IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 19.04.01, 20:21
Chciałabym nabyć mieszkanie w Warszawie na zasadach Towarzystwa Budownictwa
Społecznego. Niestety wszędzie w Polsce budują się tego typu mieszkania, tylko
nie w Warszawie. Jeżeli już można było zdobyć takie mieszkanko-to albo firma
budująca pozostawiała wiele do życzenia, albo oklica była bardzo nieciekawa.
Proszę jeżeli ktoś może podzielić się za mną informacją dotyczącą sprawdzonego
TBS w Warszawie-będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: TBS IP: *.man.polbox.pl 20.04.01, 15:02
      Ja również jestem zainteresowany taką formą nabycia mieszkania. Najchętniej
      kupiłbym mieszkanie bezpośrednio w spółdzielni -( wystarczy wtedy 30% wartości
      mieszkania -i ma się wtedy szansę na jego posiadanie )proszę o informacje.
      • Gość: Marcin Re: TBS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 14:12
        Proponuje zadzwonić na informację telefoniczną - ja kiedys tak zrobiłem.
        Dostałem namiary na TBS Praga Północ (ul. Kłopotowskiego), TBS Praga Południe
        (ul. Grochowska). Teraz widziałem ogłoszenia TBS Dom rodzinny. Jeśli ktoś ma
        jeszcze inne informacje proszę o kontakt. Równiż jestem zainteresowany.
        e-mail: marti8@o2.pl
        • Gość: beata Re: TBS IP: 157.25.69.* 19.07.01, 16:02
          Gość portalu: Marcin napisał(a):

&#62 Proponuje zadzwonić na informację telefoniczną - ja kiedys tak zrobiłem.
          &#62 Dostałem namiary na TBS Praga Północ (ul. Kłopotowskiego), TBS Praga Południe
          &#62 (ul. Grochowska). Teraz widziałem ogłoszenia TBS Dom rodzinny. Jeśli ktoś ma
          &#62 jeszcze inne informacje proszę o kontakt. Równiż jestem zainteresowany.
          &#62 e-mail: marti8@o2.pl

Tak to prawda w Warszawie mało się buduje TBS-ów. Wiem o jednym w
          Prószkowie - ponoć płaci się dopiero po wybudowaniu (?), a także JW coś
          ma takiego. Ale problem z TBS ''ami jest taki , że nie zawsze spółdzielnia
          dostaje Kredyt z Funduszu..... . jak się stało przy il. chyba
          Kochanowskiego - w trakcie budowy przyszli lokatorzy dowiedzieli się , że
          muszą kupić mieszkanie w 100% ( a cena wcale nie byla atrakcyjna). Tak więc w
          tej mierze molochy mają lepiej. Jest większa gwarancja ,że dostaną kredyt
          z " Krajowego Funduszu Mieszkaniowego w Banku Gospodarstwa Krajowego (
          Dz. U. Nr 133 poz 654 z 1995 r z późn. zm.)

O ile wiem , są nikłę szanse aby TBS ktoś kiedyś miał na własność - może się
          mylę

beata

• Gość: bobo Re: TBS IP: 195.117.139.* 20.07.01, 13:50
      proponuję poszukac spółdzielni mieszkaniowej która buduje na zasadach KFM, jest
      to taka sama forma jak TBS, z tą różnicą, że masz dodatkowo odpis od podatku
      19%,oraz krócej czekasz.............. polecam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka