Dodaj do ulubionych

Bliski Tarchomin - Grupo Lar

IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 07:13
Rozważamy zakup mieszkania w tej inwestycji, czy ma ktoś może więcej informacji na temat Bliskiego Tarchomina. Trochę niepokoi mnie fakt, że jest to tuż przy Modlińskiej, nie wiem jak będzie wyglądał poziom hałasu :(. Może ktoś wie coś więcej na temat samego developera? Nie wiem czy warto rozważać tam zakup. Szukam czegoś na Białołęce, bo jest jednak najtaniej, ale oferty nie są powalające niestety :(
Obserwuj wątek
    • Gość: tarchominiarz Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.lte.plus.pl 08.05.12, 12:08
      Uwielbiam kabaretowe nazwy nadawane przez niektórych devów swoim osiedlom, jak Osiedle Saska Kępa na Gocławiu (Dom Dev), Osiedle Tulipany, gdzie brak tulipanów, nadawanie blokowi z 90 mieszkaniami miana Villi itp. W ten arcyśmieszny trend wpisuje się nadanie nazwy "Bliski Tarchomin" osiedlu na przemysłowym Żeraniu, przy elektrociepłowni i trasach szybkiego ruchu z koniecznością ruszenia samochodu by dostać się do infrastruktury publicznej lub terenów zielonych (poza zabetonowanym Kanałem Żerańskim).

Architektura w proporcjach socjalnego slumsu, 1 etap więc kolenjy zbudują zapewne 12 m od okien obecnej "promocji".

Co do kabaretowo wyskich cen za dziurę w ziemi proponuje policzyć - osiedle planowane na grudzień 2013, realnie będzie za dwa lata. Jeśli wynajmujesz mieszkanie od kogoś lub komuś to płacisz ok. 30PLN/miesiąc. Czyli mieszkanie dostępne za 2 lata powinno być tańsze o conajmniej 24 mc x 30PLN = 720 PLN/mkw z uwagi na utracone dochody i koszty oraz kredyt za coś z czego nie korzystasz.
      Dodatkowo nie wiadomo czy osiedle powstanie: hiszpanscy deweloperzy ponoć nieźle wtopili na rodzimym rynku i możliwe są upadłości w szczególności w perspektywie 2ch lat. Doliczmy ryzyko na niesolidny wykon i niechęć do poprawek, (vide Robyg) oraz kupno kota w worku.
      • Gość: maniek Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 17:33
        ty tak nie podawaj zydowskich firm w nawiasach bo ci jakis prezes pismo wysmaruje, ze on nie budowal i ze wogole ze on tylko lodziki :D
      • Gość: klient Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 23:27
        I tak nazwa ta nie przebija "Żoliborz Palaces Szamocka" i "Ville Miejskie Ryżowa" (Ryżowa, czy jakoś tak...) :)))
        • Gość: klient Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 23:30
          po weryfikacji: "Wille Miejskie Ryżowa Volumetric"...:)
          • bozenawoj96 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 10.12.15, 12:15
            Grupo Lar fajnie buduje , wiem bo koleżanka kupiła tam lokal , mają garaże , windy , zielona okolica ,plac zabaw trochę kuleje ale pozatym ok
            • domipras99 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 10.12.15, 12:24
              Na Grójeckiej jest fajne budownictwo , fantastyczna lokalizacja na Ochocie zielono owszem , ale firma kładzie nacisk równiez na singli nie tylko na mieszkania dla rodzin
      • Gość: Krall Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 10:12
        Tarchomin zaczyna się za kanałem żerańskim.
        • Gość: Zygi Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 01:23
          do Tarchomina to masz jeszcze parę kilometrów
        • domipras99 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 12.12.15, 13:56
          Bliski Tarchomin inwestycja którą warto się zainteresować www.bliskitarchomin.com/,budują ciekawie , winda w budynku to standart , garaże , pozatym budują dla ludzi ze średnimi dochodami tak więc super jak dla mnie
      • gazetowy7 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 28.07.14, 12:22
        OBT - niech nikt nie da się oszukać. Cena mówi sama za siebie. Inwestycja wykonywana z tanich materiałów, miejsca postojowe niezgodne z wymiarami, liczne usterki, które usuwane są z dużym opóźnieniem, mieszkania niby ok, ale jak człowiek zaczynał remontować to okazuje się, że tak kolorowo już nie jest (popękane ściany, pozalewane mieszkania, odpadające farby, bo jak się okazuje nikt nie poczekał aż wyschnął tynki). Jeśli ktokolwiek ma możliwość dopłacenia do innej inwestycji, to odradzam kupno mieszkania na tym osiedlu. Dlaczego? Najlepiej poczytać wpisy na forum mieszkańców lub zapytać kogoś, kto już tam mieszka.
      • bozenawoj96 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 09.12.15, 11:42
        Z tymi slamsami to chyba lekka przesada , nie jest tak zle , Grupo Lar buduje całkiem dobrze , co ważne zachowują nowoczesne standarty garaże parkingi , windy , dbają też o plac zabaw da dzieci
    • Gość: gonzo Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.12, 00:56
      Novum Kalisz na ceramicznej 20 dobra lokalizacja i niezłe ceny
      • Gość: nowy Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.lte.plus.pl 19.05.12, 08:05
        tylko mają problemy z jakością, patrz w ich wątku i o ukończonych przez nich inwestycjach
        • Gość: Darek Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 10:15
          Kupiłem mieszkanie u nich na Nowych Bielanach. Zero usterek. Polecam
          • domipras99 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 12.12.15, 13:45
            Fakt fajnie budują dla zainteresowanych polecam www.nowebielany2.com/ umowy atrakcyjne , lokalizacja świetna , fajne jest również to że budują tanio co wcale nie znaczy że źle
      • Gość: Makar Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.02.13, 15:56
        czy Pan jest z firmy Novum Kubiak -Domagała z Kalisza? Poznaję styl wpisów na innych forach. życzę aby Pan Sprzedał wszystkie swoje mieszkania.
        • Gość: maja Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 20:32
          większość wpisów na forach dotyczących kupna mieszkania to wpisy PRowców, a raczej tak zwanych PRowców, bo uczciwi się takimi rzeczami nie zajmują
    • Gość: MB Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.martela.pl 28.05.12, 10:03
      Pupo Lar nie polecam. Widziałem przez okno jak budowali Metro Bielany. :)
      • Gość: Marek Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.02.13, 16:01
        Oni budowali projekt Nowe Bielany a Metro BIelany budowali duńczycy
      • domipras99 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 12.12.15, 13:48
        Bzdury pleciesz , ludzie są zadowoleni a liczba zainteresowanych rośnie www.grojecka216.com/, warto zainteresować się firmą
    • konkolia Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 06.10.12, 14:53
      tylko niedaleko ok 400 metrów od ul kowalczyka zwożą non stop beczkowozami szambo albo inne śmierdzące rzeczy a smród sie ciągnie ! jak sie przejeżdża samochodem smród jest nie do zniesienia. Proszę sie przejechać tuż za elektrociepłownią żerań jest ten zakład ... wiec nie polecam bo nie bedzie możan otworzyć nawet okna :(
      • Gość: TARA Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.02.13, 16:02
        Ulica Konwaliowa jest po drugiej stronie Modlińskiej przecież!.
        Czy Pani nie jest przypadkiem z Novum?
        • Gość: czesiek Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 01:29
          spójrz na mapę, Szczupacza, Dorodna, Konwaliowa, równoległe w stronę centrum
    • Gość: qwerty Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.12, 18:31
      Lepiej być ostrożnym przed zatrudnianiem nierzetelnych wykonawców budowlanych i bez umów jak np. Tomasza Ignasiak, tel.501543519, lat ok 40 z okolic Warszawy. Nie jest przyjemny i profesjonalny, pracuje bez umów, nie usuwa usterek, praca tylko bez faktur -na czarno i urząd skarbowy powinien się zainteresować bo tacy budowlańcy działają w szarej strefie. Aby poznać oceny o fachowcach, których chcecie zatrudnić najlepiej w wyszukiwarkę wpisać imię nazwisko nazwę firmy zakres robót a będziecie mieć na talerzu informacje jakie ludzi piszą w internecie o solidnych i niesolidnych fachowcach.
    • Gość: plum Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.emea.ibm.com 08.02.13, 16:05
      Przy Modlinskiej na tyłach salonu Opla masz ze 2 osiedla. Tam ta miejscowka wydaje sie o tyle lepsza,ze szkola pod nosem. Sprawdz oferty i podejmij decyzje.
      Za bliskim Tarchominem buduja tez za 6kpln za 1m2 (czyli pewnie drozej) osiedle urocze (na wizualizacji) zwane: Atal Marina.
    • u0 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 08.02.13, 23:25
      Czy Bliski Tarchomin to jakaś oficjalna nazwa? Ło jezus maryja... to może bliski Rembertów, bliski Otwock też zaproponują?
      • Gość: nowy na tarcho Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: 78.133.161.* 11.02.13, 14:50
        Ja tam się do nazwy nie czepiam. Jestem świeżo po spotkaniu w biurze sprzedaży na Bliskim Tarchominie. I powiem szczerze, żę jestem bardzo miło zaskoczony. Nie spodziewałem się nie wiadomo czego, ale widać , że deweloper wie corobi. Lokalizacja całkiem spoko, szkoła niedaleko, przystanek autobusowy i tramwajowy, sam projekt też wygląda nieźle. Sporo mieszkań jest już całkiem wykupionych, więc ludzie nie mogą się mylić. Myślę, że zabiorę żonę na kolejne spotkanie i napiszę również jej opinię.
        • Gość: pro bono Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.13, 12:00
          Jasne, a świstak siedzi i *** misia, bo sreberka mu się skończyły.
          Do mieszkania to dobra jest spokojna okolica, a nie 3 pasy w każdą stronę i 0 inforastruktury jak sklep, szkoła czy kościół na piechotę
        • Gość: Zenek Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.r-link.pl 20.02.13, 14:02
          "Deweloper wie co robi". Czy możesz rozwinąć tę filozoficzną dygresję? Ciekaw jestem co on tam takiego fajnego robi, no i co wie.
    • Gość: Sąsiad Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 10:30
      Białołekę polecam. Mimo wszystko nie jest tak daleko jak bloki pod Legionowem
    • renata48 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 11.03.13, 10:21
      Mi sie inwestycja w miare podoba - cena dosc niezla jak na te lokalizacje - no i ciekawa informacja, ze mozna bezposrednio autobusem, buspassem, dojechac do metra, 2 przystanki. Dosc wygodnie.
      • Gość: balia8 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.13, 23:10
        Jaka cena tam jest teraz za metr?
        • renata48 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 12.03.13, 09:47
          5780
          • Gość: ggoś Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.03.13, 19:53
            5360/metr
            • Gość: gosia Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: 78.133.161.* 18.03.13, 09:13
              ja byłam w sobotę na inwestycji i teraz jest promocja 5360 za metr i wykońcxzenie mieszkania. fajna sprawa. poważnie zastanawiam się nad zakupem tam 2 pokojowego mieszkania.
              • Gość: x Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.iq.pl 18.03.13, 10:33
                x
      • Gość: Cziz as Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.lte.plus.pl 13.04.13, 11:56
        renata48 napisała:

> Mi sie inwestycja w miare podoba - cena dosc niezla jak na te lokalizacje - no
        > i ciekawa informacja, ze mozna bezposrednio autobusem, buspassem, dojechac do m
        > etra, 2 przystanki. Dosc wygodnie.

Ja pier***ę!!! Ludzie, weryfikujcie tego typu informacje przed kupnem mieszkania. Jakie dwa przystanki do metra???? No chyba, że o czymś nie wiem. Metro ma stację przy FSO na Żeraniu???? Widzę, że z niektórymi strasznie łatwo jest lecieć w ciula. Jakby napisali, że do Centrum dojedziesz w dziesięć minut też byś kobito uwierzyła?

Weryfikacja tego typu bzdur zajmuje kilka minut, wystarczy mapa.

Brak słów.
        • Gość: remont Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.04.13, 14:05
          to nie jest tak duży problem jak to, że jeszcze w tym roku powinien się zacząć remont Mostu Grota, może on potrwać ponad 20 miesięcy (można znaleźć propozycje mówiące o 27). Przedostanie się na drugą stronę Wisły w kierunku centrum stanie się bardzo utrudnione. Most Gdański już ciężko przejechać w godzinach rannych a co będzie jak ruch z Grota zostanie tam przekierowany?
        • renata48 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 15.04.13, 09:19
          jest przystanek autobusowy, 2 przystanki jedziesz busbassem do metra marymont. takie trudne do zrozumienia? spojrz na mape, zobaczysz. potem zacznij sie wymadrzac.
          • Gość: Cziz as Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.dynamic.lte.plus.pl 05.05.13, 18:55
            renata48 napisała:

> jest przystanek autobusowy, 2 przystanki jedziesz busbassem do metra marymont.
            > takie trudne do zrozumienia? spojrz na mape, zobaczysz. potem zacznij sie wymad
            > rzac.

Nie no, przekonałaś mnie. To bardzo proste do zrozumienia, tak jak to, że Żerań z pięknym widokiem na EC to Bliski Tarchomin :D.

• Gość: remont Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.05.13, 19:59
              Byłem w zeszłym miesiącu w biurze sprzedaży. Zaoferowana cena 5789 za metr, która odpowiada jeszcze MAKSYMALNEMU limitowi rodzina na swoim jest nie do zaakceptowania dla mnie biorąc pod uwagę lokalizację oraz to, że będzie to jeszcze przez kilka lat plac budowy (3-5 lat biorąc pod uwagę tempo sprzedaży mieszkań) - pozostały jeszcze do zbudowania 2 bloki na tej małej działce.

Jeśli jednak zejdą do 5000 zł chętnie kupię, 800 metrów dalej, przy Modlińskiej są do kupienia nowe mieszkania poniżej 5000 zł/metr.

Jeśli zaś chodzi o dojazd do metra, to można podjechać 1 przystanek do metra Plac Wilsona, tylko co będzie jak zamkną most Grota na ponad 2 lata?
            • Gość: malgo Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.ilot.edu.pl 23.05.13, 15:06
              nikt nikogo nie zmusza do kupna mieszkania w tym rejonie, każdy zwraca uwagę na coś innego i co dla jednej osoby stanowi problem dla drugiej może być bez znaczenia.

Jak bym chciała mieszkać w pięknej zielonej okolicy to bym dom stawiała, a nie mieszkanka w blokach szukała :)
        • Gość: malgo Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.ilot.edu.pl 23.05.13, 15:02
          503 ---> 1 przystanek metro plac Wilsona
          509/510 ---> 3 przystanki metro marymont ;]
          a i sprawdzone kilka krotnie, jak nie ma korków to z przystanek piastów śląskich(nowe bemowo) do przystanek konwaliowa z 1 przesiadką... około 15 min ;]
          • Gość: mela Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.07.13, 22:18
            Dziś byliśmy z mężem dogadać szczegóły zakupu mieszkania. Udało nam się znegocjować cenę do prawie 5000 za metr :))
            • Gość: marak Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: 195.42.249.* 31.07.13, 15:47
              Mają parcie na sprzedaż, to dobry czas by wynegocjować niższą cenę!
              • ramin Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 30.08.13, 21:13
                Zastanawiam sie co sie dzieje na tej budowie. Ekipa budowlana zeszla w trakcie pracy, zostawiajac materialy budowlane i rozgrzebana robote (robili sciany z silki i okna i doszli do 3 pietra). Chcialem kupic tam metraz, ale ich sklonnosc do negocjowania blyskawicznie sie skonczyla, wiec stwierdzilem - poczekam. Beda przeciez na tym terenie jeszcze wklejali 2 duze bloki (jak wynika z warunkow zabudowy).
                Ale chyba dostali zadyszki i dalszy ciag nie nastapi szybko, sadzac z tego postoju w szczycie sezonu budowlanego. Ktos wie co sie z nimi dzieje?
                • Gość: ja Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.08.13, 17:38
                  Radzę się zastanowić nad zakupem. Nie odpowiadają nawet na maile. Ostatnio na budowie właściwie nie ma nikogo, a według informacji blok powinien zostać ukończony z dniem 31.12.2013, wydaje się to nierealne. Z tego co się dowiedziałem klucze do mieszkań będą oddawać w marcu. Więc pewnie do tego czasu będą wykańczać środek bloku.
                  Sprzedaż widać idzie im słabo. Dlatego też nie rozpoczynają prac nad kolejnymi budynkami. Wszystkie miały zostać zbudowane do końca 2015 ale to nie jest już możliwe.
            • Gość: Zbyszek Sad. Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 01:40
              cena za metr mieszkania, a co z terenem przyległy, kupujecie to myślcie o wszystkim
    • konkolia Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 31.08.13, 00:02
      jak już szukasz na białołęce to osiedle szczupacza jest już chyba skonczone - i jest z 500 metrów od modlinskiej - nie śmierdzi i nie jest tak głośno .. ale nie ma wind :(
      • Gość: dabrosnm Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 11:57
        ja tam kopiłem, ma byc na 30 września ale spodziewam poślizgu o miesiąc. w grupolar sie dowiadywałem w styczniu to cena mało zachęcająca, a pozatym według pani na targach mieszkaniowych klienci walili im drzwiami i oknami, także zostawiłem innym ta mega okazje.
        w tej okolicy to tylko atal marina jak ktos chce ladne mieszkanie, lub szczupacza jak ktos chce tanie mieszkanie. U mnie wzięły względy ekonomiczne bo za różnice miedzy 53m2 w atal a 70m2 na szczupaczej mogę sobie uzadzic mieszkanie i jeszcze na dobry samochód starczy . Malo tego moje mieszkanie bylo juz gotowe, a rozwalili mi wszystkie ściany i przerobili tak jak chcialem za 0zl. Moze nie jest to apartamentowiec ale uważam ze za te pieniądze warto
        • konkolia Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 04.09.13, 02:00
          na szczupacza termin oddania to 31.10. wiec chyba żadnego poślizgu nie będzie:) Osiedle obok wybudował ten sam deweloper - mam koleżankę która tam mieszka i jest zadowolona. Dziś tam byłam i z bliska wygląda to naprawdę spoko - budowa skończona i cena :)
          • Gość: dabrosnm Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 10:47
            ja mam w umowie na 30.09. z tym ze maksymalnie wydanie lokalu nastapi 31.10. ja tez bylem nie dawno to wszystko w miare, tylko nie podobal mi sie sposob zalatania przejsc technologicznych w scianach, bo byly tynkowane pozniej i powstaly garby ktore da sie usunac tylko jakim zdzieraniem/szlifowaniem/kuciem
          • Gość: Katarzyna W. Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 01:33
            A co jest z terenem między Szczupaczą a Dorodną
            • Gość: konkolia Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.play-internet.pl 09.02.14, 14:01
              to teren instytutu który jest naprzeciwko szczupacza
        • Gość: mateusz Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 01:45
          Chciałem dojechać tam na wózku niestety krawężniki za wysokie
    • Gość: megi Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.devs.futuro.pl 11.09.13, 15:35
      Hej
      Jestem zainteresowana integracją na forum mieszkańców.
      megi
      • Gość: Wanda Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 18:16
        Byłam już w mieszaniu GRUPOLAR supe fajene rozkładowe :-) wpuścili mnie chociaż jeszcze nie można.
        • gazetowy7 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 25.07.14, 12:44
          GrupoLar --> NIE POLECAM!
          Oczywiście przed sprzedażą sąmili, uczynni, a wszystko wygląda pięknie tylko na papierze!
          Po podpisaniu umowy mają klienta... w poszanowaniu.

Jeśli chodzi o samą budowę - niska cena inwestycji na Białołęce skutkuje licznymi usterkami, wadami, a blok nie wygląda jak elegancka budowla, no ale coś za coś! Jednym słowem firmy nie polecam! Na poprawki trzeba czekać bardzo długo, zwlekają z oddaniem mieszkań, widać liczne fuszerki i oszczędność na materiałach. Pomijam, że w 90% mieszkań Osiedla Bliski Tarchomin odpadają farby :)

Wszystkim przyszłym klientom proponuję zajrzenie na forum Osiedla Bliski Tarchomin, a nawet napisanie do ludzi, którzy jużkupili mieszkania. Napiszą Wam prawdę dotyczącą tego dewelopera.
          • literka405 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 08.08.14, 16:43
            W tej okolicy to polecam dewelopera Barc, a dokładnie Tarasy Dionizosa. Kupiliśmy w fajnej cenie (niecałe 5800 za metr) a deweloper uczciwy. Co do jakości to jest o niebo lepiej niż oglądaliśmy w innych inwestycjach. Jak bym miała wybierać jeszcze raz to zdecydowanie u nich
            • varsovie Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 13.04.15, 23:06
              Jako mieszkaniec Bliskiego Tarchomina mogę powiedzieć, że odpadanie farb przynajmniej u mnie to marginalny problem i to w jednym pokoju. Większy fun jest z ciepłą wodą, przez co planowana jest wymiana instalacji na klaktach - oby nie.

Temat, który jest naprawdę poważny to smród zza okien. Nie wiem czy to elektrownia, czy jakaś inna zlewnia , ale bywają takie dni , że przy otwartym oknie wysiedzieć nie można. Teraz trochę żałuję, że może warto było poczekać i kupić gdzieś dalej.
              • varsovie Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 13.04.15, 23:11
                Druga rzecz, która robi się uciążliwa to korki w garażu, a mamy dopiero pierwszy etap. Nawet nie wyobrażam sobie ile będzie trzeba czekać rano przy wyjeździe nim te 300 pojazdów wyjedzie przez aż jedną bramę garażową.
                • varsovie Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 13.04.15, 23:15
                  Trzecia rzecz, jeśli ktoś myśli o drugim etapie i balkon / loggia ma dla niego znaczenie, to ostatnie spotkania z przyszłymi sąsiadami pokazują, że budynek jest budowany trochę inaczej niż w planach i na wizualizacjach. Balkony są bardziej zabudowane, przez co do mieszkań będzie trafiać mniej światła.
                • bardzozawiedzona01 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 07.07.15, 22:28
                  A ja współczuję tym, którzy nad tą bramą wjazdową mieszkają, bo były robione pomiary - wszystko, bardzo ponad normę. Pismo poszło kilka miesięcy temu i co robi deweloper ..... NIC :) Wiec jesli myslisz nad kupieniem mieszkania i będzie coś nie tak, a będzie, to pamiętaj co zrobi deweloper - NIC!!!!!!
          • pkowalski.84 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 08.11.15, 12:28
            Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian i jakość tynków, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.

Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440
    • pomatol Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 14.04.15, 19:04
      O kurde oni juz ponad 3 lata sprzedaja te mieszkania :D
      Masakra gdzie sa te wszystkie jelenie wykajace po 8-10k/m2?
    • anju22 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 11.11.15, 17:51
      Solidny deweloper, np. w przypadku inwestycji Przy Woronicza ma rachunek powierniczy zamknięty. Poza tym jest terminowy.
      • varsovie Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 15.11.15, 22:52
        W przypadku inwestycji Bliski Tarchomin jakoś tej solidności nie widać. Na usunięcie wady istotnej w mieszkaniu czekam już niemal rok i końca nie widać. Pozostaje już tylko sprawa sądowa przeciw deweloperowi.
        • klient173 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 04.12.15, 14:58
          Ja również nie mogę potwierdzić profesjonalizmu jeśli chodzi o Bliski Tarchomin. Cały czas mamy na nieruchomości jakieś problemy, a wyegzekwowanie naprawy gwarancyjnej często graniczy z cudem. Deweloper wypiera się jak tylko może aby zrzucić z siebie odpowiedzialność i niestety nie jest chętny do współpracy z mieszkańcami. W mieszkaniu w trakcie malowania odchodzi gips, otwory drzwi wewnętrznych zbyt niskie, a o wyprowadzeniu instalacji wodnej w łazience szkoda gadać. W pierwszej kolejności hydraulik i rycie ścian (na drugi etapie to samo). Ponadto trzeba się liczyć ze sporymi rachunkami za ciepłą wodę ponieważ zanim się jej doczekamy należy spuścić kilka litrów.
          • marekpik99 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 09.12.15, 11:33
            Z tą wodą jej ewentualnym spuszczaniem to fakt , ale nie wydaje mi się jakoby miałabyć o wina developera , znam mieszkania co podobną wadę mają nie wiem czy wogóle można na to coś poradzić, ale pozatym nie mam zastrzeżeń
    • domipras99 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 10.12.15, 15:10
      Grupo lar mają jedną wadę długo naprawiają usterki którę no jednak są , no i na drugi plac zabaw
    • marekpik99 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 11.12.15, 14:52
      Developer rzetelny nic dodać nic ująć firma jak fima , budują fajnie , głównie ludzie młodzi są zainteresowani , choć nie tylko , metraż nie za duży , taki w sam raz na początek akurat
    • marekpik99 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 12.12.15, 13:41
      Jeśli bardzo Ci zależy na informacjach z pierwszej ręki to wejdz na ich stronę główną,www.bliskitarchomin.com/
    • klient173 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 14.12.15, 10:50
      Widzę, że pojawiło się dużo wpisów "znajomych Grupo Laru". Szkoda, że razem z aktywnością na forum nie idzie chęć usuwania usterek na nieruchomości. Jak czytam wpisy, że jest winda, garaż i plac zabaw to śmiać mi się chce. Po schodach raczej wchodzić nie będziemy. W windach powtarzają się problemy z panelami, a co jakiś czas w ogóle się blokują nie wiadomo dlaczego. Jeden garaż (na 4 etapy) na ponad 200 samochodów z jednym wjazdem to żadna rewelacja. Plac zabaw miał być taki nowoczesny (obiecanki sprzed oddania I etapu) a tu postawili taki wypierdek, że więcej zabawek ma moje dziecko na działce. Instalację wodną mamy taką wspaniałą w budynku, że co kilka dni nie ma wody. Zanim coś kupicie na tej inwestycji popytajcie mieszkańców ale tych zorientowanych w sytuacji nieruchomości.
    • nadal21 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 19.04.16, 21:07
      Ostrzegamy przed zakupem mieszkań od dewelopera Eugeniusza Kurpiewskiego, właściciela Zakładu Produkcyjno-Handlowego i Budowlanego Fabryka Domów w Wyszkowie. Należy bardzo poważnie się zastanowić. Ostatnią jego inwestycją było tzw. oś. Szczupacza na Białołęce. Te budynki to jedna porażka. Zarówno otoczenie tzw. osiedla - 4 budynków upchanych na pow. ok. 0,5 ha to sąsiedztwo betoniarni, złomowisk i innych postindustrialnych zakładów minionej epoki, pozbawione jakichkolwiek terenów zielonych i jeszcze ta jakość i wykonanie z betonową wylewką za wjazdem, istny dramat i tragedia...Te mieszkania wąskie i długie jak wagony towarowe, byle jak wykończone, budynki obsypane żwirem betonowym, krzywe i przeciekające, bez jakiejkolwiek infrastruktury XXI wieku powinny kosztować max 4000 zł/m2. I te kuglarstwa z zapisem notarialnym, gdzie np. 3 pokojowe mieszkanie to w rzeczywistości 2 pokoje z jakimś dodatkowym pomieszczeniem przynależnym - komórki czy składziku. W jakim celu? Pewnie chodzi o ominięcie jakiś przepisów budowlanych. W budynkach nie ma wind. Kto nie wierzy niech spyta naiwnych, którzy to kupili. Obok, na końcu ul. Portowej są piękne budynki w cenie 4900 zl/m2. Ale podobno deweloper z Wyszkowa już buduje następne "domy dla ludu" na ul. Łopianowej, obok Żerania, bocznej ul. Kowalczyka na Białołęce. Nie dajcie się zwieść cenie, porozmawiajcie z mieszkańcami Szczupaczej, którzy bardzo chętnie i szczerze podzielą się swoimi opiniami o tym Wyszkowskim deweloperze i jego dziele.

Poniżej wstępna lista stwierdzonych dotychczas wad, usterek i wątpliwości do wyjaśnienia na osiedlu Szczupacza 11 w Warszawie w wybudowanym przez Pana Eugeniusza Kurpiewskiego z fabryki Domów z Wyszkowa:
      1. Usterki stwierdzone w czasie przeglądu
      - przecieki na ścianach garażu
      - podciąganie wilgoci na ścianach klatek schodowych na parterze
      - za niska o 2-3cm balustrada na klatce schodowej
      - nieprawidłowe wykonanie przekrycia murków oporowych przy zjazdach do garażu skutkujące zaciekami na ścianach
      - wadliwe wykonanie obróbek blacharskich nad garażem skutkujące zaciekami na ścianach przy bramach garażowych
      - liczne zacieki na balkonach spowodowane wadliwie wykonanymi obróbkami blacharskimi i uszkodzoną izolacją
      - korozja balustrad balkonowych
      - wadliwie wykonane obróbki blacharskie powodujące spływ wody w kierunku ściany i w konsekwencji zacieki
      - źle wyprofilowane parapety powodują zacieki na elewacji
      - źle uszczelniony styk daszków i ściany nad wejściami powoduje zacieki
      - wadliwie wykonana nawierzchnia zjazdów powoduje zapadanie płyt i wypłukiwanie podsypki
      - niewłaściwie wykonana nawierzchnia betonowa przejazdu tj. za duże spadki, progi i garb powodujący zarysowania podwozi samochodów
      - raki na powierzchni elementów betonowych w garażu
      - nieszczelności na dylatacji budynku w garażu
      - zapadanie się kostki brukowej nawierzchni garażu
      - drzwi do garażu nie spełniają wymagań dla drzwi zewnętrznych
      - włazy dachowe nie spełniają wymagań dla drzwi zewnętrznych
      - pęknięcia zewnętrznej warstwy elewacji na narożach budynku
      - nie wykończone pomieszczenie techniczne liczników elektrycznych
      - brak rynny i rury spustowej nad wejściem do garażu przy 11C
      - brak cokołów na ścianach na balkonach
      2. Elementy niezgodne z Projektem Budowlanym
      - izolacja termiczna 10cm zamiast projektowanych 15cm
      - brak wycieraczek stalowych przed klatkami
      - brak wycieraczek systemowych na klatkach schodowych
      - brak trawników na stropie garażu
      - samowolny podział pomieszczenia technicznego i wyodrębnienie z niego lokalu mieszkalnego
      - za wąski chodnik, powinien być min. 1,50m
      - za mały parking dla gości, jest 4,4x7,3m a powinno być 5,0x9,2m
      - wykończenie garażu wg PB - masa cienkowarstwowa+gruntowanie+2xfarba emulsyjna
      - ściana budynku nr 11 przy przejściu - powinna być okładzina z płytek ceramicznych lub tynk żywiczny
      - brak nasadzeń zieleni
      - brak placu zabaw spełniającego wymogi
      - i wiele, wiele innych....
      Zainteresowanych zapraszamy do spotkania z mieszkańcami osiedla Szczupacza 11.
    • tomek0003 Re: Bliski Tarchomin - Grupo Lar 29.08.16, 14:23
      zdecydowanie odradzam. Mieszkam na osiedlu "bliski tarchomin" . Fakt za głośny- jednak za blisko modliśkiej. A co do samego dewelopera, jakości wykonania prac i współpracy z klientem to DNO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka