IP: *.polkomtel.com.pl 25.03.02, 15:41
Zamierzam kupić mieszkanie na osiedlu w Ursusie , zbudowanym przez wyżej
wymienioną spółdzielnię . Proszę o wszelkie informacje na ich temat . Może już
ktoś tam mieszka ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ll Re: Gawra2 IP: *.waw1.bptnet.pl 25.03.02, 23:08
      Szczerze polecam. Budują terminowo i solidnie. W przypadku spadku inflacji
      zwracają nadpłacony wskaźnki GUS (teraz z 13% na 10%). Niebanalna architektura,
      ciekawe rozkłady. Radzę się spieszyć bo pozostały ostatnie mieszkania. Zachęcam
      do obejrzenia osiedla Gołabki 2 w naturze. Sam nie mogę się doczekać
      zamieszkania we własnym M w budynku H. Strona internetowa spółdzielni www.
      gawra2.pl. Pozdrowienia!
    • Gość: am Re: Gawra2 IP: 195.136.252.* 26.03.02, 12:25
      Ja też kupuję mieszkanie w gawrze W bud.H
      Jest to firma sprawdzona ,budują w terminie -stawiają fundamenty właśnie
      budynku H który będą oddawać w IV kwartale 2003r.Wysyłałam rozkład mieszkania w
      moim przypadku 53 m do dekoratora żeby cos poradził dużo mi nie poradził
      poniewaz stwierdził że mieszkanie jest widne i dobrze rozplanowane.
      Gawra buduje z cegły i dach pokrywa dachówką ceramiczną ,cena jest przystepna.
      Bardzo mi się podoba wyglad zewnetrzny nie mozna tego budynku nazwać blokiem
      POZA TYM FIRMIE TEJ ZALEŻY NA DOBRYM IMIENIU KTÓRE WYPRACOWAŁO SOBIE POPRZEZ
      WCZEŚNIEJSZE INWESTYCJE
      pozdroovka .am.
      • Gość: ewa Re: Gawra2 IP: *.polkomtel.com.pl 03.04.02, 12:06
        Gość portalu: am napisał(a):

> Ja też kupuję mieszkanie w gawrze W bud.H
        > Jest to firma sprawdzona ,budują w terminie -stawiają fundamenty właśnie
        > budynku H który będą oddawać w IV kwartale 2003r.Wysyłałam rozkład mieszkania w
        >
        > moim przypadku 53 m do dekoratora żeby cos poradził dużo mi nie poradził
        > poniewaz stwierdził że mieszkanie jest widne i dobrze rozplanowane.
        > Gawra buduje z cegły i dach pokrywa dachówką ceramiczną ,cena jest przystepna.
        > Bardzo mi się podoba wyglad zewnetrzny nie mozna tego budynku nazwać blokiem
        > POZA TYM FIRMIE TEJ ZALEŻY NA DOBRYM IMIENIU KTÓRE WYPRACOWAŁO SOBIE POPRZEZ
        > WCZEŚNIEJSZE INWESTYCJE
        > pozdroovka .am.

A co z kopią umowy ? Chciałam wziąść kopie dokumentów ze sobą do przejrzenia , a
        Pani z którą rozmawiałam dała mi je tylko do wglądu . To chyba jest podejrzane ?
        • Gość: ll Re: Gawra2 IP: *.waw1.bptnet.pl 04.04.02, 11:02
          Jeżeli Cię to niepokoi, to zawsze możesz przyjść do spółdzielni z własnym
          prawnikiem. Ważniejsza jest terminowość i jakość wykonywania prac budowlanych,
          ilość sprzedanych mieszkań, pozytywna opinia kredytodawcy spółdzielni -
          Banku Śląskiego. A to, że spółdzielnia obniża cenę mieszkania w trakcie
          realizacji (ze względu na spadek inflacji) mówi samo za siebie.
          Jest to trzecie budowane w Ursusie przez spółdzielnie osiedle.
          Zreszta to, że temat Gawry tak rzadko gości w "czacie" świadczy, o tym
          ,że mieszkańcy są zadowoleni ze spółdzielni. Dla porównania poczytaj sobie
          wypowiedzi o J.W.Construction!
          • Gość: Michał Istnie idylliczny krajobraz IP: 217.11.136.* 11.04.02, 12:23
            szczególnie w kontekście dyskusji o Gawrze, która była na tej liście w styczniu.
            Zachowałbym ostrożność.
            Nie spieszyć się z decyzją.
            Pośpiech w tych sprawach to zły doradca.
            Umowę przejrzeć koniecznie z prawnikiem.
            I pamietać, że w tej branży 90% firm i spółdzielni jest nieuczciwa.
            Pozdrawiam

• Gość: Ziutka Re: Istnie idylliczny krajobraz - zazdrościsz? IP: *.natned.com.pl 11.04.02, 13:23
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> szczególnie w kontekście dyskusji o Gawrze, która była na tej liście w styczniu
              > .
              Dyskusja rzeczywiście była. I zakończyła sie po tym, jak wątpliwości zostały
              rozwiane.
              > Zachowałbym ostrożność.
              > Nie spieszyć się z decyzją.
              > Pośpiech w tych sprawach to zły doradca.
              Nie tylko w tych sprawach...
              > Umowę przejrzeć koniecznie z prawnikiem.
              Zgadza się.
              > I pamietać, że w tej branży 90% firm i spółdzielni jest nieuczciwa.
              Wychodząc z takiego założenia nikt nie kupiłby sobie w życiu nowego mieszkania.
              Co nie przeczy faktowi, że należy być ostrożnym.
              Ogólnie zgadzam się z tym, co napisałeś w swojej wiadomości, aczkolwiek jej temat
              wskazuje na Ciebie jako człowieka zdesperowanego poczynaniami swojej spółdzielni
              i delikatnie mówiąc, denerwuje Cię fakt, że inni mają lepiej. Brzydko, oj
              brzydko :-(
              > Pozdrawiam
              Również pozdrawiam,
              Ziutka
              >
              >

• Gość: Michał Re: Istnie idylliczny krajobraz - zazdrościsz? IP: 217.11.136.* 11.04.02, 15:10
                Droga Pani Ziutko!
                W tych sprawach nie ma "róży bez kolców"
                Chodzi o to żeby Pani Ewa sprawdziła tą inwestycję conajmniej 7 razy.
                Wszyskie poprzednie "posty" to same superlatywy, a życie zwykle ma dwie strony -
                złą i dobrą. Chyba się Pani zgodzi...?
                Więc jeżeli zna Pani Gawrę to proszę teraz szczerze napisać co jest źle, a co
                dobrze...bo inaczej pomyślę, że jest Pani poprostu na etacie handlowca w SM
                Gawra a Pani obowiązki to pozyskiwanie nowych członków.
                :)

Pozdrawiam
    • Gość: Michał Re: Gawra2 IP: 217.11.136.* 11.04.02, 15:04
      Droga Pani Ziutko!
      W tych sprawach nie ma "róży bez kolców"
      Chodzi o to żeby Pani Ewa sprawdziła tą inwestycję conajmniej 7 razy.
      Wszyskie poprzednie "posty" to same superlatywy, a życie zwykle ma dwie strony -
      złą i dobrą. Chyba się Pani zgodzi...?
      Więc jeżeli zna Pani Gawrę to proszę teraz szczerze napisać co jest źle, a co
      dobrze...bo inaczej pomyślę, że jest Pani poprostu na etacie handlowca w SM
      Gawra a Pani obowiązki to pozyskiwanie nowych członków.
      :)

Pozdrawiam

• Gość: milo Re: Gawra2 IP: *.net.external.hp.com 11.04.02, 15:29
        Generalnie to Gawra2 jest OK, ale i tak wszystkich "zalatwi" po wybudowaniu
        wydajac fundusz remontowy (z calego okresy administrowania, czyli pewnie 1.5-2
        lat) na "projekty" ławki, zieleń za abstrakcyjne pieniadze, przeglady i
        utrzymanie kotłowni (ktora jest na gwarancji), moze na jakies naprawy, typu
        bramy... Moze bedzie jeszcze jakas doplata np. do koszy na śmiecie, albo do
        placu zabaw.... Bylo tego sporo, juz nie pamietam. Oplaty za cieplo i
        administracje, beda jedne z najwyzszych w Warszawie. A na koniec swoje koszty
        przewłaszczenia wyceni np. na 2000PLN. (xero itp, cala umowe pisze notariusz i
        za to dostaje swoja oplate, oczywiscie extra). Trzeba byc przygotowanym na
        kilka tys. PLN dodatkowych doplat i strat (np. fundusz remontowy,
        administracja...).
        Ale powodzenia! Sam przez to przeszedlem.

milo
      • Gość: Ziutka Re: Gawra2 IP: *.natned.com.pl 12.04.02, 08:48
        Drogi Panie Michale!
        Nie potrafię panu dokładnie sporządzić listy plusów i minusów Gawry. Sama
        opieram się na pozytywnych opiniach moich znajomych, którzy już tam mieszkają.
        Ja dopiero wpłacam i czekam na swoje mieszkanie. I tak jak wszyscy moi przyszli
        sąsiedzi sprawdzałam spółdzielnię, zanim wpłaciłam pierwszą ratę.
        O tych wszystkich kosztach, o których pisze p. milo znajomi również mnie
        uprzedzali. Jednak osiedle bardzo mi się podoba, w porównaniu z innymi,
        Spółdzielnia oferuje bardzo korzystne warunki.
        Ogólnie zgadzam się z tym, co pan pisze, nie mniej jednak, nie spodobał mi się
        temat pańskiego pierwszego posta.
        Poza tym, podejrzewa mnie pan, że jestem na prowizji u Gawry, a jeszcze nie
        dawno nawiązywał pan do dyskusji ze stycznia. Będzie pan łaskaw tam zajrzeć i
        zobaczyć, że byłam jedną z dyskutantów, którzy obawiali się inwestora
        zastępczego.
        Pozdrawiam pana serdecznie,
        Ziutka
        • Gość: Michal Re: Gawra2 IP: 217.11.136.* 12.04.02, 11:24
          Witam serdecznie w piątek,
          Pani Ziutko,

Z całego serca życzę jak najszybszego otrzymania kluczy do swojego mieszkania.
          Widzę, że Pani naprawde będzie lubić swoje Nowe Mieszkanie. Oby tak dalej.

Pozdrawiam

P.S
          Często nieuczciwe firmy budowlane wykorzystują niewiedzę swoich klientów.
          Czasmi mam wrażenie, że ta lista jest skanowana przez developerów/pracowników
          spółdzielni w celu osiągnięcia sobie wiadomych korzyści marketingowych.
          A chodzi o to by ludzie, którzy inwestują czasami oszczędności całego życia,
          biorą wysokie kredyty mieli możliwość wolnego wyboru, a nie byli manipulowani
          Tym niemniej jeżeli Gawra to reczywiście dobra i uczciwa spółdzielnia to tylko
          się cieszyć!
    • Gość: bea Re: Gawra2 IP: *.cdm.net.pl 15.04.02, 16:42
      Ostrzegam przed zakupem mieszkania w SBM Gawra 2.
      Obawy Michała są jak najbardziej słuszne. Spółdzielnia jest nieuczciwa o czym
      sama się przekonałam (kupiłam w GAwrze mieszkanie). Umowa jest bardzo
      nieprecyzyjna i niekorzystna dla kupującego a na dodatek Prezes i tak się nią
      nie będzie przejmował. Po wpłacie pieniędzy niczego nie można wyegzekwować a
      jest co: niesolidność wykonania, walka na śmierć i życie o uzyskanie aktów
      notarialnych i wyzwolenie się spod opiekuńczych skrzydeł kochanej Spółdzielni
      to tylko niektóre z nich. Informuję, że lokale, które obecnie Gawra proponuje
      są obciążone zacznym kredytem!.Stanowczo odradzam zakupu!!!!!!!!!!
      • Gość: Ziutka Re: Gawra2 IP: *.natned.com.pl 16.04.02, 09:03
        bea, skąd wiesz, że mieszkania są obciążone kredytem? I które konkretnie -
        który blok? Możesz podać trochę więcej szczegółów?
        Pozdrawiam,
        Ziutka
      • Gość: Mrówek Re: Gawra2 IP: 212.244.73.* 16.04.02, 16:09
        Także jestem zainteresowany zadłużeniem Gawry.
        Mrówek
        • Gość: Ewa Re: Gawra2 IP: *.polkomtel.com.pl 17.04.02, 08:37
          Ja też uważam , że ta spółdzielnia jest podejrzana , skoro przeszło 2 tygodnie
          trzeba czekać na ksero umowy kupna i statutu spółdzielni i dalej nic nie
          wiadomo .Czyzby chcieli coś ukryć ? Tak to wygląda
          • Gość: mariusz Re: Gawra2 IP: *.mistral-uk.net 17.04.02, 12:06
            pani ewo,

poleeecam sie nie martwici poszukac cos innego :)

mariusz co.uk right now!
            • Gość: Ewa Re: Gawra2 IP: *.polkomtel.com.pl 17.04.02, 12:12
              Dziękuję - właśnie to robię ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka