Gość: Andzia IP: *.clinternal / 10.2.1.* 12.04.02, 15:27 Zdecydowałam się już prawie na kupno mieszkania w budynku C2. Trochę się obawiam. Może ktoś coś wie na temat tej firmy i tej inwestycji? Help Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.clinternal / 10.2.1.* 12.04.02, 15:29 Ja kupuje w C2, ktore ma juz prawie wszystkie pietra, a oddaja budynek w grudniu. Ogolnie firma jest OK, ale wkurza mnie mala odleglosc miedzy kolejnymi budynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.clinternal / 10.2.1.* 12.04.02, 15:30 Sorki, chodzilo mi o C1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.04.02, 13:02 Z tego co widzialam to C2 wcale jeszcze nie ma. Czy oni to w ogole wybudują? Przecież teraz spadła sprzedaż mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowa Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 12.04.02, 17:01 Rekomendacja: kupuj. Ja juz nabylem droga kupna i aktualnie wykanczam, oddali w super jakosci. Zwroc tylko uwage na koniec na hydraulike (chyba jakies drobne rzeczy), no i przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: EBEJOT-C2 - help! IP: 213.158.195.* 12.04.02, 17:16 Kup sobie mieszkanie na Tarchominie! Za mniejsze pieniądze dostaniesz ładniejsze mieszkanie w ładniejszym bloku w ładniejszej i spokojniejszej okolicy. Wada Tarchomina jest tylko dłuzszy dojazd do centrum. Ale mimo to polecam. Polecam Mostostal export Development na ul. Odkrytej. Pojedź, porównaj i zdecyduj. Janek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.it.pl 15.04.02, 08:33 Ja kupilam na osiedlu SKOROSZE III i jestem zadowolona. Wykonanie bardzo dobre a i obsluga fachowa do samego konca. Polecam!!! pozdr ej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.pharmacia.com 15.04.02, 12:20 ja kupiłam (Skorosze III) i jestem zadowolona, polecam znajomym bo jakość naprawdę jest dobra i (co też się liczy) obsługa w porządku - mieli mnóstwo cierpliwości do naszych wydawałoby się bez końca zmian, no i oddali w terminie. W wielu firmach jest tylko umowa cywilna, a tu masz akt notarialny już po 40% wpłaty i wniosek w sądzie o wpis roszczeń czyli jesteś pierwsza na liście wierzycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
skorosze Re: EBEJOT-C2 - help! 16.04.02, 06:08 Zakup w Ebejot jest dobry ale... Jeśli podpisałaś że zgadzasz się na wspólnotę mieszkaniową wybraną poprzez Ebejot jesteś ugotowana naczas działania wspólnoty mieszkaniowej wybranej przez Ebejot i czas się wycofać Dlatego, bo wspólnota mieszkaniowa wybrana przez Jaczewskiego to farsa. Nic nie robią tylko zdzierają z Ciebie pieniądze,podpisują w Twoim niby imieniu niekorzystne dla Ciebie finansowo umowy z firmami świadczącymi uslugi administracyjne dla Twego osiedla. Radze zobaczyc,jak jest zarządzane skorosze III to się wyleczysz z zakupu w Ebejot Idż porozmawiaj z mieszkańcami osiedla skorosze III z budynków ktore są oddane Porozmawiaj z nimi ,to będzie odpowiedz dla Ciebie ,kupić czy nie. Mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.polkomtel.com.pl 16.04.02, 08:39 Eeeeeeee ! Nie przesadzaj. Przecierz ten zarząd jest tymczasowy i będzie go można zmienić po zakończeniu całej inwestycji. Poza tym jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że z grupy ludzi, którzy w ogóle się nie znają można było wyłonić sprawnie działający zarząd Wspólnoty. Proponuję Ci lekturę wątku włamań do garażu - jak na razie nie można zmobilizować wszystkich mieszkańców do tego , żeby zamykali za sobą drzwi a co dopiero do wybierania właściwych (czytaj kompetentnych) osób do zarządu. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malik Re: EBEJOT-C2 - help! IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 16.04.02, 09:31 Popieram Marcina. Mozna zmieniac zarzady nieustannie tak ze w koncu wszyscy mieszkancy sie sprawdza ( i zarobia) tylko czy od tego bedzie lepiej... Moze niech krytycy podadzą swoje wlasne pomysly na lepsze zarzadzanie a nie tylko totalna krytyka. PS Czuje ze na dzisiejszym zebraniu bedzie jeden wielki HAOS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malik Re: EBEJOT-C2 - help! IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 16.04.02, 09:33 Gość portalu: Malik napisał(a): > Popieram Marcina. Mozna zmieniac zarzady nieustannie tak ze w koncu wszyscy > mieszkancy sie sprawdza ( i zarobia) tylko czy od tego bedzie lepiej... Moze > niech krytycy podadzą swoje wlasne pomysly na lepsze zarzadzanie a nie tylko > totalna krytyka. > > PS > Czuje ze na dzisiejszym zebraniu bedzie jeden wielki CHAOS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skorosze Re: EBEJOT-C2 - help! 16.04.02, 09:49 Myslę ,że na początek należy obniżyc zarządowi wspólnoty uposażenie najlepiej o 75% Dlaczego? Dlatego,że nie potrafili zaproponować żadnego realnego planu działania dla osiedla skorosze III,przez tyle tygodni. Jedyne co potrafią to proponować bardzo drogie i nieefektywne rozwiązania. Mieszkańcom pozostawiam ocenę działania,bo ta jest moja,możew krzywdzaca wujków z zarzadu Mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malik Re: EBEJOT-C2 - help! IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 16.04.02, 10:06 skorosze napisał(a): > Myslę ,że na początek należy obniżyc zarządowi wspólnoty uposażenie najlepiej o > 75% A to popieram. A to moje uwagi: 1. Drzwi do garaży trzaskają że aż mur pęka (wystarczy co prawda tylko wyregulować siłowniki, ale po co?) 2. Na jednym z ganków (A3) jakoś dziwnie woda stoi a nie scieka (Moze daszek sie wgiał nie w tą strone) 3. Jakoś oświetlenie ganków nie działało tygodniami (moze ktos ukradl ??) 4. Ebejot jakoś dziwnie instaluje oświetlenie placu (przed A4 jest, przed A3 nie) A teraz prywatnie do mieszkańców A3. Czy wyjezdzajac z garazu tez tak wam pilot lipnie dziala? Ja musze podjechać tak by moj bolid dotykal prawie bramy by zadzialala. Od pewnego czasu nawet wystawiam reke za okno i jest OK. Wszystkie inne wjazdy dzialaja OK, nie wiem czym mam tak slaba baterie czy moze ekranowany pojazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.it.pl 16.04.02, 11:13 Moj pilot tez dziala lipnie - tylko na jedna brame " wjazdowo / wyjazdowa". br ej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.computerland.pl 17.04.02, 14:50 Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są koszty utzymania takiego zarządu Wspólnoty MIszkaniowej? Jaki są składki itp. pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
skorosze Re: EBEJOT-C2 - help! 18.04.02, 05:43 Koszty utrzymania zarządu wspólnoty określają sami mieszkańcy/teraz określił to ebejot a raczej jaczewski i jego ziomkowie/ W obecnej chwili jest to połowa średniej krajowej na osobę w zarządzie. Ja jestem w stanie zapłacić średnią krajową na osobę w zarządzie ,to jest dwa razy tyle,jeśli ten zarząd będzie dbał o mieszkańców ,żeby wszystko było zorganizowane po myśli mieszkańców Niestety!!! Nie jest, To są nie do końca kompetentni ludzie,po zebraniu mam tę pewność. Ebejot niepotrzebnie się w mieszał we wspólnotę mieszkańców . Teraz zdaje sobie z tego sprawę tylko ,że już jest po herbacie. Budował dobrze i terminowo,ale było im za mało pieniędzy Tak to przynajmniej wygląda,że ebejot chciał jeszcze zarabiać po wybudowaniu osiedla na obsłudze skorosza przez znajomków Teraz to może być czymś,co bardzo pogorszy sprzedaż mieszkań w ebejocie, bo przecież potencjalni nabywcy czytają co się dzieje ze skoroszem III Mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.polkomtel.com.pl 18.04.02, 10:52 Sądzę, że dla nikogo myślącego Pana teksty nie będą powodem do rezygnacji. Po co robić z gęby cholewę ?! No chyba, że ma Pan dowody na poparcie swoich "przemyśleń". Pozostaję z szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.waw.cdp.pl 18.04.02, 14:08 skorosze napisał(a): > Ebejot niepotrzebnie się w mieszał we wspólnotę mieszkańców . > Teraz zdaje sobie z tego sprawę tylko ,że już jest po herbacie. No dobrze, ale czy jest inne wyjscie? Chyba Ebejot nie ma innego wyboru zgodnie z ustawa o wlasnosci lokali. Wspolnota powstaje automatycznie po przewlaszczeniu kilku mieszkan (7 ?). Lepiej zatem wprowadzic jakies zasady niz dzialac bez. Jedyne co jeszcze mozna wymyslec to stworzenie czterech wspolnot, zamisat jednej wspolnoty obejmujacej 4 bloki. Wtedy szybciej poszczegolne bloki pozbywaja sie dewelopera. Zrodlo problemu lezy w tym, ze EBEJOT staje sie udzialowcem we wspolnocie z automatu i do momentu pozbycia sie ostatniego udzialu bedzie w niej czy tego chce czy nie. Poniewaz jest pierwszym najwiekszym udzialowcem w chwili pierwszych przewlaszczen, to on dyktuje warunki. Mysle, ze kazdy na ich miejscu musialby postapic podobnie. > Budował dobrze i terminowo,ale było im za mało pieniędzy > Tak to przynajmniej wygląda,że ebejot chciał jeszcze zarabiać po wybudowaniu > osiedla na obsłudze skorosza przez znajomków > Teraz to może być czymś,co bardzo pogorszy sprzedaż mieszkań w ebejocie, bo > przecież potencjalni nabywcy czytają co się dzieje ze skoroszem III Osobiscie w to nie wierze. Zarzadzanie taka nieruchomoscia to dla firmy deweloperskiej tylko klopot. Rzekome kokosy sa fikcja w stosunku do zakresu dzialalnosci firmy budowlanej. Srednia placa czlonka zarzadu wspolnoty w tych okolicach to 1300 PLN brutto. Zastanawia mnie inna rzecz - pozycja administracja 19gr / udzial. Ponad dwa razy wieksze od kosztu utrzymania zarzadu. Jak za jedna Pania Jole biegajaca po kilku osiedlach w okolicy to duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor12 Re: EBEJOT-C2 - help! 19.04.02, 10:40 Gość portalu: look napisał(a): > skorosze napisał(a): > > > Ebejot niepotrzebnie się w mieszał we wspólnotę mieszkańców . > > Teraz zdaje sobie z tego sprawę tylko ,że już jest po herbacie. > > No dobrze, ale czy jest inne wyjscie? Chyba Ebejot nie ma innego wyboru zgodnie > z ustawa o wlasnosci lokali. Wspolnota powstaje automatycznie po przewlaszczeni > u > kilku mieszkan (7 ?). Lepiej zatem wprowadzic jakies zasady niz dzialac bez. > Jedyne co jeszcze mozna wymyslec to stworzenie czterech wspolnot, zamisat jedne > j > wspolnoty obejmujacej 4 bloki. Wtedy szybciej poszczegolne bloki pozbywaja sie > dewelopera. > Zrodlo problemu lezy w tym, ze EBEJOT staje sie udzialowcem we wspolnocie > z automatu i do momentu pozbycia sie ostatniego udzialu bedzie w niej czy tego > chce czy nie. Poniewaz jest pierwszym najwiekszym udzialowcem w chwili pierwszy > ch > przewlaszczen, to on dyktuje warunki. Mysle, ze kazdy na ich miejscu musialby > postapic podobnie. > > > Budował dobrze i terminowo,ale było im za mało pieniędzy > > Tak to przynajmniej wygląda,że ebejot chciał jeszcze zarabiać po wybudowan > iu > > osiedla na obsłudze skorosza przez znajomków > > Teraz to może być czymś,co bardzo pogorszy sprzedaż mieszkań w ebejocie, b > o > > przecież potencjalni nabywcy czytają co się dzieje ze skoroszem III > > Osobiscie w to nie wierze. Zarzadzanie taka nieruchomoscia to dla firmy > deweloperskiej tylko klopot. Rzekome kokosy sa fikcja w stosunku do zakresu > dzialalnosci firmy budowlanej. Srednia placa czlonka zarzadu wspolnoty > w tych okolicach to 1300 PLN brutto. > Zastanawia mnie inna rzecz - pozycja administracja 19gr / udzial. > Ponad dwa razy wieksze od kosztu utrzymania zarzadu. Jak za jedna Pania > Jole biegajaca po kilku osiedlach w okolicy to duzo. Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi to się zgadzam.Natomiast cześć dotycząca kosztów administracji to wystarczy pójść do pani Joli i wszystkiego się dowiedzieć.Jestem zdania,że co do Zarządu możemy mieć pewne zarzuty,ale jeśli chodzi o obsługę administracyjną,to nie powinniśmy się czepiać. firma posiada konsesję.Licencje posiada również Pani Jola (dla zainteresowanych dyplom wisi w biurze).Uważam,że porównując administarcje do tej pory nas obsługujące to akurat ta administarcaja profesjonalnie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Co do 19gr za udział to w przeliczeniu na metry jest to 0,72 za 1m kw. mieszkania. Czy to dużo za obsługę księgową,prawną i administracyją?Wystarczy się zapoznać z umową o administowanie lub porozmawiać z Zarządem (polecam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vitorio Re: EBEJOT-C2 - help! IP: 217.99.1.* 19.04.02, 22:14 Podzielę się interesującym tekstem z wątku o zebraniu mojej wspólnoty. "Wielce Czcigodny Hryhorze. Po zapoznaniu się z Twoimi wypowiedziami robi mi się Ciebie bardzo szkoda. Pustka jaka zionie z Twojego łba woła o pomstę do nieba. Radził bym Ci zapoznać się z Ustawą o własności lokali... bo piszesz totalne bzdury. Jeszcze trochę i umysłowo zjedziesz do poziomu tego oszołoma, który został sekretarzem na spotkaniu wspólnoty. A skrajnie zaawansowany debilizm jakim cechował się nasz sekretarz to bynajmniej nie pozytywna cecha. Jak już uda Ci się zgłębić tajniki wspomnianej ustawy powinieneś zrozumieć, że Twoja teoria spiskowa przypomina aferę wąglikową w Klewkach. Powinieneś się cieszyć, że mamy Zarząd. Jaki on jest to ocenimy po roku działalności - bo na tyle jest ustanowiony. Patrząc na destrukcję panującą na sali sami byśmy nic lepszego nie wybrali ( no chyba, że oszołomy takie jak skretarz i przewodniczący obrad). Całe szczęście, że Ebejot zrobił to sam. Zresztą nie miał innego wyjścia bo tego wymaga ustawa. Nadtto pamiętaj, że cały zarząd to nie jakieś obce osoby tylko mieszkańcy naszego osiedla. Sam widziałeś ten tłum chętnych do objęcia funkcj członka zarządu wspólnoty. Nikt nie chciał za 980 zł miesięcznie angażować się w pracę na rzecz wspólnoty, która wszystko umie negować nic w zamian nie proponując. Czynsz mamy poruwnywalny z podobnymi osiedlami z odchyleniem +/- 10%. Tak więc Twoje teksty o tym, że ktoś zbija kokosy na naszych kieszeniach to bajka o żelaznym wilku. Ponadto czynsz możemy sami jako wspólnota podnieść lub obniżyć. Zmiany pewie będą mogły się dokonać na jesieni jak reszta (A4) podpiszą akty i wszyscy będą mieli prawo do zabierania głosu. Jeżeli tekst ten nie spodobał Ci się nic straconego. Podpowiadam: wytęż umysł, choćby jedną jedyną szarą komórkę(jeżeli jakąś jaszcze masz). Pozdrawiam Twój sąsiad". Kolega Roberto nieźle to ują. Ja opowiadam się za zbiórką na leczenie trafnie zdjagnozowanego debilizmu u przewodniczącego - lokatora BANASIA i lokatora byłego sekretarza KOZŁOWSKIEGO. Czy ktoś mi podpowie pod jakimi numerami Oni mieszkają. Przyślę im medyka. Vit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vitorio Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 00:25 No i stało się. Nasz wątek opuścił lokator Kozłowski. Założył sobie nowy wątek. Ten mu się przestał podobać. Dlaczego Go nikt nie poparł. Pogniewał się i poszedł sobie. Aż mi smutno. A może by tak przy okazji odwalił się od nas też były przewodniczący zebrania wspólnoty? Vit. Odpowiedz Link Zgłoś
hryhor Re: EBEJOT-C2 - help! 29.04.02, 09:50 Pozwólcie że zacytuje pouczający fragment forum o tytule "Czynsz a granice zdrowego rozsądku" : • Re: Czynsz a granice zdrowego rozsądku adres: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl Gość portalu: Ji 19-04-2002 12:01 A ja od 1 lutego br mieszkam w nowo oddanym budynku wielorodzinnym - na 77 m2 i płacę 312 zł. A jak się skończy sezon grzewczy to będę płaciła około 170 zł. Pozdrawiam. • Re: Czynsz a granice zdrowego rozsądku adres: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl Gość portalu: mała 19-04-2002 20:57 Ja mieszkam sama Droga Olgo! A Ty Ji, zdradź, poproszę, kto administruje Twoim Osiedlem! • Re: odp. dla Małej adres: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl Gość portalu: Ji 22-04-2002 13:16 Moim budynkiem administruje jedna kobietka , ale ja mieszkam w Gdańsku. Pozdrawiam KONIEC CYTATU Bez komentarza NIC DODAĆ . pozostaje tylko wstchnać i zapytać ile pań i panów nami administruje? Ściskam ze szczególną czułością : microbi oraz Wiktora12 Vittorio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaKrawędzi Re: EBEJOT-C2 - help! IP: *.spray.net.pl 06.02.03, 02:26 Teraz nie jest aż tak źle. Zreszto poczytajcie www.Skorosze.pl Odpowiedz Link Zgłoś