Gość: aga IP: *.internet.radom.pl 01.11.06, 18:19 witam mam takie pytanie:kupilam tusz do drukarki zeby napelnic kartridz mam drukarke lexmark x3330 dlaczego po napelnieniu kartridza drukarna wyswietla napis brak tuszu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: aga Re: tusz do drukarki IP: *.internet.radom.pl 01.11.06, 18:32 wydaje mi sie ze dobrze napelnilam kardridz ,postepowalam zgodnie z instrukcja wiec nie wiem gdzie moglam popelnic blad;/ Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: tusz do drukarki IP: *.ists.pl 01.11.06, 18:47 Nigdzie nie popełniałaś błędu. Kardridż był przed napełnieniem pusty i taki stan "zapamiętał". Albo poszukasz informacji jak go zresetować, albo przyzwyczaj się do kumunikatu, że brak tuszu. Drukować powinno się poprawnie (o ile kardridż nie uszkodził się przy napełnianiu). Producenci (najprawdopodobniej w trosce o środowisko) nie zalecają regeneracji kartridży. Dlatego napełnione "przedstawiają" się jako puste. Dotyczy to nie tylko Lexmarka, ale i np. HP. Link Zgłoś
Gość: aga Re: tusz do drukarki IP: *.internet.radom.pl 01.11.06, 18:56 tak myslalam ze producenci drukarek zabezpieczyli sie przez podrobami i dlatego bedzie mi czytala drukarka brak tuszu.przyzwyczailam sie juz do tego napisu ale problem w tym ze ta dukarka juz nie drukuje na czarno:(bosh moze faktycznie uszkodzilam te kardridze;/postaram sie moze uda mi sie go zresetowac:)dziekuje bardzo za pomoc:)pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Szpaq Re: tusz do drukarki IP: 195.116.211.* 03.11.06, 12:04 Może tusz był nieodpowiedni ze nie drukuje? Przeczyść dysze i sprawdź czy jest poprawa. Link Zgłoś
Gość: Sknerusy ! Kuźwa ! Re: tusz do drukarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:59 Tak to jest jak się chce dupę szkłem wytrzeć. :) Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: tusz do drukarki IP: *.ists.pl 03.11.06, 12:53 Ktoś z portalu Sknerusy! Kuźwa! napisał: > Tak to jest jak się chce dupę szkłem wytrzeć. :) Dokładnie! Zwłaszcza, że nigdzie nie było wzmianki o tym, ze drukarka nie drukuje... Link Zgłoś