IP: *.siemens.pl 19.03.02, 15:42
Czy ktos mial jakis kontakt ze spoldzielnia Zwar (Wawer)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka Re: Zwar IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.03.02, 11:28
      Buduję ze Zwarem domek na Lebiodowej , jest już gotowy ( pod klucz , z
      telefonem , domofonem i w ogóle bomba ), odbiór za tydzień . Zgodnie z
      terminem - chociaż zmieniałam projekt w trakcie budowy . Jestem bardzo
      zadowolona . Spółdzielnia jest super , Pani Prezes pomoże jeśli trzeba ,( na
      cuda trzeba poczekać ze 3 dni ) i zawsze jest . A na poważnie - tam zawsze jest
      z kim porozmawiać , nie ma głupich pytań , nikt nie traktuje klienta ( de facto
      członka Spółdzielni ) jak intruza . Polecam , bo dom budowany był niecałe 2
      lata , dokładnie , porządnie , wykonawca cały czas współpracował z nami -
      marzyłam o domku i mam . Pieknie , cicho , szaleją tylko zające i kuropatwy .
      Nie przypuszczałam , że jeszcze się tak w Polsce buduje , a do tego za tak
      przyzwoite pieniądze .
      Mam już za sobą jedną inwestycję w Wawrze ( dom moich rodziców )i wspominam ją
      jak koszmar skazańca do dzisiaj. Dlatego bezpiecznej inwestycji dla siebie
      szukałam i sprawdzałam od podszewki ponad rok , bo Wawer z racji trasy
      Siekierkowskiej zaroił się od pseudo developerów i naciągaczy , którzy kończą
      uprzejmości po otrzymaniu pieniędzy .
      Doszłam do wniosku ,że jednak spółdzielnia mieszkaniowa będzie
      najbezpieczniejsza i nie pomyliłam się .
      Za tydzień zaczynam siać trawę i stawiać własny płotek .
      Jeśli chcesz służę dalszymi radami , bo jak tak dalej będę piać trele , to
      pomyślisz , że to marketing Zwaru .
      Ale jestem po prostu szczęśliwa , cieszę się jak cholera i nie mogę się
      doczekać kiedy obudzi mnie cisza , a nie warkot samochodów odpalających pod
      oknem , łomot windy , męczenie pianina przez syna sąsiadów z dołu i mordobicia
      piętro wyżej .
      Pozdrawiam
      • Gość: thomas Re: Zwar IP: *.com.pl 24.03.02, 14:40
        Jola swietnie potrafisz reklamowac, jestes w tym naprawde dobra. Szczerze mowia
        c troche juz o tej spoldzielni slyszalem. Porwadza teraz kolejna inwestycje po
        drugiej stronie Traktu. Ma byc gotowa do pazdziernika tego roku, ale na razie
        niewiele sie tam dzieje, gdzieniegdzie tylko fundanenty. Chyba nie wyrobia sie
        w terminie (pod klucz). Ale zobaczymy. Mialem sie nawet zdecydowac ale nie bylo
        juz z czego wybrac. Za to moze skorzystam z ich nastepnej inwestycji jezeli
        takowa bedzie. A jak juz cos wybuduja, to jak maja sie koszty utrzymania i
        dalsza wspolpraca ze spoldzielnia. Moze wiesz cos na ten temat?
        • Gość: Jolka Re: Zwar IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.03.02, 11:25
          Cześć Thomas ,
          No kurde , nie reklamuję się tylko się cieszę . Wiem , że na Panoramie ( to to
          osiedle przy Trakcie ) wiele osób zmieniało projekty domów , może to dlatego .
          Słyszałam w Spółdzielni ,że jest szansa , że będą budować na Lebiodowej ,taka
          mała działeczka pomiędzy lasem a główną drogą osiedlową ( ta między Lebiodową 2
          i Lebiodową-3 ) , niewielką ilość bliźniaków . Najlepiej będzie , jak dowiesz
          się w Spółdzielni ( siedziba na ul. Lebiodowej )
          Warto , bo lokalizacja jest cudna i ten etap będzie bardzo kameralny - ot taka
          mała enklawa . Sama się tym też interesuję , ze względu na moją rodzinkę ,
          więc jeśli będę miała jakieś newsy to napiszę - oczywiście jeśli Cię to
          interesuje .
          Pozdrawiam .
        • Gość: Jolka Re: Zwar IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.03.02, 11:30
          To jeszcze raz ja , bo z wrodzoną szybkością wysłałam odpowiedź , a nie
          napisałam nic o eksploatacji osiedla .
          To znaczy tak , Spółdzielnia administruje przez 2 lata po oddaniu osiedla
          mieszkańcom - to znaczy mniej więcej przez okres procedury przewłaszczenia -
          czyli własność spółdzielcza zostaję zastąpioną własnością hipoteczną . I wtedy
          można wybrać administratora , albo każdy sobie płaci za szambo i śmieci . Z
          tego co wiem Lebiodowa-1 i Lebiodowa-2 są już przewłaszczone , a korzystają z
          administrowania przez Spółdzielnię , więc chyba nie jest źle .
          No to na razie na tyle .
          • Gość: thomas Re: Zwar IP: *.siemens.pl 02.04.02, 13:23
            Czesc Jolka.
            Wszystko wyglada pieknie. Sorry ze tak dlugo nie odpisywalem, ale wiesz rozne
            sprawy. Faktycznie zyjesz tymi domkami. O tej malej inwestycji slyszalem, ale
            bardziej podoba mi sie cos w stylu panoramy (dachy). Przejde sie chyba do
            spoldzielni zeby wypytac sie jak sprawy maja sie obecnie, a tymczasem mam
            prosbe, jakbys cos wiedziala o ruchach to daj mi znac. Nie daleko stawia
            zreszta inny developer Viterra. Pozdrawiam
          • Gość: Tomas Re: Zwar IP: 212.76.37.* 12.03.03, 09:48
            Czesc Jolka. Pamietasz mnie, tym razem bez niemego "h" w srodku. I jak twoje
            wrazenia po roku mieszkania w domku. Nadal wspaniale? Co mozesz powiedziec
            wiecej, juz teraz jako czlonkini spoldzielni na temat Zwaru. Ja przez ten czas
            zmienilem orientacje na wlasny domek, szukalem odpowiedniej dzialki, ale
            wszystko spelzlo na niczym: brak czasu, duzo spraw, itp. Znowu milszym okiem
            spojrzalem na spoldzielnie. Jezeli jeszcze przegladasz ta liste to odpisz.
            Pozdrawiam Tomas
            • Gość: Robb Re: Zwar IP: 217.153.92.* 08.07.03, 17:08
              Czy ktos z was aktualnie buduje sie w tej spoldzielni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka