Dodaj do ulubionych

"Augustówka" SBM

IP: *.ibb.waw.pl 25.03.02, 17:41
Czy ktoś coś wie o tej spółdzielni? Każda informacja mile widziana.
Obserwuj wątek
    • Gość: Daga Re: Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 10:39
      Interesowałam się ich ofertą, ale oni nic nie zbudowali(pomimo, że twierdzą po
      pierwszym pytaniu, że tak, ale potem przyznają się, że to ich wykonawca coś
      zbudował), szef jest średnio miły, nic nie chcą pokazać dopóki nie wpłaci się
      30%(jeśli dobrze pamiętam). I zrezygnowałam, pomimo niskiej ceny i niezłej
      lokalizacji. 3 marca mięli zacząć budowę, ale nie sprawdzałam jak to wygląda.
      Jakoś nie mam do nich zaufania. Choć kto wie...
    • Gość: Gos Re: IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.03.02, 10:41
      Interesowałam się tą spółdzielnią na początku 2001 roku, byłam nawet w Iwicznej
      (tam była ich siedziba). Planowali wybudować bardzo ładne osiedle gdzieś w
      okolicach Radzyminiskiej, chyba ul. lewinowska. Oferowli b. ładne średniej
      wielkości mieszkania po bardzo atrakcyjnej cenie 1950 zł./m2 wtedy nie mieli
      pozwolenia na budowę tylko wstępne plany, na początku nie pobierali żadnych
      wpłat tylko wpisowe do spółdzieli chyba ok. 5 000, część miała być potem
      zwrócona lub zaliczona na garaż itp.
      W połowie zeszłego roku po raz kolejny chciałam skontaktować sie z ta
      spółdzielnią, dowiedzieć się czy mają pozwolenie na budowę i czy może
      rozpoczeli budowę. Dzwoniłam klikatrotnie do ich biura w N. Iwicznej ale nikt
      tam nie odbierał, wiec znów na jakiś czas odpuściłam. jakiś czas póżniej
      zupełnie przypadkowo trafiłam na ogłoszenie jakiejś agencji nieruchomości -
      sprzedawali właśnie tą inwestycje. W agencji dowiedziałam się że za kilka dni
      odbierają pozwolenie na budowę i zaraz potem ruszają z budową - to była jesien
      2001. Miesiąc czy dwa póżniej byłam na ul Lewinowskiej i nic tam nie znalazłam
      nawet tablicy informującej że będzie tam coś budowane ! Być może nie trafiłam,
      nie wiem.
      To wszystko co wiem o spółdzielnie Augustówka
      A dodam jeszcze że praktycznie w ogóle nie ogłaszaja się w prasie, ogłoszenie
      widziałam jeden jedyny raz i było to maleńkie ogłosznie drobne.
      Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na temat aktualnego stanu "budowy" i tego co
      dzieje się z tą spółdzielnią proszę o info.
      pozdrawiam
      • Gość: Gos Re: IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.03.02, 11:04
        Właśnie byłam na ich nowej stronie www.augustowka.wamm.com.pl - przewidują
        termin oddania na koniec 2003 roku, kurcze oni się już z tą inwestycją grzebią
        ok. 1,5 roku i teraz jeszcze prawie 2 lata - dziwne ! a i co najlepsze
        podnieśli cenę na 2400 niby nie dużo jak na ceny na naszym rynku ale szybko
        skoczyły im ceny z 1950 za m2. Mnie osobiście ta firma wydaje sie podejrzana,
        czy ktoś może widział ich pozwolenie na budowę ???

pozdr.
        • Gość: Daga Re: Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 11:19
          Podnieśli cenę,bo za dużo ludzi pytało się dlaczego tak tanio. A tak swoją
          drogą jeśli będą tak robić dalej to jaka cena będzie na koniec?
          Chciałam zobaczyć pozwolenie na budowę, ale mi nie chcięli pokazać. Jestem
          naprawdę ciekawa czy oni to w ogóle buduję.
          Wczasie swojej działalności lubią często zmieniać siedzibęmięli ich chyba już
          ze 3
          Pzdr
          • Gość: Gos Re: Augustówka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.03.02, 15:28
            No właśnie najpierw Iwiczna, potem sprzedawali przez jakąś agencję a teraz
            bodajże Ordona. Jak byłam w biurze w N. Iwicznej był tam tylko jeden człowiek,
            nie wiem kto to był, ale wyglądało na to że jakiś prezes, właściciel tego
            wwszystkiego, ale czy nie jest dziwne że nie miał chociaż jednego pracownika do
            informowania ludzi o tej inwestycji !!!??

pozdrawiam
            • Gość: Daga Re: Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 18:48
              Ja byłam na Ordona. Prezes miał dwóch pracowników. Panią księgową słusznych
              rozmiarów i pana odpowiedzialnego, jak sam twierdził, za kontakty z klientami.
              Ale był on, delikatnie mówiąc, niekompetentny. Jeśli nie znał odpowiedzi na
              pytanie (a na niewiele potrafił odpowiedzieć) to od razu się zaperzał. A poza
              tym obydwoje wyglądali mocno nieapetycznie.
              A żeby znaleść ich biuro (nota bene 2 małe pokoiki) na terenie tych magazynów
              to trzeba się było zapytać. Na pytanie dlaczego nie ma oznaczenia tenże pan
              pokazał baner stojący pod ścianą i powiedział, że na budynku jest tabliczka.
              Ale trzeba było wiedzieć który to budynek.
              Ogólnie mówiąc nie polecam. Jak człowiek ma wydać kupę kasy to oczekuje miłej
              obsługi, przynajmniej na początku ( i jak to wynika z różnych opinii ludzi
              tylko na początku-ale tam nawet tego nie doświadczyłam)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka