Dodaj do ulubionych

Spółdz. AARDOM - Osiedle " PRZY WALE"

IP: *.dryvit.com.pl / 10.10.10.* 20.03.02, 08:57
Poszukuję inwestorów z osiedla "PRZY WALE".
Jestem zainteresowana mieszkaniem na tym osiedlu.
Proszę o informacje na temat tej spóldzielni, jakości wykonania oraz
lokalizacji /Wał Miedzeszyński/.
Dziękuję za wszelkie uwagi i rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: olga Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: 157.25.99.* 20.03.02, 10:02
      poczytaj listy na tym forum
    • Gość: Jagna Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.03.02, 11:37
      Aardom to nie Spółdzielnia , tylko Spółka z nieograniczoną nieopowiedzialnością
      o kapitale akcyjnym mniejszym niż wartość jednej chałupy którą sprzedają .
      Poczytaj dokładnie na forum , wsteczne wątki również .
      I wiesz co , jeśli chcesz mieć gdzie mieszkać , to powierz swoje pieniadze komu
      innemu .
      • Gość: PG Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.cntk.pl 20.03.02, 12:57
        Odpuść sobie tą inwestycję ponieważ
        1. Są tam komary
        2. Firma jest do d...
        3. Nie idą na rękę klientowi
        4. Inne wątki wszystko wyjaśniają
        5. itp. itd
      • Gość: MAJA Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 17:11
        Gość portalu: Jagna napisał(a):

> Aardom to nie Spółdzielnia , tylko Spółka z nieograniczoną nieopowiedzialnością
        > o kapitale akcyjnym mniejszym niż wartość jednej chałupy którą sprzedają .

Sp. z o.o. o kapitale AKCYJNYM???
    • Gość: Rentier Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.gazeta.pl 20.03.02, 13:15
      Skoro umiesz pisać Ulu, naucz się także czytac. Od wątków o Aardomie aż się roi
      na tym forum. Już po samych tytułach widać, że firma to złodziej i w ogóle do
      dupy. Daruj waćpanno...
    • Gość: Nick Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 24.03.02, 17:50
      odradzam jak ognia
      sam o malo nie wdepnalem w to go...no
      • Gość: ruda Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.ports.pol.pl 24.03.02, 19:26
        Jestem klientką Aardomu; sama od dłuższego czasu zastanawiam się czy to dobrze
        czy źle. Za jest niezłe miejsce ( wliczając w to komary), kameralna zabudowa i
        niezły plan mieszkań, przeciw arogancja firmy i jej niesolidność. Jestem
        klientką V etapu więc co wygra jeszcze nie wiem.
        Żałuję tylko, że na "forum" wiele informacji jest niewiarygodnych i niczemu
        nie służużących np. rzetelnej wymianie informacji. Wszystko jast tak pisane
        jek by na zewnątrz był raj, a jedyna firma Aardom była zła. A to nieprawda.
        Ja jestem zainteresowana faktami i wymianą informacji.
        Jest dla mnie oczywiste, że firma Aardom nie współpracuje z swoimi klientami.
        opóźnia się itp. Bardzo interesuje mnie czy kogoś oszukała i w czym. Kto i z
        czym ma kłopot etc.
        • Gość: jagna Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.03.02, 15:41
          oszukał mnie i nie tylko. poszukaj różnych wątków , również starych ,nawet
          zeszłorocznych .
          Na marginesie , pozdrowienia dla tajemniczej osoby o pseudo MAJA . Chyba nie
          dasz rady pomóc ardomowi ale tak trzymaj . W końcu jesteś na tyle
          ofiarna/ofiarny , że dzieki tobie wątki wyciągające z ardomu najwięcej - jak to
          ktoś napisał - szamba ciągle żyją . Chwała ci i za to .
          • Gość: borys Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 18:50
            Ja również jestem zaintersowany w jaki sposób aardom was oszukał . Jagna bardzo
            dużo pisze o tym wielkim oszustwie, ale ani razu nie podała żadnego konkretu.
            Pisanie wkółko o tym, że aardom źle robi szmbo, drogi, że księgi wieczyste nie
            są w porządku powoduje tylko zamęt. Podaj konkretny (bez uszczypliwości )
            przykład co Ci zrobili i o którym etapie budowy mówisz. Nie chcę tu bronić tej
            firmy, ale jak człowiek, który inwestuje w kolejne etapy budowy może po takim
            śmietniku informacyjnym ocenić czy dzieje się coś złego?
            Pytam więc ludzi obecnie inwestujących w kolejne etapy. Kto ma coś konkretnego
            do powiedzenia? Może ktoś z was sprawdzał księgę wieczystą, pozwolenia na
            budowę itp. Jeśli są jakieś nieprawidłowości to o nich dyskutujmy.
            • Gość: bg Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 26.03.02, 10:47
              Ja jestem klientem IV etapu. Mam tez bardzo duzo watpliwosci co intencji Aardomu
              Natomiast pewne jest za nie ma zalozonego wpisu do ksiegi wieczystej o kredyt .
              sprawdzalem ok. tygodnia temu (chodzi o Iv etap). Mój e-mail
              betray@poczta.gazeta.pl
    • nathalie1 Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle 26.03.02, 10:54
      Denerwuje mnie, przepraszam za doslownosc, naiwnosc niektorych forumowiczow.
      Niby czytaja listy o aardomie, widza te sytucje, lewe dokumenty, ale zadnych
      wnioskow nie wyciagaja. I znowu sie pytaja o tzw. konkrety. Czy jest ich malo???

Podejrzewam, ze jest to kwestia ceny i tego,ze kazdy potrafi sobie pewne rzeczy
      wytlumaczyc... Odsylam was, tych wierzacych w uczciwosc aardomu, do mojego
      listu pt. Szambo w aardomie.
      Jakis czas temu musialam przebrnac przez kupno dzialki i uzyskanie wszystkich
      pozwolen na budowe domu. To byla szybka nauka, ale wiem dobrze jak takie
      dokumenty powinny wygladac. To, ze aardom podklada jakies papiery pod nos (o
      czasem, trzeba byla dlugo sie o nie upominac) to nie znaczy, ze sa one dobre.

Przyklad: mam w reku pozwolenie na budowe (teoretycznie na etap IV), ktore jest
      pozwoleniem na domy jednorodzinne. Nie wydaje mi sie, zeby domki szeregowe na
      etapie IV sa jednorodzinne... wiec dzwonie do wydzialu architektury gminy
      wawer. Rozmawialam z Panem Sadkowskim (ten ktory polecial na zbity pysk), ktory
      wmawial mi ze wszystko jest OK. Gowno prawda, bo nie ma na to zadnego
      dokumentu. Inwestor prywatny dobrze o tym wiem...

Czy ktos widzial tablice informacyjna na budowie aardomu?
      Taka tablica jest obowiazkowa, wg prawa budowalanego.

Spotkalam sie z notariuszem, pokazalam mu odpis z aktu notarialnego i
      zaproponowana umowe przedwstepna (odpisu z KW nie moglam dostac z aardomu przez
      2 tygodnie): Dlaczego pani ma wpisane "zbytki hipoteczne..." w umowie
      przedstepnej, a nie nowy numer KW (ten niby, na podstawie ktorego powinnismy
      sie juz opierac, a ktory jest wynikiem aktu notarialego z bialymi plamami)???
      itd, .................

Wierzcie mi, ze bylam dobrze nastawiona do firmy aardom, ale to moje
      nastawienie sie diametralnie zmienilo w miare sprawdzanie dokumentowi kontaktoe
      z pracownikami.

Niestey nasz rynek dopusza takich lapserdakow do robienia biznesu. Czy ja, jako
      klient mam sie bawic w szpiega??, a sprzedajacy ma wymyslac jakies nowe zagadki
      (zeby mi sie nie nudzilo).

Aardom wychodzi z zalozenia, ze nie musi sie starac, bo mieszkania sa
      teoretycznie tanie, wiec je i tak ktos kupi. Czy w nich zamieszka i bedzie z
      tego zadowolony to juz inna kwestia...

Zrezygnowalam, bo moge za takie same pieniadze kupic sobie swiety spokoj i nie
      zastanawic sie, czy uda sie czy nie uda....

Moze faktycznie aardom przeksztalci sie z dewelopera w spoldzielnie, i jej
      czlonkowie za wszystko zaplaca....

• Gość: X Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 20:45
      Drodzy Państwo, czytając na forum listy dotyczące spółki Aardom wydaje mi się,
      iż niektórzy z Państwa nie bardzo wiedzą o czym piszą. Mam wrażenie, że
      większość z listów ma na celu oczernienie przedmiotowej spółki w oczach zarówno
      obecnych jak i przyszłych Klientów (czyżby konkurencja). Zgadzam się z tym, iż
      pracownicy spólki Aardom sprawiają nie najlepsze wrażenie, ale sądzę,
      że wynika to z braku kompetencji a nie ich złej woli. Faktem jest, iż przed
      podpisaniem umowy
      na budowę lokalu w osiedlu Przy Wale miałem kłopoty z uzyskaniem od spółki
      Aardom niezbędnych
      dokumentów, ale teraz jest znacznie lepiej. Oczywiście inwestor zastępczy jakim
      jest spólka Aardom powinien na życzenie Klienta, czyli strony umowy dostarczyc
      wymagane dokumenty, ale proszę zauważyć, że to nam bardziej zależało na
      zakupie lokali niż spółce Aardom na ich sprzedaży, bo nie tak dawno temu popyt
      na te właśnie lokale przewyższał ich podaż. Zatem najlepszym sposobym na
      zmiejszenie ryzyka towarzyszącego obrotowi gospodarczemu jest sprawdzenie
      drugiej strony umowy we własnym zakresie. A są ku temu wystarczające narzędzia.
      Otóż Aardom to spółka prawa handlowego, zatem wszystkie jej dokumenty dostępne
      są do wglądu (dla każdej osoby fizycznej w Krajowym Rejestrze Sądowym - ul.
      Barska). Zaznaczam iż są to dane jawne. Jeśli chodzi o sprawę gruntu, to dane
      dotyczące wpisów do księgi wieczystej można uzyskać w SR na Mokotowie. Czytając
      jednak umowę kupna-sprzedaży (akt notarialny) gruntu pod budowę etapu IV
      osiedla Przy Wale wydaje mi się, że przy takim stanie prawnym gruntu nie jest
      możliwe ustanowienie na nim zabezpieczenia hipotecznego. W sprawach związanych
      z samą budową można również skontaktować się z Wydziałem Architektury
      i Urbanistyki Urzedu Gminy Wawer (wydał pozwolenia na budowę). Możę zdarzyć
      się, iz urzędnicy nie będą chcieli udzielić Państwu informacji powołując się na
      ustawę o ochronie danych osobowych, ale proszę zauważyć, że ustawa ta nie
      odnosi się do osób prawnych. Ponadto urzędników zobowiazuje ustawa o dostępie
      do informacji publicznej. Jak widać wszystko można sprawdzić bez szczególnych
      uprawnień, wystarczy tylko chcieć.
      Myślę więc, że Klienci inwestujący w etap IV (jestem jednym z nich) nie powinni
      mieć raczej podstaw do obaw (dokumenty OK, prace postępują dość szybko, całe
      osiedle już ogrodzone, pogoda coraz lepsza), aczkolwiek należy być zawsze
      czujnym i swiadomym, iż w każdej transakcji z każdym innym podmiotem nie mamy
      równiez gwarancji uniknięcia strat.
      Proponuję na przyszłość sprawdzać wszystkie niezbędne dokumenty i ełnomocnictwa
      przed podpisaniem umowy, uważnie czytać treść umowy a w okresie realizacji na
      bieżąco monitorować sytuację prawną i ekonomiczną kontrahenta. Mam wrażenie, że
      większośc z Państwa tego właśnie nie uczyniła.
      I na koniec chciałbym zapytać, czy ktokolwiek z Państwa, kto prowadzi
      jakiekolwiek interesy mówi na wstępie swojemu kontrahentowi o wadach
      oferowanego produktu? Jestem przekonany, że Państwo tego nie czynicie w
      stosunku do swoich kontrahentów, zatem dlaczego Aardom miałby postępować
      inaczej w stosunku do nas?
      Takie są prawa rynku a opisana czynność to nie żadne oszustwo tylko marketing.
      Oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku...

Poza tym osiedle Przy Wale to bardzo ładne miejsce za całkiem rozsądną cenę.

X.
      • Gość: Jagna Re: Spółdz. AARDOM - Osiedle IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.03.02, 14:27
        Odsyłam do wątku " firma Aardom "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka