Gość: TL IP: *.chello.pl 27.07.04, 22:39 Czy macie jakieś dobre lub złe wieści o inwestycji na ul. Krasnowolskiej (budowa domów szeregowych)? Dzięki za info. Pracownikom Edbudu raczej dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzych Re: Edbud - Krasnowolska IP: 212.160.172.* 24.08.04, 11:59 niestety nie wiele wiadomo, ale też jestem zainteresowany tą inwestycją jeśli wiesz coś nowego to wrzuć na forum Odpowiedz Link Zgłoś
mmgro Re: Edbud - Krasnowolska 12.09.04, 21:17 Też byłem zainteresowany, ale stwierdziłem, że to za blisko lotniska. te szeregowce leżą prawie na przedłużeniu pasa startowego, kilkaset metrów od jego końca. Hałas chyba musi być okropny, ale może się mylę, jeśli tak to chętnie poczytam inne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Edbud - Krasnowolska IP: 62.29.248.* 14.09.04, 10:44 Jesli zdecydujecie się na kupno w Edbudzie, to szczerze radzę negocjować kształt umowy przed jej podpisaniem. Zabezpieczcie się na wszelkie ewentualności, bo choć nie można powiedzieć, że Edbud jest złym deweloperem (budują terminowo i rzetelnie), to zapewniam Was, że wykorzysta wszelkie "furtki" w umowie. W przypadku inwestycji Dembego II okazało się np. że w dwóch klatkach jest po jednej windzie (zamiast drugiej pojawiły się komórki lokatorskie, czyli dodatkowy zysk dla dewelopera), choć miały być dwie, a wodomierze zamiast w szafkach na korytarzach, są w mieszkaniach (w umowie napisane jest, ze wodomierze mają być, a umieszczenie zostało pokazane na załączonym planie). Na "protesty" odpowiedzieli w ten sposób, że wspomniane plany dołączane do umowy są ważne tylko jeśli chodzi o lokale, a w przypadku części wspólnych są jedynie "poglądowe". Może nie byłoby to aż tak bulwersujące gdyby nie fakt, że w cenę mieszkań wliczony jest przecież również koszt wybudowania części wspólnych i to w standardzie wynikającym z umowy i załączników do niej. Dlatego polecam wpisanie w umowy wszelkich szczegółów dotyczących standardu wykonania. I nie polecam podpisania umowy, która nie będzie tego zawierać. Nauczył mnie tego sam Edbud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.chello.pl 17.09.04, 22:19 Ja bym jeszcze dodatkowo sprawdziła jaka jest wysokość pokoju koło garażu. Nie do uwierzenia-tylko 207 cm wysokości. Sprawdź to. Radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RG Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 30.10.04, 21:12 Jestem dość mocno zainteresowany tą iwestycją, byłem kilka razy na miejscu, faktycznie lotnisko jest blisko, ale samolotów prawie w ogóle nie słychać (w tej chwili mieszkam na Ursynowie i tam podczas remontu pasa jest dużo, dużo głośniej). Czy wiesz(wiecie) może coś więcej na temat tej inwestycji? Zalety, jakieś wady lub niedogodności. Z tego co ja wiem to ta budowa się już doś długo ciągnie, jakieś kilka lat. Chyba były jakieś problemy z prawami własności. Odpowiedz Link Zgłoś
ania9922 Re: Edbud - Krasnowolska 04.11.04, 16:15 Również jesteśmy mocno tą inwestycją zainteresowani. Na razie mamy problem z ustaleniem co faktycznie tam będzie, a co nie. Informacje otrzymywane z biura sprzedaży nie bardzo pokrywają sie z zapisami umowy. Ale widziałam, że znaleźli sie odważni, którzy już domek kupili. Co do własności to w umowie Edbud twierdzi, że jest właścicielem nieruchomości, a budowa trwała tak długo bo poprzedni inwestor wyjechał za granicę i dopiero w sierpniu zaproponował Edbudowi odkupienie całości. Ale jak było na prawdę to pewnie się nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gu Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:44 Jak było z tą inwestycją trzeba sprawdzić w księgach wieczystych i pozwoloeniach na budowę. Na razie z informacji jakie podaje Edbud wynika, że 7.09.2004 r. decyzją nr 369/D/04/MU pozwolenia zostały przepisane na Edbud, co by się zgadzało z wyjaśnieniami developera o tym, że on dopiero teraz rozpoczął inwestycję. Poprzednia inwestycja zakończyła się wybudowaniem 3 segmentów tzw. kanadyjek. Edbud buduje następne już murowane. Czy ktoś wie jak ma przebiegać przez Ursynów planowane połaczenie z autostradą? Jeżeli ktoś rozmawiał już o umowie z Edbudem to prosiłbym o kontakt na adres gu@interaktywni.pl Pozdrawiam gu Odpowiedz Link Zgłoś
hgrala Re: Edbud - Krasnowolska 14.11.04, 13:57 witam ja może o sprawach mało istotnych na tym etapie dyskusji, ale .. widzieliście plany budynków ? garaz do ktorego wchodzi się z kuchni - salonu ? z tego co znalazłam na internecie wszystkie domki mają ten sam projekt ale wybieram sie dziś na budowę oblukac co się tam dzieje pozdrawiam potencjalnych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
hgrala Re: Edbud - Krasnowolska 17.11.04, 22:58 Gość portalu: TL napisał(a): > Czy macie jakieś dobre lub złe wieści o inwestycji na ul. Krasnowolskiej > (budowa domów szeregowych)? Dzięki za info. Pracownikom Edbudu raczej > dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurban Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 16:37 Witajcie, ja wlasnie sie zdecydowalem i podpisalem umowe. Moj domek juz zbudowany ale trzeba czekac na media do wiosny :-( Sasiedzi, odezwijcie sie :-) grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.05, 15:30 Witam, zarezerwowałem ostatni domek - chyba się zdecyduję na kupno. Proszę o informację, czy można negocjować umowę - wydaje się, że EDBUD jest dość sztywny jeśli chodzi o warunki. MB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurban Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 09:23 Witam, z Edbudem da się dogadać jeżeli rozsądnie się podchodzi do sprawy. Ja jestem zadowolony. Po szczegóły proszę o maila na gurban_at_op.pl zamiast _at_ wstawić oczywiście @ Pozdrdawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RG Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 05.01.05, 11:38 Czy negocjowałeś warunki umowy? Jeśli tak to co udało się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś