory czekam. Dostac sie tam do kogos i dowiedziec o co chodzijest praktycznie niemozliwe. Prosze o informacje czy ktos wie jaki jest prawdziwy powod opoznienia? Odpowiedz Link Zgłoś