Dodaj do ulubionych

ECHO INVESTMENT

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.04, 17:10
Co sądzicie na temat kieleckiego Echo Investment. teraz budują z Poznaniu.
Słyszałem o wybudowanych mieszkaniach w warszawie szczecinie krakowie. Czy
macie jakieś info na temat jakości wykonania i obsługi?
Obserwuj wątek
    • Gość: TOM Re: ECHO INVESTMENT IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 18:58
      Bardzo dobra firma, budują solidnie i w termine. Jako jedyny polski developer
      znalazł się na liście 500 najbogatszych firm w Polsce tygodnika Polityka - co
      gwarantuje bezpieczeństwo trasakcji.
      Kupiłem od nich mieszkanie na Zwycięsców w Warszawie, a siostra moja w Poznaniu
      na Naramowicach - właśnie otrzymała klucze.
      Gorąco polecam
      Tomek
      • Gość: babka Re: ECHO INVESTMENT IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 27.06.04, 23:53
        rowniez polecam
      • Gość: adi Re: ECHO INVESTMENT IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 20:52
        TOM - jesli wszystko dobrze pójdzie bedziemy z żoną sąsiadami Twojej Siostry!
        • Gość: Andrzej Re: ECHO INVESTMENT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:58
          To jak juz tam zamieszkasz to Ci przejdzie zachwyt, oleja Cie w kazdej sprawie,
          i niewykluczone, ze biedziesz mieszkac na budowie przes nastepne 5 lat. Ja od
          pieciu lat (Osiedle Zeusa) slucham mlotow pneumatycznych bo naprawiaja
          spadajace sufity, rozwalaja balkony zeby usczelnic przecieki do mieszkan, kopia
          rowy, zeby polozyc odplywy itd. Oddaja byle jak byle szybciej a potem lataja
          przez lata. Najgorsze jest to, ze to dopiero wychodzi po jakims czasie
          mieszkania. Na twoimmiejscu poczekalbym az inni tam pomieszkaja i porozmawial z
          nimi. Moze Ci to zaoszczedzic sporo nerwow.
      • Gość: rad Re: ECHO INVESTMENT - OMIJAC SZEROKIM LUKIEM IP: *.man.poznan.pl 29.12.04, 16:37
        Witam wszystkich!

Szkoda, ze wczesniej nie mialem czasu napisac na forum... Ale moze dlatego, ze
        od pol roku dzien w dzien bylem zajety walka z ludzmi z Echa, poczawszy od
        dewelopera czyli Projektu Naramowice a skonczywszy na samym prezesie Echa.
        W sumie moglbym napisac cala ksiazke o bledach projektowych, wykonania oraz o
        tym jaki stosunek ma deweloper do swoich klientow. Zaczelo sie od krzywych
        scian, nierownego tynku i odpadajacych sufitow, ktore byly poprawiane
        ze 4 razy, czasami juz po wymalowaniu scian i sufitow. Pozniej byly problemy
        z ogrzewaniem, drzwiami balkonowymi ktore sie same otwieraly przy duzym mrozie
        (a byly juz w tym roku). Pozniej juz bylo tylko gorzej. Okazalo sie ze rury
        puszczone w scianach z ciepla i zimna woda nie sa zaizolowane, przez co
        wszystko co robia sasiedzi w lazience slychac jak we wlasnym mieszkaniu.
        A co gorsza jak sasiad zainstaluje kiepska baterie - u mnie tak bylo i to na
        trzy baterie dwie byly wadliwe - wtedy mamy efekt wodospadu!
        Nie do wywalczenia. Echo nie poczuwa sie do niczego.
        Zlew na wszystko - "A niech sobie sasiedzi naprawiaja!"

Parapety zewnetrzne zle zamocowane - ale Echo twierdzi, ze zgodne z normami.
        Pech. Dach tak zaprojektowany ze woda podczas opadow leci na parapety.
        U sasiada deszcz padal w pokoju przez wywietrzniki - sfajdali tez kominy
        wentylacyjne. ;(

Duzo by wymieniac... Ach moge jeszcze dodac, ze projekt jest tak
        "genialny" ze aby gosc mogl wyjsc z posesji musi miec klucz od furtki lub
        znac kod do bramy. Trzeba sie wychylic przez furtke i wstukac kod.
        Jak z kolei chcialby mnie odwiedzic to musi przez 15 minut
        rozpracowywac dzialanie domofonu - wierzcie mi - to nie jest trywialne.
        Odpowiedz Echa: od tego jest ochroniarz (ale czesto go nie ma, bo jest
        na obchodzie).

Nie narzekalbym gdybym nie widzial jak to rozwiazal Ataner, prosto
        i logicznie.

Moglibyscie pomysles, ze moja ocena jest stronnicza, nie napisalem o zaletach,
        ale w sumie ciezko cos dobrego powiedziec... Hmmm... wlasnie sie zastanawiam...
        nie... przykro mi ale nie. Niczego nie moge sobie przypomniec. Nie jest tani!

Tak ze przestrzegam wszystkich - z dala od Echa, pieniadze mozna
        znacznie lepiej zainwesowac gdzieindziej. I nie patrzcie na to ze spolka
        jest notowana na gieldzie. To o niczym nie swiadczy!

A teraz ludzie jeszcze pisza, co mnie moze czekac pozniej... Az strach sie bac.
        :(((
    • jasia28 Re: ECHO INVESTMENT 05.10.04, 14:48
      A jaka firma buduje Osiedle Zeusa? Balagan na budowie zalezy rowniez od
      wykonawcy, a nie tylko od dewelopera.
      • Gość: Andrzej Re: ECHO INVESTMENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:13
        MITEX, -to prawda, ze balagan, usterki i ciagnace sie latami naprawy zaleza tez
        od wykonawcy, ale co to obchodzi klienta? Echo wybralo wykonawce (chyba wspolny
        wlasciciel)wiec tez ich odpowiedzialnosc.
        • Gość: Agawa Re: ECHO INVESTMENT IP: 199.196.188.* / *.u.mcnet.pl 06.12.04, 19:32
          A czy ktos negocjowal umowe z Echo na Inflancka? Moze jakies sugestie co
          koniecznie nalezy zmienic albo co udalo sie wynegocjowac?
          • Gość: pol Re: ECHO INVESTMENT IP: 62.29.137.* 23.12.04, 11:53
            ja kupiłem na inflanckiej tyle ze 2 lata temu w budynku D, nie sądzę żebyś coś
            wynegocjował bo oni i tak kupca znajdą a stać ich na to żeby poczekać z paroma
            mieszkaniami, byłem na budowie wygląda to przyzwoicie, moje mieszkanie
            skończone, na zmiany w mieszkaniu tez za późno i teraz taniej jest to zrobić
            samemu, bo oni każdą zmianę puszczają przez swojego architekta któremu płacisz
            nie mało
          • Gość: pol Re: ECHO INVESTMENT IP: 62.29.137.* 23.12.04, 11:58
            apropo umowy, to trzeba ją zmienić ja zmieniłem i to duzo, mam krotki termin
            oddania i pare innych ważnych szczegółów, co do moich poprawek to nie robili
            problemów mój zanajomy adwokat zminiał mam umowe przedwstępną podpisaną w
            sierpniu w formie aktu notarialnego, jak co to mam te zmiany
            • jasia28 Re: ECHO INVESTMENT 28.12.04, 13:25
              Jaki wynegocjowales termin umowy z Echem?
              Ja tez kupuje mieszkanie w bud.D w nizszej czesci. Bylam tam w zeszlym tygodniu,
              zalozone sa juz grzejniki, tynki sie susza. Kierownik budowy powiedzial, ze
              mieszkania beda udostepnione lokatorom gdzies w lutym-marcu.
              • Gość: pol Re: ECHO INVESTMENT IP: 62.29.137.* 29.12.04, 12:37
                podpisanie umowy ostatecznej jest w maju, zaś prace wykończeniowe zaczynają się
                od sierpnia, ja moge wykańczać w czerwcu..., przyspieszyłem o 2 miesiące, mój
                lokal też już jest skończony, miałem zmiany architekta nawet przyzwoicie to
                zrobili nie mam zastrzeżeń...
              • Gość: poli Re: ECHO INVESTMENT IP: 62.29.137.* 29.12.04, 12:42
                luty, marzec to podwykonawca kończy budowę, wcześnij niż w czerwcu developer
                lokum nie udostępni do wykończenia najpierw umowa...
                • Gość: jasia Re: ECHO INVESTMENT IP: *.cbk.waw.pl / *.cbk.waw.pl 29.12.04, 14:56
                  A czy wiesz cos blizej na temat terminu odbioru budynku od wykonawcy - kiedy to
                  bedzie ? Lokator ma przeciez prawo byc podczas ogledzin komisji..
                  • Gość: pol Re: ECHO INVESTMENT IP: 62.29.137.* 30.12.04, 14:17
                    dzisiaj jak byłem u notarjusza, sprzedawca z echo mówił cos o końcu lutego ale
                    dokładnej daty nie ma, trzeba sie w styczniu dowiedziec. tak jak piszesz mamy
                    prawo byc na oględzinach...
                    pozdrawiam
            • hanka_t Re: ECHO INVESTMENT 29.12.04, 22:45
              Przepraszam, czy mógłbyś mi podpowiedzieć co można zmienić w umowie, bo ja
              próbuję na razie tylko zabezpieczyć się przed podwyżką stawki Vat.
              • Gość: pol Re: ECHO INVESTMENT IP: 62.29.137.* 30.12.04, 14:14
                kupujesz na inflancjkiej? no jest tego troche, najpierw skróć sobie termin na
                prace wykończeniowe na czerwiec, gdyż oni chcą oddać w sierpniu lokal. w
                przypadku wad które mogą wystąpić w lokalu zawrzyj w umowie zapis iż, usunięcie
                przez nich wad nie może być dłuższe niż np. 14 dni, tak aby nie usuwali ich w
                nieskończoność, te 2 rzeczy, których nie było a trzeba dodać są najważniejsze
                reszta to kwestja sformułowań prawnych, zwrotów, vat nie będzie w najbliższym
                czasie zmieniony a na pewno do sierpnia 2005r. 7% lokum i 22% na lokal użytkowy
                pozdrawiam
    • Gość: PEPEr Wesołego sylwestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 08:42
      wesołego sylwestra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka