Dodaj do ulubionych

Edbud - Krasnowolska

IP: *.chello.pl 27.07.04, 22:39
Czy macie jakieś dobre lub złe wieści o inwestycji na ul. Krasnowolskiej
(budowa domów szeregowych)? Dzięki za info. Pracownikom Edbudu raczej
dziękuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: krzych Re: Edbud - Krasnowolska IP: 212.160.172.* 24.08.04, 11:59
      niestety nie wiele wiadomo, ale też jestem zainteresowany tą inwestycją
      jeśli wiesz coś nowego to wrzuć na forum
      • mmgro Re: Edbud - Krasnowolska 12.09.04, 21:17
        Też byłem zainteresowany, ale stwierdziłem, że to za blisko lotniska. te
        szeregowce leżą prawie na przedłużeniu pasa startowego, kilkaset metrów od jego
        końca. Hałas chyba musi być okropny, ale może się mylę, jeśli tak to chętnie
        poczytam inne opinie.
        • Gość: S. Re: Edbud - Krasnowolska IP: 62.29.248.* 14.09.04, 10:44
          Jesli zdecydujecie się na kupno w Edbudzie, to szczerze radzę negocjować
          kształt umowy przed jej podpisaniem. Zabezpieczcie się na wszelkie
          ewentualności, bo choć nie można powiedzieć, że Edbud jest złym deweloperem
          (budują terminowo i rzetelnie), to zapewniam Was, że wykorzysta
          wszelkie "furtki" w umowie. W przypadku inwestycji Dembego II okazało się np.
          że w dwóch klatkach jest po jednej windzie (zamiast drugiej pojawiły się
          komórki lokatorskie, czyli dodatkowy zysk dla dewelopera), choć miały być dwie,
          a wodomierze zamiast w szafkach na korytarzach, są w mieszkaniach (w umowie
          napisane jest, ze wodomierze mają być, a umieszczenie zostało pokazane na
          załączonym planie). Na "protesty" odpowiedzieli w ten sposób, że wspomniane
          plany dołączane do umowy są ważne tylko jeśli chodzi o lokale, a w przypadku
          części wspólnych są jedynie "poglądowe". Może nie byłoby to aż tak bulwersujące
          gdyby nie fakt, że w cenę mieszkań wliczony jest przecież również koszt
          wybudowania części wspólnych i to w standardzie wynikającym z umowy i
          załączników do niej.
          Dlatego polecam wpisanie w umowy wszelkich szczegółów dotyczących standardu
          wykonania. I nie polecam podpisania umowy, która nie będzie tego zawierać.
          Nauczył mnie tego sam Edbud.
          • Gość: ana Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.chello.pl 17.09.04, 22:19
            Ja bym jeszcze dodatkowo sprawdziła jaka jest wysokość pokoju koło garażu. Nie
            do uwierzenia-tylko 207 cm wysokości. Sprawdź to. Radzę.
        • Gość: RG Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 30.10.04, 21:12
          Jestem dość mocno zainteresowany tą iwestycją, byłem kilka razy na miejscu,
          faktycznie lotnisko jest blisko, ale samolotów prawie w ogóle nie słychać (w
          tej chwili mieszkam na Ursynowie i tam podczas remontu pasa jest dużo, dużo
          głośniej). Czy wiesz(wiecie) może coś więcej na temat tej inwestycji? Zalety,
          jakieś wady lub niedogodności. Z tego co ja wiem to ta budowa się już doś długo
          ciągnie, jakieś kilka lat. Chyba były jakieś problemy z prawami własności.
          • ania9922 Re: Edbud - Krasnowolska 04.11.04, 16:15
            Również jesteśmy mocno tą inwestycją zainteresowani. Na razie mamy problem z
            ustaleniem co faktycznie tam będzie, a co nie. Informacje otrzymywane z biura
            sprzedaży nie bardzo pokrywają sie z zapisami umowy. Ale widziałam, że znaleźli
            sie odważni, którzy już domek kupili.
            Co do własności to w umowie Edbud twierdzi, że jest właścicielem nieruchomości,
            a budowa trwała tak długo bo poprzedni inwestor wyjechał za granicę i dopiero w
            sierpniu zaproponował Edbudowi odkupienie całości. Ale jak było na prawdę to
            pewnie się nie dowiemy.
            • Gość: gu Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:44
              Jak było z tą inwestycją trzeba sprawdzić w księgach wieczystych
              i pozwoloeniach na budowę. Na razie z informacji jakie podaje Edbud
              wynika, że 7.09.2004 r. decyzją nr 369/D/04/MU pozwolenia zostały przepisane na
              Edbud, co by się zgadzało z wyjaśnieniami developera o tym, że on dopiero teraz
              rozpoczął inwestycję.

Poprzednia inwestycja zakończyła się wybudowaniem 3 segmentów tzw. kanadyjek.
              Edbud buduje następne już murowane.

Czy ktoś wie jak ma przebiegać przez Ursynów planowane połaczenie z autostradą?

Jeżeli ktoś rozmawiał już o umowie z Edbudem to prosiłbym o kontakt
              na adres gu@interaktywni.pl

Pozdrawiam
              gu
    • hgrala Re: Edbud - Krasnowolska 14.11.04, 13:57
      witam
      ja może o sprawach mało istotnych na tym etapie dyskusji, ale ..
      widzieliście plany budynków ?
      garaz do ktorego wchodzi się z kuchni - salonu ?
      z tego co znalazłam na internecie wszystkie domki mają ten sam projekt
      ale wybieram sie dziś na budowę oblukac co się tam dzieje
      pozdrawiam potencjalnych sąsiadów
    • hgrala Re: Edbud - Krasnowolska 17.11.04, 22:58
      Gość portalu: TL napisał(a):

> Czy macie jakieś dobre lub złe wieści o inwestycji na ul. Krasnowolskiej
      > (budowa domów szeregowych)? Dzięki za info. Pracownikom Edbudu raczej
      > dziękuje!
    • Gość: gurban Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 16:37
      Witajcie,
      ja wlasnie sie zdecydowalem i podpisalem umowe. Moj domek juz zbudowany
      ale trzeba czekac na media do wiosny :-(

Sasiedzi, odezwijcie sie :-)
      grzegorz

• Gość: marcin Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.05, 15:30
        Witam,
        zarezerwowałem ostatni domek - chyba się zdecyduję na kupno.
        Proszę o informację, czy można negocjować umowę - wydaje się, że EDBUD jest
        dość sztywny jeśli chodzi o warunki.
        MB
        • Gość: gurban Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 09:23
          Witam,
          z Edbudem da się dogadać jeżeli rozsądnie się podchodzi do sprawy.
          Ja jestem zadowolony.

Po szczegóły proszę o maila na gurban_at_op.pl
          zamiast _at_ wstawić oczywiście @

Pozdrdawiam
          Grzegorz
      • Gość: RG Re: Edbud - Krasnowolska IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 05.01.05, 11:38
        Czy negocjowałeś warunki umowy?
        Jeśli tak to co udało się zmienić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka