Dodaj do ulubionych

Villa Campina od J.W. Construction co myślicie?

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.14, 21:03
Witajcie.
Jak wiecie od początku roku wszedł program Mieszkania dla Młodych. Zobaczyłem w tym wszystkim swoją szansę na własne mieszkanie. Czy możecie mi coś powiedzieć o J.W. Construction? Przeglądałem wcześniejsze wpisy jednak mało było konkretów.
Inwestycje wyglądają bardzo ciekawie zwłaszcza wspomniana Villa Campina.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia 58 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.subscribers.sferia.net 09.03.14, 10:25
      Tak, te super wille są piękne i tanie ja barszcz. Otrzymałam wisenny rabat od Pana Prezesa, ale jestem osobą towarzyską a tam nikt nie mieszka więc raczej odpuszczę...
      • Gość: zachwycony Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.03.14, 12:56
        Ja też rozważam. To jest po prostu poezja śpiewana, co za feeria stylów! Włoska willa toskańska, obok dworek szlachecki, zimny domek skandynawski, inne domki, no i parę bloków wybudowanych zanim panu prezesowi zmieniła się koncepcja... A wokół te jakże piękne ożarowskie pola uprawne i klimatyczne nawozy sztuczne. I nie jest prawdą, że nie ma dojazdu gdziekolwiek, bo przecież pan prezes podstawia darmowy busik do stacji PKP w Ożarowie. A tak w ogóle, pan prezes Wojciechowski wszystkim się zajmuje, wszystkiego dopilnuje, a jeszcze ludzie, inni, wciskają mu szpilki. To nie ludzie, to wilki! Dziękuję za uwagę.
    • Gość: K Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.ip.netia.com.pl 10.03.14, 09:03
      Mieszkam na osiedlu od zeszłych wakacji. Są plusy i minusy, na korzyść tych pierwszych, ale co kto lubi. Na siłę nie będę nikogo przekonywać. Nam okolica i wiejskie klimaty nie przeszkadzają. Standard jak na JW jest zdecydowanie lepszy niż w innych inwestycjach.
      Teraz buduje się kilka domów, osiedle będzie się rozrastać, infrastruktura też. Sprzedanych jest już 2/3 mieszkań.
      Polecam forum osiedleslonecznypark.pl/forum/. Jest tam dużo informacji nt technicznych spraw.
      • Gość: maruda Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.ip.netia.com.pl 10.03.14, 10:30
        > Nam okolica i wiejskie klimaty nie przeszkadzają.

Klimat wiejski a klimat nowego osiedla, dla lubiących dojazdy własnym transportem wśród wielkoobszarowych pól uprawnych to trochę co innego. Ale rozumiem że roztaczanie wizji sielankowych to jedyne co pozwala uzasadnić zakup klity w bloku w środku niczego.

> osiedle będzie się rozrastać, infrastruktura też.

Fakt. Im więcej mieszkańców, tym ścieżki wzdłuż drogi będą coraz lepiej wydeptane :)
        • Gość: K Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.ip.netia.com.pl 10.03.14, 10:47
          oj tam, oj tam :) na każdy argument pozytywny o tym osiedlu znajdzie się milion negatywnych, szczególnie osób, które tam nie mieszkają, a bazują na historiach budowy osiedla rozdmuchanych w mediach przed kilkoma laty i całej opinii JW.
          spierać się nie będę. ja jestem zadowolona i chętnie udzielę informacji nt warunków mieszkania.
          pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę ! :)
          • wandotroll2 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 10.03.14, 12:08
            To poproszę o obiektywne plusy zamieszkania tam w ramach typowej rodziny 2+1 lub 2+2. Gdzie tam masz żłobek, przedszkole, gimnazjum, szkołę? Gdzie dzieciaki mogą pójść same z tego osiedla? Ile pieniędzy i czasu marnujesz na wożenie wszystkich i wszystkiego z osiedla i na osiedle? Czy grzyb i smród z garaży w niczym nie przeszkadza w ich użytkowaniu?

Czekamy na te obiektywne plusy zamieszkania w środku pola za cenę używanego mieszkania w granicach Warszawy
            • Gość: K Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.ip.netia.com.pl 10.03.14, 14:06
              Nie rozumiem skąd w Twoich wypowiedziach tyle złości. Nikt nie każę Ci kupować tam mieszkania!
              Ja dzieci nie posiadam, bo nie mogę. Zakupy robię koło pracy w Warszawie. Planuję wszystko za tygodniowym wyprzedzeniem, a w razie potrzeby sklepy są w Babicach, raptem 10 minut samochodem od osiedla.
              W Warszawie za to nikt samochodem nie jeździ do centrów handlowych, prawda? Wszyscy mają też szkoły pod nosem?
              W garażach nie ma smrodu, kajakiem się po nim nie pływa. Nie wiem skąd takie domysły?!?! Grzyba nikt w mieszkaniach nie ma. To pewnie zasłyszane opinie z Osiedla Lewandów tak Ci zostały w głowie?
              Trochę szacunku i zrozumienia. Nie każdego stać na Apartamę w centrum miasta, czy choćby w skrajnej dzielnicy, a zakup mieszkania choćby i w Pcimiu Dolnym nie degraduje już człowieka do statusu wieśniaka w gumiakach.
              Jak ktoś ma dzieci, które muszą chodzić do ELYTARNEJ szkoły w centrum miasta, to nie kupi tam mieszkania. Placówki edukacyjne są w Umiastowie i Ożarowie-raptem 5 minut od osiedla. Dowozi je autobus z ul.Sochaczewskiej przy osiedlu. Obecnie rozpoczynają się przetargi na budowę dużego kompleksu sportowo-rekreacyjnego 10 minut piechotą od osiedla. Okolica jest zabudowywana kolejnymi domami, powstają osiedla segmentów.
              Mnie wystarcza to co mam i nie potrzebuję mieć statusu "ĄĘ". Jak się nie podoba, to nie musisz czytać tego wątku, ani komentować.
              • wandotroll2 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 10.03.14, 14:40
                Jeżeli argumentem za zakupem mieszkania dla typowej rodziny jest nieposiadanie dzieci i planowanie zakupów z tygodniowym wyprzedzeniem to rzeczywiście masz do przedstawienia wiele tych obiektywnych zalet osiedla. Akurat szkoły w Ożarowie są w porządku i nie chodzi tu o elitarność, tylko większość ludzi para się pracą i mając dwójkę dzieci nie robiłoby nic innego poza pracą i wożeniem dzieci. Zamiast argumentów o osiedlu, atakujesz mnie osobiście. Nadal czekam na obiektywne zalety posiadania tam mieszkania dla TYPOWEJ rodziny w porównaniu do ceny zakupu za którą można kupić używane mieszkanie w granicach miasta. Są te argumenty w końcu czy nie ma?
                • Gość: K Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.ip.netia.com.pl 10.03.14, 15:16
                  Szkoda mi czasu już na przepychanki z Tobą. Nic ta wymuszona wymiana argumentów nie wniesie, bo na każdy mój argument, masz/będziesz miał swoich mnóstwo, choć tam nie mieszkasz..
                  Ważne że moi sąsiedzi posiadający dzieci nie mieli nic przeciwko, aby zamieszkać na tym osiedlu. Cieszę się, że są to kulturalni ludzie, lubiący ciszę, a nie takie naburmuszone buraki, które lokalizacją muszą się pochwalić przed znajomymi...
                  pozdrawiam i miłego dnia Ci życzę!

• wandotroll2 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 10.03.14, 16:32
                    Problem polega na tym, że w gruncie rzeczy nie masz nic do powiedzenia. Często pomieszkuję w Ożarowie i wiem jak upierdliwe jest samo dojeżdżanie stamtąd gdziekolwiek. Mieszkając w mieście, a nie w środku pola, muszę planować z wyprzedzeniem wszystkie ruchy. W odróżnieniu od Ciebie pod ręką mam kilka szkół i przedszkoli, sklepy, pkp i ztm, a i tak uważam, że to zadupie, więc jestem zdumiony faktem, że ktoś może mieć jakieś argumenty obiektywne za mieszkaniem z Kaputach, poza niską ceną połączoną ze znaną wszystkim powszechnie jakością JWC. Zalane po dach garaże widziałem na własne oczy, choć pracownicy robili co mogli by omijać je szerokim łukiem, więc nie opowiadaj mi, że tak nie było. Zrozumiałbym prosty argument. Nie stać mnie na nic lepszego, a tu da się wytrzymać, mimo licznych wad tego rozwiązania, ale napuszanie się z powodu mieszkania tam, jest śmieszne. Ale jak widać argumentów koniec to pozdrawiam serdecznie.
                  • Gość: 007 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.sta.asta-net.com.pl 10.03.14, 18:59
                    > Szkoda mi czasu już na przepychanki z Tobą. Nic ta wymuszona wymiana argumentów
                    > nie wniesie, bo na każdy mój argument, masz/będziesz miał swoich mnóstwo, choć
                    > tam nie mieszkasz..

Pani tak na poważnie? Serio Pani uważa, że oceniać można tylko własne mieszkanie? I że właśnie swoje mieszkanie można ocenić obiektywnie, szczególnie jeśli ktoś się w nie zaangażował na poziomie przeznaczenia na nie wieloletnich zarobków? Tym bardziej zarobków in spe, hi hi hi? Pani se tu redukuje dysonans mieszkania w Kręczkach i nie wolno Pani przeszkadzać? Dlaczego właściwie chwalić to osiedle jest w porządku, a krytykować nie wolno?

> Ważne że moi sąsiedzi posiadający dzieci nie mieli nic przeciwko, aby zamieszka
                    > ć na tym osiedlu. Cieszę się, że są to kulturalni ludzie, lubiący ciszę, a nie
                    > takie naburmuszone buraki, które lokalizacją muszą się pochwalić przed znajomym
                    > i...
                    > pozdrawiam i miłego dnia Ci życzę!

jak se czytam posty K, to mam wrażenie, że mentalnościowo reprezentuje zasadniczy target tej inwestycji
                • Gość: Bemowianin Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.03.14, 15:27
                  wandotroll2 napisał(a):

> Są te argumenty w końcu czy nie ma?

No przecież wiadomo, że nie ma. Jedynym argumentem za kupnem mieszkania w takiej lokalizacji może być cena. Jak dla mnie musiałaby być ekstremalnie niska, rzędu 3500 zł z metra. Natomiast sprzedaż lokali przez JWC po cenie używanego lokalu zlokalizowanego w normalnym mieście, a nie na zadupiu, jest imho łapaniem naiwnych.

W Kręczkach Kaputach dotąd nie byłem, ale obejrzałem sobie "prestiżowe" osiedle Zen Garden (to po drodze, jednak nieporównanie bliżej - tuż przy trasie S-8). Spacerek po tej okolicy, zwłaszcza po zmroku, daje nieźle do wiwatu. Nie mówiąc już o braku infrastruktury, braku komunikacji miejskiej, braku asfaltu i braku 1001 innych rzeczy kojarzących się z miastem.

Będąc nawet singlem lub bezdzietnym małżeństwem należy sobie doliczyć niebagatelne koszty paliwa (lekko licząc robi się najmarniej 70 km dziennie) oraz koszty czasu straconego w dojazdach. Taki lokal nadaje się ewentualnie na mieszkanie służbowe np. dla firmy z Poznania, tak żeby przedstawiciel handlowy , który cyklicznie jeździ do stolicy miał sobie w tygodniu gdzie przenocować. Normalne życie w takich okolicznościach przyrody wydaje się niepodobieństwem (zwłaszcza posiadając niepełnoletnie dzieci, na co słusznie wskazałeś).
                  • wandotroll2 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 10.03.14, 16:40
                    Jak bym był singlem to bym nie kupił, bo nie ma co tam robić, lepiej pojechać do miasta, a tu jak zabalujesz jak singiel to nie masz jak wrócić, chyba że lubisz kilkunastokilometrowe spacery i podróże pkp po pijaku lub 200 zł na taxi, to lepiej zostać w Wawie w hotelu.

Jako małżeństwo bezdzietne musiałbym miesięcznie dokładać do interesu po minimum 500 zł na dojazdy komunikacją, która jeździ tam tak, że wiecznie bym jeździł, zamiast siedzieć w domu.

Jako małżeństwo z dziećmi to już się robią kilkutysięczne kwoty, bo bez samochodu i wożenia wszystkich wszędzie nie da się tam żyć.

Jako dziadek bez pomocy dzieci zdechłbym tam z głodu.

No i gdzie tu jest ta oszczędność? Nawet przy cenie 3000 zł za metr ja jej nie widzę w perspektywie lat.
                    • Gość: myśląSy Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.stansat.pl 02.04.14, 01:33
                      Oczywiście masz rację! Tylko desperaci kupiliby mieszkanie w tych okolicach - w końcu po całej Polsce i gdzie się nie rozejrzysz każdy ma przy dupie przystanek, szkołę za płotem a do pracy może dojeżdżać na rolkach :) A ktoś kto mieszka "we Warszawie" to w ogóle już ma darmowe bilety autobusowe a nawet jak skusi się na samochód to przecież ma go na wodę. Warto też wspomnieć, że warszawiacy pracują "na miejscu" i nie marnują czasu na dojazdy (i nie wiedzą co to są korki - " a to coś do jedzenia?") Wszystko jest blisko, tanio a każde dziecko spędza wieczory w osiedlowym kinie:) Są też zupełnie darmowe busiki, które zabierają twoje pociechy do przedszkola (wcale nie musisz ich odwozić/odprowadzać i tracić na nie czasu). No i zakupy dla dziadków same się robią i podstawiają pod drzwi - gotowe do odbioru. W ogóle nie wiem jak ci mieszkańcy Kaput i innych pobliskich wiosek funkcjonują... dramat! Życie zaczyna się dopiero w W.wie!

Ustalmy jedno, wszystko jest kwestią miejsca pracy, własnej organizacji przestrzeni życiowej i wysokości zarobków. A pojęcie "wszędzie blisko" jest względne nawet dla w.wskich osiedli.

Ps. Ułańska fantazja cię poniosła z tymi kosztami dojazdowymi dla rodziny i taksówką. Tysiące?! To nie Syberia a wioska usytuowana od najbliższej infrastruktury o 2-5 km.
                      • Gość: maruda Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.ip.netia.com.pl 02.04.14, 08:46
                        Generalnie masz trochę racji. Ale - jeśli chcąc załatwić dowolną rzecz, musisz ciągle pokonywać tą samą drogę, to znaczy że mieszkasz w miejscu wysoce nieoptymalnym z punktu widzenia komunikacji.

Optymalna lokalizacja to taka, z której dojazdy do najczęściej odwiedzanych miejsc są najkrótsze. Warto wprowadzić czynnik częstości dojazdów, żeby się nie okazało że jednorazowy wyjazd ma jakieś znaczenie. Nie bez znaczenia jest sposób komunikacji.

Optymalne miejsce to takie z którego masz kilka niezależnych środków transportu (metro/tramwaj/autobus/kolej/samochód) bo w razie niemożności skorzystania z jednego - jest alternatywa. Dzięki temu awaria samochodu nie niweczy dowolnych planów.

Mieszkanie poza miastem w mieszkaniu w tym ujęciu ma głównie wady. Pod miastem mieszka się zwykle jeżeli chce się mieć własny ogród + dom -> suburbanizacja.

wandotrol przestrzega przed zbytnim przywiązywaniem uwagi do ceny metra kwadratowego, zapominając o kosztach dojazdu.

Zakładając że mieszkając w "centrum" możemy choć jeden samochód podarować sobie całkowicie - 2-3tyś miesięcznie to ostrożne szacunki, bo uwzględniają konieczność posiadania i utrzymywania dodatkowego pojazdu.
                        • Gość: myśląSy Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.leszno.waw.pl 02.04.14, 16:09
                          Chodzi mi jedynie o to by nie generalizować. Zgoda, są trasy, które pokonujemy częściej od innych, ale są to zazwyczaj praca, sklep, szkoła/przedszkole. W wypadku tego osiedla przystanek ztm to droga rzędu 7 min a wycieczka do najbliższego spożywczaka ok 10 min (choć stawiają już jakiś sklep na osiedlu) - to jeśli chodzi o takie podstawy funkcjonowania. Jeśli chodzi o szkołę/przedszkole to tu pojawiają się dojazdy, ale to nie znaczy, że takowych brak w mieście (tak samo trzeba albo samochodem albo ztmem zasuwać i wcale nie krócej niż tu).
                          Owszem, miasto może być wygodne, ale wsie podwarszawskie dziś funkcjonalnością bardzo nie odbiegają od samej stolicy. Więc nie rozumiem tej fali krytyki. 8-10 lat temu Bemowo kończyło się przy Lazurowej a za nią rosły buraki i kartofle, a dziś stoją ogromne osiedla. Warszawa rozwija się i rozwój ten "przepada" na granice i okoliczne wsie - nie na starówkę. Warto może to wziąć pod uwagę przy następnej krytyce. Trochę mnie zastanawia dlaczego ten naród żyje dniem dzisiejszym: a bo osiedle na zadupiu! A ja twierdzę: dziś tak, jutro już niekoniecznie.
                          • wandotroll2 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 04.04.14, 13:47
                            Myśl-ssący, możesz nam powiedzieć, gdzie tam masz przystanek ztm 7 minut od osiedla? I od razu powiem, że jak mi powiesz, że 7 minut masz do przystanku gdzie jeździ linia L7 czy coś takiego, 3 razy rano i 2 razy po południu, to muszę stwierdzić, z przykrością, że jesteś idiotą, a ten cały wpis to jakieś popłuczyny biura sprzedaży JWC.
                            • Gość: maruda Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.14, 16:35
                              Chłop ma "bardzo dobre połączenie" a Ty się czepiasz :)

7 minut ma do byłej mleczarni, a dalej już z górki.
                            • Gość: myśląSy Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.stansat.pl 29.04.14, 09:46
                              Nie ma to jak dać upust frustracji i wyzwać kogoś na wstępie, ulżyło chociaż?

> możesz nam powiedzieć, gdzie tam masz przystanek ztm 7 minut od osi
                              > edla?

A co zdjęcia z google są niezbyt aktualne?

Nawet nie wiem jakimi słowami mógłbym skomentować ten fragment bełkotu:

> jak mi powiesz, że 7 minut masz do przystanku gdzie
                              > jeździ linia L7 czy coś takiego, 3 razy rano i 2 razy po południu, to muszę stw
                              > ierdzić, z przykrością, że jesteś idiotą,

czy to miał być może sarkazm? To coś ci nie poszło (nie tylko stylistycznie). Poza tym w obliczu brakującej argumentacji zaczynasz trącić gimbazą: opinię wyrażasz, ale kulturę zachowaj.

Idiotą jest ten, który komentuje coś, czego na oczy nie widział.

• Gość: XYZ Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.stansat.pl 02.04.14, 17:52
                          generalnie, to miasto jest dla slumsów, których nie stać na luksus posiadania samochodu. Do pracy jadę stąd 14 minut od wyjścia z mieszkania, do wejścia do pracy. Wydaję na to 1/3 tego co kosztuje bilet ztm. Dlatego mam gdzieś śmierdzące, zapchane, cuchnące autobusy i tramwaje, albo zatłoczone metro. Sklep? Dowożą zakupy z tesco i auchan (rozumiem że market każdy ma pod blokiem - to współczuję). Biedronka jest 5 minut, a różnica między nią a innymi jest taka, że nie stoję 20 minut w kolejce do kasy :/ ale no po co jest internet??!! Oprócz tego jak wychodzę na spacer to spotkałem lisa i wielokrotnie zająca, a nie nawalonych gamoni w ortalionach, meneli albo inny element. Na starówkę mam 21 km - lubię tam jeździć na lody - ale nie pokalam się nigdy jechać tam komunikacją. Rozumiem, że slums jest po to, żeby podtrzymywać gatunek i żyje po to, żeby się rozmnażać... no cóż - ja nie... Dziecko w przyszłości może, ale bez przeginki... nie będę kupował mieszkania tam, gdzie jest przedszkole (chociaż ktoś coś pierdzi, że mają tu postawić - olać).
                          Na koniec - każdy ma jakiś budżet. Za to co wydałem na mieszkanie mam jakąś przestrzeń na strzeżonym osiedlu. Za to mógłbym kupić klitę w 'wawce' i kisić się jak sardynka w puszce, w starym, śmierdzącym bloku z płyty H. Szum, ruch, hałas...po co mi coś takiego?
                          Reasumując - mieszkałem na Wilanowie i na Ochocie przez dobrych kilka lat, więc mam porównanie. Jak ktoś nie ma porównania, to niech siedzi kątem u mamusi i japa w kubeł. Nikt nikogo nie zmusza by tu mieszkał.
                          • Gość: Lekarz psychiatra Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.free.aero2.net.pl 02.04.14, 23:34
                            > Nikt nikogo nie zmusza by tu mieszkał.

to ładnie z Waszej strony. Gdyby jednak mieszkania się słabo sprzedawały, to zawsze możecie zacząć zmuszać ludzi do zakupu
                          • Gość: QW Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: 91.223.33.* 03.04.14, 12:53
                            Mam nadzieje ze poprawiles sobie samopoczucie tym wpisem.
                            Ja jednak jakbym mial mieszkac na wsi to kupilbym sobie dom, a nie mieszkanie w bloku.
                            Zaleta miasta jest to, ze na starowke mam okolo 8 km, do pracy mam niecale 6 km, nie jestem wiec przywiazany do samochodu. Mieszkam na osiedlu z duza iloscia zieleni, do najblizszego parku mam niecale 300 metrow. Pod nosem sklepy i dosc blisko supermarket, podobnie jest ze szkola i przedszkolami, do podstawowki mam 400 metrow, 3 przedszkola w odleglosci do 500 metrow.
                            Tak wiec ciesz sie swoim mieszkaniem na wsi wybudowanym przez slynacy z jakosci JWC.
                            • Gość: Luki Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.stansat.pl 04.04.14, 01:52
                              A ty poprawiles? na tym osiedlu też nikt nie musi korzystac z samochodu. Jest ZTM i osiedlowy bus.
                              Miasto ma nie tylko zalety, ma tez swoje wady - szczególnie urocze mieszkanka przy linii tramwajowej, gdzie trzeba latac codziennie ze sciera, bo parapety robia sie czarne od kurzu, pomijam kwestie "trzesienia i dzyń dzyń" albo te blokowiska z płyty H gdzie wieczorem samochod to chyba u sąsiada na balkonie już mozna jedynie zaparkowac.
                              Super ze masz do pracy 6 km, ale ja jak mam prace w tych okolicach to na wuj mi mieszkanie we Warszafce? Zebym mogl sie pochwalic ze odwalam trase ale za to mam m w stolicy i blisko park?
                              Co do jakości: rozumiem, ze ty masz apartament wykonany z najwyzszej polki materialow od dewelopera najwyższych lotow? Pozazdroscic. Ale pewnie dlatego nie jesteś "przywiazany" do samochodu :)

PS. poza tym bloki na wsi to nie nowosc, ale zeby o tym wiedziec to trzeba wychylic nosa z "miasta".
                              • Gość: QW Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: 91.223.33.* 04.04.14, 13:09
                                @Luki
                                Jak powszechnie wiadomo mieszkajac w miescie mieszka sie w plycie obok tramwaju, ciekawe spostrzezenie, na szczescie z zaoranych pol wogole sie nie kurzy.
                                Standard mojego budynku jest sredni, nie mam drewna i kamienia na klatce, plusem jest to ze po 8 latach od zbudowania nie ma ladu grzyba, a budynek nie peka. Jestem ciekaw czy to samo bedziesz mogl powiedziec o tworze JWC.
                          • Gość: as Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.play-internet.pl 03.04.14, 22:18
                            Tiaa, nie ma to jak bloczydła na zadupiu. Głupie ludzie nie wiedzą jaki to miód malina i mieszkają w blokach w mieście. A prawdziwe łał to jest w dawnym pegieerze bez infrastruktury, 21 km od Starówki.
                  • Gość: Gość CZ Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: 193.24.24.* 08.05.14, 18:18
                    Człowieku ty takie głupoty gadasz że nie da sie tego słuchać gdzie się rodzą tacy ludzie, byłeś tam widziałeś nie musisz odpowiadać bo wiem że nie byłeś, usłyszałeś jakieś bzdury na temat tego osiedla i na tym opierasz swoje relacje, asfalt ma się dobrze komunikacja Ztm oraz pkp również wcale nie musisz wydawać pieniedzy na paliwo a jeśli już musisz to do Warszawy na bemowo czy wole jest ok 10 km, do Ożarowa 2,5 km, ludzie widze że nie wiecie co to znaczy mieć swoje mieszkanie- ciasne ale własne, pozdrawiam mieszkańców Villa Campina :D
                    • teksas77 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 10.09.15, 20:08
                      Osiedle fajne, cisza spokój, przystępne ceny. A konkurencja aktywnie stara się popsuć opinię.
                      Jestem bardzo zadowolonym mieszkańcem osiedla Villa Campina :)
    • Gość: TNGZ.pl Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici IP: *.itsa.net.pl 17.03.14, 15:23
      Jeżeli jest Pan zainteresowany zakupem domu na tej inwestycji zapraszam do kontaktu pod adresem mailowych projektgz@centralspace.pl pomożemy Panu w negocjacjach, sprawdzimy stan prawny oraz plan zagospodarowania przestrzennego, zbadamy umowę deweloperską, a nasi prawnicy pomogą wprowadzić oczekiwane przez Pana wobec dewelopera zmiany. Dodatkowo pomożemy odebrać dom od dewelopera. Jeżeli jeszcze nie zdecydował się Pan na konkretną inwestycję, pomożemy również w wyborze. Wszystko to bezpłatnie, bez umów i prowizji.
    • Gość: nieznany villa campina IP: 194.181.194.* 19.03.14, 15:13
      chciałabym wypowiedzieć się na temat tego osiedla tylko dlatego , e jestem jej mieszkańcem , wszystkim , którzy zastanawiają się nad kupnem na tym osiedlu mieszkania szczerze odradzam , w lutym odebrałam mieszkanie wykazując na protokole zdawczo-odbiorczym około 40 punktów co do usterek w mieszkaniu i na balkonie , balkon jest do zrobienia od nowa , nie ma jednej rzeczy na nim która jest zrobiona dobrze , na całe szczęście przy odbiorze towarzyszyła mi osoba która specjalizuje się w odbiorach mieszkań tak więc dzięki niemu nie wkopałam się w bagno , nie ma tu możliwości dodania zdjęć ale pokazałabym wszystkim chętnym i zainteresowanym zakupem tam mieszkań jak JW Constroctions oddaje mieszkania w moim przypadku za prawie 400tys zł , obecnie jestem z nimi na etapie wymiany e-mailowej że jak nie zrobią mi usterek to po pierwsze wezwę telewizję do kupionego mieszkania żeby mogli ukazać wiatu jak wyglądają mieszkania i będę chciała się wycofać z zakupu , aaaa i nie dajcie się nabrać na wypłatę ekwiwalentu, mało tego w ostatnią sobotnią wichurę i deszczową pogodę , woda wtargnęła mi do mieszkania , lała się strumieniami po oknach .....jest jeszcze dużo do pisania ale na prawdę szczerze odradzam , a jak już ktoś się uprze to nie odbierać dopóki nie zrobią wszystkiego tak jak być powinno !!!!!!!
      • Gość: tomek84 Re: villa campina IP: *.warszawa.mm.pl 23.03.14, 07:07
        Witam mam pytanie i prosbe o kontakt pani piszacej poprzedni wpis jestem na etapie kupna tam mieszkania czy mozna prosic o kontakt w celu uzyskania pewnych niezbednych informacji podaje tel 518298454 pozdrawiam tomek
      • kaliwia Czy ktoś mieszka w domkach? villa campina 17.06.15, 08:20
        Dzień Dobry, mam serdeczną prośbe o informację, czy Ktoś z Państwa mieszka w domkach VC. Jka wygląda codzienna komunikacja z Ożarowem? chodzi mi o prezdszkola, prywatne, jak i państwowe, czy jest daleko. Czy sa jakieś atrakcje dla dzieci, pozdrawiam, Karolina
        • campinianin Re: Czy ktoś mieszka w domkach? villa campina 06.09.15, 19:20
          Przedszkole i szkoła są tuż za ogrodzeniem w Umiastowie. Bajka a nie szkoła... Klasy po 9-10 dzieci a atmosfera jak w Jarocinie...
    • Gość: drut Re: villa campina IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 21:14
      Prędzej go ta młoda sponsoretka zajeździ...
    • gosi-a1978 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 05.01.15, 14:41
      Jestem mieszkanką owego osiedla ;-) i, żeby nie było nie mam kompleksów gdzie mieszkam i skąd pochodzę ;-). A dla ucinki tych uszczypliwych ze Wsi Mokotów od 37 lat !!!
      Jak czytam opinie w necie na jaki "śmaki - kolwiek" temat to nigdy nie komentuję... Dlaczego? Bo nic przez nas nie przemawia jak tylko "jakby tu dokopać" drugiemu... Każdy podejmuje swoje decyzje w życiu z różnych powodów i ponosi za nie konsekwencje i po co tyle sobie ubliżać i się obrażać.
      Napiszę konkrety: poza dojazdami ( nie komentuję kosztów czy rodzajów dojazdów;-), najbardziej mnie zaskoczyły WYSOKIE koszty utrzymania mieszkania (dość wysoka zaliczka - zwana zwyczajowo czynszem, wysoka opłata za miejsce garażowe - którego jesteś właścicielem, a nie najemcą, opłaty za utrzymanie czystości drogi, podatek "taki i śmaki" wcale nie mały, rozliczenie ogrzewania i wody, itp).
      A czy mieszka się ok, to zależy od tego czego oczekujesz.... i od sąsiadów z, którymi dzielisz tę przestrzeń.
      Podjęłam świadomą decyzję i żałuję, ale to już każdy z nas musi sam sobie zrobić rachunek sumienia.
      • pytanie_2211 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 28.01.15, 08:51
        jak się mieszkan na tej Ville Campinie? Faktycznie garaże są zatapiane i grzyb jest wszędzie? Jak duże są opłaty za korzystanie z dróg? Jestem zainteresowana kupnem domku, ale boje się, że wybudują go na bagnie:///
        • sweet-pink Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 29.01.15, 17:47
          Pytanie_2211,

ja tez jestem zainteresowana kupnem domku na osiedlu Villa Campina.
          Niby tereny były rolne, wiec nie powinni być podmokłe ale chętnie wysłucham kogoś kto a tym się zna.
          Sprzedawca nic nam nie mówił o opłacie za drogę.. Ktoś coś na ten temat?
          • annarodowicz82 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 29.01.15, 21:47
            Witam! My właśnie sprzedaliśmy mieszkanie na tym osiedlu i bardzo się z tego cieszymy. Jeszcze wczoraj na odchodne dostaliśmy wspomnianą fakturę na drogi - za 6 miesięcy 2014 r - niecałe 200 zł. W tej kwocie jest administrowanie, konserwacja i ochrona dróg oraz ich oświetlenie. Przyjdzie jeszcze za jakiś czas FV za drugie półrocze. Co rusz JW raczyło nas jakąś dodatkową fakturką, zawsze trzeba było dopłacać. Dodatkowo w akcie notarialnym zobowiązujesz się do wykupu do 2027 roku udziału w drogach, które jeszcze są w budowie. Pytanie jaki będzie koszt ich utrzymania? Tego na dzień dzisiejszy nikt nie wie. Dochodzi jeszcze opłata za odrolnienie terenu, ok 130 zł na rok. Ciepło jest beznadziejnie rozliczane i po jednym sezonie wszyscy mają niedopłaty rzędu 500 zł i więcej. Sąsiedzi dostali 1700 zł do dopłaty. Dodam, że nagrzanie mieszkania do 22 st to cud, raczej nieosiągalny na tym osiedlu. Żeby nagrzać, musi być szczelność okien i dobre ocieplenie ścian. A że bloki stoją na podmokłych terenach to wilgoci sporo w mieszkaniach i trzeba wietrzyć, więc nie da się dobrze ogrzać pomieszczeń. Co rano mieliśmy wodę na oknach.
            Co z tego, że mami się klientów niskim czynszem, jak potem się wyłącznie dopłaca?? Jakoś wykonania mieszkań (nie wiem jak domów) jest fatalna. Nie podawane są w standardzie żadne parametry użytych materiałów, okien itp więc wstawiają wszystko co najtańsze(radzę dopilnować tego w umowie, wybrać dobre materiały jeśli się ktokolwiek zdecyduje. W przypadku sprzedaży mieszkań podawana jest np informacja - okna - PCV, ściany - pustak; brakuje firmy, parametrów). U nas okna były na gwarancji chyba 3 razy naprawiane, doszczelniane, a i tak czekalibyśmy teraz na kolejną naprawę w postaci niedziałających okuć. Oczekiwanie na robotnika to kolejna kwestia:zgłoszenie do JW, potem ok 2-3 tygodni zanim zjawi się inspektor i wypisze podstawy zgłoszenia, a następnie do 60 dni czekania na ekipę. Zgłoszone niesprawne okno w listopadzie będzie naprawione w lutym, czyli dopłacimy jeszcze do ogrzewania dodatkowo. Na naszej klatce schodowej wychodzi wilgoć w ścianach, bo sufit jest źle zaizolowany, a znam też osoby, którym ta wilgoć pojawiła się w mieszkaniu - robią się purchle, odchodzi tynk. Jedna wielka masakra... Radzę zastanowić się 100 razy zanim podpiszę się z nimi umowę... Bo i cena może niska, ale potem ile to się człowiek nadenerwuje to jego.
            • pytanie_2211 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 30.01.15, 14:38
              nam z kolei nic nie mówili o kosztach odrolniania terenu...
              tak się zastanawiam, czy oni teraz może inaczej budują, bo po 2013 roku jest jednak mniej negatywnych opinii na ich temat...Może poszli do głowy po rozum...wiem, póki nie kupię, to nie sprawdzę:((Jednak dom jest sporo większym wydatkiem, niż mieszkanie, dlatego chce się wiedzieć, czy jego kupno nie będzie życiowym błędem. Apropos okien - u mnie w mieszkaniu z okien leje jak z wiadra, a mieszkam normalnie w mieście...Anyway, dzięki za informacje!Może jeszcze ktoś coś dorzuci?
              • roris4 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 27.03.15, 17:09
                Ja jestem w trakcie budowy domu. Kosztów odrolnienia ziemi w umowie nie ziałem - z resztą całą umowe bardzo dokładnie studiowałem i tekst negocjowałem zanim została podpisana.
                Co do terenu. Tam gdzie stoi dom jest naprawde dobrze + teren jest zdrenowany i przy wykopach pod fundament ziemia nawet nie była zbytnio wilgotna. Rozmawiałem z nielicznymi sąsiadami którzy już tam zamieszkali to też nie widzą poki co problemów z wilgocią ani z niedoróbkami(A jezeli były to JW usuwało) no i jest 3 letnia gwarancja teraz + rękojmia. Co do samej budowy to tak jak przy budowie w systemie gospodarczym trzeba chodzić i pilnować swojego, dopytywac zwracać uwage żeby było tak jak chcesz. Póki co większych problemów nie widze. Mnie akurat zwabiła okolica ( ja lubie takie tereny) a poza tym sprawdziłem dojazd do pracy o 8 rano na mokotów. 23 minuty przy biurku.
                Zobaczymy jak dalej .
                • annarodowicz82 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 30.03.15, 08:10
                  A z czego zrobili panu ściany zewnętrzne na poddaszu? W domach Anita i Margarita stawiają szkielet z drewna, ściany ze sklejki i okładają to styropianem. Jak to widziałam, gdy jeszcze mieszkałam na osiedlu, to mi się żal ludzi robiło, którzy za ciężkie pieniądze dostaną taką fuszerkę.
                  Koszty odrolnienia nie są uwzględnione w żadnej umowie, dopiero po jakimś czasie przychodzi informacja z urzędu gminy z wezwaniem do zapłaty. Za mieszkanie ok 70 mkw + 2 miejsca (garaż + zewn.) zapłaciliśmy 180 zł.... i Tak co roku, do 2023 r, kiedy to każdy z mieszkańców za 1 zł + VAT będzie zmuszony wykupić kolejne udziały w działkach i kwoty się powiększą...
                  • pytanie_2211 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 30.03.15, 11:10
                    roris4, dzięki za informację! Podobno domy tak się teraz buduje, dzięki Bogu, parterowe ściany nie są z drewna... annarodowicz82, w końcu, nie mogę pojąć, czy mamy wykupywać udział w działkach, czy udział w drogach???
                    • annarodowicz82 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 30.03.15, 13:23
                      W akcie notarialnym miałam podane, że do 2023 r. będę zobowiązana do zakupu "jakiegoś tam obliczonego przez JW" udziału w działkach, na których znajdują się części wspólne, w tym drogi, chodniki itp., za które potem ponosimy odpowiednie opłaty związane z podatkiem od nieruchomości i odrolnienia. Sprawdź czy masz ten zapis u siebie w akcie. Jeśli nie, to możesz spać spokojniej :)
                      • roris4 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 30.03.15, 16:09
                        zobowaionanie jest do wykupu 1/xx częsci z gruntu oznaczonego księągą wieczystą o numerze xxxxx. Grunt ten jest drogą dojazdową która w oznaczonej wyżej ma być moją własnością.

A co do podatku i jako wypadkowa tego powyzej. To ten rzeczony podatek z gminy to masz na myśli podatek gruntowy? Jezeli tak, to jest to podatek który każdy posiadacz gruntu/ nieruchomości płaci. Nie wiem jakie to wezwanie i na jakiej podstawie gmina rząda zapłaty ale tak to wygląda mi teraz.

A dom - jest to tzw. dom hybrydowy albo w technologi mieszanej. Mieszkałem w takim 14 lat (cały był szkieletowy) i mieszkało sie ok. Ściany szczytowe nie są bynajmniej z dykty mówiąc najogólniej. Wiem że u nas jest przeświadczenie że dom to tylko cegła pełna, pustak ale to nie jest jedyna metoda - projektów takich jest naprawde sporo.
                        • annarodowicz82 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 31.03.15, 07:49
                          roris4 - oddzielnie na początku roku dostawałam wymiar podatku gruntowego/od nieruchomości (145 zł), a oddzielnie wymiar opłat za odrolnienie (ok 180 zł). Niestety, jako że już tam nie mieszkam, a wszelkie dokumenty zostawiłam nowym właścicielom - nie jestem w stanie podać Ci jak było to odrolnienie liczone...
                  • campinianin Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 06.09.15, 20:48
                    Dla ścisłości nie sklejka lecz płyta OSB. Też się tego obawiałem, ale okazało się, że ta technologia jest wykorzystywana np w Kanadzie czy usa już od przeszło półwiecza a domki nadal stoją. Oczywiście między płytą OSB a gipsową jest jeszcze 20 cm waty ocieplającej ale tego z zewnątrz nie widać... Co do ciężkich pieniędzy to radzę dokładnie zerknąć do cennika, bo ja płaciłem za 150 + garaż i kotłownia 250k zł czyli ok 1600 zł za m?. Ciekawe ile kosztowałoby podobne mieszkanie w pobliskich blokach? Oczywiście dochodzi cena działki 300k ale ta, nawet jak mi się rozsypie domek, będzie kiedyś do wykorzystania przez dzieci czy wnuki.
                • 4klara25 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 28.09.16, 13:47
                  Witam, zastanawiamy się nad kupnem domku Alicja, domniemam, że jest Pan już mieszkańcem osiedla. Byłabym wdzięczna jakiekolwiek sugestie i opinie. Jak się, mieszka, na co zwracać uwagę itp. czy w ogóle warto??? Czy jest coś co Pana zaskoczyło niemile? ten podatek od odrolnienia??? Pozdrawiam, Katarzyna.
                  • 4klara25 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 28.09.16, 13:49
                    Proszę o odp. na adres mailowy: kasia924@onet.eu
            • 4misiek4 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 27.04.15, 00:14
              Witam , jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania na tym osiedlu i szczerze nic takiego nie zaobserwowalam w mieszkaniu które oglądaliśmy - było ciepło i sucho i właściciele nic nie wspominali o dodatkowych kosztach poza czynszem i podatkiem od nieruchomości raz w roku .
              Szczerze to się bardzo wystraszyłam jak przeczytałam tego posta.
              Moge dostać więcej informacji ?
              • annarodowicz82 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 27.04.15, 11:39
                Bardzo proszę o kontakt na priv anna.rodowicz@o2.pl
        • campinianin Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 06.09.15, 20:35
          Mieszkam w domku i trafiła mi się działka trochę zalewowa (ale sam taką wybrałem) i faktycznie po zimie w rogach stało trochę wody. Jednak odwodnienie spowodowało, że przy tak suchym lecie jakie mieliśmy trawa przestała istnieć a drzewka pomimo podlewania ledwie zipią. Prawdziwie bagienna była tylko jedna działka ale już ją zabudowano stawiając budynek na podwyższeniu.
          Jesteśmy traktowani inaczej niż mieszkańcy bloków ale za wodę kasują nas tak samo po 7zł za m?. Oczywiście dodatkowo 5 zł odprowadzanie ścieków... Odkąd jeździ 743 komunikacja jest akceptowalna. Obawialiśmy się chałasów z pobliskich budów kolejnych domków ale uciążliwość jest znikoma. Muszę przyznać, że ekipy techniczne z kierownikiem budowy na czele to całkiem sympatyczni ludzie i chociaż ich reakcja nie zawsze jest natychmiastowa to zaistniałe problemy niemal zawsze usuwają po mojej myśli.
          • znamtenstan Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 18.05.16, 20:07
            Cześć!
            Jestem zainteresowany zakupem inwestycji.
            Czy Waszym zdaniem to dobry pomysł? Ile można wynegocjować u dewelopera?
          • agnsmi Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 01.11.16, 23:23
            Jak wysokie koszty są w utrzymaniu domu? ciepła woda jest doprowadzona, czy musimy założyć bojler? :) będę wdzięczna za wszelkie uwagi :) a.smietanka-sysiak@wp.pl
        • teksas77 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 10.09.15, 20:10
          Osiedle fajne, cisza spokój, przystępne ceny. A konkurencja aktywnie stara się popsuć opinię. Grzyb ? Bagno ? co Wy wypisujecie... masakra .
          Jestem bardzo zadowolonym mieszkańcem osiedla Villa Campina :)
    • malrempl Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 30.03.15, 22:38
      Kompleksowymi remontami zajmujemy się od wielu lat.
      W swojej ofercie posiadamy szeroki zakres usług pozwalający
      zrealizować niemal każde zlecenie związane z wykończeniem lub
      przebudową domu, mieszkania czy biura. Do swojej pracy
      podchodzimy profesjonalnie i rzetelnie.
      Usługi Remontowe Warszawa Wola
      Firma Remontowa Warszawa Bemowo
      www.facebook.com/malrempl
    • pkowalski.84 Re: Villa Campina od J.W. Construction co myślici 18.07.16, 20:23
      Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane ). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
      Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka