Dodaj do ulubionych

Skanska-Park Ostrobramska

IP: *.204.117.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.10.12, 12:31
A co myślicie o budowanym osiedlu Park Ostrobramska? Interesuję się tą inwestycją z uwagi na lokalizację, ale musze przyznać, że mam bardzo mieszane uczucia. Po pierwsze jest bardzo mało informacji , wszystkie takie bardzo ogólnie, strona internetowa uboga. Jak próbowałam dowiedzieć się czegoś więcej telefonicznie, to miałam wrażenie jakby Panie pracujące w biurze sprzedaży nie chciały nic sprzedać tylko przeprowadzić badanie rynku, a cała inwestycja owiana była wielką tajemnicą. Na część z zadawanych pytań nie były w stanie odpowiedzieć, z kolei bardzo istotne dla nich było to skąd dzwonię, jak się nazywam i skąd się dowiedziałam o budowie. Ceny niby od 6000 PLN, ale każde z interesujących mnie mieszkań miało cenę zdecydowanie wyższą wg mnie za wysoką jak na takie osiedle.
Obserwuj wątek
    • Gość: to_ja76 Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 13:41
      też interesowałam się tą inwestycją, cena 6000/m2 obejmuje mieszkania na parterze im wyżej tym drożej, wówczas nie chcieli negocjować cen, więc sobie odpuściłam i czekam, ceny są nieadekwatne do rzeczywistości, życzę powodzenia w zbycie
    • Gość: tak to tak Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.10.12, 15:36
      > Ceny niby od 6000 PLN, ale każde z interesujących mnie mieszkań miało cenę zdecydowanie
      > wyższą

niestety ale to dotyczy 99% tych super ofert. Nie tylko tego Skanska. W reklamie na bilboardzie lub gdzieklwiek indziej krzyczą, że cena 6 tys. Pytasz o konkretne mieszkanie to cena 7,5 tys albo i więcej, a jak pytasz o to po 6 tys to najczęściej juz jest sprzedane, czyli "było ale się zmyło", a ja mam wątpliwości czy w ogóle było w takiej cenie. Juz to przerabiałem...
      • Gość: gość Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.k.omnitec.pl 20.03.13, 11:41
        Zastanawiam się czy nie należałby się Państwu wrócić do szkoły podstawowej i zacząć się uczyć czytać ze zrozumieniem ponieważ na wszystkich ogłoszeniach jest dokładnie napisane OD 6000 i normalne jest to, że taka cena obejmować będzie lokale o największym metrażu - do tego nie trzeba kończyć 5 fakultetów żeby to zrozumieć. A co do przekazu informacji to też nie mogę się z tym zgodzić bo my otrzymaliśmy je bardzo wyczerpujące. Tylko jak ktoś ma wiatr w kieszeni a chce za przysłowiową złotówkę pałac to zawsze znajdzie jakąś zadrę. A tak na marginesie, to życzę powodzenia w chwili obecnej przy zakupie mieszkania w Parku Ostrobramska ponieważ zostało ich niewiele (dot. mieszkań o małym metrażu bu z większym coś jeszcze zostało). Dla jasności to nie jestem pracownikiem firmy Skanska a jej klientem.
        • Gość: LEMING Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.subscribers.sferia.net 20.03.13, 12:01
          To oczywiste że jesteś pracownikiem.
      • beattka.mom Re: Skanska-Park Ostrobramska 11.07.13, 22:34
        Warto jeszcze zapolować, bo słyszałam, że mają się rozbudowywać jeszcze i ma być tanio.
        • Gość: fill Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.13, 19:00
          koleżanko, chcesz kupić czy sprzedać?
        • takikot Re: Skanska-Park Ostrobramska 20.07.13, 01:47
          Gdzie to słyszałaś?

beattka.mom napisała:

> Warto jeszcze zapolować, bo słyszałam, że mają się rozbudowywać jeszcze i ma by
          > ć tanio.
      • vik-myk Re: Skanska-Park Ostrobramska 12.09.15, 16:36
        Moi znajomi kupili mieszkanie na tym osiedlu. Nie są zadowoleni. Częste całonocne imprezy z muzyką puszczaną na całe osiedle. Ostatnio się zdarzyło, że ktoś przed wyjazdem na weekend zostawił na balkonie psa, który ujadał cały wieczór i całą noc do rana. Poza tym Skanska tak jak wielu deweloperów korzysta z siatki podwykonawców co odbija się na jakości.Dużym skandalem było to, że Skanska sprzedawała lokale z wystającymi z podłogi rurami w łazienkach. Ściany między mieszkaniami są cienkie i bardzo akustyczne. Wywietrzniki w oknach nie działają właściwie-przy zamkniętych oknach słychać przez nie co się dzieje na ulicy i słychać hałas z Trasy Siekierkowskiej. Jesienią i zimą przez wywietrzniki przechodzi zimne powietrze.Nie można ich regulować ręcznie. Ochrona głównie siedzi w swoim biurze i jest chyba dla ozdoby. Brak kamer-nawet przy głównym wejściu do budynku. Jest duży problem z autami parkującymi na chodnikach pod blokiem,kierowcy parkują gdzie chcą i jak chcą-nawet na środku ronda.
    • Gość: bratny Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 21:04
      z tymi cenami to różnie jest, mieszkań sporo wiec nie ma pośpiechu. Można też rzucić okiem na forum mieszkańców park-ostrobramska.warszawa.pl. Na razie mało kto kupił
      • Gość: wssd Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: 212.160.172.* 20.03.13, 15:08
        Jeżeli ktoś lubi mieć w zasięgu wzroku i słuchu korki na ostrobramskiej i tr. siekierkowskiej, oprócz tego widok na parkingi promenady i być może w przyszłości ciastoramy to nic tylko brać z pocałowaniem reki ;-).
        • Gość: okiem lokalsa Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.13, 10:12
          lokalizacja naprawdę super, cena jak za ten standard i markę wydaje się odpowiednia, sąsiedztwo też ok, no i mieszkania, fajne układy, nie tylko małych mieszkań. a 3 i 4 pokoje jakie nas interesowały są wręcz dużo tańsze nież w okolicy. bo spokojnie za 6700 - 6900 kupisz 4pokoje.
          • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 15.07.13, 12:08
            Jakiej wielkości te mieszkania?
          • Gość: gawron Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 14:29
            Byłem, widziałem i powiem, że jak na razie mam pozytywne odczucia. Dużo z was pisze o lokalizacji. Dojechałem w 15 min. do politechniki i bez pośpiechu, więc jak dla mnie dojazd jest ok.
            • Gość: qwerty Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.11.13, 20:38
              Lokalizacja jest bardzo dobra. W 15 minut do metra politechnika dojedziesz.
              Sam kupiłbym tutaj mieszkanie... tylko jedno mnie odstrasza...
              niepewna kwestia gruntu, o której już wielokrotnie tutaj wspominano. Po za oświadczeniem nikt nie napisał wprost TAK lub NIE bo już konkretna deklaracja...
      • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 15.07.13, 12:11
        A jak teraz to wygląda? Dużo mieszkań zostało?
        • Gość: ringostar Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.147.32.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.13, 09:30
          Jak wejdziesz sobie do nich na strone to będziesz wiedzieć..
          • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 18.07.13, 14:48
            Ok mam, dzięki
            mieszkaj.skanska.pl/znajdz-swoje-mieszkanie
            • takikot Re: Skanska-Park Ostrobramska 20.07.13, 01:45
              Po ile są mieszkania?
              • Gość: Martha Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.205.4.129.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.07.13, 23:29
                A ilo pokojowe mieszkanie cię interesuje?
              • Gość: Niktoś Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.guilhem.org 06.08.13, 11:42
                Ceny zaczynają się od 6017, ale wszystko pewno zależy od metrażu
                • Gość: karoline Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.static.chello.pl 28.08.13, 00:08
                  Park Ostrobramska jest budowany w bardzo fajnej lokalizacji to chyba największy plus tej inwestycji wizualnie też wygląda to całkiem nieźle
        • Gość: lizak Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 19:54
          A Ty to jesteś ze skanskiej chyba, co? Fajne biuro macie, kawa tez dobra, ale oferta taka sobie.
    • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 23.07.13, 09:51
      Jesteśmy w temacie Skanska-Park Ostrobramska. Także może Park Ostrobramska? ;)
      • Gość: Tomasz Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 23:59
        Wraz z żona kupiliśmy tam nie dawno mieszkanie, już nie możemy doczekać się, kiedy bedziemy mogli się wprowadzić:) fajna okolica, Polecam
        • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 30.07.13, 09:56
          A jak duże mieszkanie? I czy słyszeliście coś o tym, że ma być drugi etap tej inwestycji, bo takie głosy chodzą?
        • Gość: Tomik Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 20:47
          a jak wygląda dojazd co centrum, ja wynajmuje mieszkanie na Ursynowie, masakra jakas stamtąd wyjechac:/
    • listner Re: Skanska-Park Ostrobramska 23.07.13, 11:32
      Ewentualnie w tej samej okolicy (Praga Południe) Ossowska 84. Nowa inwestycja od Tryboń PPI. Też szukam w tej dzielnicy i powoli się już rozglądam. Oglądałem mieszkania na Ossowskiej, spokojna ulica, naprawdę fajnie wykończone mieszkania, z tarasem, nowoczesne, praktyczny układ, na dole lokale usługowe, garaż podziemny. Z tego co widziałem niewiele tam już zostało do kupienia, więc trzeba się spieszyć :) Zależy jeszcze jaki masz budżet na zakup. No i jaka dzielnica Cię interesuje. Mieszkania przy metrze, czy w centrum z pewnością będą droższe niż te na przykład na Kabatach, więc trzeba się określić ile dokładnie zamierzasz przeznaczyć i jaka lokalizacja wchodzi w grę ;)
      • luid Re: Skanska-Park Ostrobramska 23.07.13, 19:39
        a Aleja Wieniawy- Długoszewskiego? Głośno od niej?
      • Gość: fifek Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 22:23
        tak się składa że niestey codziennie korzystam z metra. Mieszkanie w samym centrum to jakaś porażka. Wsiadasz w godzinach szczytu do metra i zawsze zapchane, stanie w progu to sukces. Stwierdzam że lepiej mieszkać te kilka stacji dalej od centrum jeśli już ktoś tak się upiera z tym metrem i tam swobodnie wsiadać do pociągu. Jest nawet szansa że można sobie usiąśc z dogodnym widokiem na ekran z reklamami
        • luid Re: Skanska-Park Ostrobramska 27.07.13, 17:30
          czyli swoja komunikacje po mieście opierasz tylko na metrze?
          • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 30.07.13, 09:58
            Powiedziałbym więcej, całe życie opierać na wsiadaniu do metra, bo przecież tutaj chodzi o to gdzie się mieszka.
            • Gość: ragoo Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.13, 11:24
              Czy w Warszawie naprawdę najbardziej istotną formą komunikacji jest metro? Tak szybko stało się czynnikiem wyboru mieszkania/lokalizacji? Czy są jakieś inne równie istotne kwestie komunikacji miejskiej np. dla wspomnianej Pragi Pd.?
              • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 05.08.13, 22:43
                Jeśli chodzi o Prage Południe to teraz najważniejszy jest akurat autobus, bo metra narazie jeszcze nie ma.
                • Gość: Maniaa Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.torservers.net 06.08.13, 09:43
                  No to jeśli chodzi o autobusy to dojazd jest naprawde super, masz dwa przystanki w tym jedna zajezdnia, ale mozna juz brac pod uwage fakt, że nie długo pojawi sie tez tam metro, a wtedy to bedzie juz rarytas:p
                  • Gość: abc Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.08.13, 10:10
                    Metro na Ostrobramskiej? Buhahhahaha
                    Trzeba być idiotą, żeby liczyć na uruchomienie w ciągu najbliższych 10 lat. Jest też realna możliwość, że nigdy metro nie dojedzie na Gocław. A to oznacza, że mieszkańcy osiedla Park Ostrobramska szybciej się przeprowadzą niż przejadą kolejką.
                • Gość: lizak Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 19:56
                  takie pelne przemyślane zdania, wspolrzednie zlozone. ha ha. ale taka robota, coz.
                  • Gość: wierszokleta Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 20:05
                    ja bym zaczal tak: Jak wartko plynie wisla, jak szybko rosna domy, strzeliste dźwigi blyszcza w sloncu na naszym skromnym polu, gdzie zwiry i doly, a teraz spojrzcie, tu park ostrobramska, jak dumnie patrzy na nas, nasz mily deweloper- skanska. Tu sąsiad sasiadowi zajrzy do kuchni ze swojego ogrodka, i radośnie pomacha. A tu spojrz- trasa siekierkowska! nic, ze szum we lbie i spaliny nad ogródkiem lataja, ja mam swój maly swiat- swoja alejke i piaskownice. kocham cie mój parku, chociaż parkiem nie jesteś i nigdy cie tu nie będzie, ale co tam, i tak cie kocham.
              • Gość: Tolinka Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.org 06.08.13, 23:13
                Oczywiście że tak, autobusy to też ważny środek komunikacji miejskiej, bo co jedno metro i wszyscy sie nim kieruja a np wspomniana parga ma bardzo dobre połączenie autobusowe
    • luid Re: Skanska-Park Ostrobramska 27.07.13, 17:43
      21becia napisał(a):

> Też słyszałam, ze mieszkań już mało zostało, ale podobno ma się zacząć drugi et
      > ap budowy i mieszkań ma być więcej tylko pewno dłużej będzie trzeba na nie pocz
      > ekać, ale okolica bardzo fajna sama z mężem się zastanawiamy ale my to dopiero
      > tak za rok będziemy się decydować na kupno

drugi etap budowy czy drugi etap sprzedaży mieszkań?
    • Gość: Skitels Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.hfc.comcastbusiness.net 06.08.13, 12:57
      Drugi etap ma sie skończyc 2014, ale mieszkania widze, że już się sprzedają
      • Gość: ragoo Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 21:37
        w sobotę mają dzień otwarty dopiero a już ludzie biorą?
        • Gość: Koniu Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: 5.135.58.* 06.08.13, 22:51
          I to sporo mieszkań juz jest wyprzedanych, ja sam zastanawiam sie nad kupnem kawalerki, ale poczekam chyba na drugi etap
          • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 13.08.13, 19:23
            Gość portalu: Koniu napisał(a):

> I to sporo mieszkań juz jest wyprzedanych, ja sam zastanawiam sie nad kupnem ka
            > walerki, ale poczekam chyba na drugi etap

Czemu przecież jest jeszcze trochę kawalerek do sprzedania?
            • Gość: gruba baba Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 19:48
              Typowy konglomerat, blokowisko, tylko w e wspolczesnym wydaniu- galeria handlowa, zamiast galerii sztuki. Jakbym wychowala się w Radomiu, to pewnie bylabym zachwycona.
        • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 13.08.13, 19:19
          Gość portalu: ragoo napisał(a):

> w sobotę mają dzień otwarty dopiero a już ludzie biorą?

Byłem na tym dniu otwartym. Spora budowa, ale całkiem nieźle to wygląda już.
          • Gość: apoloniusz Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.13, 23:07
            i co ciekawego się dowiedziałeś? coś czego nie można wyczytać w internecie albo dowiedzieć się od konsultanta?
    • Gość: Aga Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.13, 12:37
      Dziwne to biuro sprzedaży. Niby są, a tak jakby ich nie było. Na maile nie odpowiadają, rozmawiać można z cieciem, bo panienki zajęte. Jakoś tak mało profesjonalnie to wygląda. Sama inwestycja - blokowisko, blokowisko
      • Gość: gość Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.13, 17:14
        A słyszeliście, że podobno toczy się postępowanie sądowe dotyczące pozwolenia na budowę? Z tego względu niektóre banki z zasady nie kredytują tej inwestycji (m.in Credit Agricole). Słyszałam także od prawnika, że póki jet prowadzone postępowanie sądowe żaden notariusz nie zrobi przeniesienia własności lokalu...a co za tym idzie w przypadku kredytu trzeba będzie płacić to całe ubezpieczenie pomostowe..a to nie są małe pieniądze. W Biurze projektowania przestrzennego i architektury m.st. warszawy potwierdzają, że prowadzone jest postępowanie sądowe. Sama nie wiem co o tym myśleć bo samo osiedle mi się podoba..lokalizacja i te wszystkie wizualizacje...dajcie znać czy kto śna ten temat coś słyszał...
        • Gość: Piotr Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.09.13, 21:26
          To prawda, ja także byłem zainteresowany tą inwestycją, jednak odpuściłem sobie. Sama umowa mająca 60 stron już jest podejrzana - tak stwierdził zaprzyjaźniony notariusz. Wepchnęli tam wszystkie informacje, aby nikt nie rościł praw "że nie wiedział".
          Gdy się wycofałem Pani z BOK'u przyznała, że postępowanie może się toczyć jeszcze długo, a roszczenia m.in ma Castorama.
          Ja wolę nie ryzykować takimi pieniędzmi, ale każdy ma swój próg bezpieczeństwa.
          Pozdrawiam tych co kupili i co nie kupili...
          • Gość: Jalina Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.static.chello.pl 03.09.13, 19:18
            O jakiej inwestycji wy piszecie? w tym momencie skąd macie takie inf? A co do 60 stronicowej umowy to chyba mało umów w życiu podpisywaliście to akurat o niczym nie świadczy?
            • Gość: gość Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 22:42
              Inwestycja: Park Ostrobramska
              Źródła informacji: Niektóre banki, które nie kredytują tej inwestycji a przede wszystkim nieoficjalnie Biuro Architektury i Planowania przestrzennego m.st Warszawy
    • Gość: fyru Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.146.187.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.09.13, 09:20
      Jakoś 6500zl za metr kwadratowy. Zależy jakie mieszkanie.
      • Gość: Konraddd Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.static.chello.pl 03.09.13, 10:54
        Ciekawa jestem czy jest dużo mieszkań w tej cenie
        • Gość: ragoo Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 18:16
          Każde mieszkanie ma praktycznie inną cenę jednostkową za metr kwadratowy więc różnice są czasami spore a czasami niewielkie dla porównywalnych wielkościowo mieszkań.
      • Gość: bajka Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.13, 18:49
        Niestety takich tanich mieszkań nie ma. Szukamy w okolicach 65 metrów i na razie średnia cena jaka nam zaproponowano to 7600 zł za metr. W dodatku nie można w ogóle negocjować ceny. Straszna lipa.
    • beefmaster Re: Skanska-Park Ostrobramska 03.09.13, 19:56
      Trochę jest sprzedanych już, ale większość z drugiego etapu można kupić.
      • 21becia Re: Skanska-Park Ostrobramska 04.09.13, 00:04
        Na stronie widzę, że nie które mieszkania maja rezerwacje, ciekawa jestem czy za to się płaci czy na słowo rezerwują na jakiś okres
        • Gość: ragoo Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 18:38
          Myślę, że podpisuje się jakaś umowę przedwstępną i na tej podstawie rezerwują mieszkanie, ale pewnie da się je podprowadzić ;)
          • Gość: Ojej Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.13, 15:08
            Przepraszam, ale niemoge tego pozostawic bez odpowiedzi, bo jeszcze ktos sie zasugeruje tymi glupotami. Mieszkania , ktore ma podpisana umowe przedwstepna nie da sie podprowadzic i jest oznaczone jako sprzedane! Umowe docelowa zawsze podpisuje sie dopiero w momencie odebrania mieszkania jak jest gotowe a "rezerwacja" wlasciwie nic nie znaczy i deweloperzy wpisuja tak tylko po to,zebyscie mysleli,ze sa zainteresowani i chcieli szybciej kupic.
        • Gość: bajka Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.13, 18:46
          Rezerwują na całe dwa dni na słowo.
          • Gość: Janka Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.13, 22:57
            No to kiepsko..nie ma szans nawet porządnie się zastanowić :( A o co chodzi z tym postępowaniem sądowym o którym mowa w postach wyżej? Czy to prawda, że póki jakiekolwiek jest prowadzone nie dostanie się aktu notarialnego? Przecież wiadomo jak działają sądy w PL:( ...i trzeba się będzie później nie wiadomo ile :(
            • Gość: Kamil Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.ip.netia.com.pl 30.09.13, 16:48
              No właśnie...to postępowanie sądowe...trochę strach ryzykować..w końcu to nie lada pieniądze...sam się muszę zastanowić czy warto. Znajoma kupiła tam mieszkanko i zachęcała mnie, ale nie wiedziała o żadnym postępowaniu i teraz trochę strach ją obleciał...dlatego taką decyzję chyba trzeba porządnie przemyśleć, póki można...
    • michal_swiderski_skanska Re: Skanska-Park Ostrobramska 23.10.13, 18:50
      Szanowni Państwo,

pragniemy zapewnić, że sytuacja prawna inwestycji Park Ostrobramska w żaden sposób nie zagraża należytemu wywiązaniu się przez Skanska z zawartych umów deweloperskich. Stan prawny gruntów jest uregulowany, a prace budowlane są realizowane w oparciu o ostateczne pozwolenie na budowę. Z uwagi na upływ 5 lat od dnia wydania pozwolenia na budowę, nie jest prawnie możliwe uchylenie takiej decyzji administracyjnej. Czołowe banki zajmujące się udzielaniem kredytów hipotecznych finansują zakupy mieszkań w Parku Ostrobramska. Jesteśmy otwarci na komunikację z bankami i udostępnianie im wszelkich informacji na temat naszej inwestycji. Chętnie udzielimy również wsparcia w staraniach naszych klientów o uzyskanie kredytu na zakup mieszkania.

W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta pod nr tel. (22) 509 99 99 lub zachęcam do odwiedzenia Domu Sprzedaży Skanska, który mieści się przy ul. Ostrobramskiej 75 (wjazd od ulicy Jana Nowaka-Jeziorańskiego, tuż obok C.H. Promenada).

Z poważaniem,
      Michał Świderski
      michal.swiderski@skanska.pl
      Sales and Marketing Manager
      Skanska Residential Development Poland Sp. z o. o.
      skanska.pl/mieszkaj
      • Gość: zainteresowana Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.ip.netia.com.pl 24.10.13, 16:15
        Czyli nie ma już prowadzonego żadnego postępowania dot. tej inwestycji? W urzędzie miasta twierdzą inaczej. Proszę o konkretną odpowiedź : TAK lub NIE!
        • Gość: seiw83 Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 11:13
          roznica miec uchylona decyzje a miec stwerdzenie wydania decyzji z naruszeniem prawa jest minimalna. 5 albo 10 lat, zależy co zawiiliscie i z któego art. KPA. Ryzyko jest i do bardzo duze, a roszczenia widac tez moga być, chałupy może wam nie nakaża rozbierać jak rzeczywiście minoł termin 5 lat, ale ciekawe jak poradzicie sobie z roszczeniami? Nie znam sprawy, może Pan przybliży.
    • Gość: sasiad osiedle IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 12:45
      A wiecie o tym że te osiedle jest budowane na dawnym wysypisku śmieci dla Warszawy co prawda było czynne do połowy lat 60-tych
      • Gość: Ojej Re: osiedle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.13, 15:12
        I cos z tego wynika poza tym,ze nie kozna sie pochwalic ciekawa historia lokalizacji? ;p
      • Gość: marta Re: osiedle IP: *.147.80.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.11.13, 20:52
        Hmmm...ta...śmietnisko w przeszłości to chyba żaden problem...to chyba jakaś tania sztuczka konkurencji deweloperskiej....natomiast bardziej bym się przejmowała tym ciągnącym się postępowaniem sądowym dotyczącym tej inwestycji, o którym słuchy chodzą naookoło, a skanska tylko potwierdza to swym milczeniem na tym forum ( przedstawiciel sie wypowiadal widze na forum, wiec monitoruje je)....ja póki co się wstrzymałam z zakupem w skanska....za duże ryzyko jak na taką inwestycje jak własne mieszkanie.....wole zeby mi przeszło przed nosem mieszkanie niz pluc pozniej sobie w brode....
    • michal_swiderski_skanska Re: Skanska-Park Ostrobramska 19.11.13, 16:47
      Szanowni Państwo,

pragnę zapewnić, że w żadnym wypadku toczące się postępowanie nie wpłynie negatywnie na firmę Skanska oraz jej Klientów, którzy kupili już lub zastanawiają się nad zakupem mieszkania na osiedlu Park Ostrobramska. W razie dodatkowych pytań, zachęcam do bezpośredniego kontaktu ze mną (michal.swiderski@skanska.pl) i umówienia się na spotkanie, podczas którego odpowiem na wszelkie Państwa pytania. Dodatkowo zapraszam do kontaktu z naszymi konsultantami pod nr tel. (22) 509 99 99 lub odwiedzenie Domu Sprzedaży Skanska, który mieści się przy ul. Ostrobramskiej 75 (wjazd od ulicy Jana Nowaka-Jeziorańskiego, tuż obok C.H. Promenada).

Z poważaniem,
      Michał Świderski
      michal.swiderski@skanska.pl
      Sales and Marketing Manager
      Skanska Residential Development Poland Sp. z o. o.
      www.skanska.pl/mieszkaj
      • Gość: Kamil Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.ip.netia.com.pl 20.11.13, 08:37
        Ciągle te zapewnienia dewelopera. Ale z drugiej strony co ma robić, w końcu chce sprzedać mieszkania. A ucinanie dyskusji na ogólnodostępnym forum ma raczej na celu wyciszenie sprawy ciągnącego się postępowania, które na pewno negatywnie wpływa na sprzedaż dewelopera. Oczywiście jeśli ktoś jest zainteresowany to powinien się zorientować w sytuacji prawnej w biurze dewelopera. Sam byłem. Niemniej jako że nie jestem prawnikiem, wolałem się poradzić niezależnego prawnika/ notariusza, co polecam każdemu kto podejmuję tak poważną decyzję jak zakup mieszkania. Niestety niezależna opinia prawnika zdecydowanie zniechęciła mnie do zakupu. Każdy powinien sam rozważyć sytuację po zapoznaniu się z OBIEKTYWNYMI opiniami fachowców.
        • Gość: A Wy z Radomia? Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 22:51
          A Wy z Radomia ?
    • Gość: muniek Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 19:51
      Praga-południe to chyba zawsze będzie mylona z Pragą-północ. Jakaś taka łatka przyległa i tyle. Taki pech, a miejscówka fajna :)
      • Gość: po dniu otwartym Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.ip.netia.com.pl 25.11.13, 08:57
        Fajne niektóre te mieszkania, które w sobotę można było obejrzeć. Nawet się nakręciłem. Ale jednak to postępowanie sądowe, które się ciągnie, jak jest opisane powyżej skutecznie mnie zniechęciło. Tak naprawdę to nie wiadomo kiedy przy tak opieszale działających sądach w PL developer odda mieszkanie do użytku :(...nie wspominając już o akcie notarialnym :( Ja raczej chyba podziękuję za takie ryzyko...
    • Gość: maurycy Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.13, 19:58
      W weekend byłem na ich dniu otwartym. Udało mi się wejść na budowę i zobaczyć kilka dużych mieszkań. Rozkłady w porządku, wykonanie na pierwszy rzut oka też. Ktoś z Was był?
      • Gość: Roman Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.31.211.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.11.13, 07:04
        Tak. Mieszkanka fajne. Choc bloki dosc blisko siebie. Też byłem. Ale jak się dowiedziałem o tej sytuacji prawnej, to jednak odpuszczam. Poszukam gdzie indziej, bo czekac na rozwiazanie tej sytuacji przy tempie działania polskich sądów nie jest chyba rozsądne...ale jak ktos jest w stanie podjąć ryzyko....
        • Gość: ra Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: 194.242.62.* 29.11.13, 18:31
          Środki które wpłaca się na mieszkanie znajdują się na zamkniętym rachunku powierniczym. Bank nie wypłaci nic z tych środków na rzecz dewelopera, przed podpisaniem aktu przeniesienia własności. Jeżeli Skanska z jakichś powodów nie przeniosłaby własności mieszkań w określonym czasie, nastąpi odstąpienie zgodnie z ustawą, od umowy deweloperskiej i środki wrócą do kupującego. Wszystko jest napisane w ustawie i umowie deweloperskiej.
          Spór o którym tak niektórzy piszą na forum, nie dotyczy gruntu ani prawa do gruntu- jeżeli się dobrze poszuka, można wyczytać w internecie o co chodzi. Jest to próba naciągnięcia dewelopera na dodatkowe, niczym nie podparte, koszty.
          Ponadto już upłynął czas, w którym ktoś mógłby prawnie utrudnić zrealizowanie inwestycji, wystarczy poczytać przepisy kpa.
          Piszę to jako osoba, która podpisała umowę z deweloperem na zakup mieszkania w budynku C. Zapoznałem się z wyżej wymienionymi aspektami, dla mnie zakup mieszkania na tej inwestycji, nie jest bardziej ryzykowny niż na jakiejkolwiek innej a miejsce położenia jest dość fajne.
          Ale jak widać konkurencja Skanskiej próbuje straszyć potencjalnych kupujących na Parku Ostrobramska.
    • Gość: ania Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.182.76.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.11.13, 16:06
      A ja myślę, że ta cała dyskusja prowadzi sie na tym publicznym...anonimowym forum na linii Skanska - konkurencja. Jedni zachęcają, zapewniają...aby tylko sprzedać budowane mieszkania za wszelką cenę. Drudzy skutecznie próbują do tego zniechęcić, aby ludzie kupowali u innych developerow w okolicy. Wszyscy oni mają w tym swój "biznes". Średnio mi się nawet chce wierzyć w to iż ktoś kto już kupił mieszkanie będzie zachęcał tak mocno do zakupu. Jaki ma w tym interes? Chce mieć wokół mnóstwo sąsiadów zamiast pustych mieszkań. Wystarczy się zastanowić chwilę....
      A gdzieś pomiędzy tym wszystkim są ludzie tacy jak ja...marzących o swoim mieszkaniu, którzy nie chcą żałować własnej decyzji w przyszłości. Zainteresowałam się ostatnio tą inwestycją i zamiast słuchać jednej czy drugiej strony sporu planuję sama wszystko sprawdzić. Tzn prawnikem nie jestem więc chcę poszukać gdzieś wśród znajomych prawnika nie znającego sprawy aby pomógł ocenić sytuację. Na pewno pochodzę po bankach i sprawdzę jak banki to widzą. Niejeden bank już na pewno zetknął się już z tą inwestycją i na wylot ją prześwietlił...zobaczymy, które jej nie kredytują i jakie w tym widzą ryzyko. Jak trzeba to i w Urzędzie miasta...w jakims biurze architekruty pójdę się dowiedzieć jak to wyglądu. I dopiero po wyrobieniu sobie własnej opinii podejmę decyzję....co również każdemu innemu zainteresowanemu polecam.
      • Gość: Ania Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.181.22.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.12.13, 07:11
        Ok. Po zapoznaniu się przez znajomego prawnika i niezaleznie przez znajomego notariusza z sytuacja...ja jednak odpuszczam zakup w tej inwestycji. Powodzenia innym zainteresowanym. Pozdrawiam wszystkich na tym forum
        • Gość: gość Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.13, 00:09
          Aniu, czy możesz przybliżyć czego się dowiedziałaś od notariusz i prawnika? Czego dotyczy to postępowanie. Pozdrawiam, Ania
    • Gość: Maciek Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.ip.netia.com.pl 06.12.13, 09:13
      Ja się również zastanawiam nad tą inwestycją, ale wpadłem właśnie na informację, że tam gdzieś w okolicy podobno ma przebiegać Trasa Olszynki Grochowskiej...z mapy wynika,że nawet dość blisko...ktoś wie coś na ten temat?
      siskom.waw.pl/mapy/tog/wezel_TOG_TS1b.jpg
      • Gość: Kolo Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.play-internet.pl 06.12.13, 11:34
        to prawda, ale nie zaczną jej budować wcześniej niż za jakieś 20 lat,
        jest to w prospekcie informacyjnym dostępnym w biurze obsługi, więc każdy kto się choć trochę interesował mieszkaniem z tej inwestycji o tym wie.
        • Gość: Maciek Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.158.217.127.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.12.13, 22:25
          Racja...nie zagłębialiśmy się z żoną jeszcze w prospekt inform. ale to nie zmienia wiele, bo nie zakładamy kupna na 20lat lub mniej...a za 20lat nie spłacimy nawet jeszcze kredytu do końca, a tu pod nosem zaczną nam trasę budować ? I co wtedy? Sprzedawac? Przeciez przy takiej trasie inwestycja sporo straci na wartosci (nie uwzgledniajac ogolnego trendu wahan cen nieruchomosci przez te wszystkie lata, którego nikt nie jest w stanie przewidziec). Poza tym byłbym wdzięczny za link do jakiegoś dokumentu w którym jest określone jednoznacznie że dopiero za 20lat powstanie ta trasa? Jakie są gwarancje, że nie powstanie wcześniej?
          • Gość: Kolo Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.play-internet.pl 06.12.13, 22:45
            Wątpię żeby to gdzieś w necie było, prędzej w urzędzie miasta, proponuje przeczytać prospekt, jest tam to dokładnie opisane bodajże na 2 stronie :).
            • Gość: r Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 00:19
              Ja i każdy kto jest zainteresowany tą inwestycją, czyta informacje. Szczególnie dochodzą do nas te, że ktoś, gdzieś, coś widział lub słyszał. Ale konkretów żadnych. Należę do tych, co zakupili mieszkanie na tej inwestycji. Skanska buduje za własne środki, lokale nie są obciążone hipoteką. Niektórzy piszą o rzekomych sporach prawnych, co mogą zagrozić inwestycji. Według mojego rozeznania, o czym można wyczytać w internecie, te rzekome spory, nie dotyczą praw do gruntu, czy możliwości realizacji budowy. Jeden z sąsiadów inwestycji, chciałby się poczuć uprawnionym do zabrania głosu sprawie inwestycji. Ale każda dotychczasowa instancja, która wydawała pozwolenia: Prezydent miasta i Wojewoda, nie widzieli praw innych podmiotów, aby brać po uwagę ich interes, w realizacji tej inwestycji. Pozwolenie jest prawomocne (prace budowlane jak widać trwają). Ponadto ten potencjalny spór już ponad 5 lat, a to zgodnie z przepisami kpa, eliminuje jakiekolwiek ewentualne roszczenia strony trzeciej. W mojej ocenie, nie ma żadnych zagrożeń aby Skanska nie zakończyła inwestycji.
              Piszę to jako osoba, która kupiła mieszkanie na tej inwestycji. Gdybym nie był pewien zasadności zakupu, nie kupowałbym tu mieszkania. Dodatkowo zapłata 80% za mieszkanie ma być na koniec 2014r. Wpłacane pieniądze znajdują się na rachunku powierniczym zamkniętym. A to oznacza, że jeżeli Skanska nie podpisze aktów notarialnych sprzedaży (co może nastąpić jedynie po zakończeniu budowy), pieniądze wrócą do nabywców (zgodnie z ustawą deweloperską). Nie zabieram głosu w dyskusji, aby kogokolwiek przekonywać do tej inwestycji. Każdy robi co uważa za słuszne. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Jednak niektórzy piszą na tym forum, że ktoś im coś powiedział, lub coś gdzieś przeczytali, nie wiedząc bardzo w czym istota sprawy i piszą na tym forum, że to ryzykowna inwestycja. Ryzykowna jest jak każda inna. Można też wyczytać o planach trasy Olszynki Grochowskiej. Jeżeli ona powstanie, to będzie dobrze. Metro budują od lat i nie widać końca, moim zdaniem trasa Olszynki Grochowskiej nie będzie wybudowana, gdyż nie będzie na to środków, to ostatnia perspektywa finansowa pomocy z UE, za 7 lat środków na budowę infrastruktury już nie będzie.
              Nie mam zamiaru nikogo przekonywać ani zniechęcać do tej inwestycji. Moim zdaniem, na tym forum, czynnie działa konkurencja, aby zniechęcić do zakupu lokalu na tym osiedlu. Jednak ważniejsze jest zbadanie rzetelne tematu, niż dawanie wiary w niesprawdzone insynuacje.
              Pozdrawiam forumowiczów.
              • Gość: Wiktor Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.181.175.31.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.13, 10:27
                Witam,
                Zainteresowałem sie dopiero tą inwestycją i jeszcze niewiele na jej temat wiem, dlatego postanowiłem pogrzebać co nieco w sieci aby poznać opinie ludzi. Stąd też moja wizyta na tym forum. Po przejrzeniu go pierwsze co mi sie nasuwa to tak jak pisała powyżej jedna z osób ....toczy się tu chyba bezpardonowa walka developerów o klienta...z jednej strony Skanska broni sie żeby nie stracic klientów a z drugiej konkurencja próbuje klientów zniechęcić....jedni i drudzy mam wrażenie podszywają się pod zainteresowanych....pewnie każdy próbuje wyrobić normę sprzedanych mieszkań pod koniec roku...
                I co ma myslec ktos kto na prawde szuka wymarzonego mieszkania??? :-(
                Chyba wezme znajomego prawnika i będzie trzeba połazić po urzędach...bankach i zebrać więcej informacji o sytuacji tej inwestycji...czy rzeczywiscie jest jakies postepowanie sadowe....a dopiero pozniej ewentualnie ocenic potencjalne ryzyko...i podjac decyzje. Tak wydaje mi sie najrozsądniej....to jednak inwestycja na całe życie
                • Gość: Wiktor Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.158.216.6.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.12.13, 23:12
                  Ja to właściwie wpadłem żeby pożegnać się ze wszystkimi na tym forum...życzyć wspaniałych radosnych Swiat kazdemu oraz podziękować za opinie na tym forum. Po sprawdzeniu z żoną zarówno u developera ...w bankach i urzedzie miasta wszystkich za i przeciw..po rozmowach z rodziną postanowiliśmy jednak zrezygnować z tej inwestycji i poszukać gdzie indziej. Wszystkich życzymy powodzenia w znalezieniu swojego wlasnego lokum :-)
    • Gość: anka Re: Skanska-Park Ostrobramska IP: *.ourproxy.org 08.01.14, 14:42
      Widzę, że z drugim etapem przybyło im małych mieszkań. To dobrze, kogo teraz stać na duże mieszkania. Ktoś może był na oględzinach i widział jakąś kawalerkę?
    • gijo27 Re: Skanska-Park Ostrobramska 24.06.15, 14:36
      NIE POLECAM
      Deweloper na swoich stronach pisze o inwestycji:
      "To alejka z drzewami, pachnące kwietniki czy wygodny podjazd..." Jest też bardzo eko i bardzo skandynawski...
      Wszystko BZDURA. Wystarczy przyjrzeć się zieleni na patio pomiędzy blokami, której nie chce "odebrać" wspólnota mieszkaniowa, ponieważ jest w stanie fatalnym, a właściwie jej brak. Dramat.
      "Każde nasze osiedle projektujemy z myślą o szeroko rozumianym otoczeniu, otwarte na miasto, naturę i człowieka. W ten sposób powstają innowacyjne, zielone osiedla przyjazne dla mieszkańców.."
      Kolejna BZDURA. Osiedle jest aż za bardzo otwarte, brak tam jakichkolwiek zabezpieczeń, brak porządnego monitoringu, ochrona spełnia funkcję ozdobną. Każdy wchodzi i wychodzi kiedy chce.
      Droga osiedlowa pełni w tej chwili funkcję skrótu pomiędzy Grochowem a Gocławem, jest niezamknięta, a kierowcy traktują ją jak drogę szybkiego ruchu. Strach przejść pieszo.
      Poza tym wszędzie panuje bałagan. Każdy parkuje gdzie chce: na drodze, na rondzie na chodnikach.
      Zanim kupicie tam mieszkanie - dokładnie sprawdźcie, czym popisał się dotychczas deweloper. I nie dajcie się zwieźć obietnicom i wizualizacjom.
    • gijo27 Re: Skanska-Park Ostrobramska 22.12.15, 09:27
      Skanska przy sprzedaży mieszkania nie informuje o wysokości opłat za użytkowanie wieczyste. Za rok 2015 zapłaciliśmy za 65 m2, piwnicę i miejsce postojowe ponad 1500 zł.
      • mamami5 Re: Skanska-Park Ostrobramska 03.05.17, 23:03
        A czy ktoś wie, co będzie na miejscu ogródków działkowych i pustego placu w kierunku Trasy Siekierkowskiej?
    • tomkill411 Re: Skanska-Park Ostrobramska 22.05.18, 14:45
      POMOGĘ W ZNALEZIENIU NAJLEPSZEGO KREDYTU HIPOTECZNEGO.
      DZIAŁAM NA RYNKU JUŻ 10 LAT, ZAJMUJĘ SIĘ TAKŻE REFINANSOWANIEM KREDYTÓW
      KREDYTY BEZ PROWIZJI
      MARŻA JUŻ OD 1,69 %
      doradca411@gmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka