Gość: Karol IP: *.hor.net.pl 15.04.02, 20:43 chciałbym wziać kredyt na spłatę biezącego kredytu mieszkaniowego, obecnie mam 8,5 % w euro, czy ktoś wie o jakiejś korzystnej ofercie tego typu w miare szybkiej i bez przekrętow i ukrytych? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: KREDYT na spłate KREDYTU. Millenium? IP: *.dialup.supermedia.pl 16.04.02, 09:56 Rowniez zastanawiam sie nad kredytem Milenium na splate innego. Jest maly feler. Zabezbieczeniem dla banku musi byc polisa na zycie w wysokosci 110 % kwoty kredytu o jaki chcesz sie ubiegac. Niestety nie mozna laczyc tych polis w malzenstwie. I to odwleklo moja decyzje. Musialabym wykupic nowa polise co wiaze sie z czasem ( ok 1 miesiac na zakup polisy ) Moze ktos ma doswiadczenia z Milenium i chce sie nimi podzielic ? Dla mnie jest to podejrzane, za male oprocentowanie by bylo prawdziwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogoz Re: KREDYT na spłate KREDYTU. Millenium? IP: *.centertel.pl 16.04.02, 13:17 Z tego co pamiętam to wcześniejsza spłata w Millennium nie jest zaliczana w poczet kapitału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: KREDYT na spłate KREDYTU. Millenium? IP: *.at.ibm.com 16.04.02, 17:42 Mam kredyt w GE na 7,9% i też poważnie zastanawiałem się nad kredytem refinansowym w Millenium, ale: 1. w przeciwieństwie do GE Banku, kredyt w Millenium jest wypłacany po kursie kupna waluty a spłacany po kursie sprzedaży (różnica średnio ok 2%) 2. oprocentowanie 4.99% (stałe) dotyczy tylko pierwszego roku, w pozostałych latch jest wyższe i zależy od wysokości wpłaty własnej - od 5,59% do 6.59% - a to już tylko 1%-1,5% niżej niż konkurencja 3. trzeba wykupić polisę na życie jeśli zsumujemy koszty prowizji (0,5% kredytu), niekorzystny sposób przeliczania walut, koszty wyceny nieruchomości (700-1000pln), koszty polisy na życie, oraz koszty i czas potrzebny na zebranie kompletu dokumentów, to różnica w stosunku do konkurencji jest raczej niewielka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKODEM Re: KREDYT na spłate KREDYTU. Millenium? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.04.02, 18:30 Brawo dla Rafała! Też chciałem o tym napisać. Millennium to złodziej w białych rękawiczkach, Ci którzy tam brali kredyt mogą coś na ten temat powiedzieć. Radzę dobrze, z daleka od Millennium Odpowiedz Link Zgłoś
iml Re: KREDYT na spłate KREDYTU. Millenium? 17.04.02, 08:55 A czy myśleliście o WBK? Od kwietnia oprocentowanie wynosi podobno 4,51%, bez polis na życie, bez wyceny nieruchomości (przynajmniej przy kupnie nowego mieszkania) i bez mnóstwa zbędnych formalności oraz z połową prowizji tj. 0,75% do końca maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike26 Re: KREDYT na spłate KREDYTU. Millenium? IP: 217.153.88.* 17.04.02, 09:02 Co do WBK mają troche dziwny system liczenia zdolności kredytowej. Nie wiem ile by trzeba bylo zarabiac aby otrzymac kredyt na drobne 130 tys. Chyba ze spotkalem jakiegos debila ktory jest drugi dzien w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto Re: KREDYT na sp?ate KREDYTU. Millenium? IP: 192.166.100.* 17.04.02, 09:49 Tak czytam i czytam wasze opinie i sam mialem doswiadczenia z kredytem dowiadywalem sie o kredyt w roznych bankach i sam zdecydowalem sie na PBK a stwierdzilem ze najlepsze oferty maja banki duze PKO S.A i PKO B.P oraz wlasnie PBK teraz PBH PBK (teraz 4.61 w CHF) a milenium to trzeba unikac z daleka tak beznadziejnych pracownikow nie spotkalem nigdzie moze to byl tylko jedyny przypadek ale oddzial przy Pl.Wilsona to nalezy unik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: KREDYT na sp?ate KREDYTU. Millenium? IP: 62.148.94.* 17.04.02, 10:01 Gość portalu: kto napisał(a): > Tak czytam i czytam wasze opinie i sam mialem doswiadczenia z kredytem > dowiadywalem sie o kredyt w roznych bankach i sam zdecydowalem sie na > PBK a stwierdzilem ze najlepsze oferty maja banki duze PKO S.A i PKO B.P > oraz wlasnie PBK teraz PBH PBK (teraz 4.61 w CHF) a milenium to trzeba > unikac z daleka tak beznadziejnych pracownikow nie spotkalem nigdzie > moze to byl tylko jedyny przypadek ale oddzial przy Pl.Wilsona to nalezy > unik\ Witam, Także mam kredyt w GE i chcę go spłacić kredytem BZ WBK. Atrakcyjne oprocentowanie w CHF 4,47%. Jeżeli chodzi chodzi o zdolnośćkredytową to niestety trochę trzeba zarabiać. Rata kredytu w walucie do 25% dochodu netto. Kredyty wlutowe dają na 15 lat w ratach malejących(więć każdy sam może wyliczyć ratę) pozdr. And Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: KREDYT na spłate KREDYTU. Millenium? IP: 62.89.99.* 17.04.02, 14:51 Ja osobiście mam kredyt w Millennium. Jestem z niego naprawdę bardzo zadowolona. Znam tez oddział najlepiej poinformowanych i kompetentnych pracowników w tej dziedzinie. Mieści sie na Świętokrzyskiej, przy skrzyżowaniu z Mazowiecką. Panowie z banku bardzo profesjonalnie się mną zajęli, mimo tego, że w tej dziedzinie nie jestem orłem. Tłumaczyli wszystko jak "krowie na miedzy", bez żadnych irytacji. Nie wszędzie spotkałam się z tak miłą obsługą. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: KREDYT na spłate KREDYTU. Millenium? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.04.02, 16:30 Gość portalu: Aga napisał(a): > Ja osobiście mam kredyt w Millennium. Jestem z niego naprawdę bardzo zadowolona > . > Znam tez oddział najlepiej poinformowanych i kompetentnych pracowników w tej > dziedzinie. Mieści sie na Świętokrzyskiej, przy skrzyżowaniu z Mazowiecką. > Panowie z banku bardzo profesjonalnie się mną zajęli, mimo tego, że w tej > dziedzinie nie jestem orłem. Tłumaczyli wszystko jak "krowie na miedzy", bez > żadnych irytacji. Nie wszędzie spotkałam się z tak miłą obsługą. Polecam. Hehehehehehehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhehehehehehehehheheheh dobre, naprawde dobre. gdybym nie miał u nich konta firmowego i osobistego od ponad 2 lat i nie strał się o kredyt to bym uwierzył. No chyba że jestes tym wyjątkowo wyjatkowym przypadkiem - ja miałem im dalej tym bardziej pod górkę. W końcu dałem sobie spokój i bez problemów dostałem w innym banku. nawiasem oprocentowanie to nie wszystko - prowizje - wszystkie, plus koszty wycen, ubezpieczeń itd nie mówiąc juz o róźnicach kursowych itd ;) Odpowiedz Link Zgłoś