Dodaj do ulubionych

Przasnyska 12-16 tys./m2

IP: *.ur.ru 24.10.12, 22:47
Dzwoniłem do sPlace, pomimo kryzysu ta firma za dwupiętrowe mieszkanie na Przasnyskiej, grubo ponad 100 mkw. chce sobie zainkasować 14-16 tys. za metr w zależności od lokalu. Pani z rozbrajającym uśmiechem twierdzi, że jest szansa znaleźć mieszkanie za 9 tys./m2 ale nie będzie to z tych największych, "najcenniejszych" apartamentów. Wszędzie gdzie dotąd dzwoniłem/pisałem, cena za metr spadała proporcjonalnie do wielkości mieszkania, tu jest z goła odwrotnie. Czy te "klitki" po 40-50 mkw. za 9 tys/m2 upchano w najgorszych częściach?
Dziękuję za taką ofertę i zaproszenie do biura sprzedaży.
Czy w kryzysie są ludzie gotowi płacić tak niebotyczne moim skromnym zdaniem stawki? Bo jeśli nie, to osoby, które zapłaciły za tą wciąż zdaje się niewykopaną dziurę w ziemi mogą zacząć mieć obawy co do terminowości inwestycji.
Bardzo proszę o wszelkie opinie osób, które coś więcej kontaktowały się, a może i kupowały w tej inwestycji. Mieszkań jest mało, więc proszę tu nie robić szeptanego PR-u deweloperskiego, to szybko zostanie wyczute.
Obserwuj wątek
    • Gość: eh Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.play-internet.pl 24.10.12, 23:31
      ja ich olalem - najpierw chcieli 12-13 tys za metr, powiedzialem ze za tyle to ja moge kupic w samym centrum w znacznie wyzszym standardzie a tu moge dac 6-8 gdyz to nie jest wiecej warte, po kilku miesiacach pani zadzwonila i mowi, ze maja nowe lepsze ceny, na co jej powiedzialem, ze cena adekwatna do lokalizacji i standaru to jest 6-8 tys i zdania nie zmienilem

od tamtego czasu cisza, tak jak z sama inwestycja ... tam sie kompletnie nic nie dzieje
      • Gość: Zenek Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.lte.plus.pl 25.10.12, 05:04
        Tak jest na wiekszosci inwestycji-b niska sklonnosc do zejscia z ceny. Nawet jak maja rezerwacje to uwazaja, ze mieszkanie jest juz sprzedane. W 2007 r wpisywali na 2 liste rezerwowa.
    • Gość: lew Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.10.12, 10:28
      Widocznie sa chętni skoro trzymaja cene. Inwestycja niewielka więc i kilku klientów juz im zapewnia byt. Sporo jest jeszcze inwestycji gdzie ceny są wysokie albo bardzo wysokie i devy mimo kryztsu nie chcą opuszczać
    • Gość: kupujący Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 17:33
      Tymi mieszkaniami wielu się interesuje, ale kto kupi? Ciężko powiedzieć, wszyscy liczą na spadki. Tu jak podejrzewam ceny zaporowe będą jednak raczej trwać, w końcu chodzi o najwyższej klasy mieszkania na całym Żoliborzu dla "elyty". Plus tzw. "lokalizacja" - są tacy, co dadzą i 2x więcej aby tylko mieszkać na tej Przasnyskiej i mieć 5 min do np. Arkadii czy 15 min do PKiN. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, można szukać mieszkań i 4x tańszych na Białołęce i mieszkać relatywnie dalej od centrum. Średnio-bogaccy zastosowali też wariant pośredni - pokupowali mieszkania na rynku wtórnym przy tej samej ulicy, kwestia tego, czy ktoś chce mieć windę, portiera, płacić za to, czy zadowala go stara klatka schodowa. Jak się devy zorientowali, że obok na wtórnym są lokale nieraz i w tej samej cenie (a w końcu nie przy torach itp.) to np. bodajże Robyg od dawna już nie zmusza do kupowania garażu. A co się będzie działo pod blokiem z samochodami po oddaniu osiedla, to już nie problem deva.
    • Gość: matol Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 17:42
      zobaczymy jaki jest u nich prog bolu :)
      pamietacie co w lodzi bylo jak dev sciemnial ze wiele sprzedal meiszkan w loftach?:D

niedawno syndyk przejal super inwestycje i szambo wybilo - tak samo bedzie tu tez szambo wybije jak nie obniza cen - a ja chetnie z boku popatrze jak szambo wybija a Wy? :D
      • Gość: Beobachter Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.warszawa.mm.pl 25.10.12, 18:05
        Sprzedadzą - ekskluzywne rzeczy sprzedają się lepiej w kryzysie niż niektórzy myślą - inna sprawa, że oni już mieli zacząć tę budowę ubiegłej jesieni a sprzedaż mieszkań ruszyła już w maju 2011 roku, następnie mieli ruszyć w połowie lutego br. jednak na budowie nadal "klepisko" i nic specjalnego się nie dzieje chociaż u sąsiadów robota aż wre.
        • Gość: Leon Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.warszawa.mm.pl 25.10.12, 19:12
          Ekskluzywne?
          W środku wielkiego placu budowy (jeszcze przez dekadę, albo lepiej), gdzie powstają same bloczyska na nieludzką skalę, bez grama infrastruktury w zasięgu spaceru. Taki ekskluzyw wyceniam na nie więcej niż 7999. Za tę inną niż u bezpośredniej konkurencji skalę budynków.
          • Gość: lew Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.10.12, 20:39
            > Ekskluzywne?
            > W środku wielkiego placu budowy (jeszcze przez dekadę, albo lepiej), gdzie pows
            > tają same bloczyska na nieludzką skalę, bez grama infrastruktury w zasięgu spac
            > eru. Taki ekskluzyw wyceniam na nie więcej niż 7999. Za tę inną niż u bezpośred
            > niej konkurencji skalę budynków.

Przeginasz. jesli to dla Ciebie nie jest prestizowa lokalizacja to znaczy, ze dla Ciebie nie ma miejsc eksluzywnych bo zawsze będziesz miał takie "ale". Chyba nawet Londyn i Nowy York tez by się okazały "wtopami" lub "zadupiami" bo duzo betonu, hałas, albo inne wady bys znalazł. Wygląda na to że sie jeszcze nie urodził co by Tobie dogodził
            • Gość: k Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 20:53
              Plusy ewidentne: Lokalizacja i infrastruktura to akurat atuty okolicy - niemal w centrum, świetna komunikacja samochodowa - Powązkowska/Okopowa oraz JP2 do centrum, nieopodal trasa AK skąd po ~6 godzinach jazdy prosto jesteśmy w Berlinie. Tak samo świetna komunikacja miejska - Broniewskiego "zakorkowana" tramwajami co 2 minuty, co 10 min autobus miejski 122 do metra (przejazd do metra trwa 5 minut, piechotą ze 20 min do metra).
              Plusy wzgledne: infrastruktura sklepowa w dobrym zasięgu choć nie na samym osiedlu (markety Arkadia/Rondo Radosława i Simply Włościańska/Broniewskiego), infrastruktura edukacyjna w zasięgu (podstawówki, licea, przedszkola do 1 km - ale brak budowy planowanych szkół przy samym osiedlu i tak pewnie przez wiele lat)
              Minusy: CENA!!! to po pierwsze; wygląd okolicy - na odcinku Przasnyskiej od torów kolejowych do dotychczasowej zabudowy osiedli wzdłuż Krasińskiego jest istny trójąt bermudzki jeśli chodzi o wygląd, "estetycznie" to będzie może za 10 lat, pełno budynków przemysłowych itp., ciężarówki deweloperów, porozwalane zdewastowane przez budowy chodniki, zajeżdżone trawniki, brak komunikacji miejskiej na samej Przasnyskiej do metra i podstawówki na tej ulicy; nieustanne remonty/wymiany nawierzchni, wiercenia, hałasy przez wiele lat to gwarant w tym miejscu.
              Podsumowując - co kto lubi, co kto akceptuje. Daleko nie jest więc warto się samemu przejść (piechotą!)i ocenić, ja tak robiłem.
              ps. pamiętajcie, że Krasińskiego docelowo będzie dwupasmowa i na dodatek z tramwajami (to też plus/minus zależnie dla kogo i gdzie kto kupi mieszkanie), podobnie 2x szersza będzie dwupasmowa Broniewskiego. Korki więc tu nie grożą, grozi hałas tym co kupują np. przy samej Krasińskiego z widokiem na póki co spokojną wąską ulicę.
              • Gość: Gosia 58 Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.subscribers.sferia.net 25.10.12, 21:17
                My niestety nie dostaliśmy kredyciku ale kochanek już znalazł robotę więc za pół roku robimy drugie podejście. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, jak tylko zauważę światła w okienkach wpadnę z ciasteczkami:-)
                • Gość: Beobachter Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.warszawa.mm.pl 25.10.12, 21:33
                  Na głupotę nie znaleziono jeszcze skutecznego lekarstwa a w dodatku skąd głupi ma wiedzieć, że jest głupi?
              • Gość: lew Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.10.12, 23:38
                Wszystko OK tylko co w plusach robi "nieopodal trasa AK skąd po ~6 godzinach jazdy prosto jesteśmy w Berlinie". jak dla mnie to ani plus ani minus. Nie wiem jak Ty ale ja do Berlina nie jeżdże co tydzień żeby ta odległość i szybkość dojechania miała jakieś istotne znaczenie. bardziej bym się skupił na odległościach do tych miejsc do których uczęszczam systematycznie i często a czy do Berlina będe jechał 6 czy 12 godzin... jakoś do tej pory mimo A2 nie podkusiło mnie by to miasto odwiedzić. Może kiedyś...
                No chyba, że Ty np. handlujesz sprowadzanymi samochodami i jeździsz do Berlina 2-3 razy w tygodniu po "bryki" to wtedy rozumiem Twoje zainteresowanie ta trasą.
                • Gość: k Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 13:26
                  Dla mnie ma, bo lubię na weekend wyskoczyć, czy to do znajomych, czy poimprezować po prostu u naszych europejskich sąsiadów. Gdybym sprowadzał stare auta, raczej by mnie nie było stać na takie mieszkania.
                  Poza tym fakt, że z Przasnyskiej jest bardzo blisko trasy AK (a jednocześnie dalej niż te 200 metrów, dzięki czemu nie ma hałasu od ulicy) oznacza dla mnie jednocześnie:
                  - bardzo szybką możliwość dostania się nie tylko do Berlina ale i także do Łodzi, Poznania, gdzie też mam znajomych lub lubię spędzić weekend
                  - (coś dla ciebie-lokalnie) bardzo szybką możliwość dotarcia do M1/Ikei/Makro w Markach/Ząbkach na zakupy
                  - lada moment dzięki temu położeniu będzie możliwe dostanie się w 15-20 minut z Przasnyskiej na lotnisko Okęcie, nawet jeśli miasto będzie zakorkowane, pojadę szybciutko S8 do węzła Konotopa a następnie zakręcasz na kończoną właśnie POW która ma odnogę wprost do terminalu na lotnisko - jedyne światła po drodze jakie cię spotkają to będą węzły Powązkowska lub Broniewskiego oraz może coś na zjeździe do terminalu Okęcia
                  - uwierz bądź nie, ale ludzie mieszkający w tej okolicy w razie korków będą skłonni szarpnąć trochę więcej paliwa i dojechać 2x szybciej nie tylko spiesząc się na lotnisko, ale i do pracy na Służewiec biurowy właśnie w ten sposób, zamiast tłuc się przez miasto - dla mnie uniezależnienie się od sytuacji drogowej na mieście jest ewidentnym i gigantycznym plusem.
            • Gość: Leon Czy na pewno przeginam? IP: *.warszawa.mm.pl 26.10.12, 12:24
              Pospaceruj uliczkami starego Żoliborza (okolice pl. Wilsona), pojedź na Stare Bielany i wejdź w Płatniczą albo Grębałowską, podobne miejsca znajdziesz na Mokotowie (Dąbrowskiego), Ochocie (rejon filtrów), Saskiej Kępie. Potem porozmawiamy o prestiżowych lokalizacjach.

Powtarzam: to co proponuje SPlace to wetknięcie w środek blokowiska kawałka nieco bardziej ludzkiej architektury. Gdzie park, sklep, szkoła, przychodnia, kościół (są tacy co lubią), księgarnia czy bar ... a nawet dogodny wyjazd? Kim będą Twoi sąsiedzi? Bracie, nawet Hennessy straci urok, jak wlejesz go do plastikowego kubeczka. Zapewniam. Będzie smakował jak bimber.
              • Gość: k odpowiadając IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 13:35
                Chyba pomyliłeś Żoliborz z Miasteczkiem Wilanów pisząc o tej infrastrukturze. Nie widzę sensu dyskutowania w ten sposób, ale znam odpowiedzi na twoje pytania:

>Gdzie park
                Mały jest na rogu Krasińskiego/Przasnyska, większy to Sady Żoliborskie - jeden z najlepszych parków w Warszawie

>sklep
                j/w sklepy jak i inna infrastruktura są już na Przasnyskiej bo duża część ulicy to świetnie zabudowane od wielu lat osiedle WSM

>szkoła
                Też jest na Przasnyskiej. A obok, na Elbląskiej, jest jeszcze liceum i gimnazjum, są też przedszkola obok szkoły na Przasnyskiej. Brakuje tylko jakiegoś wydziału UW na tej ulicy aby studia skończyć.

>przychodnia
                Są dwie obok - Krasińskiego 54 w szpitalu WIML oraz na Elbląskiej przy Krasińskiego

Tylko kościołów, księgarni i barów nie sprawdzałem, bo nie widzę potrzeby posiadania takich pod ewentualnym własnym mieszkaniem. Akurat barów na Żoliborzu trochę jest (i w Arkadii jakby co). Na Wilsona i w Arkadii jest Empik (co do księgarni...), jakby od tego ktoś uzależniał kupno mieszkania.
                • Gość: Leon Re: odpowiadając IP: *.warszawa.mm.pl 28.10.12, 17:39
                  Wszystko to dotyczy starych osiedli wokół. W molochu, który powstaje na Żoliborzu przemysłowym nie zaplanowano podobnych atrakcji. O tym mówię. I ty to dobrze wiesz...
              • ola Re: Czy na pewno przeginam? 29.10.12, 09:34
                >Powtarzam: to co proponuje SPlace to wetknięcie w środek blokowiska kawałka nieco bardziej ludzkiej architektury. Gdzie park, sklep, szkoła, przychodnia, kościół (są tacy co lubią), księgarnia czy bar

Wszystkie bloki w rejonie Rydygiera/Przasnyska mają usługowe partery. Oznacza to, że kiedy już zostaną oddane do użytku, będzie i księgarnia i bar, pewnie i jakaś przychodnia. 5 bloków już jest prawie gotowych, w przyszłym roku będą zasiedlane, więc i te punkty usługowe się pojawią. Jeśli kupuje się mieszkanie na całe życie, rok to nie wieczność, więc mozna poczekać.
                Sklep, fryzjer i przedszkole już są - z bloku Robyga.
                Kościół - podobno parafia jest na Krasińskiego. Nie wiem, nie chodzę, ale ksiądz mnie nachodził w zeszłe święta.
                Nie jest tak źle, kolego.
                • Gość: Leon Re: Czy na pewno przeginam? IP: *.warszawa.mm.pl 29.10.12, 14:24
                  Rok można poczekać.

Ale tu mamy do czynienia z co najmniej dekadą (w opcji optymistycznej) rozgrzebanego placu budowy, na którym - owszem - pojawią się w tym czasie niektóre usługi, ale to nadal nie będzie prestiżowa lokalizacja. A im bliżej końca, tym lepiej będziecie to widzieć (za ciasno, za wysoko, etc.).

Zresztą być może sam kupię tam mieszkanie (za kilka lat, nie wcześniej), ale nigdy nie powiem, że to cymes jakiś.
                  • ola Re: Czy na pewno przeginam? 29.10.12, 14:47
                    Dlaczego dekadą?
                    Robygowi zostały do postawienia dwa budynki - najmniejsze, najbliżej torów. Etap VI jest w zasadzie od Duchnickiej, w ogóle tam nie bywam, jak dla mnie ich budowa będzie niezauważalna.
                    Przy Krasińskiego - robią już elewację i wykańczają środek. Zielony Żoliborz - jeszcze dwa etapy i bedzie po budowie.
                    Atelier Żoliborz - sięga już 3 piętra.
                    Nieruszone zostały jak na razie SPlace i Acciona (ta jest w głębi ulicy). Dwie budowy na dość dużym obszarze jakoś da się wytrzymać bez szkody dla komfortu życia.
                    • Gość: k Re: Czy na pewno przeginam? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.12, 18:20
                      obawiam się, że nie wymieniłaś wszystkich inwestycji wokół Przasnyskiej/Rydygiera/Krasińskiego. Są jeszcze wykupione grunty przy Burakowskiej i przy planowanym przedłużeniu Rydygiera, przy Przasnyskiej obok Duchnickiej (w tych przypadkach nie wiadomo kiedy budowa ruszy, skoro publicznie nie ma oferty, nie wiadomo, czy ktoś coś już projektuje w ogóle), jest jeszcze inwestycja Krasińskiego 41 (krasinskiego41.pl) która chyba rusza z ofertą, a nie z budową. Poza tym przecież nieopodal sPlace są planowane m.in. szkoła/przedszkole - chyba nie łudzicie się, że powstaną w ciągu najbliższych 7-8 lat?
                      • Gość: gosc Re: Czy na pewno przeginam? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.12, 18:59
                        Ja nie wierze, ze to splace czy jakos tam w ogole zacznie byc budowane. Jezdze, kolo tego plotu codziennie i zareczam wam, ze od wielu lat nic sie tam nie dzieje i nie wyglada, zeby mialo zaczac sie dziac. Ja bym sie nie zdecydowal nawet na rozmowy z nimi dopoki nie wybuduja co najmniej szkieletu budynku.
                      • ola Re: Czy na pewno przeginam? 29.10.12, 19:01
                        wymieniam to, co jest koło mnie.
                        Krasińskiego 41 jest na tyle daleko, że może dla mnie nie istnieć.
                        O jakich gruntach przy Burakowskiej mówisz? Wokół mojego domu jest płot Splace, po drugiej stronie ulicy Instytut Chemii Przemysłowej. Nic innego się tam nie zmieści.
                        Przy przedłużeniu Rydygiera też cała działka jest zastawiona płotem Acciony. Po drugiej stronie Instytut Mechaniki Precyzyjnej. Mają zamiar go rozbierać? Nie wiem, co tu można jeszcze zmieścić.
                        Poza tym - wracając do infrastruktury - jeśli nawet szewca, apteki czy przychodni zabraknie u nas, mozna przejść 500 metrów na pl. Grunwaldzki i tam już wszystko jest.
                        Bez przesady, to nie peryferyjna Białołęka czy inna pustynia.
                        • Gość: Leon Re: Czy na pewno przeginam? IP: *.warszawa.mm.pl 06.11.12, 09:59
                          Olu,
                          chyba się nie rozumiemy. Ja nie twierdzę, że tam nie da się żyć. Da się. Więcej powiem - zgadzam się z opinią, że to lepsza lokalizacja niż Białołęka czy nawet Wilanów. Ale to nadal nie oznacza, że jest to prestiżowa lokalizacja.
                          A o tym pisałem. Prestiżowa mogłaby być, gdyby developerzy mieli kapitał i olej w głowie. Wtedy, zamiast zwartej zabudowy wielkimi blokami, postawiliby ekskluzywne kameralne, uzgodnione co do skali i estetyki osiedle, w którym zamieszkałaby połowa zamożnych warszawiaków.
                          Bo lokalizacja jest ok. Ale sama lokalizacja nie zamyka sprawy. Czy prestiżowe są bloczyska przy Stawki? porozmawiaj z tymi, którzy tam mieszkają?
        • Gość: matol Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 23:02
          haha to samo mowili o loftach ale dobra mozesz mowisz tym razem bedzie innnnnaczej :)
          donald dyma na tym stwierdzeniu 'tym razem bedzie inaczej' 6 rok - a biedne lemingi placa coraz wieksza ratke - tak wiem nic nie moze bo kryzys .... :D

ja pie**le ale oglupione mamy spoleczenstwo, zeby jakis los twierdzil ze sprzeda sie cos takiego w cenie powyzej 12k - wy naprawde POwinniscie placic jeszcze wyzsze POdatki - pamietajcie trzeba POdnoscic podatki zeby pis nei wrocil do wladzy :D
          • Gość: lew Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.10.12, 23:44
            Uspokuj się. Wznieciłeś się, jakbys naga Krupe zobaczył. Co CIę boli, że ktoś wycenia to na 12/15/16 tys. Dla Ciebie to absurd a przyjdzie inny i będzie czuł się połechtany tym, że może kupić mieszkanie gdzie będa mieszkac tylko bogacze. jedni kupują Bentleya za 1 mln inni Mondeo za 100 tys a jeszcze inni 20-sto letnią Łade Samare za 1 tys. i każdy uważa że zrobił właściwie, choc wydali skrajnie różne pieniądze na to by sie przemieszczać z punktu A do B
            • Gość: kkk Co to za prestiz?? IP: *.free.aero2.net.pl 25.10.12, 23:59
              I za co te 16k za metr?Blok jak blok,rozni sie od sasiadow ze jest troche nizszy.Lokalizacja dokladnie taka sama jak setki innych mieszkan w kilu inwestycjach obok gdzie ceny sa 7-8k za metr z wyrazna tendencja spadkowa (2.3 lata temu byly po 10k za metr).Wiec sie pytam gdzie tu prestiz?Trzeba byc niezlym jeleniem zeby wydac taka kase jak za plotem mozna miec to samo za polowe ceny.I watpie zeby w dzisiejszych czasach znalazly sie jelenie na te kwadraty za takie ceny.Trzeba byc bogatym zeby to kupic a bogaci w takich blokowiskach nie mieszkaja (tak blokowiskach,nowych i calkiem ladnych,w porzadnej dzielnicy ale wciaz blokowiskach) a golodupce nawet jakby chcialy sobie zalozyc petle na szyje i kupic w takiej kasie to na szczescie nie dostana kredytu.To bedzie dom duchow.
              A co do prestizu to np. na Mokotowie (Gornym) jest kilka inwestycji w podobnej cenie i to mozna nazwac prestizem jesli juz operujemy taka nomenklatura.
              Prestizowe tez mialo byc osiedle ProUrba XIX dzielnica na Woli,aj waj cymes i jakos nie sprzedali do konca pierwszego etapu,i ani widu ani slychu zeby zaczynali kolejne,ktore wg zapewnien 2 lata temu,juz od wiosny mieli budowac.A,i ceny tam w okolicach 8-9k za metr i chetnych tez brak.Takze dajce spokoj z tym Splace,nie ma co wycierac klawiatury bo to jakis zart.
    • ola Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 26.10.12, 11:25
      >Czy w kryzysie są ludzie gotowi płacić tak niebotyczne moim skromnym zdaniem stawki?

oczywiście, że są. W Złotej 44 sprzedały się już chyba wszystkie mieszkania na najwyższych piętrach - 200 m kwadratowych za coś koło 4 milionów
      • Gość: Tomasz Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.com 26.10.12, 13:44
        Za rok staniemy sobie na Przasnyskiej i Złotej i popatrzymy na tablice rejestracyjne. Nie, to nie będą tablice tzw. słoikowe pracujących w Warszawie korposzczurów z lubelszczyzny, to będą tablice rejestracyjne zagraniczne, łysych panów ze złotymi łańcuchami na szyi z Moskwy, którzy kupili sobie dodatkowe mieszkania u mniejszego brata. Normalnego człowieka nigdy nie będzie stać na mieszkania na tych ulicach, nawet na kredycie. To będą snoby, spadkobiercy bogatych no i właśnie panowie zza granicy z "nieustalonymi" źródłami dochodów. Tak na Przasnyskiej jak i na Złotej - to będzie świetne sąsiedztwo, a mieszkania, jak to zwykle bywa, będą stały puste, bo państwo "elita" mają po kilkanaście mieszkań na świecie.
        • Gość: e. Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: 31.178.125.* 26.10.12, 21:56
          Tomasz-trochę sobie poleciałeś z tym porównaniem do Złotej 44. Co do reszty raczej się zgadzam, bo ceny na Złotej mogą przyprawić o zawrót głowy. Ale tam masz centrum, wszystko obok, bezpieczeństwo i niesamowite widoki.
          Na Przasnyskiej natomiast nie dostrzegam zalet. Ok standard pewnie trochę wyższy niż np. Robyg i co dalej? Rozkopana jeszcze przez wiele lat okolica? Bardzo 'apartamentowe' metraże 24m2? Dla mnie zdecydowanie przerost ceny nad treścią, bo inwestycja niczym specjalnym się nie wyróżnia a ceny w okolicy są niższe (i póki jest tam taki bałagan i wciąż są ślady Żoliborza Przemysłowego mogą marzyć o takich cenach, takie ceny proszę bardzo, ale np. na Górnym Mokotowie czy Powiślu).
          • Gość: antyqupek Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.jmdi.pl 04.11.12, 14:46
            O cholera, ale prestiż. Łysi sąsiedzi w łańcuchach - ale bogaci. Śmieszne polskie gwiazdki - może. To prestiż ? A może domek w tej cenie pod warszawą ? Cisza, spokój, prawdziwy metraż i BRAK sąsiadów. To jest życie. Jakie trzeba mieć kompleksy, żeby dać sobie wmówić, że to prestiż bo ceny podnieśliśmy x 3 i biednym (a może nie-frajerom ?) nie sprzedajemy ?
            • sammler Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 29.01.13, 03:43
              Gość portalu: antyqupek napisał(a):

> Jakie trzeba mieć kompleksy, żeby dać sobie wmówić, że to prestiż bo ceny podnieśliśmy x 3 i biednym (a może nie-frajerom ?) nie sprzedajemy ?

Te kompleksy opisał daaaawno temu pan Veblen w książce pod znamiennym tytułem Teoria klasy próżniaczej. Dziś nazywa się to paradoksem Veblena... Myk polega na tym, że opisywani w tej książce ludzie takich książek (i w ogóle książek*) nie czytają, więc mimo upływu lat wciąż żyją w nieświadomości, a sam paradoks wciąż jest obserwowany...

S.

*) Wiem to stąd, że w tych superhipermegawypasionych mieszkaniach (zwanych też apartamentami), które oglądałem na zdjęciach w internecie, zaprojektowanych przez superhipermegadesignerskich designerów nie uświadczy się regału na książki... o samych książkach nie wspominając... Jeśli parę sztuk się znajdzie, to chyba tylko dla dekoracji... Tak jak w PRL-u kupowało się encyklopedie PWN-u, których nikt nie czytał, ale przynajmniej było czym wypełnić półki...
              • Gość: kkk Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.free.aero2.net.pl 30.01.13, 12:37
                Sammler, moze i nie czytaja ale nie uogolniaj ze jak w mieszkaniu nie ma ksiazek, to znaczy ze na pewno wlasciciele ich nie czytaja.W dobie czytnikow e-bokoow czy ewentualnie tabletow (chociaz na nich czyta sie ksiazki zle) naprawde nie trzeba zagracac powierzchni sterta przyciagajacych kurz ksiazek papierowych.
                • sammler [OT] Książki 19.05.13, 15:09
                  Trochę późno odpowiadam, ale przeoczyłem twoją wypowiedź...

Chyba żartujesz :) Sam mam czytnik od niespełna roku... Przeczytałem już na nim ok. 30 książek, dwa razy tyle czeka na swoją kolej. Ale zapewniam cię, że nie wyrzuciłem ani jednej książki drukowanej, którą nabyłem wcześniej. Przeciwnie - sporo dokupiłem, bo niebeletrystyka rzadko wydawana jest w formie e-booka.

Także nie wmawiaj mi, że brak książek w mieszkaniu o niczym nie świadczy. Świadczy... i to bardzo na niekorzyść...

S.
                • Gość: Ola Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.30.17.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.06.13, 06:54
                  No tak w zasadzie to racja, a co powiesz o dzieciach? Przecież "w dobie tabletów itd" one nie tylko zbierają kurz ale np niszczą ściany, hałasują i bezczelnie jeszcze śmieją się na głos!
    • Gość: czytelnik Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 00:29
      Szanowni Forumowicze, uprzejmie donoszę iż prawdopodobnie czeka nas najbardziej spektakularne bankructwo w kraju. Z tego co widzę rzekomo jedna z najdroższych i najbardziej elitarnych inwestycji pt. sPlace na Przasnyskiej jak była polem trawy 4 lata temu, tak tkwi nadal. Współczuję wszystkim, który wyłożyli swoje bańki na te inwestycje i nie mogą się doczekać uroczystego wykopania dziury w ziemi. O tym, że nawet nie ma dziury można się przekonać z ledwością zaglądając za płot. Moim zdaniem płot jak stał tak stoi i na placu nic się nie dzieje. Ciężko nazwać to budową.
      Jeśli jest inaczej to wyprowadźcie mnie z błędu, kiedy ci co wydali majątki doczekają się realizacji choćby I etapu i kiedy wprowadzą się do swoich wielopoziomowych mieszkań z antresolami i ogrodami? Bo bardzo mi to śmierdzi na tę chwilę...
      • Gość: weer Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.13, 09:24
        może czekają do wiosny?
        • Gość: kara Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.13, 09:28
          Z tego co orientowalismy poszukujac mieszkania to oni juz tego nie wybuduja
          • Gość: kk Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 16:50
            życzyłbym sobie nie posługiwać się ogólnikami i plotkami tylko konkretami, tylko konkrety interesują klientów. Farmazony typu "nie wybudują już..." brzmi jak czarny PR dewelopera z drugiej strony ulicy
      • Gość: Mister Master Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.pool.ukrtel.net 03.02.13, 20:14
        Spektakularnie to Ty jesteś g..pi. Idź poszukać sobie rozrywek w jakiejś piaskownicy, frustracie.

• Gość: Wolski Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 14:06
      Donoszę, że na ogrodzonym od dawna placu budowy w końcu pojawił się przed paroma dniami żuraw. Wygląda więc na to, że budowa rusza w końcu na dobre. Tylko te ceny - zamiast spadać, jeszcze podnoszą, szaleńcy.
      • Gość: rozes Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.play-internet.pl 19.05.13, 15:41
        Potwierdzam, żurawia jeszcze nie widziałem, ale fundamenty kopią, więc ewidentnie będą budować, tutaj widziałem fotki:
        nowyzoliborz.pl/viewtopic.php?f=14&t=32
        Czyli po ile za metr teraz chcą ?
        • sammler Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 19.05.13, 22:12
          Gość portalu: rozes napisał(a):

> Potwierdzam, żurawia jeszcze nie widziałem, ale fundamenty kopią, więc ewidentn
          > ie będą budować

Pewnie pozwolenie im się kończy i najwyższy czas coś do dziennika wpisać ;)

S.
        • Gość: kingsize Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 23:03
          szykują szuflady pod wzrosty na przełomie 2015-2016. Według analityków wtedy ceny ponownie mają ruszyć w kosmos. Dr Grzebyk przewidywał taki obrót spraw już lata temu - przypomnę - mniejszy popyt to mniej budowanych mieszkań (inwestycja sPlace to potwierdza), mniej budowanych mieszkań to cenki w górę.

Zapnijcie pasy, sPlace to ostatnie tanie mieszkania na ŻOLIBORZU!
          • Gość: Magda Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 11:40
            aż tak cię zazdrość zżera, że ludzi stać? Że nie chcą siedzieć w klitkach Robyga i słuchać sąsiadów dookoła? Luksus kosztuje, a wokół splace masz do wyboru do koloru deweloperów z beznadziejnymi mieszkaniami, w blokhouseach 10-piętrowych jak to kuriozum przy torach kolejowych???
            • Gość: Buyer. Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.05.13, 12:27
              Nie rozumiem całej tej histerii ...Splace to jedna z fajniejszych inwestycji. Świetna lokalizacja i kameralne osiedle. Ceny mają jakie mają - jednych stać innych nie.
            • sammler Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 23.05.13, 14:23
              Gość portalu: Magda napisał(a):

> aż tak cię zazdrość zżera, że ludzi stać? Że nie chcą siedzieć w klitkach Robyg
              > a i słuchać sąsiadów dookoła? Luksus kosztuje

Co nazywasz luksusem? "Apartamenty" o powierzchni 24 m2? Mieszkania 3-pokojowe z salonem o powierzchni 16 m2 i otwartą nań kuchnią ("aneksem")? Zdajesz sobie sprawę, że wszystkie "miękkie" meble, ubrania, firany itp. będą trzymały zapachy wszystkiego, co tam ugotujesz, a nie daj boże usmażysz (kuchnię otwartą na salon można mieć w domu - gdy ten salon ma 40-50 m2, szczególnie że sama kuchnia zwykle też jest wyposażona w okno, a nie w takiej szufladzie!)? A może sąsiedztwo torów kolejowych na dość uczęszczanej linii? Bliskość bazy MPO? Teren postindustrialny? Perspektywa wieloletniego zamieszkiwania na placu budowy lub w jego bliskich okolicach (bo przecież ziemię wykupiło tam wielu deweloperów)...

Dopiero mieszkania (pardon, "apartamenty") 4- i 5-pokojowe zbliżają się pod względem rozplanowania do mieszkania moich rodziców, a jest to 4-piętrowy blok (a nie, jak piszesz, 10-piętrowy blokhauz) z wielkiej płyty z 1992 r.

I nie zarzucaj mi, że twierdzę, że oferta jest do dvpy... Niczego takiego nie napisałem. chciałbym jednak wiedzieć, czy to wszystko naprawdę jest warte kilkunastu tysięcy za m2 i czy naprawdę można to określić mianem luksusu?

S.
              • Gość: Pan Tygrys Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 14:47
                Co ty sie, Sammler, z koniem bedziesz kopal? Sa ludzie, dla ktorych wyznacznikiem luksusu jest cena, bo te jednoznacznie kojarza z marka. I dla takich Magd im drozsze, tym bardziej luksusowe. Cechy ktore wymieniles nie maja zadnego znaczenia dla Magdy, hehe. To zapewne jest typ czlowieka, ktory obraz zawiesza w domu tak, by cene bylo widac:D
              • Gość: andrzej123 Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.tvn.pl 23.05.13, 16:54
                hi hi rzeczywiscie z wyglądu te bloczki s-place to takie udziwnione "szuflady" będą :)))
                • Gość: Dyrektor Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.subscribers.sferia.net 23.05.13, 20:55
                  Pan z tvnu nawet zainteresowany. Wow będzie przstyżowo!
              • Gość: Magda Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 21:45
                Sammler, rozumiem, że kompleksy nie dają spokoju i pisze się przez nie brednie na forum, ale sugeruję się zapoznać z tematem. Przasnyska nie ma torów kolejowych ani bazy MPO, o tych mankamentach mogą mówić co najwyżej mieszkańcy Rydygiera. Po drugie jak byś zerknął w ofertę to sPlace ma dwupoziomowe, ogromne mieszkania z antresolami i innymi cudami, tarasami, a nie kawalerki 24-metrowe. To są prawdziwe apartamenty o których możesz jedynie marzyć i kląć na przyszłych właścicieli, zakompleksiony ignorancie.
                • ozzi17 Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 23.05.13, 22:16
                  Jak to nie ma kawalerek?
                  splace.com.pl/flats/pdf/B.II.1.1_sPlace_podstawowy.pdf
                  Jest tam 21 mieszkań o powierzchni do 50 m2.
                  • sammler Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 23.05.13, 23:15
                    ozzi17 napisał:

> Jest tam 21 mieszkań o powierzchni do 50 m2.

Ściśle rzecz biorąc: będzie :) Sam powinienem się poprawić - o tym miejscu należy pisać w czasie przyszłym :)

A ten "apartament" z kuchnią w przedpokoju i 16-metrową salono-sypialnią nadaje się wyłącznie do wynajmu na godziny ;)

S.
                • sammler Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 23.05.13, 23:38
                  Gość portalu: Magda napisał(a):

> Sammler, rozumiem, że kompleksy nie dają spokoju

Buahahahah :) Szkoda, że nie napisałaś tego z rana... Miałbym ubaw na cały dzień :)

> i pisze się przez nie brednie
                  > na forum, ale sugeruję się zapoznać z tematem.

Brednie (dosłownie) wypisujesz tutaj ty sama. Jakieś rozmyte twierdzenia, bez żadnych konkretów lub jawne kłamstwa...

Tory są o rzut beretem, Przasnyska do nich praktycznie dochodzi (skręca w Duchnicką)... I nie jest to żadna bocznica czy tor z jednym pociągiem na dobę, tylko linia stosunkowo często uczęszczana, praktycznie tuż przy semaforach wjazdowych na stację. Z jednej strony baza MPO, z drugiej (bliżej Arkadii) "MPO Dzielnicowy Zakład Oczyszczania, Baza E-1". Po sąsiedzku Centrum Pomocy Bezdomnym PKPS. W okolicy - póki co - żadnej infrastruktury usługowej, jak to na terenach poprzemysłowych - tak, to Żoliborz Przemysłowy (poza Arkadią, do której przez tory drogi też trzeba nadrabiać). Wszystko zresztą widać na linkowanej mapie...

Na forum żoliborskim twierdzą, że czasem w okolicy śmierdzi, a pociągi słychać, ale oczywiście do wszystkiego można się przyzwyczaić...

Pytanie brzmi: jakiego zaćmienia umysłu trzeba dostać, by dobrowolnie zapłacić za to cenę, jakiej życzy sobie sprzedawca... I dlaczego 2x więcej od tak przez ciebie pogardzanej oferty konkurencji?

Bo jeszcze raz powtarzam: nie napisałem i nie napiszę, że lokalizacja jest całkiem do dvpy, bo nie jest. Ale z drugiej strony cała oferta nie jest warta takich pieniędzy, jakie sobie twój pracodawca (albo zleceniodawca... robisz na umowę zlecenie?) życzy... w dodatku na etapie nawet-nie-dziury-w-ziemi...

Ale fakt, nie ma się co kopać z koniem :)

S.
                  • Gość: lemingoza Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 20:20
                    Nie wprowadzajcie w błąd, że cała Przasnyska to ceny po 15 patyków za metr. Są też inni deweloperzy, jak ktoś ma ~9 tys na metr kwadratowy to kupi sensowne mieszkanie. Cena wysoka, ale lokalizacja bardzo dobra. Niekonieczne w tej najdroższej ofercie - Layetana. Na pewno dużo lepsza lokalizacja Żoliborz niż zadoopie Wilanów na końcu świata, gdzie mieszkania chodziły za podobne ceny, teraz życie zweryfikowało ceny i Wilanów jest wyraźnie tańszy od Żoliborza, bo i leży 2x dalej od centrum, 2x dalej od metra, 2x dalej od centrów handlowych (jedno w planie dopiero, podobnie mityczny tramwaj, ale za to S2 pod nosem).
                    • Gość: optymista Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.etop.pl 07.11.13, 14:46
                      Nie wiem skąd te wydumane 12-16 tys/m2. Mi sie udalo kupic duzo taniej.
                      Moze po prostu trzeba dobrze negocjować...

Zgadzam się z tymi, którzy mówią, że minusem będzie długo
                      trwający plac budowy wokół, ale coś za coś...

Polecam obejrzenie wywiadu z wice burmistrzem Żoliborza o planach
                      dotyczących zabudowy Rydygiera i innych ciekawych sprawach jak SKM Powązkowska etc:
                      www.youtube.com/watch?v=NRKG6R9WgNc#t=19m05s
                      • Gość: maras Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: 46.28.107.* 08.11.13, 21:46
                        Taaak, ten pan chodzi od osiedla do osiedla i obiecuje wszystkim, że to właśnie ich okolica będzie perłą Żoliborza. O ile na niego i jego lokalną partię zagłosujecie ;-)))
                        Zacznijmy od tego, że ten pan nie jest, wbrew temu co wam wmówiono, burmistrzem Żoliborza.
                        Ale wierzcie, głosujcie, zrobi tyle co przez ostatnie 8 lat, czyli nic.
                        SKM, nowe ulice, aleje, prestiżowe nazwy i place, niech idzie dalej - metro, schowanie ulic w tunele (to już obiecał na Grunwaldzkim), ile jeszcze bzdur trzeba wam wmówić byście przejrzeli na oczy, że już lepiej głosować na PO, PIS, SLD czy Twój Ruch a nie na tę szemraną lokalną partię...
                  • Gość: Beobachter Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.warszawa.mm.pl 27.05.13, 22:44
                    Sammler, czy twoje życie jest tak bardzo marne i beznadziejne, że zmuszony jesteś żyć życiem innych? Przemyśl sprawę terapii, są ludzie, którzy mogą spróbować ci pomóc, może nie jest jeszcze za późno. Tu jest forum osób planujących zakup lub tych którzy już kupili mieszkanie, czemu właściwie tu piszesz? Czujesz, że masz jakąś szczególną misję od boga, czy jesteś tylko chory na nienawiść w stosunku do ludzi, którzy coś próbują robić w swoim życiu, do czegoś dążyć, mieć jakieś marzenia? Po co te gadki o torach i MPO. Myślisz, że ludzie, którzy kupują za ciężko zarobione pieniądze nie zauważyli torów? Zauważyli to wszystko dokładnie, tyle, że potrafią podjąć decyzję (nie oceniam czy dobrą czy złą bo to naprawdę nie moja czy twoja sprawa!) podjąć decyzję a nie siedzieć na dupie i mieć pretensję do losu za wszystko.
                    • Gość: landlord Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 17:23
                      Hehe jak widać naganiaczom zwieracze puszczają i nie lubią jak inni bezinteresownie piszą na forum swoje przemyślenia.
                      Czyżby dążyć do czegoś i mieć marzenia w/g naganiaczy zawsze dotyczy salonokuchni i szuflad od dewelopera za 3 średnie brutto?
                      Ludzie rzeczywiście coś tam kupują i będą to robić ale nie za swoje a za pożyczone...
                      • Gość: Dancer Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 17:41
                        10/10
                      • Gość: Beobachter Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.warszawa.mm.pl 28.05.13, 20:06
                        Landlord - Choć po tym co piszesz wnoszę, że jesteś kretynem to jednak odpowiem ci: mieszkanie kupiłem za swoje bo mnie stać. Nikogo też nie zachęcam do kupna ani nie zniechęcam - taki był sens mojej poprzedniej wypowiedzi ale co ty możesz wiedzieć skoro nie umiesz czytać ze zrozumieniem. To ty jak i inni tobie podobni popuszczacie bo wam z żalu dupę ściska, szczekaj mały piesku, szczekaj, to wszystko co możesz...
                        • Gość: Worek ziemniaków Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: 194.251.119.* 29.05.13, 10:12
                          Przecież sam zacząłeś szczekać, po co więc teraz udajesz mądrzejszego jednocześnie rzucając gównem? Jeśli u kogoś w tym wątku widać problemy z emocjami to właśnie u Ciebie.
                          • Gość: beobachter Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.lte.plus.pl 29.05.13, 14:09
                            Worku ziemniaków, "Nie wszyscy możemy być filozofami, bo któż by świnie pasał?" - co znaczy, że nie uzurpuje sobie prawa do bycia najmądrzejszym. OK, napiszę ci co miałem na myśli pisząc moje posty:
                            1. Wara od decyzji innych ludzi - oni za swoje decyzje ponoszą odpowiedzialność, m.in. dlatego, że są pełnoletni.
                            2. Nazywając emocjonalnie Landlorda kretynem, miałem na myśli jego post w którym określa mnie mianem naganiacza - po tym co napisałem w swoim poście nijak nie wychodzi mi, że ja to naganiacz. Wmawianie mi przez kogoś kto mnie nie zna, że jestem kim nie jestem, jest dla mnie obrzydliwym pomówieniem, po prostu kłamstwem a te mnie brzydzi, dlatego kłamca budzi we mnie uczucie odrazy. Z drugiej strony nie zakładałem, że Landlord z premedytacją kłamie co do mojej osoby stąd wydał mi się po prostu kretynem. Może powinienem raczej napisać, jego post wydał mi się kretyński?

Jeszcze raz: zupełnie mi to zwisa czy ktoś coś kupi czy nie! Kupiłem w moim życiu niejedno mieszkanie i nie kierowałem się ani dobrymi radami analityków ani zgrają samozwańczych ekonomistów i analityków z tego forum, podkreślam - ludzie mają rozum (nadal chce w to wierzyć) i podejmują racjonalne decyzje. Napisz worku co ciebie gryzie w związku z tym co napisałem? Bo to, że mam emocje mnie nie niepokoi, to naturalne, nie będę się z nimi krył, wierzę też w to, że rzeczy nazywać trzeba po imieniu.
                    • Gość: filipc Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 17:52
                      Niech pisze, ja wole poczytać za dużo ale wszystkiego się dowiedzieć, zresztą ty chyba też bo w innym wypadku nie zaglądał byś tutaj. Dzięki wpisom na tym forum niejeden uratował sobie du..p.e i nie mówię tu o konkretnych inwestycjach. Wady niektórych lokalizacji są niby oczywiste ale czasem warto poczytać co inni o nich sądzą i dowiedzieć się wiecej. Przy okazji można uświadomić naganiaczom że cena nie zawsze jest adekwatna do produktu. Kto ma więszy problem z zaakceptowaniem tego pozostawiam otwarty bo to samo życie pokaże
                      • Gość: lemingoza Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 18:12
                        Jeśli chodzi o sPlace to nie ma tam ani widoku na tory kolejowe, ani bazy MPO w pobliżu. Na te wszystkie mankamenty narzekać mogą mieszkańcy Rydygiera po stronie torów, na Przasnyskiej jest dobrze, sPlace leży prawie przy Krasińskiego, a dalej to już oaza spokoju - czy ktoś naganiacz czy nie, może się przekonać wykonując spacer po całości ul. Przasnyskiej. W starszym osiedlu tylko ptaki ćwiergotem hałasują, jak się zbuduje nowa część Przasnyskiej i skończą remnty dróg, inwestycje, będzie tak samo cicho, spokojnie, tuż przy centrum.
                        • Gość: madam Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 22:17
                          Może nie dokońca, sPlace leży prawie przy Krasińskiego, jeżeli podzielić działkę między ulicami Rydygiera a Krasińskiego na pół to sPlace będzie w tej części od strony Rydygiera. To prawda natomiast, iż są tam tory ale akurat sPlace to musiał byś się dobrze nakombinować aby te ory zobaczyć. Nawet z Robyga z IV etapu czyli budynków od strony Rydygiera nie jest prosto wyjrzeć na tory, które są dużo niżej w nasypie.
                          Tutaj macie zdjęcia sPlace jak obecnie wygląda inewstycja, ewidentenie narazie jeden budynek budują.
                          Konkurencja napewno w okolicy jest bardzo duża więc ciężko im będzie sprzedać ale może się mylę.

madam
    • heheheheh Wszystko super ale? 29.05.13, 23:51
      Gdzie ci wszyscy ludzie beda parkowac? Nie dotyczy to tylko splace ale calego Nowego Zoliborza. To bedzie przeciez parkingowa masakra.
      • Gość: Ssong Re: Wszystko super ale? IP: *.static.cytanet.com.cy 01.06.13, 16:24
        Jeśli faktycznie Robyg i inni dają możliwość kupna mieszkania bez miejsca parkingowego, to jest to mega skandal. Pewnie za parę lat powstanie ruch "oburzonych" mieszkańców, żądających aby miasto wybudowało tam darmowy parking .
      • ola Re: Wszystko super ale? 03.07.13, 17:26
        >> Gdzie ci wszyscy ludzie beda parkowac?

na swoich miejscach garażowych na parkingu podziemnym moze?
        • Gość: klient Re: Wszystko super ale? IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.13, 21:21
          Dziewczę, jakie ty masz pojęcie o tych osiedlach? Jedno mieszkanie, jedno miejsce postojowe w garażu. A auto żony, a goście, a klienci usług z parterów? Czy ty czasami używasz głowy?
          • ola Re: Wszystko super ale? 02.10.13, 18:19
            mam spore pojęcie, bo mieszkam tu od 3 lat. Ja mam miejsce rodzinne na dwa samochody, ale nie ma przeszkód, żeby kupić dwa oddzielne.
    • Gość: Ssong Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.static.cytanet.com.cy 01.06.13, 16:21
      Cały ten rejon to jedna wielka pomyłka, obliczona na przyjezdnych, którzy nie mają pojęcia o Warszawie. Można było na tych poprzemysłowych terenach zrobić kawałek normalnego miasta, ale wygrała niestety developerska chciwość. Powstają tam obrzydliwe wielkie szafy, a Splace nie jest żadnym wyjątkiem (prawie 800 lokali !) , poza tym, że w środku tego osiedla ma być wolny teren zielony (niby wielkości boiska), a bloczydła mają mieć podwyższony standard i parę dwupoziomowych apartamentów. Z ceny nieco zeszli, ale jak dla mnie nadal jest to czysta abstrakcja w stosunku do tego, co proponują w zamian.
      • Gość: ewa Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: 192.157.245.* 01.07.13, 13:59
        Jak ktoś chce zmarnować setki tysięcy złotych i wtopić w dziurę w ziemi to niech bierze sPlace... po drugiej stronie ulicy, dosłownie parę metrów obok, w tej samej lokalizacji, buduje Atelier z cenami 2-3 razy mniejszymi w porównaniu do tych samych standardów. Co istotne, bloki już stoją (stan surowy, oddanie 4Q 2013). Jak ktoś chce wydać na szafę w wizualizacji bez nawet dziury w ziemi w sPlace to powodzenia... oni pewnie dlatego nie ruszyli, bo za dużo ździerają, w Atelierze mieszkania rozchodzą się jak ciepłe bułeczki, dlatego, że są to najlepsze metraże, świetna architektura, ta sama dobra lokalizacja ale o niebo inne ceny (realne, nie ździercze)...
        • Gość: splace Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 20:46
          Proponuję się nie rozpędzać z tą dziurą w ziemi bo się można zdziwić. Przejedź się może najpierw na plac budowy i zobacz. Tutaj masz fotki, mówisz nie ma nawet dziury w ziemi hmmm

• Gość: ojo to zwykla mieszkaniowka a nie apartamenty IP: *.play-internet.pl 03.07.13, 00:36

30 m apartament ???????????????????????
      od kiedy ?
      dla kogo ?

to zwykly szajs - kupili bardzo drogo ziemie i teraz staraja sie robic wode z mozgu ludziom twierdzac ze buduja apartamenty podczas gdy w rzeczywistosci to taka sama przecietnosc jak pozostale inwestycje w okolicy
    • Gość: Marek Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.13, 23:39
      Te mini-apartamento-kawalerki to faktycznie kuriozum... jednak splace jest już wybudowane grubo ze 2 piętra pierwszego bloku zdaje się, po ile teraz sobie liczą? W jednym bloku 66 mieszkań i wciąż jakby niczego nie sprzedali za tę cenę?
      Atelier okno w okno po drugiej stronie Przasnyskiej chce ponad 2x mniej za metr, aż taka różnica?
      66 mieszkań a kilkaset w atelierze ma znaczenie? Czy sądzicie, że życie w takim "kołchozie" będzie bardziej uciążliwe?
      • Gość: Chłop ze wsi Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: 194.251.119.* 02.10.13, 10:50
        1 mieszkanie w inwestycji a 2 mieszkania to dramatyczna różnica
        4 mieszkania, a 10 to różnica
        10 a 50 to nie tak duża różnica
        50 a 150 to moim zdaniem żadna różnica

I tak będzie część wynajęta i rotacja, sporo nowych, gości, znajomych, opiekunek i innych wynalazków. Nie przesadzałbym z tą różnicą. Na pewno jest, ale większe znaczenie ma to kogo trafisz za ścianą.
        • Gość: Łukasz Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 IP: 46.28.107.* 02.10.13, 16:35
          Mieszkam na Przasnyskiej, nasze stare bloki mają ma ok. 30-40 mieszkań i to jeszcze dzielone na 2 klatki. Siostra kupiła w Robygu i ma 300 sąsiadów w bloku. Różnica jest diametralna, w wielkim bloku jest wielki ruch, czekanie na windę, ogromne problemy z parkowaniem, nie mówię o takich pierdołach jak zagłuszanie się sieciami wifi itd. Naturalną konsekwencją dużej liczby mieszkańców jest duża liczba pięter, co samo w sobie nie jest pożądane - nikt nie chce mieszkać w getcie. Generalnie im mniej mieszkań, tym bardziej nie tylko kameralnie ale przede wszystkim spokojnie i komfortowo. No - ja tylko nie mam windy - i bardzo to sobie cenię...
          • ola Re: Przasnyska 12-16 tys./m2 04.10.13, 20:14
            jak widzisz wszystko jest kwestią gustu.
            Ja się tu przeprowadziłam z bloku, który ma 17 pięter i 6 klatek, dlatego dla mnie jest bardzo kameralnie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka