Dodaj do ulubionych

Ebejot bud. B1

IP: 157.25.161.* 22.03.02, 11:11
Własnie szykuję sie do kupna mieszkania na Skoroszach, mój wybór padł na
budynek B1( w A4 praktycznie nie ma juz co kupić) i bardzo bym była wdzięczna
za jakiekolwiek podzielenie sie swoimi opiniami o tej firmie oraz na co
powinnam zwrócic uwagę przy podpisywaniu umowy? Troche sie obawiam czy w
terminie dokończa budowe , bo jak sie patrzy na sytuacje na rynku .......
W Ebejocie twierdza ,że w tym budynku 60% mieszkań juz sprzedali - brzmi
optymistycznie.
A tak swoja drogę to może spotkam nowych sąsiadów:)

Pozdrawiam Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: jaw1 Re: Ebejot bud. B1 IP: *.wrzb.empolis.com 22.03.02, 11:39
      Gość portalu: dorota napisał(a):

> Własnie szykuję sie do kupna mieszkania na Skoroszach, mój wybór padł na
      > budynek B1( w A4 praktycznie nie ma juz co kupić) i bardzo bym była wdzięczna
      > za jakiekolwiek podzielenie sie swoimi opiniami o tej firmie oraz na co
      > powinnam zwrócic uwagę przy podpisywaniu umowy?
      Witam przyszłą sąsiadkę :-)
      Mój wybór padł na EBEJOT dzięki jednoznacznie pozytywnym opiniom znajomych,
      którzy zdecydowali się na zakup mieszkania właśnie u nich. Ja podjąłem decyzję o
      zakupie w październiku i jak do tej pory jestem ze współpracy bardzo zadowolony.

> Troche sie obawiam czy w
      > terminie dokończa budowe , bo jak sie patrzy na sytuacje na rynku .......
      Zapewne zaglądałaś na ich stronkę - prezentują tam aktualne zdjęcia z placu
      budowy. Wynika z nich że naprawdę bardzo się starają by zdążyć, tym bardziej że
      prowadzą równolegle prace wewnątrz budynku.

> W Ebejocie twierdza ,że w tym budynku 60% mieszkań juz sprzedali - brzmi
      > optymistycznie.
      No cóż - zapracowali sobie na dobrą opinię to i kiepska sytuacja na rynku im nie
      straszna...

> A tak swoja drogę to może spotkam nowych sąsiadów:)
      Jeśli byłaś w EBEJOCIE, to zapewne juz ich spotkałaś - straszny tam ruch
      ostatnio ;-)
      A tak troszkę poważniej. Czy ktoś z przyszłych mieszkańców B1 wie coś na temat:

- kablówki,
      - internetu,
      - ew. ochrony naszego budynku?

Pozdrawiam,
      Kuba

• Gość: Wowa Re: Ebejot bud. B1 IP: *.astercity.net / 10.132.128.* 22.03.02, 21:51
      Ebejot polecam zdecydowanie
      • Gość: jaw1 Re: Ebejot bud. B1 IP: 157.25.192.* 25.03.02, 10:05
        Zgadzam się jeśli chodzi o układ mieszkań - rzeczywiście warto się zastanowić
        nad przeróbkami. Natomiast wadą nie jest już brak komórek, ponieważ z tego co
        wiem w B1 całe poddasze jest przeznaczone na pomieszczenia gospodarcze.

Pozdrawiam,
        Kuba
      • Gość: Malik Re: Ebejot bud. B1 IP: 213.134.143.* 27.03.02, 12:49
        Jakość we wnetrzach oczywiscie super, no ale sa pewne mankamenty:
        1. Nieustannie psujace sie drzwi do garazy (A3)
        2. Samozamykajce sie kurtyny przeciwogniowe (jedna osoba ma ciezko wyjechac
        jesli kurtyna nie jest przytrzymawana przez druga osobe), a moze ktos celowo je
        zamyka ???
        3. Pekajaca podloga w garazu, przez ktore przesiaka ciagle woda (kiedys juz ten
        temat byl poruszany)
        4. Swego czasu przeciekal strop w garazu (ale chyba wlasnie to naprawili)
        5. Nie wiem czy ta cala ogromna platforma na ktorej lezy ziemia (w przyszlosci
        z trawa) jest w jakims stopniu odwodniona, ale teraz woda stoi na niej bardzo
        dlugo, w zwiazku z tym nastepne przecieki pojawia sie lada chwila (pewnie po 3
        latach jak sie skonczy rekojmia)
        6. No i na koniec juz nie zwiazane z wykonczeniem ani komunikacja -
        bezpieczenstwo. Codziennie rano ide do garazu z biciem serca czy aby moja
        skromna gablota jeszcze stoi, i zamykanie drzwi na klucz w malym stopniu cos
        daje (ostatnio zauwazylem probe przewiercenia wkladki do zamka w drzwiach do
        garazu). NIedawno moja zona rozmawiala z kobieta z blokow na Tomcia Palucha (te
        stare z lat 60), ktora miala sina szrame na twarzy od duszenia przez zgraje
        wyrostkow, dodatkowo jakies bandyckie zgraje w 517.

Sorki za dlugi list, ale ostatnio mam sporo obiekcji czy aby dobrze wybralem.
        • Gość: Marcin Re: Ebejot bud. B1 IP: *.polkomtel.com.pl 27.03.02, 15:40
          A co na Twoje uwagi ma do powiedzenia Ebejot ? Przecież to nie są błahostki.
          Jeśli chodzi o bezpieczeństwo w budynku i garażu, to myślę, że sytuacja poprawi
          się po zakończeniu prac w A4. Po założeniu domofonów dostęp będzie ograniczony
          wyłącznie do mieszkańców, a Ci będą zwracać uwagę na to co wokół Nich się
          dzieje.
          • Gość: Malik Re: Ebejot bud. B1 IP: 213.134.143.* 28.03.02, 07:12
            Domofony to na zlodzieja mala przeszkoda (A1,A2,A3 je maja i nic). Byc moze sie
            poprawi jak A4 skoncza, byc moze...
            Pamietem gdy w pierwszych tygodniach po oddaniu budynku do eksploatacji ktos
            ukradl po chamsku wlaczniki schodowe. Oczywiscie administracja dosc szybko
            uzupelnila szkody, ale byc moze dla przyszlego bezpieczenstwa lacznikow nie
            maja one klawiszy.
    • Gość: Marcin Re: Ebejot bud. B1 IP: *.polkomtel.com.pl 26.03.02, 11:05
      Jestem przyszłym lokatorem A4. Nie mogę powiedzieć nic złego o współpracy z
      Nimi. Wielokrotnie konsultowałem swoje pomysły budowlane (szumna nazwa ale co
      tam), zawsze wykazywali się dużą cierpliwością. Widać, że zależy Im na
      Kliencie. Jak oglądałaś budynki od wewnątrz napewno zwróciłaś uwagę na solidne
      wykonanie. Uważam, że dobrze wybrałem.

Decyzja należy do Ciebie....
      • Gość: Dorota Re: Ebejot bud. B1 IP: 157.25.161.* 27.03.02, 09:27
        Już jestem po przesuwaniu ścian w mieszkaniu i faktycznie pracownicy wykazali w
        przeciągu tej godziny duuużą cierpliwośc:).
        Pytałam się o internet, podobno jakoś "firemka" będzie to udostępniac chętnym
        (kable maja mieć od Netii) ponoć też ma być kablówka.
        Jednak najbardziej spodobał mi sie podsunięty przez pracownika Ebejotu pomysł
        ogrodzenia budynku B1 i wynajęcia własnej ochrony. Podobnie jak to ,że bydynek
        B1 ma miec swoja wspólnotę (jest już jeden lokal dla niej -ponoć nieduży-na
        którego utrzymanie łożą przecież wszyscy mieszkańcy bloku).

pozdrawiam Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka