Gość: koniczynka123 Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.centertel.pl 06.02.14, 12:06 To już było... Czy twoja wypowiedź wniosła coś nowego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.play-internet.pl 06.02.14, 15:05 Generalnie konkurencja czuwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloik Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.97.104.99.res-cmts.t132.ptd.net 06.02.14, 15:41 Cieszy mnie ze mamy wybor w Polsce i jezeli komus nie odpowiada nazwa, cena, okolica , itd. to zawsze mozna znalezc cos innego. W poprzednich wpisach podane bylo mnostwo dobrych faktow i opini, ktore kazdy powinien wziac pod uwage przy zakupie. Dyskutowanie nazwy, szczegolnie uzywajac wielokrotnie uzytych argumentow jest po prostu nudne i marnuje czas. Z jednym z czym sie zgadzam jedt to, ze kupowanie mieszkania na podstawie nazwy naprawde nie ma sensu i goraco bym to odradzal w przypadku ZA lub jakiegokolwiek innego miejsca. Takze skonczmy dyskusje na temat nazwy i pozwolmy tym ktorzy sa zainteresowani i tym ktorzy maja jakies pomocne informacje wymienic opinie i fakty, co jest powodem istnienia tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
patryk.pomoc Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development 07.02.14, 15:54 Szanowni chciałbym zaapelować do Was o pomoc. Szukam bardzo dobrego człowieka, który posiada zbędny komputer i może mi pomóc. Sprawa jest bardzo poważna i pilna, nie ma tutaj grama dowcipu. Chętnych proszę o kontakt: patryk.laptop@o2.pl apelopomoc.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniczynka123 Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.centertel.pl 09.02.14, 09:31 Czy Ty nie pomyliłes wątków. Pokaż mi studnie na ZA? Jak chcesz pisać głupoty to najpierw się do tego przygotuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.centertel.pl 09.02.14, 11:26 Ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.02.14, 11:38 Dla mnie fenomen ZA i innych tego typu potworności jest z jednej strony dowodem na siłę marketingu i reklamy, ale z drugiej strony świadczy o monstrualnym lenistwie umysłowym przeciętnego Polaka. Bo licząc cenę z metra kw wraz z kasą na wykończenie wychodzi kwota za którą można kupić o wiele lepsze mieszkanie w nieporównanie fajniejszej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.02.14, 11:56 Na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.play-internet.pl 10.02.14, 01:31 lojezu ... ty naprawde jestes az tak niesprawny umyslowo, aby zobaczyc, ze inwestycje po drugiej stronie powazkowskiej sa tansze i lepsze, ze lepsze i tansze znajdziesz na obrzeznej, na wilanowie, etc. ... czy ty naprawde tego nie widzisz ??????????????? czy tez pracujesz w biurze sprzedazy i musisz naganiac na ten szajs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 19:39 Dla ciebie są może i lepsze, dla innych, w tym dla mnie, gorsze, w życiu bym nic na Wilanowie nie kupiła, ale nie krytykuje tych co tam właśnie kupili swoje mieszkania, to oni maja być zadowoleni, nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.02.14, 19:37 www.domiporta.pl www.gratka.pl i inne znajdź sobie! myślisz, że będę szukał dla ciebie mieszkania? chyba się urwałeś gościu z choinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.02.14, 12:59 Idąc Twoim tokiem rozumowania, bez sensu było wydawać 20 kilka milionów na apartament w żaglu Liebskinda. Każdy ma swoje potrzeby, wymagania. Nie każdy lubi domy, woli mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.play-internet.pl 10.02.14, 01:43 pewnie ze bez sensu trzeba byc idiota, aby kupic mieszkanie na dworcu centralnym !!! gdzie strach wyjsc bo wszedzie mnostwo obskornych ludzi ... do tego w budynku zapewne bedzie roilo sie od mieszkan na wynajem na godziny lub dni ... pijackie burdy, etc. podobnie jak to jest w 2 wiezach na grzybowskiej jezeli ktos chcialby wydac na to 20 milionow (cena transakcyjna bedzie zdecydowanie nizsza, a ta to fantazja erotyczna dewelopera) to albo jest tak obrzydliwie bogaty, ze w ogole nie liczy sie z pieniedzmi i traktuje to tylko i wylacznie jako ich ulokowanie, albo pierze brudne pieniadze albo postradal zmysly bo to na pewno nie jest miesjce w ktorym da i chcialoby sie mieszkac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 19:44 Trzeba być idiota aby oceniać wybory innych, jakie mamy prawo oceniać co sie komuś podoba, skoro ma kasę i chce tam mieszkać, to jego sprawa, można napisać ze sie nie rozumie tego wyboru, ale żeby ludzi od razu wyzywać, ..... Słabe to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loona Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.14, 17:04 mural też jest git ;) zwłaszcza te teksty na balkonach powalają :) zoliborz-artystyczny.warszawa.pl/Watek-Mural-artystyczny-na-budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.play-internet.pl 10.02.14, 01:27 nie sposob temu zaprzeczyc, ale oni tego nie rozumieja i nie ma znaczenia co napiszesz poniewaz ... dla nich 50 m mieszkania w otoczeniu cmentarza, torow kolejowych i bazy mpo to prestiz ... coz ... kazdy prestiz definiuje po swojemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloik Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.hsd1.pa.comcast.net 10.02.14, 04:26 Nikt nikogo nie zmusza do kupowania w tym albo innym miejscu, wiec dlaczego to "ujadanie"? Nie moge zrozumiec dlaczgo niektorzy pisza o ZA z taka nienawiscia. Ja gdybym dowiedzial sie o miejscu, ktore mi nie odpowiada i uwazal bym, ze jest za drogie to po prostu bym je zignorowal!!! Moze niektorzy potrzebuje takie forum zeby sie wykrzyczec i na publicznym forum podzielic sie swoja frustracje zyciowa? Jest to tansze od psychologa, ale nie jestem pewien czy bedzie porownywalnie pomocne. To forum istnieje aby ludzie mogli sie podzielic pomocnymi faktami/opiniami na temat ZA, a nie zeby dostarczyc nie zainteresowanym w ZA, publiczne forum na to zeby sobie "pokrzyczec" Chyba najlepszym spozobem bedzie ignorowanie takich wpisow, ktore niestety dodaja duzo "halasu" i utrudniaja znalezienie pomocnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digi Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.02.14, 19:48 Panie Słoik, 1. Każdy ma prawo wypowiedzieć się na publicznym forum 2. W temacie tego osiedla jesteśmy mądrzejsi o analogiczne doświadczenia np. Mariny Mokotów czy Miasteczka Wilanów, więc mamy pełne prawo wyrażać negatywną opinię na jego temat. Zarówno w kwestii lokalizacji, jak i standardu tej inwestycji, a PRZEDE WSZYSTKIM w kwestii poronionych cen proponowanych przez Pana Szanajcę. 3. Jak trafi tu potencjalny kupiec dysponujący mózgiem, to może choć raz nie potwierdzi się przysłowie "Mądry Polak po szkodzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloik Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: 169.145.1.* 10.02.14, 22:23 digi, Oczywiscie ze kazde forum ma sluzyc wolnej wypowiedzi i powinno przedstawiac pozytywne i negatywne punktu widzenia, ale te wypowiedzi musza miec cos poza samym stwierdzeniem ze jest to najgorsze miejsce i kazdy jest glupi kto tam kupuje Ja takie wypowiedzi nazywam ujadaniem Co do DD to dopoki nie zmuszaja nikogo do kupowania to moga uzywac jakie chca taktyki marketingowe i nakladac jakie chca ceny, jak pisalem wczesniej jezeli komus nie podoba sie miejsce i cena to moze po prostu......nie kupic tam mieszkania!!!!! (problem rozwiazany) Nie rozumiem dlaczego jest tak to trudne do zrozumienia? Zycie nie jest fair i szybciej sie to zrozumie tym mniej bedzie frustracji Czas zejsc z tego forum bo dyskusja nie dodaje nic konstruktywnego na temat mieszkan w ZA i idzie w zlym kierunku (Ktokolowiek patrzy na ZA, lub jakiekolwiek inne miejdce, powinien zebrac jak najwiecej faktow i opini i ocenic wszystko wedlug swoich krytrriow ignorujac ujadaczy) Trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 19:48 Nikt tu o prestiżu nie pisze :) tylko wy o tym wciąż gadacie, normalne mieszkania, ze średnia nazwa ( ale kto sie tam nazwa przejmuje prócz was) czy tak trudno zrozumieć, ze ta lokalizacja niektórym po prostu odpowiada? Wam sie nie podoba, i przecież nikt nie każe wam tu nic kupować, po co sie tym tak emocjonujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 19:49 To miało być pod wypowiedzią etam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 19:54 To miało być pod wypowiedziane e tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.play-internet.pl 10.02.14, 01:37 ta cena to juz jest zart szanajcy ... klienci ktorzy to kupia zapewne wygraja konkurs najwiekszy JELEN ROKU 1,5 mln za takie g.wno w tak obskornym miejscu i tak nisko plasowanej inwestycji to juz przeroslo moje wyobrazenia ... tego nawet nie ma jak komentowac ... zdjecia ludzi ktorzy to kupia w tej cenie powinny byc pokazywane studentom psychologii i psychiatrii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liliana Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.02.14, 14:10 Ale wlasciwie to o co wam chodzi ... o to żeby ludzie nie kupowali tam mieszkan, czy żeby developer nie zarobił, czy żeby udowodnić tym co już kupili ze sa szmatami ze wsi ... O CO CHODZI??? Czym się rózni każdy inny blok w okolicy cmentarza od ŻA?? Przeczytalam cale forum post po poscie i wiem, ze na ZA kupuja mieszkanie albo słoiki albo wiesniaki albo chamy albo prostaki albo albo albo Ja tez kupiłam, hi hi i podobno nie jestem ani wsiura, ani chamem abni prostaczka, ani, kims kto chce podnieść prestiż, ze mieszka na Zoliborzu, bo w momencie zakupu nawet nie wiedziałam co to za dzilenica.... O CO CHODZI PYTAM RAZ JESZZCZE... i naprawdę za te pieniądze co placilam za metr nie znalazłam niczego atrakcyjniejszego ... nie chce się wyprowadzać poza Bemowo i bielany i dlatego wyladuje na ZA... myslalam jeszcze o inwestycji na Niedzielskiego ale tam jest ogromnie ciasno ... a mysle ze tu docelowo nie będzie najgorzej ... cmentarz... co w nim zlego... smierc jest czescia zycia i pewnie za jakiś czas się tam znajde ale niestety nie na tych które sa w pobliżu tylko pewnie jakas wolka albo może kolo Mc Donalda bo to podobno gwarancja,ze dzieci i wnuki raz w tygodniu odwiedza. jak powstanie park to będzie szansa na pare chwil odpoczynku na lawce... Bylam tez na ZZ ale tam jest tez ponuro ... Kurcze gratuluje NOSA tym którzy potrafią ocenic beznadziejność ŻĄ. Ja niestety nie mam takiej intuicji i pewnie będę siedziała w oknie ptarząc poprzez tory i mpo na cmentarz .... I oczywisće zapraszam na kawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digi Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.02.14, 19:59 Gość portalu: liliana napisał(a): > Ale wlasciwie to o co wam chodzi ... o to żeby ludzie nie kupowali tam mieszkan > , czy żeby developer nie zarobił, czy żeby udowodnić tym co już kupili ze sa sz > matami ze wsi ... O CO CHODZI??? Chodzi o pozytywistyczną edukację narodu u podstaw. Piszemy prawdę i walczymy z kłamstwem, a co zrobi z tą wiedzą potencjalny kupujący to jego prywatna sprawa. > Czym się rózni każdy inny blok w okolicy cmentarza od ŻA?? ŻA jest shitem monstrualnym, ale -owszem to prawda- w okolicy buduje się dużo i większość tych inwestycji też jest do bani. Mimo wszystko, ŻA wyróżnia się agresywnym marketingiem zakłamującym rzeczywistość i wywindowanymi w niebo cenami. Stąd jest o czym pisać. > Przeczytalam cale forum post po poscie i wiem, ze na ZA kupuja mieszkanie albo > słoiki albo wiesniaki albo chamy albo prostaki albo albo albo > Ja tez kupiłam, hi hi i podobno nie jestem ani wsiura, ani chamem abni prostacz > ka, ani, kims kto chce podnieść prestiż, ze mieszka na Zoliborzu, bo w momenci > e zakupu nawet nie wiedziałam co to za dzilenica.... TEKST ROKU !!! Nie jesteś wsiura, ale nie wiesz, co to za dzielnica! I jeszcze wychowałaś się na sąsiednich Bielanach/Bemowie! :D No to albo masz IQ 30, albo jednak jesteś wsiura. Warszawiak z urodzenia kojarzy Powązki na mapie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloik Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: 169.145.1.* 10.02.14, 15:54 Jest roznica pomiedzy wyrazaniem opini a ujadaniem, ze wszystko jest zle. Jezeli przeczytasz wczesniejsze wpisy to zauwazysz, ze bylo wiele opini negatywnych na temat ZA, ale przynajmbiej popartych argumentami ktore maja sens. Przeszkadza mi ujadanie na tym publicznym forum, poniewaz nie sluzy to niczemu konstruktywnemu. Ja osobiscie nie probuje przekonac kogos za czy przeciw ZA, bo ta decyzje kazdy musi podjac sam, a jedynie probuje pomoc innym zebrac informacje aby utatwic decyzje, natomiast ujadanie bardzo w tym przeszkadza i to ty powinienes znalezc inne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloik Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: 169.145.1.* 10.02.14, 16:12 liliana, oczywiscie moj ostatni wpis byl odpowiedzia na wczesniejsze wpisy a nie twoj Zupelnie sie zgadzam z tym co napisalas, wyglada na to, ze bardzo zalezy niektorym tutaj aby ZA bylo widziane negatywnie Dlaczego? to juz kazdy musi sam osadzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosscc Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.02.14, 20:58 Własność gruntu. DD kupił teren od wojska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inproco Interiors Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 09:30 Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów : wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę. Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę Państwa projektów. • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu i korzystając z jednego źródła kontaktu. • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie z projektem. • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami. • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w zasięgu jednego telefonu. Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji. Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń. Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem. Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów. Pozdrawiam 535 406 302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artysta Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development IP: *.google.com 09.04.14, 08:05 Jelopie.. Żoliborz jest nieoficjalnie podzielony na części.. Np: dziennikarski.. Akurat to osiedle tak sobie wymyślił ktoś ze się będzie nazywalo.. Tak jak twoja stara sobie wymyśliła ze się będziesz nazywał czesiek.. Odpowiedz Link Zgłoś
czolgisko Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development 18.07.15, 20:55 Witam wszystkich, Przymierzam się do zakupu mieszkania w budynku E lub J. Osiedle jest chyba najbardziej sensowne spośród wszystkich w okolicy. Niepokoi mnie jednak bliskość torów kolejowych. Po pierwsze, na wysokości inwestycji nie ma już nasypu i pociągi mam wrażenie słychać, po drugie plany zakładają skierowanie na tę trasę pociągów dalekobieżnych na czas remontu Dworca Centralnego co może potrwać kilka lat. Dodatkowo należy też spodziewać się budowy stacji Powązkowska, choć zapewne nie nastąpi to prędko. Jak mieszka się dzisiaj przy torach? Na ile są one uciążliwe? Czy da się spać przy otwartych oknach? Ile pociągów towarowych kursuje na dobę? Obecnie mieszkam w dość cichej okolicy i ma to dla mnie spore znaczenie. Pracuję po drugiej stronie ulicy i tam z pociągami nie ma problemu (poza gwizdaniem), ale też i pociągu poruszają się w dole. Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam, Adam Odpowiedz Link Zgłoś
anita.malpa Re: Żoliborz Artystyczny - Dom Development 16.11.15, 14:27 Czy kupil Pan? Jestem ciekawa efektow, bo sama przymierzam sie do zakupu w bud. D. Odpowiedz Link Zgłoś