Gość: euro IP: *.mst.gov.pl 24.04.02, 12:15 czy zna ktos przypadek, aby nabywca mieszkania dostal akt notarialny przed odbiorem koncowym inwestycji przez gmine? a moze ktos z Was ma akt notarialny a gmina nie odebrala budynku? euro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p Re: akty not. przed odbiorem IP: *.datastar.pl 24.04.02, 12:26 Widziałem akt w spółdzielni mieszkaniowej (nie jest to sprzedaż ale ustanowienie odrębnej własności lokali specyfika prawa spółdzielczego) gdzie było wydane zaświadczenie o samodzielności lokali a spółdzielnia w terminie zakreślonym w akcie (było to jakię 5-5 dni) zobowiązywała sie do uzyskania pozwolenia na użytkowanie. Lecz akt był sporządzan tak około 20 grudnia i dlaego pospiech. Bez pozwolenia na użytkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekP Re: akty not. przed odbiorem IP: *.acn.pl / *.auth-el-0209568.acn.pl 03.05.02, 12:46 Ja mam akt notarialny (mieszkanie spółdzielcze własnościowe), a inwestycja nie została jeszcze odebrana przez gminę. Mieszkanie kupilem nie od spółdzielni ale od podwykonawcy, któremu spółdzielnia płaci gotowymi mieszkaniami. Odpowiedz Link Zgłoś