Dodaj do ulubionych

Białołęka czy Bemowo?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 18:04
Gdzie kupilibyście mieszkanie, na Białołęce czy na Bemowie. Chodzi nam o takie w cenie mieszczącej się w limicie, żeby wziąć kredyt z dopłatą. Małe 2 pokoje. W którym rejonie lepiej? Na Bemowie będzie metro, ale nie wiadomo, czy dożyjemy. Białołęka ma ponoć coraz lepsze zaplecze handlowe i edukacyjne. Która dzielnica lepsza?
Obserwuj wątek
    • eurofan74 Re: Białołęka czy Bemowo? 09.05.14, 11:26
      W tym momencie na Bemowie jest więcej szkół i jest ono lepiej skomunikowane z centrum - zależy więc, gdzie pracujecie. Nawet przy braku metra. Ja szacuję, że metro na Bemowo dojdzie za jakieś 10 lat, może szybciej. Z drugiej strony Bemowo jest średnio droższe, jeśli chodzi o nowe budownictwo, a te tańsze inwestycje powstają w mało atrakcyjnych miejscach typu blisko trasy S8.
    • Gość: andzia Re: Białołęka czy Bemowo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 20:15
      Na Białołęce jest teraz więcej szkół i przedszkoli niż na Bemowie. Poza tym jest ciszej. No i co najważniejsze taniej niż na Bemowie. Dzielnica zaczyna mieć własny kręgosłup, planowane są inwestycje infrastrukturalne.
      Bemowo ma mieć metro, ale nie wiadomo, czy zaczniesz z niego korzystać przed emeryturą :)
      Kup lepiej większe na Białołęce niż mniejsze na Bemowie. Dojazd do centrum raczej taki sam (zależy z jakiego krańca dzielnic). Z Białołęki Wisłostradą moment, byle nie w godzinach wrażliwych, wtedy wszędzie korki.
    • Gość: TNGZ.pl Re: Białołęka czy Bemowo? IP: *.itsa.net.pl 13.05.14, 08:35
      Jeżeli jest Pan zainteresowany zakupem mieszkania w Warszawie, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym marcin.tngz@gmail.com , w swojej ofercie posiadamy mieszkania tylko sprawdzonych warszawskich deweloperów, w różnych lokalizacjach z możliwością skorzystania z dopłaty MDM. Ponadto, jeżeli zdecyduje się Pan na zakup nieruchomości, nasi prawnicy sprawdzą dla Pana sytuacje prawną inwestycji, plan zagospodarowania przestrzennego oraz umowę z deweloperem, a wszystko to bez umów, prowizji i dodatkowych kosztów, jednym słowem bezpłatnie.
    • Gość: koko Re: Białołęka czy Bemowo? IP: 195.136.20.* 14.05.14, 08:58
      Kup mieszkanie na Pradze Południe. Bemowo i Białołęka to daleko i mnóstwo słoików:)
    • Gość: koko Re: Białołęka czy Bemowo? IP: 195.136.20.* 14.05.14, 14:37
      na Saską to mogą przyjechać zobaczyć prawdziwą Warszawę - chyba, że ojciec sprzeda 100 hektarów:)
      • Gość: witekx Re: Białołęka czy Bemowo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.14, 16:13
        Białołęka jest dużo tańsza średnio biorąc
    • Gość: gość łatwo sprawdzić IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.14, 17:41
      poszperaj troche w sieci, dużo o dzielnicach wawy pisze dobraulica.pl, porownaj infrastrukture, poziom nauczania szkol, dane GUS-u, badania wsrod mieszkancow. a potem ocen, na czym ci najbardziej zalezy.
    • eurofan74 Re: Białołęka czy Bemowo? 29.05.14, 23:20
      Widzisz, ja akurat mieszkam na Bemowie i las mam dokładnie za płotem osiedla, i to całkiem spory - konkretnie Las Bemowski. Przy tym mam bardzo dobry dojazd do aktualnego miejsca pracy, czy to komunikacją miejską, czy też rowerem. Wszystko zależy więc od lokalizacji konkretnego osiedla/budynku, a nie samej dzielnicy.
      • Gość: maniek Re: Białołęka czy Bemowo? IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.14, 16:59
        Ja własnie mam taki sam dylemat. Szukam 2 pokojowego 40--45 z doplata MDM. Najpierw bylem zdecydowany na LYKKE na Berensona na Bialolece. Ladne osiedle, ladne bloki, duzo zieleni. Pozniej jednak zmienilem zdanie i chcialem kupic na Bemowie w Robyg 40m plus garaz podziemny za 266 000 jednak w ostatnim momencie sie rozmyslilem a jutro ide na rozmowe w sprawie mieszkan tez na bemowie, 43m za okolo 5400 za metr:) zobaczymy co z tego wyjdzie.
        Wole bemowo bo mam blizej do pracy, blisko jest obwodnica wiec blisko i szybko na bialoleke, na ursynow a i do centrum blisko. Prerspektywa metra tez jest fajna, kiedys duzo by wzrosla cena takiego mieszkania.
        • eurofan74 Re: Białołęka czy Bemowo? 02.06.14, 22:45
          Metro może kiedyś i do Białołęki dociągną. Jeśli szukasz mieszkania dla siebie do mieszkania to kalkulacji, gdzie ewentualnie bardziej wzrosną ceny nie brałbym pod uwagę jako głównego argumentu. Przede wszystkim - czy w interesujących cię lokalizacjach będzie ci się komfortowo mieszkało, wg twoich kryteriów. Każdy ma swoje wymagania - poziom hałasu, nasłonecznienie, otoczenie itp. - warunkujące, gdzie się dobrze czuje, a gdzie nie. Moim zdaniem w mieszkaniu mamy przede wszystkim odpoczywać. Z tego też powodu uważam, że nie należy kierować się wyłącznie ceną - lepiej dopłacić niż potem męczyć się w gorszym, chociaż tańszym miejscu.
    • kasipa Re: Białołęka czy Bemowo? 06.06.14, 10:15
      Nie ma co się oszukiwać nigdzie w Warszawie nie jest taniej niż na Białołęce. Oglądaliśmy osiedla Głębocka 96 Asbud i tam ceny są poniżej 5 tys za metr, podobnie jest w Zielonej Dolinie, ale to miejsce mniej nam się podoba. Wiecie gdzie jeszcze szukać za mniej niż 5 tys za metr? Potrzebujemy trzech pokoi, bo mamy dziecko.
    • basina1979 Re: Białołęka czy Bemowo? 11.06.14, 13:26
      Białołęka to teraz bardzo dobra inwestycja. Metro niedaleko jest już (do Marymontu mam 15 min autobusem), a niebawem powstanie galeria północna m. in. z kinem i ceny pójdą w górę, więc jak się nie spodoba w naszej dzielnicy to mieszkanie można sprzedać z zyskiem. Chociaż ja przyznam, że mimo wielu początkowych wątpliwości ze względu na odległość itp. nie wróciłabym już do centrum. Cicho, zielono i spokojnie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka