Dodaj do ulubionych

franek 3,29

IP: *.subscribers.sferia.net 17.01.13, 19:14
sie lemingi cieszą ale na krótko za miesiąc będzie po 4 złote buuuachacha!!!!
Obserwuj wątek
    • manresa86 Re: franek 3,29 18.01.13, 01:17
      Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Razem z lemingami dostaną też po tyłku: kupujący paliwo, importerzy, czyli pośrednio w praktyce większość z nas.
    • manresa86 Re: franek 3,29 18.01.13, 01:23
      równie dobrze może zmierzać do 2,50 PLN
    • Gość: ? Re: franek 3,29 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 08:21
      Gość portalu: kkkkurka napisał(a):

> sie lemingi cieszą ale na krótko za miesiąc będzie po 4 złote buuuachacha!!!!

to ty, ryśku z prajsa? zmieniłeś front?
    • wandotroll2 Re: franek 3,29 18.01.13, 10:00
      Ma być 1,5 CHF do 1 EUR, czyli ~2,66 PLN. Taki jest plan banku centralnego Szwajcarii. Z tym, że stosunek do EUR wcale nie oznacza, że tak bardzo spadnie kurs CHF do PLN. Ale dla kredyciarzy CHFowych to akurat dobra informacja.
      • Gość: . Re: franek 3,29 IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 11:35
        dopóki franek będzie powyżej 3zł to wszyscy bez wyjątku będą piać, że kredyt należy brać w walucie w której się zarabia, a banki będą wymagać 50% wkładu własnego i zarobków po 20 000zł/ mies.

a jak spadnie do poziomu 2,5-2,8zł to się zaczną pojawiać kredyciki w chf na 110%, a i oczekiwania banksterów co do zarobków też zelżą.

• pijak.i.zlodziej Re: franek 3,29 18.01.13, 17:21
        Planować to oni mogą..... Już kiedyś pompowali na rynek miliardy chcąc zbić kurs... nie wyszło :)

Mogą jakąś chwilową tendtencje wytworzyć ale wątpie żeby podziałało to w długiej perspektywie. Za duże pieniądze chodzą na rynku żeby bank centralny mógł wysterować sobie kurs.
    • Gość: twoja_stara Re: franek 3,29 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 13:43
      Rok temu pucowałeś się, że będzie po 5 PLN.

Więc wypad, placku.
    • Gość: franek A jednak frankowcy górą od 2007 r IP: *.play-internet.pl 18.01.13, 15:50
      Tak wieszacie psy na tych frankowcach i innych walutowcach, że będa sie wieszać, skakać z okien, podcinac żyły, itp. a okazuje się, że oni mieli się całkeim dobrze nawet w tych gorszych dla nich czasach, które narazie ustapiły i zaczęła się fala lepszycg czasów. Nawet w najgorszym momencie frankowcy płacili mniejsza rate niż kredyciarze w PLN.

Dodam przykład z życia wzięty, że moja siostra kupiła kawalarkę pod warszawą w 2007 r, czyli na górce, na kredyt ponad 100% bo jeszcze ja wyremontowała za pieniądze z kredytu i wynajeła. Czynsz z najmu pokrywa cała rate kredyty i czynsz spółdzielni i mieszkanie jak taki samograj się od 6 lat spłaca samo. Mówiła, że na początku to jej cos jeszcze zostawało ale jak frank pdrożał to wychodzi na zero, ale nic do tego jeszcze nie dopłaciła, więc nie żałuje bo za jakiś czas będzie miała mieszkanie za darmo.

www.bankier.pl/wiadomosc/Kurs-franka-najnizszy-od-poltora-roku-raty-kredytow-beda-mniejsze-2740799.htmli
      www.bankier.pl/wiadomosc/Frank-najtanszy-od-lipca-2011-roku-2737800.htmli
      www.bankier.pl/wiadomosc/Rata-kredytu-w-euro-spadla-o-jedna-czwarta-2735191.html
      i jeszcze to
      www.bankier.pl/wiadomosc/Rata-frankowa-wciaz-nizsza-ale-2737461.html
      • Gość: apl.pl bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 18:15
        wystarczy popatrzec na licytacjekomornicze.pl
      • Gość: Hopsa Re: A jednak frankowcy górą od 2007 r IP: *.internetia.net.pl 18.01.13, 18:28
        A czy chociaż jest teraz mniej winna niż na początku? Bo spłacanie spłacanie, ale zadłużenie też się liczy, 5 lat to nie 30
        • Gość: jerking Re: A jednak frankowcy górą od 2007 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 20:26
          "Franek" 3,29!
          Fap, fap, fap, fap, fap...... ooooo.... już mi lepiej!

Przy okazji - ciekawe, co tam u dra pęto?
          Wilanów, Białołęka, Sady Żoliborskie, czy może Złota 44 ?
          • Gość: Kolagrol Re: A jednak frankowcy górą od 2007 r IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 21:15
            Hejterzy gołodupcy (ciszej bądźcie, bo mama z tatkiem za ścianą) nie mogą przeboleć, bo typowali 5 PLN na koniec 2012.

• Gość: :) Re: A jednak frankowcy górą od 2007 r IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.01.13, 21:29
              Dokładnie. Prorokowali,ż e walutowi kredyciarze już nie mogą oddychać po pętla ich ciśnie a okazało się, ze mają i mieli się całkiem dobrze. Teraz twierdzą, że nieważne co było przez te 5-6 lat-choć wczesniej było to ważne. Ważne co będzi eprzez następne lata a będzie źle-oczywiśćie wg nich. I oni to wiedzą i są tego pewnie bo nie może być inaczej. Jakoś trzeba zagłuszyć wewnętrzny ból, że można było kupić i zrobić dobry interes a oni prze te lata finansują mieszkania tym co kupili w kredycie
              • Gość: ap.pl a ja sprawdzilem trzy licytacje - zakup w 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 22:04
                i wszystkie z kredytem w CHF ...

www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/47585
                www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/45103
                www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/44498
                dalej mi sie nie chcialo sprawdzac ...
                • Gość: ap.pl czwarta tez w CHF - z 9 setek zrobilo sie 16 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 22:08
                  www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/45468
                  • Gość: :) Re: czwarta tez w CHF - z 9 setek zrobilo sie 16 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.01.13, 23:57
                    www.bankier.pl/wiadomosc/Kurs-franka-najnizszy-od-poltora-roku-raty-kredytow-beda-mniejsze-2740799.html
                    www.bankier.pl/wiadomosc/Frank-najtanszy-od-lipca-2011-roku-2737800.html
                    www.bankier.pl/wiadomosc/Rata-kredytu-w-euro-spadla-o-jedna-czwarta-2735191.html

www.bankier.pl/wiadomosc/Rata-frankowa-wciaz-nizsza-ale-2737461.html

A to co kolega podlinkowałem czytałeś, czy w to nie wierzysz? A może wierzysz tylko w to gdzie piszą, ze będzie 50% taniej i to już na wiosnę?
                    • Gość: ap.pl ja linkuje fakty, licytacje frankowych, nie smieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 09:33
                      jak ty

odnies sie do faktow - a nie smiec na forum bzdurnymi wyliczeniami dot. wycinka zagadnienia

ja z mojego kredyt w PLN mam juz ponad 60% splacone w niecale 6 lat - zostalo nieco ponad 4 lata splacania - moge swoja nieruchomosc bez problemu sprzedac, zamienic itp

a frankowicze wylacznie przez komornika - i dotyczy to i skromnych frankowiczow (30-40 m kw) i frankowiczow wypasionych (200 m kw) - z gwarancja pozostania z dlugiem do konca zycia, bowiem bank nalicza karne odsetki w PLN (obecnie 24%)
                      • Gość: Franca Re: ja linkuje fakty, licytacje frankowych, nie s IP: *.internetia.net.pl 19.01.13, 19:08
                        Co z tego że raty tańsze przez 5lat, skoro nadal do spłaty pozostaje więcej niż było na początku? Przecież to oznacza tylko tyle że do spłaty zamiast coraz mniej jest coraz więcej! Na dodatek mieszkanie warte coraz mniej. Ale dalej patrzcie na ratkę - spłacacie tamiej, bez efektu, ale w myśleniu miesiąc do miesiąca wychodzi taniej...
                        • Gość: licznik Re: ja linkuje fakty, licytacje frankowych, nie s IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.13, 12:18
                          jeśli ktoś analizował swoje możliwości na rynku mieszkaniowym tylko przez pryzmat miesięcznej ratki jaką może spłacać to do niego argument o wzroście kapitału kompletnie nie trafia. Niestety podejrzewam, że to ok 80% jelonków tak myśli. Kapitał, jaki kapitał? Moja mini ratka zmalała, a to że mam do spłaty 100k więcej za coś co jest warte 100k mniej (razem daje -200k) to co mnie to obchodzi. jak grochem o ścianę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka