IP: 195.117.48.* 25.03.02, 15:21
Czy ma ktos doswiadczenia z KRAKOINEM???
Obserwuj wątek
    • Gość: bojka Re: KRAKOIN IP: 213.25.149.* 24.07.02, 13:30
      Tak, mieszkam w pierwszym wybudowanym bloku, termin oddania OK, wykończenie -
      usunięcie zgłoszonych usterek zajęło ok. 1 roku(!!!) na szczęście nie były to
      poważne usterki. Przed budynkiem miały być trawniczki itd.a ludzie z 3, 4-go
      piętra płacili najdrożej za widok na park. Tymczasem zaraz po oddaniu mieszkań
      przed blokiem rozpoczęły się prace budowlane - jakas inna firma stawia przed
      nami blok w minimalnej dozwolonej odległości. Od marca 2001 mieszkam na
      budowie, nad głową jeździ mi dżwig, robotnicy od 7.00 rzucają "Ku...", blok
      zabrał nam światło. Okna muszą być cały czas zasłoniete bo panowie robotnicy
      lubia sobie popodglądać. Generalnie - brak miejsca na cokolwiek, przed klatka
      nie ma chodnika tylko tzw. ciąg pieszo-jezdny, czyli wychodząc z klatki możesz
      wpaść pod samochód, zero jakiegokolwiek planu zagospodarowania przestrzeni - ja
      wiem, że nie musza tego robić, ale na folderkach i prezentacjach obiecywali co
      innego. Mieli np. zakopać przebiegające koło bloku linie wysokiego napięcia.
      Prezes sprawiający wrażenie konkretnego gościa przy jakichkolwiek
      zastrzeżeniach zmienia sie w chama. Aha i mieszkania są bardzo głośne - słychac
      wszystko co się dzieje u sąsiadów czy tego chcesz czy nie. Nasza wspólnota
      rozważa możliwość wystąpienia do sądu przeciwko Krakoinowi, ale nie wiem czy
      mamy szanse. Wydaje mi się, że ten teren nie jest zbyt atrakcyjny mieszkaniowo.
      Stacja trafo, brak porządnej drogi i maksymalne zagęszczenie bloków. Nie wiem
      czy mnie uda się kiedys sprzedać to mieszkanie. A poza tym większość mieszkań
      została kupiona na wynajem, mieszka tam mało właścicieli mieszkań - a ludzie,
      którzy tylko wynajmują mieszkania nie zawsze dbają o otoczenie. I ta atmosfera
      akademiku z ciągłymi imprezami.
      • kolja Re: KRAKOIN 25.07.02, 12:09
        Ja mieszkam w tym wyzszym bloku ktory zostal oddany do eksploatacji w kwietniu
        tego roku. Tez mam pewne zastrzezenia, ale generalnie Krakoin oceniam
        pozytywnie. Moze nauczyli sie czegos na tych pierwszych dwoch blokach. Tzn.
        odleglosc miedzy moim blokiem a sasiednim jest juz ze dwa razy wieksza. Zrobili
        tez troche miejsc do parkowania przed blokiem (zabraklo mi juz niestety kasy na
        miejsce parkingowe w podziemu - gorzej bedzie jak sie juz wszyscy wprowadzą).
        Moze zrobili grubsze sciany, bo sasiedzi juz mieszkaja wokol mnie i jakos
        szczegolnie ich nie slysze. A co najwazniejsze mieszkanie oddali do uzytku ok.
        2 tygodnie przed czasem (!!!).
        Natomiast standard wykonania samego mieszkania pozostawia sporo do zyczenia:
        "pseudoantywlamaniowe" drzwi, "nieco" krzywe sciany (w stylu "na Alternatywy
        4") i koszmarny tynk ktory polozyli na scianach - 4-krotne malowanie nic nie
        pomoglo i przed nastepnym malowaniem za 2-3 lata zdecyduje sie na polozenie
        nowej gladzi zeby to wreszcie jakos wygladalo).
        Poza tym faktycznie najbardziej uciazliwe jest to ze mieszkam na budowie - caly
        dzien jest halas, jezdza jakies koparki itp., cos tam wiercą, spawają. Do tego
        smierdzi jakas smoła. Nie ma tez wyjazdu na FieldorfaNila i zeby sie wydostac z
        osiedla to trzeba sie przedzierac przez tory tramwajowe lub przez jakies inne
        wyboje. Ale to sa czynniki przejsciowe i mysle ze da sie je przetrzymac.
        Ujme to tak, jak za te pieniadze to jest calkiem niezle (zdecydowalem sie na
        Krakoin ze wzgledu na cene no i na lokalizacje, zwlaszcza w porownianiu z
        Biezanowem czy innymi Kurdwanowami).
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka