Dodaj do ulubionych

Marigold Garden na Ochocie by Yuva Development

21.08.12, 20:26
Witam

Czy mogę prosić o opinie dotyczące inwestycji "Marigold Garden", również interesują mnie opinie dot. lokalizacji (słabo znam Warszawę). Minusy jakie widzę to komunikacja miejska (brak tramwajów, metra), nieznany mi deweloper. Plus to, że budynek oddalony w miarę od Jerozolimskich - więc powinno być cicho.

Jakie inne minusy, a jakie plusy widzicie tej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • aegis_of_heart Długo by pisać. 23.08.12, 09:57
      Moim zdaniem to i tak jedna z sensowniejszych budow, choc nie bez wad. Pytanie: jak tam stoja ceny?

Komunikacja: taka sobie.
      Gdyby wwa była dobrze zarzadzana, pod rondem zeslancow bylby przystanek metra naziemnego dowozacego ekspresowo do centrum, na Gocław czy na Sluzewiec. Ale to jest Polska i o niczym takim sie nawet nie mowi, więc zapomnij.
      Podobnie z tramwajami na dw. Zachodni - tego nie ma w zadnych planach budzetowych, do tego lobby Bialego Kamienia bedzie zwalczac tram w Rostafinskich (juz skandalicznie zabudowano tam proste przedluzenie z Rakowieckiej) wiec zapominamy.

Lotem ptaka wiec niby niedaleko, ale ciagi komunikacyjne zatloczone.

Autobus i samochod: w niedziele szybki dojazd, ale w godzinach szczytu maly dramat. Okolice pl. Zawiszy czy centralnego to wielki korek.

Okolica: dla mnie dosc brzydka, te potworki z lat 90tych sa jakie sa i nie znikna. Fajnie ze powstaja te blokhauzy od alej (ale tam glosno..), gorzej moze byc z meczetem, halasami z hali Mery oraz tym, co tam powstanie w przyszlosci. Tu jest spora niewiadoma.

I uwaga - tam byly jakies myki z metrazem mieszkan. No i kot w worku.

Wiec pozostaje pytanie o cene...
      • tract Re: Długo by pisać. 23.08.12, 17:10
        Wg www.oferty.net metraże od 31 do 92 m², a cena - od 7 500 do 10 500 PLN / m²
        Nie znam zbyt dobrze Warszawy, więc dzięki za wyczerpujący opis. Z komunikacją przypuszczałem, że jest kiepsko, gdyby było to usytuowane bliżej Grójeckiej to chociaż tramwaje, a tak to nie wygląda ciekawie...

Jakby ktoś jeszcze miał coś do dodania to zachęcam... chętnie poczytam różne opinie.
        • Gość: bidder Re: Długo by pisać. IP: 195.20.110.* 14.10.13, 13:06
          ul.Bohaterow Wrzesnia, przy ktorej jest Marigoldgarden jest stosunkowo blisko do Dworca Zachodniego,jakies 10 min na pieszo, wiec jesli nie straszne komus okolo 20 min. spacerkiem w dwie strony to komunikacyjnie nie bedzie problemu. Na Zachodni jedzie i zatrzymuje sie kazdy pociag z Centralnego wiec moim zdaniem lokalizacja jest do zaakceptowania, jesli ktos pracuje w Srodmiesciu. Tez sprawdzam to miejsce tak samo jak nowy blok BI stawiany obok, wlasnie ze wzgledu na bliskosc Zachodniego, tyle ze ja lubie chodzic na pieszo..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka