maciejwlodarski 03.07.04, 10:39 'Sasiedzi wszystkich mieszkan laczmy sie' pozdrawiamy Sylwia & Maciek M3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr Re: SUPO Wilczycka IP: *.crowley.pl 16.07.04, 16:14 Na stronie developera pojawiła się informacja o zmianach w harmonogramie prac ... termin zakończnia budowy nie uległ przesunięciu ... zobaczymy co dalej z postępem prac które na razie przebiegają "raczej" zgodnie z założeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: SUPO Wilczycka IP: 62.29.137.* 26.07.04, 15:42 Pozdrawiam przyszłych sąsiadów (Marcin, M-30) :) Opoznienie wyglada na niegrozne i spowodowane czynnikami niezleznymi od wykonawcy. Badzmy dobrej mysli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejwlodarski Re: SUPO Wilczycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:39 Bede czesciej odwiedzal te okolice, informujmy sie o postepach - ku pewnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johasia Re: SUPO Wilczycka IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 10:16 Witam. Zastanawiamy się nad kupnem mieszkanka M31 - to już jedno z ostatnich ;-) Ciekawa jestem czy inwestycja doczeka końca?(ale widzę, że dobrej myśli są tu ludzie) i jacy będą nasi przyszli sąsiedzi? Rozmawialiśmy z kierownikiem budowy to wydał nam się sympatyczny. Poopowiadał troszkę o budowie. Niby nie wszystko w porządku. Może ktoś wie więcej na temat SUPO? Pozdrawiamy johasia i Tomek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johasia Re: SUPO Wilczycka IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 10:22 małe sprostowanie zbędne jest "nie" w zdaniu ...Niby nie wszystko w porządku. bo miało być Niby wszystko w porządku. :-) Pozdrawiam johasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: SUPO Wilczycka IP: *.crowley.pl 11.08.04, 16:28 "więcej na temat SUPO" ... od czego więcej? jeżeli poszukujesz konkretnych informacji dotyczących developera i/lub masz wątpliwości czy "inwestycja doczeka konca" poparte logiczną argumentacją to precyzyjnie zapytaj pytania na które można udzielić odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johasia Re: SUPO Wilczycka IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 09:43 Swoją wiedzę o SUPO posiadam tylko z ich stronny www. Brakuje mi informacji, opinii od ludzi, którzy kupili mieszkania od SUPO w innych ich inwestycjach jak i tej. Czy tylko na jeden rok jest gwarancja? Jak to wygląda w praktyce? Jak szybko sa usuwane ewentualne usterki? Czy mieszkańcy są zadowoleni z zarządzania przez SUPO zakończoną inwestycją i przez jaki okres? Tych i innych informacji nie otrzymam od developera(może źle się wyraziłam, chodzi o inne opinie). Jeżeli ktoś byłby w stanie jeszcze dziś odpowiedzieć mi na te pytania, było by miło. Dziś muszę się zdecydować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: SUPO Wilczycka IP: *.crowley.pl 12.08.04, 10:56 Polecam odwiedzić już wykonane przez SUPO inwestycje (adresy sa na stronie developera) i najzwyczajniej porozmawiać z mieszkancami poniewaz jest to jednyne wiarygodne zródło informacji ... jezeli chodzi o gwrancje to jest ona na okres 1 roku na prace budowlane i wykonczeniowe natomiast na połprodukty np. okna, drzwi wejściowe etc. obowiązuje gwarancja producenta i jest ona najcześciej o wiele dłuższa, usterki sa usuwane do 30 dni jednak firma SUPO deklaruje wybitnie proklienckie podejscie i zapewnia ze jezeli takie wystapia to usunie je niezwlocznie, na rynku istnieje opinia ze warunki ustalone w umowie z tym developerem sa dotrzymywane ... co do zarzadzania po zakonczeniu inwestycji wczesniej byl to rok teraz w przypadku bieżacych inwestycji bedzie 3 lata z tendencją minimalizowania kosztow utrzymania, jednak w tym przypadku wszystko zalezy od powstalej wspolnoty mieszkaniowej ... poza tym fakt ze na poziomie fundamentow wiekszosc mieszkan zostala sprzedana oraz to ze na kazdej inwestycji po zakonczonej budowie powstaje biuro developera o czyms swiadczy ... pzdr dr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johasia Re: SUPO Wilczycka IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 12:30 Dziękuję za odpowiedź. Myślałam o tym żeby porozmawiać z ludźmi w powstałych inwestycjach ale nie wydaje mi się to takie proste. Dzisiaj ludziom przeszkadza wiele rzeczy i wcale nie są otwarci na innych. Ciekawe czy ktoś otworzy drzwi nieznanemu człowiekowi??????????????? Spróbuję tak uczynić, jak chcę zaspokoić swoją ciekawość :-) Pozdrawiam P.S. Mam wrażenie jak bym pisała nie z "przyszłym sąsiadem" a osobą z Supo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: SUPO Wilczycka IP: *.crowley.pl 12.08.04, 14:00 mysle ze przedstawiciel supo nie rekomendowalby przeprowadzania wywiadu wsrod swoich dotychczasowych klientow bo na pewno znajda sie jacys niedopieszczeni ... sprawdz sama ... po prostu zainwestowalem na wilczyckiej i na razie jest zgodnie z planem ... uwaznie obserwuję postęp prac ... co dalej pozyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johasia Re: SUPO Wilczycka IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 14:40 Najtrudniej jest się zdecydować. :-) "Pożyjemy zobaczymy" trafne spostrzeżenie. Bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska277 Re: SUPO Wilczycka IP: *.renault / *.man.polbox.pl 16.08.04, 16:09 interesowalismy sie dość powaznie tą inwestycją i moje spostrzeżenia są takie PLUSY: 1/ jest to jedna z nielicznych firm, ktore oferują normalną umowę na rynku deweloperskim, jednakowe prawa dla obu stron, taką opinię wydał nasz znajomy prawnik, który odrzucił wczesniej kilka pokręconych umów, 2/ profesjonalnie opracowana strona internetowa zawierająca treść umowy ( rzadkość u konkurencji) 3/ księgi wieczyste i hipoteka na tamta chwilę były czyste 4/ sympatyczna obsługa 5/ całkiem ciekawa poprzednia inwestycja , ładnie wykończone korytarze (nie miałam okazji porozmawiać z mieszkańcami) 6/ budynek ładny i nowoczesny, będzie się fajnie prezentować wśród okolicznych willi. 7/ rewelacyjny staw i park z tyłu 8/ blisko infrastruktura; przedszkole, szkoła przychodnia i kościół MINUSY: 1/ na tamta chwile w ziemi była jedynie dziura 2/niezbyt ciekawy układ mieszkania, które było wówczas w ofercie, trochę kiszkowate. 3/ korki i kiepskie dojazdy autobusem, zwłaszcza w kierunku Dzwigowej 4/ podmokłe tereny, podobno klimat tam dość wilgotny 5/ mało placu wokół budynku na spacery z dziećmi i psem... 6/ przymus poziemnego parkingu, co podraża koszty zakupu (w obcenym terminei mieliśmy wybór)... Ostatecznie wygrała inna lokalizacja i inny typ mieszkania. Ale sama inwestycja "warta zastanowienia"... Życze powodzenia wszystkim przyszłym mieszkańcom ww inwestycji... Czasem będę tu zaglądać, jesli pozwolicie... Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johasia Re: SUPO Wilczycka IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 13:54 Dziękuje miłym ludziom, którzy zechcieli odpowiedzieć mi na nurtujace mnie pytania. Niestety nie będziemy sąsiadami na Wilczyckiej. Układ mieszkania 71 mkw na ostatnim piętrze nie jest dobrą wizytówką dla architektów. Szkoda bo wszystkie inne argumenty przemawiają na tak. Zbyt kiszkowaty, zbyt wąski. Mieszkanie w wagonie to nic przyjemnego. Dziwne bo w tym pionie, niższe piętra miały w miarę sensowny układ. Cóż szukamy dalej. Życzę kupca na ten metraż. Życzę wszystkim mieszkańcom Wilczyckiej aby byli dobrymi sąsiadami dla siebie nawzajem. To bardzo ważne :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SUPO Wilczycka IP: *.w / 80.72.36.* 14.09.04, 11:57 Ja wiec co nieco. Bardziej z obserwacji i wlasnych doswiadczen. Wlasnie odbieram meiszkanie na na Trzcinowej. a na Wilczyckiej kupila mieszkanie moja siostra. Developer jest ok i dlatego sie na niego zdecydowalam. Z reszta zanim podpisalam umowe przeprowadzilam wywiad z lokatorami na Kleszczowej. Musze powiedziec ze sie nie zawiodlam. Moze jedynym minusem jest to ze zaczeli dwie budowy na raz i przez to na trzcinowej sa opoznienia, ale na wilczyckiej bedziecie mieszkac z samymi prezesami wiec nie ma sily zeby bylo pozniej oni juz tego pilnuja. Teraz moje uwagi co do mieszkania czyli na co trzeba uwazac jak sie chce przeprowadzic jakies zmiany w mieszkaniu: 1. pierwsza rzecz to jezeli chcecie przesunac gdzies kuchnie lub lazienke trzeba isc jak najszybciej do kierownika budowy i zglosic, bo potem oczywiscie tez da sie to zrobic ale trzeba placic jezeli maja wykuc dziure w stropie 2. trzeba rozplanowac jak najwczesniej gdzie sie chce co miec poustawiane, szczegolnie trzeba uwazac na kuchnie i lazienke. Chodzi o to ze jezeli narysujecie na planie odleglosci miedzy sciankami to oni przyjma te odleglosci na etapie stawiania scianek ale nie wezma pod uwage ze tam bedzie jeszcze po 2 cm tynku tak wiec cegla ma 8 cm + po 2 cm z kazdej strony A i jeszcze kwestia wysokosci scianek oni to tez mierza bez wylewki. Po wyjewce bedzie 10 cm nizej 3. Trzeba jak nawczesniej wybrac drzwi bo trzeba na etapie budowania scianek dzialowych podac wielkosci otworow na drzwi. Jezeli chcecie miec otynkowane otwory drzwiowe trzeba tez to zglosic bo w standarcie sa nieotynkowane i tak wymierzyc , ze jak doloza tynk zeby wam sie zmiescily oscieznice 4. Jezeli gdzies nie chcecie miec wylewki trzeba to zglosic bo sami nie jestescie tego w stanie przypilnowac 5.odnosnie hydrauliki grzejniki mozna sobie samemu kupic ale odliczaja ceny takie jakie sa w standarcie. W tej sprawie kontaktujecie sie bezposrednio z hydraulikami na budowie . Jezeli chcecie miec wkuta szafke z urzadzeniami sterujacymi ogrzewaniem trzeba za to zaplacic 100 zl a i jeszcze na jakiej wysokosci ma byc ta szafka bo mi nieopatrznie wkuli w szafie na poziomie ziemi i bede sie "czolgac" 5. Parapety w standarcie sa ciete z plyty i dopiero po zamontowaniu przyklejane brzegi wiec jezeli chcecie miec swoje trzeba je w miare wczesnie zamowic. Supo wstawi jezeli beda zrobione pod wymiar 6. W standarcie drzwi wejciowe i parapety sa koloru buk. Inne kolory trzeba samemu zamawiac 7.Mozna dodatko zrobic ogrzewanie w podlodze takie wodne przez hydraulikow kosztuje to 500 zl kazde dodatkowe pomieszczenie 200 zl 8. Elektrycy. Trzeba rozplanowac gdzie i jakie kontakty. Za kazdy dodatkowy punkt 50 zl netto. Jezeli chcecie miec tzn wlacznik schodowy czyli zeby np swiatlo w przedpokoju mozna bylo zapalac i gasic w roznych miejscach trzeba to zglosic elektrykom zanim jeszcze wejda do lokalu. Tzreba wiedziec gdzie maja byc halogeny a gdzie oswietlenie na zarowki zeby puscili odpowiednia ilosc kabli 9. Jezeli chcecie miec kontakty w lazience zaznacznie to elektrykom bo w standarcie zostawia tylko kabel w scianie bez obsadzenia puszki ze niby to glazurnik bedzie sobie ustawial gdzie ten kontakt ma byc(tylko ze glazurnikowi trzeba za to dodatkow zaplacic) 10. Mozecie miec rozne poziomy wylewki. Wkladaja pod spod dwie warstwy styropiany. Nie wiem jak to sie ksztaltuje cenowo ale widzialam ze niektorzy u nas na budynku maja 11. Trzeba zaznaczyc kierownikowi budowy jakie sie chce miec drzwi wejciowe bo w standarcie daja wszytkim jednakowe. A jezeli przestawia sie cos w sciankach to moze sie okazac ze drzwi trzeba miec otwierane w przeciwna strone uff to juz chyba wszytko. A i jeszcze sciany w standarcie sa niepomalowane-czyli tynk gipsowo cementowy Gdybyscie mieli jeszcze jakies pytania. Tudziez potrzebowali numerow do fachowcow z Supo to sluze pomoca. Supo zwykle zatrudnia te same ekipy jak sie sprawdza. Mozecie pisac na maila dorota@w-n.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejwlodarski Re: SUPO Wilczycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:27 Wczoraj przejezdzalem obok Wilczyckiej i wyglada juz coraz lepiej, wyglada na to, ze juz niedlugo zostanie wylany stroppomiedzy parterem i I pietrem. pozdrawiam maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: SUPO Wilczycka IP: *.crowley.pl 11.01.05, 12:01 Na stronie developera pojawila sie oferta firmy ochroniarskiej ... są potencjalni zainteresowani? Co sądzicie o zaproponowanych warunkach? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: SUPO Wilczycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 11:12 Abonament ok. 60 PLN to raczej standard natomiast koszt instalacji (ok. 2k) to chyba jednak za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
pibied Re: SUPO Wilczycka 17.01.05, 15:27 witam , wszystkich sąsiadów z Wilczyckiej... również uważam , że koszty instalacji alarmowej jest zbyt zawyżony, a co do ochrony to , żadna rewelacja, zwykły monitoring, który nie wiele daje ( i to za 60 zł/miesięsznie), zanim przyjedzie ochrona , to to, co będzie do zabrania , to nie pożądani goście wyniosą, także jestem raczej na nie .... Mam również pytanie do szanownych sąsiadów , jakie macie opinie na temat prac wykonywanych na budowie…... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: SUPO Wilczycka IP: *.crowley.pl 18.01.05, 10:55 W moim przypadku jest za wcześnie na wyrobienie sobie opinii na temat wykonywanych prac ponieważ jestem na etapie ścian zewnętrznych ... ale ogólny rzut oka na budowe wskazuje ład i raczej dobrą organizację ... więc napawa to optymizmem mam nadzieje ze to nie złudzenie ;-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś