Gość: autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 11:47 Proszę o informacje na temat wad i zalet mieszkania na tym osiedlu, jaka jest jakość wykonania budynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mieszkaniec 15 Re: Lipowa Ostoja - Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 11:43 miejsce i zagospodarowanie osiedla zdecydowanie najlepsze w mieście. Jakość budynków budowanych przez Kastel przeciętna, ale z tego co wiem wypłacili pieniądze wspólnocie na usuniecie usterek. Bloki wybudowane przez Portus i UNIBEP to zupełnie inna bajka. Mieszkam w bloku nr 15 i jest super. Chcę uniknąć pomówień o powiązanie z biurem sprzedaży więc najlepiej zobacz i oceń sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor@wp.pl Re: Lipowa Ostoja - Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 11:53 dziękuję za informację. Byłem i oglądałem, całkiem poważnie zastanawiam się nad tą ofertą. Wątpliwości budzi u mnie bliskość kolejki WKD (hałas?) oraz brak sklepów. Czy rzeczywiście powinnam mieć obawy? jeszcze mam pytanie słyszałem że w bloku A lub B mieszkańcy mieli kłopot z garażem, zdaje się że były jakieś zalania. czy w kolejnych blokach tez zdarzyły się takie problemy? I jeszcze jedno czy tarasy na 3 pietrze i nie były przyczyną jakiś zacieków na pietrze 2? czy wiesz jakie są plany zagospodarowania działki przed tymi blokami? obecnie są tam jakieś warsztaty, a obok opuszczony teren. Wg tablic informacyjnych "Hirny" miał budować jakiś blok, ale nie mogę znaleźć na ten temat żadnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Lipowa Ostoja - Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 07:28 Ja również mieszkam w bloku nr 15 (budynek E) i mogę jedynie potwierdzić to co zostało napisane. Osiedle bardzo ładne, ciche i spokojne. Ja mam co prawda okna na stronę drogi ale kolejki WKD nie słychać praktycznie wcale, jedynie wieczorem jak jest zupełna cisza i dobrze się wsłuchasz to przypomnisz sobie o torach ;) nie jest to w żadnym stopniu uciążliwe. Co do jakości wykonania mieszkań to jest ona naprawdę bardzo dobra, właściwie nie ma się do czego przyczepić. Z garażu korzystam od ok. 3 miesięcy i nic niepokojącego się nie dzieje, żadnych przecieków czy zalań, podobnie z tarasami (mieszkam na 2 piętrze). Sklepów faktycznie nie ma przy samym osiedlu ale już na Armii Krajowej, Lipowej czy Kraszewskiego masz właściwie wszystko, a to tylko kilka minut na pieszo. Co do terenów przed osiedlem to na części z nich znajdują się jakieś magazyny, a obok miało powstać osiedle "Lipowe Zacisze" (budowa ruszyła w 2011) ale deweloper Hirny BD zbankrutował i nic z tym się dalej nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Lipowa Ostoja - Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 12:08 dziękuję za odpowiedzi Mam jeszcze prośbę. Budynek nr 15 jest jednym z ostatnich, a więc niedawno zamieszkaliście na tym osiedlu, a tym samym wykończyliście swoje mieszkania. Czy macie może namiary na sprawdzonych (uczciwych, rzetelnych, godnych polecenia) fachowców od łazienki, kuchni, podlóg. Czy korzystaliście z jakiegoś projektanta. Czy można prosić o namiary. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
annna8585 Re: Lipowa Ostoja - Pruszków 01.01.17, 23:26 U nas mieszkanie wykańczali panowie z Pruszkowa mpwbudownictwo.pl Ekipa z polecenia i ja też mogę polecić. Z uwagi na budżet projekt robiliśmy sami z pomocą ekipy, a projekt łazienki mieliśmy gratis przy zakupie płytek. Odpowiedz Link Zgłoś