Gość: Seb IP: *.ibb.waw.pl 25.03.02, 17:41 Czy ktoś coś wie o tej spółdzielni? Każda informacja mile widziana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daga Re: Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 10:39 Interesowałam się ich ofertą, ale oni nic nie zbudowali(pomimo, że twierdzą po pierwszym pytaniu, że tak, ale potem przyznają się, że to ich wykonawca coś zbudował), szef jest średnio miły, nic nie chcą pokazać dopóki nie wpłaci się 30%(jeśli dobrze pamiętam). I zrezygnowałam, pomimo niskiej ceny i niezłej lokalizacji. 3 marca mięli zacząć budowę, ale nie sprawdzałam jak to wygląda. Jakoś nie mam do nich zaufania. Choć kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gos Re: IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.03.02, 10:41 Interesowałam się tą spółdzielnią na początku 2001 roku, byłam nawet w Iwicznej (tam była ich siedziba). Planowali wybudować bardzo ładne osiedle gdzieś w okolicach Radzyminiskiej, chyba ul. lewinowska. Oferowli b. ładne średniej wielkości mieszkania po bardzo atrakcyjnej cenie 1950 zł./m2 wtedy nie mieli pozwolenia na budowę tylko wstępne plany, na początku nie pobierali żadnych wpłat tylko wpisowe do spółdzieli chyba ok. 5 000, część miała być potem zwrócona lub zaliczona na garaż itp. W połowie zeszłego roku po raz kolejny chciałam skontaktować sie z ta spółdzielnią, dowiedzieć się czy mają pozwolenie na budowę i czy może rozpoczeli budowę. Dzwoniłam klikatrotnie do ich biura w N. Iwicznej ale nikt tam nie odbierał, wiec znów na jakiś czas odpuściłam. jakiś czas póżniej zupełnie przypadkowo trafiłam na ogłoszenie jakiejś agencji nieruchomości - sprzedawali właśnie tą inwestycje. W agencji dowiedziałam się że za kilka dni odbierają pozwolenie na budowę i zaraz potem ruszają z budową - to była jesien 2001. Miesiąc czy dwa póżniej byłam na ul Lewinowskiej i nic tam nie znalazłam nawet tablicy informującej że będzie tam coś budowane ! Być może nie trafiłam, nie wiem. To wszystko co wiem o spółdzielnie Augustówka A dodam jeszcze że praktycznie w ogóle nie ogłaszaja się w prasie, ogłoszenie widziałam jeden jedyny raz i było to maleńkie ogłosznie drobne. Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na temat aktualnego stanu "budowy" i tego co dzieje się z tą spółdzielnią proszę o info. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gos Re: IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.03.02, 11:04 Właśnie byłam na ich nowej stronie www.augustowka.wamm.com.pl - przewidują termin oddania na koniec 2003 roku, kurcze oni się już z tą inwestycją grzebią ok. 1,5 roku i teraz jeszcze prawie 2 lata - dziwne ! a i co najlepsze podnieśli cenę na 2400 niby nie dużo jak na ceny na naszym rynku ale szybko skoczyły im ceny z 1950 za m2. Mnie osobiście ta firma wydaje sie podejrzana, czy ktoś może widział ich pozwolenie na budowę ??? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 11:19 Podnieśli cenę,bo za dużo ludzi pytało się dlaczego tak tanio. A tak swoją drogą jeśli będą tak robić dalej to jaka cena będzie na koniec? Chciałam zobaczyć pozwolenie na budowę, ale mi nie chcięli pokazać. Jestem naprawdę ciekawa czy oni to w ogóle buduję. Wczasie swojej działalności lubią często zmieniać siedzibęmięli ich chyba już ze 3 Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gos Re: Augustówka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.03.02, 15:28 No właśnie najpierw Iwiczna, potem sprzedawali przez jakąś agencję a teraz bodajże Ordona. Jak byłam w biurze w N. Iwicznej był tam tylko jeden człowiek, nie wiem kto to był, ale wyglądało na to że jakiś prezes, właściciel tego wwszystkiego, ale czy nie jest dziwne że nie miał chociaż jednego pracownika do informowania ludzi o tej inwestycji !!!?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 18:48 Ja byłam na Ordona. Prezes miał dwóch pracowników. Panią księgową słusznych rozmiarów i pana odpowiedzialnego, jak sam twierdził, za kontakty z klientami. Ale był on, delikatnie mówiąc, niekompetentny. Jeśli nie znał odpowiedzi na pytanie (a na niewiele potrafił odpowiedzieć) to od razu się zaperzał. A poza tym obydwoje wyglądali mocno nieapetycznie. A żeby znaleść ich biuro (nota bene 2 małe pokoiki) na terenie tych magazynów to trzeba się było zapytać. Na pytanie dlaczego nie ma oznaczenia tenże pan pokazał baner stojący pod ścianą i powiedział, że na budynku jest tabliczka. Ale trzeba było wiedzieć który to budynek. Ogólnie mówiąc nie polecam. Jak człowiek ma wydać kupę kasy to oczekuje miłej obsługi, przynajmniej na początku ( i jak to wynika z różnych opinii ludzi tylko na początku-ale tam nawet tego nie doświadczyłam) Odpowiedz Link Zgłoś