Gość: Tommy IP: 62.29.137.* 22.10.04, 11:19 Czy ktoś coś o nich słyszał / rozważa kupno mieszkania w tym budynku / ma jakieś informacje, które powinno się wziąć pod uwagę przed podjęciem decyzji o kupnie tam mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tommy Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: 62.29.137.* 22.10.04, 11:21 Jeszcze jedno - dyskusję, do której jest link poniżej już widziałem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=14258620&a=14731546 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: 195.117.230.* 22.10.04, 11:32 Witaj. Ja co prawda nie kupuję mieszkania u Wan-a, ale mieszkam obecnie naprzeciwko budowy "Apartamenty Stary Żoliborz" i powiem ci, że chłopaki pracują dzień w dzień od 6 rano do 22. W soboty trochę krócej, no i w niedzielę tez im się zdarza. Na budowie jest porządek, jaki żadko widuję na budowach, no i wygląda że naprawdę porządnie stawiają te budynki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
noelka28 Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 22.10.04, 14:26 nie dziwie sie, jak bym kasowala ponad 5000zl za m2 to tez bym sie przykladala do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia44 Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 21:24 Nie bardzo wiem, czy pytając o informacje, które powinno się wziąć pod uwagę przed podjęciem decyzji o kupnie tam mieszkania, masz na myśli dokumentację, którą należy sprawdzić. Ale, jeżeli chodzi o dokumenty, które należy sprawdzić przed podpisaniem umowy to aktualny odpis z KRS, odpis z księgi wieczystej (osobiście oglądałam Księgę Wieczystą w Sadzie Rejonowym i potwierdzam, ze WAN8 jest wieczystym użytkownikiem gruntu), decyzję zezwalająca na budowę, podstawę prawną nabycia nieruchomości. Umowa przedwstępna (zwłaszcza cześć zdawczo-odbiorcza) jest niekorzystna dla klienta. Umowę przejrzał mój kolega (radca prawny) i miał do niej mnóstwo uwag i propozycji zmiany niekorzystnych zapisów. Ale, jego komentarz podsumowujący był taki, ze inni developerzy proponują jeszcze gorsze umowy. Tu niewątpliwym plusem, jest wplata kasy na zastrzeżony rachunek bankowy i fakt, ze po podpisaniu umowy Twoje roszczenie wynikające z umowy zostanie wpisane do Księgi Wieczystej. Niemniej jednak warto wspomnieć, WAN zaciągnął kredyt i jako zabezpieczenie spłaty kredytu ustalono m.in. obciążenie prawa wieczystego użytkowania gruntu. Od razu zaznaczam, ze moim zdaniem poziom obsługi klienta przez Dział Handlowy firmy WAN nie jest adekwatny do poziomu cen. Mam nadzieje, jednak że budynek, który zostanie wzniesiony u zbiegu ulic Popiełuszki i Słowackiego odzwierciedli cenę ustalona przez developera. Mam taką nadzieję, bo już mam tam swój wkład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 15:51 Twoje uwagi powyżej są dla mnie bardzo cenne. Z chęcią bym z Tobą porozmawiał, bo też jestem właśnie przed negocjacjami umowy przewstępnej i byłbym bardzo zobowiązany, gdybym mógł poznać Twoje doświadczenia w tym zakresie. Poproszę o SMSa na 502 18 4821, to oddzwonię. Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Apartamenty Stary Żoliborz / WAN 8 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 16:19 Kasia44: Ja też już posprawdzałem, co można było posprawdzać i parę rzeczy mi się nie do końca spodobało, jak naprzykład cały układ z Vidicon, który nie jest dla mnie całkowicie jasny, albo nierównomierne rozłożenie praw i obowiązków stron w umowie przedwstępnej. Ciekawe tylko, co z tym można zrobić... (dlatego chciałbym pogadać). Poziom dostępnych w WAN informacji jest dość niski, a poziom komfortu inwestycji podnosi trochę fakt, że Pan Prezes (i parę innych osób) też wykupił tam mieszkanie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek00 Salon "PRZYTULNY DOM" !! 09.11.04, 13:48 Szanowni Państwo! W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim: · Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz · Rolety, Verticale, Żaluzje · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax · Meble sosnowe Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach ! Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty ! Serdecznie ZAPRASZAMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek00 Salon " PRZYTULNY DOM" 09.11.04, 13:50 Szanowni Państwo! W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim: · Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz · Rolety, Verticale, Żaluzje · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax · Meble sosnowe Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach ! Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty ! Serdecznie ZAPRASZAMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..ZAPRASZAMY Re: Salon " PRZYTULNY DOM" JUZ OTWARTE ~!~! IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 17.01.05, 15:02 Szanowni Państwo! SALON PRZYTULNY DOM JUZ OTWARTY ! w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce) Bogata oferta : Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz Rolet, Verticali, Żaluzji Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia Mebli sosnowych Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach ! Na hasło Jestem z FORUM” 4 % rabatu od cen katalogowych na wszystkie produkty ! zapraszamy na naszą stronę www.przytulnydom.com Serdecznie ZAPRASZAMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś