Dodaj do ulubionych

River Park - czy ktoś coś o tym wie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 22:12
Od jakiegos czasu dosc intensywnie reklamuje sie ekskluzywna nieruchomosc w
Piasecznie o nazwie River Park. Mnie i mezowi bardzo podobaja sie tam
mieszkania, ale nic nie wiemy o tym developerze (www.piekut.pl) ani o jego
innych inwestycjach. Czy jest to zaufany i rzeteslny wykonawca? Czy ktos moze
bnabyl juz tam mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bart Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.lech.kso.pl 15.11.04, 01:14
      Czy ktoś nabył mieszkanie w tej inwestycji (River Park)?
      Wydaje się od dawna ukończona (z zewnątrz) ale w przeważającej części
      niezasiedlona. Z jakiego powodu??? Czy tylko ceny odstraszają potencjalnych
      nabywców? Biorąc pod uwagę jakość, nie są chyba aż tak wysokie. Bardzo proszę o
      Wasze opinie.
      • lemontea Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? 18.11.04, 13:28
        Oglądaliśmy tę inwestycję i bardzo nam siepodobała, zalesiona okolica,
        kameralnie, tylko te lwy przy wejściu - kicz na maxa, a do tego antyczne figury
        podtrzymujące balkony. Architektura budynku, pomijając ozdobniki, bardzo ok.
        Nas jednak trochę zraziły właśnie lwie i antyczne drobiazgi.
        • Gość: Bart Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.lech.kso.pl 19.11.04, 23:21
          Ja też uważam, że mogli sobie darować te lwy...

Niedawno oglądałem to osiedle i zadziwił mnie fakt, że w garażu podziemnym nie
          było ani jednego samochodu (stanowisk bardzo wiele). I wyglądało na to, że nikt
          tam wcześniej nie parkował. Czyżby nikt nie mieszkał na tym osiedlu (oddanym
          już dawno temu)?

A może na forum jest ktoś, kto tam mieszka, lub zamierza kupić tam mieszkanie???
          • Gość: Jacek Piekut Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 18:34
            Dziękuję Państwu za zainteresowanie moim osiedlem River Park , które jest
            pierwsze z cyklu WYSPY LUKSUSU . Niezaprzeczalnie jest to NAJLEPRZE OSIEDLE w
            Polsce . Stwierdzam , że do dnia dzisiejszego tzn. 10-12-2004 nie ma so0bie
            równego zarówno w jakości użytych materiałów jak i zastasowanego wysokiego
            stopnia bezpieczeństwa (nagroda na targach DOM I ZIEMIA 2003). Jeżeli chodzi o
            ilość sprzedanych mieszkań to jest ich 10 z 27-miu . Bardzo starannie dobieram
            sobie klientów , gdyż ja także będę tutaj mieszkał- w budynku z basenem
            (budynek F). Ostra selekcja potencjalnych klientów (tzn. nie sprzedaje mieszkań
            azjatom, turkom, rosjanom), powoduje to , że sprzedaż jest na takim poziomie.
            Pragnę dodać, że klienci , którzy zostali mieszkańcami są min. Niemcy,
            Hiszpanie. Co do mojego gustu i trendu trudno mi polemizować z adwersarzem ,
            który twierdzi, że rzeżby są KICZEM NA MAXA. Przypomina mi to zmagania
            Van Gogh a z jemu współczesnymi , którzy nie rozumieli jego Sztuki (sprzedał on
            za swojego życia tylko jeden obraz), a obecnie uznany jest za Geniusza i Jego
            obazy kosztują krocie. Stworzyłem produkt światowej miary, który może śmiało
            stanąć z najleprzymi produktami tej klasy takimi jak: TERRE BLANCHE (Francja),
            LA ZAGALETA (Hiszpania), MIDRAND (Johanesburg, RPA), ZŁOTE WROTA (Kijów ,
            Ukraina). Obecnie uzyskałóem pozwolenie na budowę ,,FABRYKI MARZEŃ" ( z
            panoramiczną windą i elewacją z kamienia naturalnego ) w Piasecznie ul.
            Fabryczna 3 ( patrz : www.pulawska.info).Napewno jestem prekursorem w dziedzinie
            Wyspy Luksusu a jak wiadomo z historii pierwszym być najtrudniej - ale to
            właśnie ONI zapisują się w Dziejach Ludzkości. Pozdrawiam - Jacek Piekut
            • Gość: Maria Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.konstancin.net 10.12.04, 21:07
              I to mi sie podoba .Brawo, dobra reklama.A budynek z lwami przynajmniej ma
              jakis swoj akcent.Z gustami zas sie nie polemizuje.Powodzenia.
              • Gość: inwestorka Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.04, 09:34
                witam , z wypowiedzi Pana Jacka wynika prosto,ze wiekszosc inwestycji ,
                zwlaszcza drozszych jest zdominowana przez Turkow, Rosjan i innych Azjatow , i
                dlatego inwestycje te zosatly w calosci sprzedane? nie zauwazylam cyganow w
                Catalinie na wyscigach czy masy Azjatow w ekoparku - tym udanym tuz przy
                rostafinskich??? coz, chyba mamy tu przerost formy nad trescia...,ale dobrze,ze
                dorobiona teoria Panu sluZy...
              • basiatchorz Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? 12.12.04, 19:20
                Inwestycja River Park najpiękniejsza w okolicy.Nowoczesna
                architektura,kameralnie,cicho,dużo zieleni,widok z patio na rzekę sprawia,że tu
                chce się mieszkać.Elementy zdobnicze w postaci kamiennych posągów dodają urody
                temu niewielkiemu osiedlu.Przypadkiem trafiłam też na Fabrykę Marzeń przy
                ul.Fabrycznej.Super.Niedługo o szklanych windach będzie mówiło całe
                Piaseczno.Powodzenia Panie Inwestorze.

• merusia Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? 13.12.04, 10:03
                  a ta fabryka marzen to gdzie? bo na www nic nie znalazlam? prosze o info...
                  • Gość: Jacek Piekut Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:28
                    Merusiu...Fabryka Marzeń - więcej www.pulawska.info
                    • Gość: Robert Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:45
                      Witam.
                      Właśnie oglądam sobie plany planowanej Inwestycji Fabryka marzeń, niestety
                      musze stwierdzić, że plany, które Pan proponuje są tragiczne, a w szczególności
                      mieszkanie 68 i 74. Kto w tych czasach robi tak ogromne przestrzenie
                      komunikacyjne? Przy tak duzcyh powierzchniach mieszkań robienie pokoju z
                      aneksem kuchennym to totalna bzdura i pomyłka. W mieszkaniu o powierzchni 74,
                      polecam zmienić umiejscowienie drzwi wejściowych i w jakiś sensowny sposób
                      zagospodarować tę przestrzeń. Panie Jacku więcej wyobraźni ! Kto zechce
                      zamieszkać w tym tragicznie ,, fantazyjnie " zaprojektowanym mieszkaniu (68 m2)
                      • Gość: zyga Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:06
                        przyjacielu Robercie , również oglądam plany i dla mnie są ok. mają fantazje i
                        polot ... nie są szablonem wyjętym z PRL-kich blokowisk. Byłem w biurze
                        sprzedaży i mają zuty pięter, klatki , chole i ta winda są rewelacyjne.
                        Mieszkania mają przestrzeń i nie kojarzą sie z miejscem tylko do spania ale sa
                        funkcjonalne i jeszcze jedno mając aneks w mieszkaniu Pana żona nie będzie
                        czuła się jak gospodyni domowa ale jak pełnoprawny mieszkaniec...
                        • Gość: Jollaa Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:11
                          Gratuluje Panu w końcu ktoś ozywi Piaseczno , znam River i jest rewelką a teraz
                          to już przerosło moje oczekiwania nie myślałam , że kiedykolwiek w Piasecznie
                          coś tak fantastycznego może powstać. Jeszcze raz gratuluje pomysłów .
                          Powodzenia przyszła Pana klientka.
            • ludvika selekcja 18.01.05, 09:36
              Panie Jacku, to zrozumiałe, że starannie dobiera Pan sobie przyszłych
              współlokatorów. Wiem już,że przedstawiciele pewnych nacji są bezwzględnie
              wykluczeni - swoją, delikatnie mówiąc, niechęć manifestuje Pan nawet łamaniem
              reguł ortograficznych. Ciekawi mnie jednak, jakie są jeszcze inne kryteria
              tej "ostrej selekcji". Czy są jakieś uprzywilejowane profesje, może ma
              znaczenie ilość posiadanych dzieci /luksus to cisza a dzieci hałasują/, rasa
              pieska /kundelek chyba źle komponowałby się z posągami lwów/, czy tolerowany
              jest jakiś rodzaj niepełnosprawności lub upośledzenia? Sądzę, że wielu
              potencjalnych klientów będzie zainteresowanych precyzyjnymi zasadami doboru
              mieszkańców. Może jakiś szczgółowy kwestionariusz na stronie?
              Osobiście wolałabym mieszkać obok Azjaty /czy np.Japończycy też odpadają?/ niż
              np.czystej krwi polskiego "mafioso". Nie chciałabym też mieć za sąsiada
              fanatycznego rasisty, dlatego nie pożegluję na Pana wyspy, choć byłam poważnie
              zainteresowana. Szkoda.
              Z życzeniami dalszych sukcesów w realizacji śmiałych wizji.

• Gość: Jacek Piekut Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 09:58
        w odpowiedzi na Państwa wielokrotne zapytania telefoniczne o szczegóły związane
        z nagrodą Dom i Ziemia 2003 odpowiadam: jesienią 2003 wszyscy uczestnicy targów
        mieszkaniowych (wiodący develepezry rynku warszawskiego) brali udział w
        konkursie " najleprzy produkt za najleprzą cenę" i tylko moja inwestycja
        spełniła wszystkie kryteria konkursu. Przewodniczącym kapituły był Naczelny
        Architekt mst. Warszawy p. Michał Borowski.
        • Gość: Aviar Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 11:38
          Mam pytnaie do Pana Piekuta.

Czy przed oddaniem mieszkan do uzytku sprawdza Pan ich stan tak samo jak swoja
          wypowedz przed umieszczeniem na forum? Nie pisze sie "najleprzy"
          tylko "najlepszy".
          • Gość: Toruńczyk Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.elementy.pl 14.01.05, 22:11
            Boże, czy ci Polacy to potrafią tylko krytykować? A najgorsi to chyba są świeżo
            importowani Warszawiacy, co?

Facet ma pomysł, reklamuje, to trzeba skrytykować ile wlezie i o każdą
            pierdołkę. "Czego ten Polak ze wspólnego kotła wyłazi?"

Ja się takiej chałupy nigdy nie dorobię, ortografa w tekście też pewnie nigdy,
            ale Piekutowi biję brawo, niech coś się dzieje. Lwów i literówki się
            przyczepili, no co za ludzie.
      • Gość: aNn Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: 217.153.31.* 16.01.05, 11:10
        Wydaje mi się, iż osiedle zlokalizowane jest w pobiżu piaseczyńskiej
        oczyszczalni ścieków...całe Piaseczno czuje gdy wiatr zawieje...
        Poprostu śmierdzi.
        Proszę o Państwa uwagi, jeśli się mylę.
        Pozdrawiam
        • Gość: Aviar Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.05, 10:44
          Tu obronię Pana Piekuta.
          Osiedle faktycznie zlokalizowane jest niedaleko (ale nie przy samej
          oczyszczalni). Jednakże oczyszczalnia posiada wszytskie zabezpieczenia
          blokujące wydzielnie fetoru. Wiem cos o tym bo mieszkam na osiedlu Curtis
          niedaleko River Park.
          • ludvika selekcja 18.01.05, 11:33
            Panie Jacku, to zrozumiałe, że starannie dobiera Pan sobie przyszłych
            współlokatorów. Wiem już,że przedstawiciele pewnych nacji są bezwzględnie
            wykluczeni - swoją, delikatnie mówiąc, niechęć manifestuje Pan nawet łamaniem
            reguł ortograficznych. Ciekawi mnie jednak, jakie są jeszcze inne kryteria
            tej "ostrej selekcji". Czy są jakieś uprzywilejowane profesje, może ma
            znaczenie ilość posiadanych dzieci /luksus to cisza a dzieci hałasują/, rasa
            pieska /kundelek chyba źle komponowałby się z posągami lwów/, czy tolerowany
            jest jakiś rodzaj niepełnosprawności lub upośledzenia? Sądzę, że wielu
            potencjalnych klientów będzie zainteresowanych precyzyjnymi zasadami doboru
            mieszkańców. Może jakiś szczgółowy kwestionariusz na stronie?
            Osobiście wolałabym mieszkać obok Azjaty /czy np.Japończycy też odpadają?/ niż
            np.czystej krwi polskiego "mafioso". Nie chciałabym też mieć za sąsiada
            fanatycznego rasisty, dlatego nie pożegluję na Pana wyspy, choć byłam poważnie
            zainteresowana. Szkoda.
            Z życzeniami dalszych sukcesów w realizacji śmiałych wizji.

• Gość: bAn Re: River Park - czy ktoś coś o tym wie? IP: 217.153.31.* 18.01.05, 16:50
            No, skoro lokalizację mamy z głowy (nie byłam pewna, gdzie dokładnie osiedle
            się znajduje), to napiszę jeszcze parę słów. Od kilku lat wynajmuję mieszkanie
            w Piasecznie. Biuro, w którym pracuję, mieści się na ul. 17 Stycznia. I proszę
            mi wierzyć, bywają dni, kiedy zarówno idąc do pracy, jaki i przebywając w
            biurze, czuję ten fetor piaseczyńskiej oczyszczalni. Może są tam jakieś filtry,
            nie wiem, wiem jedno, czasami w pokoju okna nie można otworzyć. Podkreślam:
            czasami! Nie twierdzę, że zawsze czuć, ale czuć.
            Niektórym ten zapach zupełnie nie przeszkadza, inni przyzwyczaili się do niego
            i wcale go nie czują, ale mnie przyprawia on o mdłości. To tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka