Dodaj do ulubionych

Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8

IP: 62.29.137.* 22.10.04, 11:19
Czy ktoś coś o nich słyszał / rozważa kupno mieszkania w tym budynku / ma
jakieś informacje, które powinno się wziąć pod uwagę przed podjęciem decyzji
o kupnie tam mieszkania?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tommy Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: 62.29.137.* 22.10.04, 11:21
      Jeszcze jedno - dyskusję, do której jest link poniżej już widziałem.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=14258620&a=14731546
      • Gość: Łukasz B. Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: 195.117.230.* 22.10.04, 11:32
        Witaj. Ja co prawda nie kupuję mieszkania u Wan-a, ale mieszkam obecnie
        naprzeciwko budowy "Apartamenty Stary Żoliborz" i powiem ci, że chłopaki
        pracują dzień w dzień od 6 rano do 22. W soboty trochę krócej, no i w niedzielę
        tez im się zdarza. Na budowie jest porządek, jaki żadko widuję na budowach, no
        i wygląda że naprawdę porządnie stawiają te budynki.
        Pozdrawiam.
        • noelka28 Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 22.10.04, 14:26
          nie dziwie sie, jak bym kasowala ponad 5000zl za m2 to tez bym sie przykladala
          do pracy
      • Gość: kasia44 Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 21:24
        Nie bardzo wiem, czy pytając o informacje, które powinno się wziąć pod uwagę
        przed podjęciem decyzji o kupnie tam mieszkania, masz na myśli dokumentację,
        którą należy sprawdzić. Ale, jeżeli chodzi o dokumenty, które należy sprawdzić
        przed podpisaniem umowy to aktualny odpis z KRS, odpis z księgi wieczystej
        (osobiście oglądałam Księgę Wieczystą w Sadzie Rejonowym i potwierdzam, ze WAN8
        jest wieczystym użytkownikiem gruntu), decyzję zezwalająca na budowę, podstawę
        prawną nabycia nieruchomości.

Umowa przedwstępna (zwłaszcza cześć zdawczo-odbiorcza) jest niekorzystna dla
        klienta. Umowę przejrzał mój kolega (radca prawny) i miał do niej mnóstwo uwag
        i propozycji zmiany niekorzystnych zapisów. Ale, jego komentarz podsumowujący
        był taki, ze inni developerzy proponują jeszcze gorsze umowy. Tu niewątpliwym
        plusem, jest wplata kasy na zastrzeżony rachunek bankowy i fakt, ze po
        podpisaniu umowy Twoje roszczenie wynikające z umowy zostanie wpisane do Księgi
        Wieczystej. Niemniej jednak warto wspomnieć, WAN zaciągnął kredyt i jako
        zabezpieczenie spłaty kredytu ustalono m.in. obciążenie prawa wieczystego
        użytkowania gruntu.

Od razu zaznaczam, ze moim zdaniem poziom obsługi klienta przez Dział Handlowy
        firmy WAN nie jest adekwatny do poziomu cen. Mam nadzieje, jednak że budynek,
        który zostanie wzniesiony u zbiegu ulic Popiełuszki i Słowackiego odzwierciedli
        cenę ustalona przez developera. Mam taką nadzieję, bo już mam tam swój wkład.
        • Gość: Tommy Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 15:51
          Twoje uwagi powyżej są dla mnie bardzo cenne. Z chęcią bym z Tobą porozmawiał,
          bo też jestem właśnie przed negocjacjami umowy przewstępnej i byłbym bardzo
          zobowiązany, gdybym mógł poznać Twoje doświadczenia w tym zakresie. Poproszę o
          SMSa na 502 18 4821, to oddzwonię. Tomek.
        • Gość: Tommy Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 16:19
          Kasia44: Ja też już posprawdzałem, co można było posprawdzać i parę rzeczy mi
          się nie do końca spodobało, jak naprzykład cały układ z Vidicon, który nie jest
          dla mnie całkowicie jasny, albo nierównomierne rozłożenie praw i obowiązków
          stron w umowie przedwstępnej. Ciekawe tylko, co z tym można zrobić... (dlatego
          chciałbym pogadać).

Poziom dostępnych w WAN informacji jest dość niski, a poziom komfortu
          inwestycji podnosi trochę fakt, że Pan Prezes (i parę innych osób) też wykupił
          tam mieszkanie. ;-)
          • marcinek00 Salon "PRZYTULNY DOM" !! 09.11.04, 13:48
            Szanowni Państwo!

W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku
            (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim:

· Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR
            · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz
            · Rolety, Verticale, Żaluzje
            · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax
            · Meble sosnowe

Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach !

Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty !

Serdecznie ZAPRASZAMY !!!!
    • marcinek00 Salon " PRZYTULNY DOM" 09.11.04, 13:50
      Szanowni Państwo!

W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku
      (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim:

· Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR
      · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz
      · Rolety, Verticale, Żaluzje
      · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax
      · Meble sosnowe

Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty !

• Gość: ..ZAPRASZAMY Re: Salon " PRZYTULNY DOM" JUZ OTWARTE ~!~! IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 17.01.05, 15:02
        Szanowni Państwo!

SALON PRZYTULNY DOM JUZ OTWARTY !
        w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce)

Bogata oferta :

Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR
        Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz
        Rolet, Verticali, Żaluzji
        Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia
        Mebli sosnowych

Na hasło Jestem z FORUM” 4 % rabatu od cen katalogowych na wszystkie
        produkty !

zapraszamy na naszą stronę
        www.przytulnydom.com