IP: 62.111.149.* 14.07.04, 09:00
Mam prośbę do osób,które mają wiedzę na temat tej inwestycji. Interesuje mnie
przede wszystkim jakość budynków,jakość wykończenia, solidność developera,
itp. Prosiłbym także o infoemację osób które już mieszkają w wybudowanych już
mieszkania. Chodzi mi przede wszystkim o koszty administrowania (stawka
zł/m2)
Alchemikos
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Eko-Park IP: 195.245.213.* 14.07.04, 11:49
      przejrzyj dobrze forum, jest tego sporo, raczej niepochlebne
      • Gość: alchemikos Re: Eko-Park IP: 62.111.149.* 20.07.04, 08:28
        czy mógłbyś bliżej określić, gdzie można znaleść informacje o tej inwestycji.
        Nie mam zbyt dużęgo doświadczego w "poruszaniu" się po forach.
    • Gość: APA Re: Eko-Park IP: 212.160.172.* 16.07.04, 13:32
      Grupa inwestorów która buduje to Osiedle jest bliżej nieokreślona co prawda
      według wypisu z KRS w Radzie Nadzorczej Spółki zasiada (albo zasiadał) niejaki
      Sobiesław Zasada, to wiarygodność tej Spółki jest mocno wątpliwa jak i jej
      doświadczenie w prowadzeniu inwestycji mieszkaniowych oraz w nadzorowaniu
      wykonawców.

Jednocześnie korzystając z okazji chciałbym przestrzeć wszystkich
      zainteresowanych przed nieuczciwymi sprzedawcami na jakich można się natknąć w
      Biurze Sprzedaży, a mam na myśli takie osoby jak pani Joanna Janiak, Katarzyna
      Szymborska, Jolanta Ruszczenko i Łukasz Lech. Nie należy wierzeć w żadne
      wypowiedziane przez nich słowo.

Zaś koszt administracji z wszystkimi opłatami i funduszem remontowym kształtuje
      się na poziomie 12 PLN za metr.
    • Gość: Tomasz Re: Eko-Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 01:29
      Potwierdzam to co napisal APA. Mieszkam w Quattro od okolo pol roku i szczerze powiedziawszy musze z przykroscia stwierdzic, ze popelnilem blad, ktory mnie sporo kosztowal. Przykre jest to tym bardziej dlatego, ze ZADNA obietnica poczyniona przez panie z dzialu sprzedazy Eko nie zostala spelniona. Firma rzeczywiscie nas doi, przy czym poniewaz sprzedaz idzie slabo (zapraszam wieczorem - mozna zobaczyc ilu jest frajerow takich jak ja, ktorzy sie nabrali na reklamy firmy Eko) i prawie polowa mieszkan nie jest sprzedana to inwestor robi co chce. Efekt tego jest taki, ze zarzadza nami firma powiazana z Eko i ustala sobie czynsz na poziomie, rzeklbym kosmicznym, jak na obecne warunki cenowe (potwierdzam to co napisal APA).
      Jakosc wykonczenia jest... zalosna. Prosze nie patrzec na pieknie narysowane makiety na stronach internetowych. Prosze przyjsc, wejsc do srodka i zobaczyc co kryje sie pod fasada.. Prosze wejsc do garazu i zobaczyc mechanizm parkowania, ktory chyba tylko 5 razy udalo mi sie bez awarii uruchomic.. Nie wspomne juz o architektonicznym bublu - czyli nie otwierajacych sie oknach klatki schodowej, na ktorej gdy slonce przygrzeje temperatura wzrasta wprost proporcjonalnie do panujacego tam zaduchu.. Nie wspomne o krzywych scianach i wiecznie mokrych plytkach na balkonie.. Budynek jest za to rajem dla osob, ktore lubia wiedziec co sie dzieje - dzieki wspanialej akustyce, mozna swobodnie sledzic tryb zycia naszych sasiadow, nie tylko bliskich ale i tych, ktorzy mieszkaja dalej.. Co ciekawe, podobne problemy maja rowniez mieszkancy nieodleglej Rapsodii - tam od jakiegos miesiaca trwaja remonty na balkonach.. budynek ma nieco ponad rok..
      Eko robi co chce -nie ma Pan mozliwosci negocjowania najwazniejszych zapisow umowy - albo Pan podpisuje taka jaka jest albo do widzenia..
      Szkoda zreszta pisac - czuje sie po prostu wprowadzony w potezny blad i co najgorsze niewiele moge z tym zrobic. Dlatego dziele sie moimi spostrzezeniami i zachecam do bezposrednich wizyt na placu budowy - wtedy widac najlepiej sposob postepowania inwestora - wyssac ile sie da i umyc rece..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka