16.09.04, 17:08
Witam!Szukam ludzi ktorzy mieszkaja w Markach a dojezdzaja do pracy do
Warszawy. Planuje zakup mieszkania na ul. Duzej (przy parku)tzw. "Horowa
Gora".Co mi radzicie?Wchodzic w to? Cena 2590 zl za m2.Mieszkanie jest pod
klucz ale strasznie daleko :-( Pozdrawiam... Piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: MARKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.04, 17:26
      Tylko 4,5 km od M1, autobus podmiejski 718 i sporo prywatnych przewoznikow do
      Pl. Bankowego. Ja juz tam kupilem mieszkanie jeszcze po 2498 pln.
      pozdrawiam, Marek
      • Gość: piotr Re: MARKI IP: 195.116.118.* 16.09.04, 17:42
        Marek - kupiles mieszkanie w Markach :-) Swietnie brzmi. Na Wspolnej zatrzymuja
        sie ci przewoznicy?Bo jakos nie zauwazylem - fakt ze bylem tam ttylko 2 razy.
        Jakis bus jezdzi?Moze masz jakies namiary na ta firme przewozowa?Pozdro...
        • Gość: Marek Re: MARKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.04, 15:26
          Piotr - nie na Wspólnej tylko na Dużej, autobusy jeżdżą ulicą Piłsudskiego
          (przelotowa przez Marki), od osiedla jakieś 700 metrów....
          • Gość: kasia44 Re: MARKI IP: 62.29.137.* 17.09.04, 18:10
            Ja mieszkam w Markach i nie narzekam jesli chodzi o dojazdy (co prawda teraz
            korzystam z samochodu), ale kilka ladnych lat dojezdzalam do szkoly i pracy.
            Jedynym problemem, jaki dostrzegam jest dojazd do Marek noca - brak nocnych
            autobusow, a taxi po 22.00, to koszt ponad 100 zl.
            • Gość: tomek A czemu w ogole nie mieszkac na wsi ...???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 21:17
              tam metr jest juz po 50 zl a gimbusy kursuja ...
    • neuron8 Re: MARKI 18.09.04, 19:19
      Wszystkich zainteresowanych zapraszam na forum:

Osiedle HOROWA GÓRA!!!
    • Gość: ireneusz Re: MARKI IP: *.crowley.pl 20.09.04, 08:23
      To osiedle buduje związki zawodowe policjantów tzn. dokladnie prezes jego
      zastepca i pani ksiegowa. Poczatkowo mialy być to tylko mieszkania dla
      pracowników MSWiA ale niestety po paru spotkaniach i po przeczytaniu umowy
      wiekszość zrezygnowala i dala sobie spokój z ta inwestycją. na poczatku mialo
      byc 2000 zl za metr, bo ziemie kupili taniej od gminy, na poczatku mówili że to
      ziemia za symboliczna 1 zl od ministerstwa ale jak sie okazalo po wnikliwym
      dochodzeniu ziemia zostala kupiona od gminy na takiej zasadzie że pare mieszkań
      będzie dla mieszkańców marek i że kanalizacja bedzie budowana za kase
      przyszlych mieszkańców bo jabyscie nie wiedzieli to tam nie ma kanalizacji. W
      zwiazku z powyzszym cena skoczyl między 2300 -2500 zl. jak juz ustalili to
      wyszlo 2498 zl z m kwadratowego do tego jeszcze Vat. Więc absurd wogóle w
      żabkach na szwolerzerów 9 km bliżej sprzedają mieszkania 2198 zl kolega
      niedawno kupil jak zrezygnowal z marek. ponadto schemat jest taki że jest
      wykonawca który goni z robota, do tego inwestor zastepczy wynajęty przez spólke
      (czyli te 3 osoby) oczywiscie nie za darmo. na poczatku prezes i zastepca
      mówili że pracuja za darmo ale jak sie okazalo to nie dokońca bo każdy z nich
      bierze pensyjke. na któryms ze spotkań znajomy mi opowiadal że niezla zadyma
      byla jak ludzie zaczeli zadawac pytania odnosnie wykończenia i innych rzeczy
      tamci nic nie wiedzieli. Ponadto na poczatku bank PBK BPH mial dawać
      pracownikom MSWiA kredyty na preferencyjnych warunkach jak sie okazalo bank
      wycofal sie a dlaczego jak sie pytano to mówiono że to przez paru policjantów
      którzy nie chcieli podać dodatkowych zarobków totalna bzdura - powód prawdziwy
      to nieuregulowane prawa wlasności gruntu czyli ban nie mialby zabezpieczenia.
      jak juz nie bylo chetnych wśród pracowników MSWiA to dali oglodszenie w
      wyborczej po 2998 zl/m potem zeszli z cena do 2700 zl/m a teraz jak widze juz
      jest po 2500 zl/m sami to oceńcie. Dodatkowy argument to umowa kupna wlos staje
      najgorszy developer daje lepsze warunki. Sa wzmianki o tym np. że cena wzrośnie
      o wskaźnik GUS ale nie od tych nie wplaconych sum tylko od calośc na końcu po
      wplacie jeszcze GUS, oczywiście VAT no i super sprawa jako kosztorys
      powykonawczy czyli ile 10% 20% a może nawet 40% ten zapis daje takie
      możliwości. Harmonogram wplat nie zależy od stopnia zaangażowania prac na
      budowie. O maly wlos nie kupilem tam mieszkania, gdyz mój znajomy namawial mnie
      usilnie ale teraz sam się chce wycofać i nie chca mu oddać 2000 zl które
      wplacil na poczatku na KP taka inwestycja a nie maja 2000 zl dziwna sprawa . a
      i jeszcze jedno to jest spólka z.o.o. czyli tak naprawde nie mają nic zadnego
      majatku bo to przeciez 3 osobowe grono pracowników MSWiA
      • Gość: echo Re: MARKI IP: *.kielce.net.pl 20.09.04, 10:52
        Witam. Powiem Ci, że mnie zaniepokoiłeś swoim postem - bo bardzo poważnie
        myślałem o zakupie tam mieszkania. A teraz ciemność... A możesz napisać coś
        więcej o tych Ząbkach /Szwolażerów/. Dzięki i pozdr.
        • Gość: Paweł Re: MARKI IP: 213.25.84.* 20.09.04, 13:17
          Kto buduje w Ząbkach /Szwoleżerów za 2.000,00 zł metr? Napisz bliżej coś o tym
          praoszę
      • neuron8 Re: MARKI 20.09.04, 11:30
        Cena o ktrej mowisz jest juz z wlicoznym VAT. Ceny podawane są brutto.

A czy to osiedle w zabkach jki ma standard wykonczenia. CZy to jest stan surowy
        bo teraz 96% inwestycji ma stan surowy.

A co do kanalizacji nigdy nie ukrywali ze nie ma kanlizacji - przynajmnije
        przedemna nikt nie ukrywal. Jest tak ze dopuki nie bedzie kanalizacji będzie
        zbiornik na scieki.

Mi osobiście warunki odpowiadaja. bo nie spotkałem osiedla (mozę słabo
        szukałem - a anlizowałem sporo opcji) gdzie np masz miejsce postojowe w ceni
        mieszkania, a czasem to i za balkon trza bylo doplacic. O ogólnie cena takiego
        miejsca postojowego to jakies 4.000-8.000 zł.

Osobiście mi się wydaje, że to dobra oferta w porównaniu z cenami na rynku w
        warszawie i okolicach. Taniej jest w radzyminie np ale za daleko.

A i lokalizacja w lesie jest OK
    • advoccat Re: MARKI 20.09.04, 12:23
      Hej!
      Wlasnie dzis zrezygnowalem z tego mieszkania.Oto powody: 1)daleko 2)umowa jest
      do bani (oczywiascie dla kupujacego) nie wiadomo jaka bedzie cena ostateczna
      metra 3)rozmowa z prezesem - bardzo niemily czlowiek 4) nie chcieli podpisac
      umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego, ani wprowadzic zadnej zmiany do
      tej umowy 5) cegielnia za polotem 6) b.drogie ogrzewanie gazowe (okolo 200/m-
      ac). Pozdrawiam wszystkich. Piotr
      • Gość: Marta Re: MARKI IP: 213.17.165.* 20.09.04, 13:44
        Z Ząbek będziesz miał jeszcze dalej. Spróbuj rano wyjechać Łodygową na
        Radzymińską. Z Marek przynajmniej jedziesz bez korków. Jesli wiec chodzi o
        lokalizację, to Marki na pewno są lepsze!!!

• Gość: ireneusz Re: MARKI IP: *.crowley.pl 23.09.04, 14:40
          teoretycznie tak jeśli jedziesz łodygowa ale jak jedziesz żołnierska lub
          chełmzyńska to na peno nie ma takiej mozliwości żeby z horowej było bliżej.
          Ponadto sąsiedztwo jest nie wesole jak ogladalem budowe to przejeżdzal patrol
          policjantów którzy mnie sprawdzali i powiedzieli że lepiej dolożyc niz tutaj bo
          sama okolica nie jest wesola. Z drugiej strony jakby to bylo takie atrakcyjne
          mieszkanie to MSWiA to wiele róznych struktur i na421 mieszkań znalazla by sie
          odpowiednia liczba chetnych. oczywiście że mieszkania są wykańczane pod klucz
          ale w jakim standardzie ja widzialem w swoim zalączniku wanne żeliwną:) wiecie
          ile kosztuje w Castoramie 180 zl, a jakie plytki nikt nic nie wie. swego czasu
          proponowali tarasy za mkw 499 zl, mój znajomy mial ok80 m tarasu czyli sobie
          policzcie chore a w tej chwili zeszli z ceny z tego co sie orientuje. Poza tym
          umowa trzeba sobie ja przeczytac i wszystko jasne mówie, szkoda że ktos na
          wysokim stanowisku w MSWiA sie tym nie zainteresuje bo to granda w bialy dzień.
          fakt że mieszkania ida w górę ale czy warto ryzykować? jakie zabezpieczenie ma
          ta spóklka skąd wziela na zakup ziemi skoro nie z banku to jedyna możliwośc to
          zwiazki zawodowe Policjantów pozyczyly środki finansowe bo prezes i wiceprezes
          oraz pani ksiegowa działają w zwiazkach. Nie wiedza nawet jai czynsz bedzie nie
          wiedza nic po prostu buduja a co jak sie okaże że chetnych będzie tylko 250
          osób a finansowanie odbywa sie poprzez wplate kupujacych, wtedy wykonawca na
          pewno zażąda odsetek karnych bo jak widać na budowie wykonawca dotrzymuje
          terminów. Na łodygowej naprzeciwko budimexu stawiaja za 2600 zl niech skoczy
          nawet do 2800 to i tak lokalizacja jest super i jak powiada zydowskie
          przyslowie że lokalizacja w inwestycji jest najwazniejsza. ale każdy ma wybór
          ja nie skorzystalem i nie żaluje proponuje aby skoro rozmawiacie miedzy sobą
          spotkać się w 4 - 6 osób zalożyć stowarzyszenie kupic dzialeczke ok 750 m
          wystarczy w tej okolicy ząbki marki i wybudowac samemu bloczek 3 kondygnacje
          czyli 6 mieszkań po cenie ok 1400 zl za metr bo skoro wszedzie indziej np w
          podkarpackim cena jest 1300 - 1600 zl to koszt budowy tutaj jest podobny
          dochodzi wiekszy koszt dzialki ale % udzial w calej inwestycji jest niewielki.
          ja niestety kupilem u developera i terazb z perspektywy czasu podjalbym taka
          inicjatywe Pozdrawiam
          • Gość: ela Re: MARKI IP: *.chello.pl 02.10.04, 22:04
            A gdzie kupiłeś to mieszkanie? Skoro warunki zakupu są lepsze i okolica lepsza
            to podaj nam tego developera i lokalizację, chętnie się tym zainteresuję bo
            chciałam kupić w TBS Millenium.
            • Gość: Baśka DOJAZD DO MAREK IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 07.10.04, 12:21
              Podobno oprócz linii 718, są jakies linie prywatne - dojazd do Pl.
              Bankowego /tak słyszałam/ - czy to prawda? Jeśli tak to czy często kursują?
              Jak długo trwa podróż w ogóle do Warszawy środkami komunikacji miejskiej i
              prywatnej? Będę wdzięczna za dokładniejsze dane /wynikające z doświadczenia/.
              Pozdrawiam
              • neuron8 Re: DOJAZD DO MAREK 07.10.04, 12:55
                O samych markach i komunikacji mozna poczytac na forum marki:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=450
                Osobiscie cen i czasów jeszcze nie znam, ale moze za rok bede wiedzial :)
                • Gość: agata Artykul w gazecie wyborczej !!! IP: *.crowley.pl 08.10.04, 09:24
                  prosze przeczytac artykul w gazecie wyborczej z dnia 06.10.2004 r. nie jest
                  optymistyczny i co sądzicie
                  • neuron8 Re: Artykul w gazecie wyborczej !!! 08.10.04, 10:29
                    A jest szansa, zaebyś mi jakos zeskanowal ten artykul i wyslala? Bo nie mam
                    dostepu do archialnych wyan gazety

neuron4@wp.pl
                    • Gość: Agata Re: Artykul w gazecie wyborczej !!! IP: *.crowley.pl 08.10.04, 10:57
                      Nie mam takiej mozliwości, tytuł to " Niebieskie bloki, czyli prawie TBS" str.
                      3 moze spróbuj www.gazeta.pl/dom
                      Pozdrawiam
    • neuron8 Artykuł - gazeta Wyborcza 10.10.04, 19:34
      No niech strace :)

Wydałem całe 10 zł aby miec 60 minut dostepu do archiwum Gazety wyborczej i
      znalazlem ten artykuł:

-------------------------------------------------------

NIERUCHOMOŚCI I DOM nr 4 dodatek do Gazety Stołecznej nr 235, wydanie waw
      (Warszawa) z dnia 06/10/2004 RYNEK MIESZKANIOWY, str. 3

MICHAŁ WOJTCZUK, ZDZISŁAW ŻYDAK, BOGDAN KOŹMIŃSKI, NOT. MPW

MARKI. Policyjne osiedle

„Niebieskie bloki, czyli prawie TBS”

Za jeden procent wartości policyjna spółka kupiła działkę wartą 4,5 mln zł.
      Obiecywała zbudować mieszkania w systemie TBS dla policjantów, ale buduje
      ogólnodostępne osiedle
      Osiedle Horowa Góra przy ul. Dużej w Markach będzie się składać z dziesięciu
      trzypiętrowych bloków bez podpiwniczeń. Pierwsze bloki są już zadaszone. W
      sumie na osiedlu ma być 431 mieszkań.
      Jego inwestorem jest Towarzystwo Budownictwa Społecznego Millennium Sp. z o.o.,
      którego właścicielem jest Zarząd Wojewódzki NSZZ Policjantów Komendy Stołecznej
      Policji w Warszawie. - Spółka powstała, aby poprawić warunki mieszkaniowe
      funkcjonariuszy i pracowników policji - mówi Krzysztof Walicki, członek zarządu
      TBS-u, emerytowany policjant i członek NSZZP KSP. - Działamy non profit, nie
      chodzi nam o zysk.

Sprzedana z upustem
      Bloki powstają na terenie, który niedawno należał do skarbu państwa. Skarb w
      2002 r. przekazał wartą 4,5 mln zł działkę gminie Marki w darowiźnie.
      Samorządowcy tego samego dnia bez przetargu sprzedali ją z 99-proc. upustem TBS
      Millennium. Dlaczego z upustem i bez przetargu? - Władze TBS Millennium w 2002
      r. przedstawiły nam projekt: budowa osiedla dla policjantów, w którym
      mieszkania nie byłyby sprzedawane na własność. 150 mieszkań miało być
      przeznaczone do wynajmu dla niezamożnych mieszkańców Marek. Odnieśliśmy się do
      tej propozycji z sympatią, chodziło przecież o pomoc policji - opowiada Janusz
      Werczyński, burmistrz Marek.
      Po sesji rady, w której wziął udział Antoni Kowalczyk, ówczesny komendant
      stołeczny policji, radni nie protestowali przeciwko przekazaniu działki
      policyjnej spółce.

Na placu budowy przez długie miesiące nic się nie działo. - Wiosną tego roku
      nawet sygnalizowaliśmy nasz niepokój z tego tytułu Ryszardowi Siewierskiemu,
      obecnemu komendantowi stołecznemu - wyjawia burmistrz Werczyński.
      - Bo formuła TBS-u jest przestarzała i tak naprawdę nieatrakcyjna - mówi Danuta
      Kasicka z TBS Millennium. - Nie było policjantów chętnych do tego, żeby płacić
      wysoki czynsz, spłacać mieszkanie i nigdy nie zostać jego właścicielem.
      Chętnych musielibyśmy szukać bardzo długo, a to uniemożliwiłoby postęp budowy.
      Dlatego postanowiliśmy sprzedawać je na własność, prawo na to pozwala - kończy.

Po klienta na wolny rynek
      Ale ta zmiana też nie wystarczyła, żeby klientów było tylu, by spokojnie można
      było prowadzić budowę. - Policjanci nie są specjalnie zamożni - tłumaczy Danuta
      Kasicka. - Ich drugie połowy to najczęściej też niezarabiający najlepiej
      pracownicy budżetówki i dlatego mają trudności ze zdobyciem kredytu.
      Tymczasem inwestor potrzebuje kupców na mieszkania, żeby inwestycja mogła być
      realizowana. Osiedle Horowa Góra budowane jest z otwartym rachunkiem
      powierniczym. - Pierwsze pieniądze, bardzo niewielkie, wyłożyliśmy ze środków
      związku zawodowego - mówi Kasicka. - Reszta finansowana jest z pieniędzy
      klientów. Nie mamy do nich bezpośredniego dostępu: są złożone w banku, który
      płaci wykonawcy w ratach w miarę postępu prac na budowie osiedla. Żeby zatem
      mieć klientów, wyszliśmy z naszą ofertą na wolny rynek.
      Po podjęciu tej decyzji budowa ruszyła z kopyta. Klientów przyciągają niskie
      ceny - osoby niebędące policjantami mogą kupić mieszkania po 2,7 tys. zł za m
      kw. A wszystkim pracownikom MSWiA TBS Millennium proponuje zniżkę: za
      mieszkania budowane w pierwszym etapie zapłacą niecałe 2,5 tys. zł za m kw., a
      za te z drugiego etapu - prawie 2,6 tys. zł za m kw. To bardzo tanio jak na
      mieszkania oddawane pod klucz. Zniżka przysługuje zarówno mundurowym
      policjantom, jak i cywilnym urzędnikom ministerstwa.

Umawialiśmy się inaczej
      Pochopnie byłoby powiedzieć, że czujemy się oszukani, ale nie da się ukryć, że
      założenie było zupełnie inne - nie kryje wątpliwości burmistrz Werczyński. -
      Oddaliśmy tanio działkę pod osiedle TBS-owskich mieszkań dla policjantów, a
      powstaje osiedle mieszkań własnościowych sprzedawanych wszystkim. - Mieszkańcom
      Marek przyznaliśmy te same zniżki co pracownikom MSWiA - mówi Danuta Kasicka. -
      Do 9 września 2004 r. zakup mieszkań rozkładał się w sposób następujący: 73
      proc. funkcjonariusze i pracownicy cywilni MSWiA, 26 proc. - sprzedaż na wolnym
      rynku i jeden procent - mieszkańcy Marek.
      Choć osiedle zmieniło charakter, gmina Marki nie może domagać się zwrotu
      działki. W umowie jest co prawda zapis dający gminie prawo odkupienia terenu po
      cenie sprzedaży, ale jedynie wtedy, gdyby budowa nie zaczęła się lub policyjna
      spółka usiłowała ją sprzedać innej firmie.
      MICHAŁ WOJTCZUK
      DLA GAZETY
      ZDZISŁAW ŻYDAK

dyrektor departamentu mieszkalnictwa w Ministerstwie Infrastruktury
      Ustawa o niektórych formach popierania budownictwa mieszkaniowego pozwala TBS-
      om budować mieszkania na sprzedaż. Jest tylko warunek: budowa nie może być
      realizowana z wykorzystaniem środków z Krajowego Funduszu Mieszkaniowego.
      Drugie zastrzeżenie jest takie, że dochodów z tej działalności, nie można
      dzielić wśród wspólników, założycieli TBS. Oznacza to, że TBS ma działać non
      profit, albo profit ten przeznaczać na działalność strio TBS-owską. Opisywana
      sytuacja nie jest wyjątkowa, dość często TBS-y zaczynają od działalności
      deweloperskiej.

BOGDAN KOŹMIŃSKI
      dyrektor TBS Praga Północ
      Formuła TBS rzeczywiście jest nieatrakcyjna i odstrasza wielu ludzi. To
      mankament ustawy, powinna ona dawać możliwość wykupienia mieszkania na własność
      po spłaceniu kredytu. Ale wyjście, które wybrał TBS Millennium, w moim odczuciu
      jest nieuczciwe. Wbrew temu, co ma w swojej nazwie i mimo ulg dla policjantów,
      ta spółka działa jak zwykły deweloper.
      NOT. MPW
      • Gość: Baśka Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: *.chello.pl 11.10.04, 19:47
        Jeśli chodzi o artykuł, to chyba nie mamy się czym martwić. Gmina Marki nie
        może domagać się zwrotu działki, poniewż budowa się już rozpoczęła.
        2.Cena mieszkania jest stała. Może się ewentualnie zmienić /w obie strony/
        tylko po dokonaniu pomiarów końcowych i indywidualnych dodatkowo zamówionych
        prac.
        3.Widziałam nowy wzór umowy, w którym uwzględniono "bezpłatne miejsce
        postojowe" i usunięto wpis dotyczący waloryzacji ceny końcowej o wkaźnik GUS.
        4.Z tego co wiem, aneksy są podpisywane.
        Nie denerwujmy się na zapas lub po wpisach paru malkontentów, którzy próbują
        obrzydzić nam to osiedle. W innych grupach dyskusyjnych też tacy się znajdują.
        A poza tym jest jeszcze konkurencja.
        Pozdrawiam.
        • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 12.10.04, 09:37
          No kurcze, niech mnie ta choroba juz puszcza, juz dawno sam bym tam pojechal, a
          telefonicznie nie chce :)

ale, Basia masz racje - może nadto jestesmy uczuleni, ale tyle na około się
          człowiek nasłuchał - na wszeliki (odpukac w niemalowane) wypadk warto miec
          kontakt z sąsiadamiu :)

Fajnie, że zmienili ta umowę, nie wiem jeszcze tylko jedno: co to jest
          inwentaryzacja powykonawcza w oparciu o PN-70 i B-02365 (Par. 4 pkt3.1 i 4) -
          czy to chodzi o wykończenie, typu mozajk w przedpokoju zamiast terakoty?

No i mi się zdaje ze 2,5 to nie jest duzo - mam nadzije, że internet bedzi
          przyzwoity i w dobrej cenie :) A może sami sobie zrobimy :)

Ale nic to, ja tylko wyzdrowieje, jade podpisac ten aneks i jszcze sobie
          porozmawiam, ale na razi chyba nie am o czym :)

Pozdrawiamy wszystkich sasiadów :)
          • Gość: Mariusz Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 19:47
            Inwentaryzacja powykonawcza pewnie musi być wykonana pod rygorem obowiązujących
            przepisów. To jest pewnie także odbiór pod względem jakości przeprowadzonych
            prac. Nas może najbardziej dotyczyć ewentualne zmiana powierzchni lokalu - jak
            wybudują większy niż wg planu, co może się zdarzyć i zdarza często - to trzeba
            dopłacić, a jak mniejszy to dostaniemy zwrot (pewnie, jeśli różnica jest
            większa niż 1%).
            Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Mariusz.
            • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 13.10.04, 14:17
              a jesli tylko o to chodzi to luz.

Takie dopłaty to żaden problem. :)

Czy ktoś już może podpisał ten aneks do umowy, już go mozna podpisywać czy
              jeszcze nie?
              • Gość: mentos1 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: 213.17.181.* 14.10.04, 15:20
                WITAM!

o JAKI ANEKS chodzi, bo już się pogubiłem o czy piszecie?

Poz, mentos1
                • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 14.10.04, 19:18
                  Podobno, Millenium ma podpisywać aneks z osobami które mją juz umowę w którym
                  jest wyraznie napisane że jest darmowe miejsce postojowe i że jest wykreslony
                  ten punkt, że cena poże wzrosnąc o wskaźnik GUS po zakończeniu budowy.

Co jeszcze jest w tym ankesie nie mam pojęcia - chetnei się sam dowiem i
                  chetnie go podpisze z żoną :)
                  • Gość: kaśka Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: 81.219.253.* 15.10.04, 06:59
                    to prawda, ja mam już takż umowę
                    • Gość: kaśka Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: 81.219.253.* 15.10.04, 07:25
                      i pod koniec listopada mozna już będzie okreslić swój standard wykończenia, w
                      tym budynku przy ulicy (chyba E) będą wykończone dwa mieszkanka i można będzie
                      przyjechać i sobie obejrzeć. Jeżeli chcecie wiedzieć więcej to lepiej iść do
                      komendy i porozmawaić z prezesem TBS niż wypisywać takie głupstawa jak tu się
                      pojawiają. Ja poszłam i dowiedziałam się wszystkiego co chciałam wiedzieć i
                      jesem teraz spokojna, bo po przeczytaniu informacji na tym forum mało zawalu
                      serca nie dostałam
                      • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 15.10.04, 12:51
                        I tak zrobie, osobiscie tam pojade - ale niestety przez ostatnie 2 tygodnie
                        byłem chory i nie ruszalem się z domu - a telfonicznie niezabardzo się załatwia
                        takie sprawy. Ale ja sie okazało na forum sie zamieszało - a teraz sie
                        prostuje - byle tak dalej... w ajkim bloku masz mieszkanko - pochawal się?
                        • Gość: kaśka Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: 81.219.253.* 15.10.04, 14:22
                          nie pamiętam numeru, nie wtym od ulicy i nie w tym, który ma balkony na las ;)
                          • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 15.10.04, 14:47
                            No to wychodzi, że w tym samym bloku co my :) my mamy w klatce 5 pierto 1 :)
                            • Gość: kaśka Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: 81.219.253.* 15.10.04, 15:30
                              nie wiem który numeer klatki ja mam, ale jest to mieszkanko szczytowe od strony
                              tego bloku z balonami na lasek, pozdraiwiam
                              • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 15.10.04, 15:45
                                Jeszcze jak mi powiesz ze 1 pietro to naprawde bedzimy sasiadami w drzwi :)
                                hehheehe
                                • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 15.10.04, 15:49
                                  Ej, nie mozesz miec szczytowego na 1 pietrze bo my je mamy hehhehhehhe (ale sie
                                  usmialem) to albo mieszkamy pod Toba albo nad Tobą - chyba, że masz to
                                  2-pozimowe fiu fiu :)
                                  • Gość: kaśka Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: 81.219.253.* 15.10.04, 15:55
                                    nie to nie jest dwupoziomowe, mam na 2 piętrze
                                    • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 15.10.04, 16:02
                                      o widzisz - to mam nadzieję, ze nie masz drewnianych chodaków do chodzenia po
                                      domu zamiast kapci:) sasiadko :)

Pozdrawiamy...

moze na priv
                                      neuron4@wp.pl
                      • misi2 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 22.10.04, 16:07
                        podobnie i ja zareagowałem. Kanalizacja - fakt, nie ma i będzie dopiero
                        budowana. Jakie koszty i kiedy - nie dostałem konkretnej odpowiedzi.
                        Co do przestępczości - jest taka jak i w centrum W-wki. Na to nie ma mamy
                        zbytnio wpływu. Pozdro, Miks
                        • kasiuleczek1 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 22.10.04, 16:54
                          Też zainteresowała mnie ta oferta ale mimo dość dobrej ceny zrezygnowałam. Zbyt
                          dużo niewiadomych, stan wykończenia mieszkania pod klucz pozostawia dużo do
                          zyczenia oraz sam prezes firmy. Zapytany o tematy poruszane na forum które mnie
                          zaniepokoiły odrzekł "Nie jestem od dementowania plotek, policji nalezy ufać a
                          kto nie ufa to...." Nie mam więcej pytań.
                          • Gość: ilonaa Re: Artykuł - gazeta Wyborcza IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 22.10.04, 17:25
                            mnie prezes tez zlekcewazyl, odwolal sie do autorytetu policji, podobnie jak i
                            w Twoim przypadku nie przekonalo mnie to, tez zrezygnowalam, tutaj 80 % to
                            niewiadome, na wiekszosc pytan nie moglam uslyszec odpowiedzi, a to nie jest
                            kupno loda w waflu tylko mieszkania za 150 tys zl wiec takie traktowanie
                            klijenta jest niepowazne
                            • kasiuleczek1 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 22.10.04, 17:30
                              masz całkowitą racje! dla wiekszosci to jedna z powazniejszych decyzji w zyciu
                              a on o autorytecie policji wyjechał....
                              A jak znalazłaś coś innego bo ja ma Otwock na Oku dobre ceny a dojazd lepszy
                              niż z tych nieszczęsnych Marek bo pkp kursuje.
                          • neuron8 Re: Artykuł - gazeta Wyborcza 22.10.04, 18:39
                            A za taka cene mieszkania to jakiego sie spodziewałaś wykończenia. A i nikt Cię
                            do niego nie zmusza - możesz sobie z czegoś zrezygnowac, wtedy mieszkanie
                            taniej ci wyjdzie i sobie wykończysz jak chcesz...

Co do Pana Prezesa, nie moge sie wypowiadac, bo niemiałem przyjemności rozmowy
                            (dłuższej) - wszystko załatwiałem z P. Krzysztofem i uzyskałem odpowiedz na
                            wszystkie zadane pytania.

Jesli chodzi o kanalizacje - ja sie do konca nie znam, ale co za różnica czy
                            bedzie kanalizacja osiedlowa podłaczona do miejskiej kanalizacji, czy bedzie
                            zbiornik na osiedlu (ani go nie zobaczysz ani nie poczujesz) a i za to i za to
                            trzba bedzie płacic. Wec niech mnie ktos poprawi - bo ja osobiscie nie widzę
                            jakiejś różnicy.

Ani mój interes ani zysk reklamujac to osiedle (jedynie bede tam mieszkańcem),
                            ale może warto poczekac do 11-12 listopada z podjeciem decyzji. Beda tam dni
                            otwarte i wykończone chyba 2 mieszknia (1 napewno) i wtedy bedzie mozna
                            określic standard wykończenia (organoleptycznie: popatrzeć, dotknąc,
                            polizać :)) i może porozmawiac na budowie z wykonawca i innymi, napotkanymi,
                            zintersowanymi osobami.

Pozdrawiam
                            • Gość: Baśka Horowa Góra jest o.k. IP: *.chello.pl 30.10.04, 16:00
                              Uważam, że wszystko będzie dobrze. Niektórzy probują nam obrzydzić i osiedle i
                              okolicę /że niby niebezpiecznie/ i wyposażenie /mimo, że nikt go jeszcze nie
                              widział/. Uważam,że polskie produkty też są ładne i porządnie wyglądają a
                              raczej są tańsze. Jeśli komuś się wyposażenie nie będzie podobało, to może
                              zrezygnować i kupić sobie swoje. Odliczą mu koszty tego co sami proponują.
                              Wszystko zależy od zasobnośći kieszeni. Niestety większość będzie ją miała nie
                              za pełną - kredyty itp. Głowa do góry,będzie ok.
                              Acha, wpiszcie coś od czasu do czasu, żebyśmy nie spadali na dalekie strony, bo
                              do tych dalekich rzadko się wraca, a dobrze by było aby nowi ludzie się o tej
                              stsronie wiedzieli i się wpisywali.
                              • neuron8 Re: Horowa Góra jest o.k. 30.10.04, 19:49
                                nieskromnie nadal polecam nieformalna strone osiedla - jest juz tam kilku
                                lokatorów

HOROWA GÓRA!!! - Marki

Pozdrawiam
                                • Gość: Baśka Re: Horowa Góra jest o.k. IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 08.11.04, 10:27
                                  W dniach 11 - 12 listopada w godz. 10.00 - 17.00 są dni otwarte na budowie.
                                  Mają być pokazane całkowicie wykończone dwa mieszkania - 2 i 3-pokojowe.
                                  • mentos1 Re: Horowa Góra jest o.k. 08.11.04, 18:27
                                    Skąd masz takie wiadomości, ze mną się nikt nie kontaktował, byłem na budowie w
                                    piątek i oglądałem swoje przyszłe mieszkanie, ale Pan prtzedstawiciel wykonawcy
                                    nic nie wspominał o tym, że teraz maja być drzwi otwarte. Proszę o informacje,
                                    czy ktoś z Millenium kontaktował się z Wami?

Pozdrawiam, mentos.
                                    • Gość: Baśka Re: Horowa Góra jest o.k. IP: *.chello.pl 08.11.04, 20:26
                                      Dowiedziałam się o tym będąc na budowie. Dziś dzwoniłam do TBS i potwierdzono
                                      mi tę wiadomość. Pozdrawiam
    • Gość: kaalii Re: MARKI IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 09.11.04, 08:46
      Baska jest z TBS Millenium - wiem bo znam ja
      • Gość: Anita Re: MARKI IP: 81.219.253.* 09.11.04, 12:18
        co to znaczy że jest z TBS, pracuje tam?
        • Gość: ja tez ja znam Re: MARKI IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 09.11.04, 18:06
          Tak - Baska jest z Policji
    • Gość: kondor2 Dni otwarte IP: 213.134.131.* 10.11.04, 11:22
      Czy Dni otwarte to tylko impreza dla tych, co już podpisali umowę, czy też dla
      wszystkich zainteresowanych. Mam zamiar kupić mieszkanie na tym osiedlu w
      drugim etapie.
      • neuron8 Re: Dni otwarte 10.11.04, 11:26
        Raczej dla wszystkich.

Dla tych co juz kupili, zeby zobaczyli co kupili, a dla niezdecydowanych -
        niech zobaca co traca :)
        • Gość: kondor2 Re: Dni otwarte IP: 213.134.131.* 10.11.04, 11:37
          Dzięki za szybką odpowiedź.
        • Gość: kondor2 Re: Dni otwarte IP: 213.134.131.* 10.11.04, 11:55
          Do Neurona8.
          Zauważyłem, że Ty tutaj rządzisz na tym forum
          i chyba jesteś najlepiej poinformowany,
          w związku z tym mam do ciebie pytanie:
          czy te wszystkie wątpliwości i niejasności,
          o których tutaj piszecie na tym forum,
          zostały już rozwiane i wyjaśnione?
          Będzie mi łatwiej podjąć decyzję,
          jak zobaczę, że wszysto jest OK.
          • neuron8 Re: Dni otwarte 10.11.04, 12:20
            To, że duzo tu pisze to nieznaczy ze wiecej wiem od wszystkich innych.
            Wiem tyle ile sie dowiedziałem w TBS Millenium, bezposrednio na budowie i
            zrozmów z innymi mieszkancami, którzy tez sie tu udzielaja:
            /63

Forum HOROWAGÓRA!!!

Co do watpliwości i niejasności - z tego co wiem wszystkie juz sa wyjaśnione
            (podkreślam, że tak mi się wydaje) i cigle przewijają sie te same.
            W mojej ocenie - i jeszcze kilku mieszkańców wszystko wskazuje na to ze jest OK
            i tak będzie. Budowa idzie szybko - czesto bywam na budowie i sobie patrze. W
            pierwszym etapie widziałem, że są wstawiane juz okna - a to podbno dobrze jak
            na zime sa juz okna - co sie dzije w srodku w poszczeólnych blokach nie wiem.
            NIe wchodizłem do środka bo nie miałem potrzby. Planuje po dniach otwartych jak
            sobie wymyśle jakieś zmiany (w sumei juz mam cos z żoną powymyślane - ale jak
            nie zobacze jak wyglda standard który kupiłem to nic mi nie da wchdzenie do
            pustego bloku) to moze poprosze o możlwośc wejścia.
            • Gość: kondor2 Re: Dni otwarte IP: 213.134.131.* 10.11.04, 12:52
              Jeszcze raz serdeczne dzięki.
              Do zobaczenia na budowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka