Dodaj do ulubionych

Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA

04.11.04, 13:31
wlasnie, wielu z Was decyduje sie na mieszkania poza Centrum (Tarchomin,
Bialoleka, Ursus, Kabaty)- jak znosicie dojazdy? Do Centum, do pracy itp. bo
przeciez wiadomoo ze nie kazdemu udaje sie pracowac obok miejsca zamieszkania
a i na Starowke tez czasem na spacerek by sie poszlo. Nie mecza Was korki?
Ile czasu spedzacie codziennie "w podrozy"???

Obserwuj wątek
    • Gość: Tracy Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: *.k.mcnet.pl 04.11.04, 13:47
      Mieszkam pod Warszawa a pracuję na Mokotowie. Szczerze mówiąc nawet za dopłatą
      nie zamieszkałabym w Centrum, nie ma gdzie wyjść z psem czy z dzieckiem na
      spacer, cały czas smród i hałas a u mnie na wsi spokój i widoki na drzewa w
      pięknej jesiennej oprawie kolorystycznej. Oczywiście pewnym utrudnieniem są
      dojazdy (ok. 30-40 minut w jedą stronę dziennie)wypady do kina czy restauracji,
      ale trudno coś za coś.
    • Gość: Karzeł Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 04.11.04, 13:52
      Odpowiadam na pytania:
      > jak znosicie korki?
      Nieźle
      > nie męczą Was korki?
      Zupełnie nie, ale tylko jak się jedzie komunikacją miejską. Samochodem jest o
      wiele gorzej.
      > Ile czasu spędzacie codziennie 'w podróży'?
      Około godziny. Ale w obie strony.
      Ja w 20 minut dojeżdżam na Starówkę, a 25-30 do Centrum. Jeśli jednak jadę przy
      stacji metra Dw.Gdański to nawet szybciej.
    • tymcio Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA 04.11.04, 14:12
      Mieszkam obecnie w ursusie,
      pracuje w okolicach ronda Daszyńskiego
      dojedzadm codziennie 30 min w jedną stronę, i to jade jkaimis dziurami, po
      przejazdach kolejowych itp.
      Mnie osobiscie b. ciezko sie dojezdza, Na samych al. Jerozolimskich to jeszcze
      jest ok, ale po prostu trudno sie wydostać z Ursusa i wjechac na Aleje...
      dlatego ich unikam.
      Poza tym wizyta w miescie to prawie zawsze bezalkoholowy wyjazd samochodem, bo
      taksówka za 30zł x 2 to jednak spory wydatek.
      Mieszkanie zupełnie za mistem to na pewno duży plus (cisz spokój itp.) Pewnie
      sam bym się wyniósł gdzies na cichą podwarszawską wieś ale teraz wlasnie
      zamieniam ursus na cos blizej centrum (jednak lubie miasto z wszystkimi jego
      plusami i minusami)
      Metro byloby super, ale kabaty nie podobaja mi sie i poza tym są nawet dużo
      dalej niż taki Ursus.
      • Gość: agnieszka Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: 195.116.118.* 04.11.04, 15:51
        Mieszkam pod warszawą - jabłonna.
        Niby nie jest tak żle bo to tylko 20 km od centrum i "teoretycznie 20 min" samochodem, ale wyjątkowo zle znoszę dojazdy i przenoszę się bliżej.
        Jak przedmówca- wole miasto ze wszystkimi jego plusami i minusami.

Obecnie dojazdy zajmują mi ok 3 godz. dziennie do pracy w centrum. Pracuję dużo i długo.
        Potem juz nic mi się nie chce:( To nie jest zycie tylko wegetacja i nie rekompensuje mi tego mieszkanie w domu w otoczeniu zieleni - bo zwyczajnie nie mam siły cieszyc się tym,...
        Dojezdzam samochodem- nie mam alternatywy w postaci metra czy tramwaju, i uwazam ze jestem pod tym wględęm lepiej uposazona niż ci ktorzy musza i tak stac w tych samych korkach co ja, ale za to w zatłoczonych autobusach i marznąc na przystankach.
        Nie sądze aby mieszkancy białołeki czy tarchomina mieli znacznie lepiej niż ja.
        Zwłaszcza jesli mieszkają dodatkowo w bloku - jabłonna to ok 15 min samochodem dalej ale za to mozliwośc mieszkania w domku z ogródkiem niedaleko lasu.
        Teraz "uciekam" do miasta do bloku, ale kiedys wroce do domku pod lasem ;)
      • Gość: tymcio Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: *.centertel.pl 16.11.04, 09:06
        Dzis wyjechałem do pracy z ursusa o godz. 8.00, nie jak zwykle dziurami (ale
        szybciej), tylko najnormalniej. Wjechałem sobie na JErozolimskie, i spokojnie
        mogłem oddać się lekturze wręczonego po drodze Metropolu, od czasu do czasu
        popuszczając lekko sprzęgło coby nikt za mną nie trąbił. Niestety MEtropol jest
        prasą o niezbyt wygórowanych tekstach dlatego po kilku minutach mogłem oddać
        się przyjemności oglądania spokojnie presuwających się widoków za lewym oknem.
        Jechałem sobie lewym pasem, po prawej jechał niestety TIR, więc widok za tym
        oknem był delikatnie mówiąc nieinteresujący. Po przejechaniu skrzyżowania koło
        REduty wreszcie zaczęło się coś dziać i już skończyła się sielanka. Trzeba było
        się porządnie wziąc za kierownik. Spokojnie dotarłem do pracy, była 8.50.
        Dodam, że w piątek kiedy z powodu długiego weekendu ruch nie był wzmożony
        pokonałem tę trasę w 15 min.
        Życzę miłego dnia!!!
    • Gość: arek Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 04.11.04, 16:09
      Moja trasa: Nowodwory - Klif na Okopowej. Rano jadę średnio 23 minuty
      (wyjeżdżam z domu około 6.45.). Po pracy różnie - od 30 minut do 50 (gdy
      otwierali Arkadię)
    • Gość: Aga Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: 217.153.179.* 04.11.04, 20:46
      Ursus-centrum ;godzina w 1 stronę w szczycie
    • konrad.boryczko Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA 05.11.04, 08:45
      Grochow-Centrum: 10 minut tramwajem. Plus 2x5 minut spcerkiem. Tak samo z
      powrotem.
      Niedlugo przenosze sie na Goclaw. Bedzie gorzej :(
      Pzdr.
    • Gość: CRT Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 05.11.04, 11:55
      Jeszcze 2 lata temu jżdziełem z Saskiej Kępy na Ursus (18 km) i dojazd zajmował
      mi 50min (krek na trasie łazienkowskiej, korek przy pomniku lotnika i korek
      przy dworcu zachodnim). Teraz dojazd z Tarchomina (Nowodwory) na ten sam Ursus
      (26 km)zajmuje mi 60 min. Mam nadzieję że jak wybudują most północny to
      sytuacja poprawi się trochę, przynajmniej jest taka szansa.
      • noelka28 CRT 05.11.04, 16:29
        a dlaczego, pracujac w Ursusie , zdecydowles sie na Tarchomin?
        • Gość: CRT Re: CRT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.04, 21:15
          Dzisiaj pracuję w Ursusie a jutro mogę pracować gdzieś indziej. Prucuję tam już
          4 lata i widzę te poranne korki, wyjazd z tej dzielnicy jest troszkę kiepski.
          Nie znam coprawda planów przyszłych dróg w Wawie, ale jakoś nie widzę
          możliwości poprawy komunikacji między Ursusem a centrum. Komunikację Tarchomina
          z resztą Wawy mam nadzieję że poprawi most Północny (koniec 2008r)i dla
          pasażerów komunikacji miejskiej, szybki tramwaj do Młocin i póżniej metro.
          Poza tym, obenie ceny na Tarchoninie są niższe niż w Ursusie, a jak poprawi
          się komunikacja - most i tramwaj, ceny mieszkań pewnie wzrosną (mam nadzieję,
          tak samo było z Ursynowem). Tarchomin to w miarę młoda i rozwojowa dzielnica,
          bo reszta Wawy już stoi w korkach i niewiele można zrobić aby poprawić
          komunikację bez oprotestowania (przykład A2 pod Ursynowem, trasa N-S).
          Ale każdy może wybrać między złym a gorszym :)
          • Gość: an Re: CRT IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 09.11.04, 11:43
            a ja przez cale zycie mieszkalam w wolominie. Dojazdy mnie zabijaly. 1,5 h w
            jedna strone, czyli 3 h w podrozy dziennie. Od miesiaca mieszkam na Kabatach i
            jest cudownie. Pare metrow dalej wies i las, a do Centrum dojazd naprawde
            luksusowym metrem w pol godziny.jakos nie czuje sentymentu do smierdzacego
            pociagu lub zdezelowanego autobusu z lat 70-tych. pozdrawiam
    • Gość: anni Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: 217.11.141.* 09.11.04, 12:33
      dojazd z Kabat - to bajka! metrem 20 minut!
      inne wymienione dzielnice to owszem koszmarek
      • konrad.boryczko Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA 09.11.04, 13:01
        Gość portalu: anni napisał(a):

> dojazd z Kabat - to bajka! metrem 20 minut!
        > inne wymienione dzielnice to owszem koszmarek

Grochow tez? :)
        • Gość: Marecki Pruszków - wawa IP: 212.160.138.* 09.11.04, 13:18
          Pruszków - W-wa Gocław, WKD - 30 minut plus autobusem 25-30 - łacznie z
          czekaniem i przejściem na przystanek 1 godz i 10 minut. Nie jest źle, ale ze
          wzgląd na sentyment (wychowałem się na Mokotowie) wracam niedługo do wawy ale
          na kabaty. Przejazd wtedy niewiele się skróci bo gdzieś o 20 minut, ale zawsze
          coś i bedzie mozna spokojnie wyskoczyc gdzies na piwo wieczorkiem i nie patrzec
          na zegarek ze o północy odjeżdza ostatnia kolejka do Pruszkowa :-))). Tu plus
          ewidentny. Taksa nie jeżdzę bo wydatek w jedną strone około 100 zł mnie nie
          kręci.
      • Gość: ON Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: 213.77.50.* 09.11.04, 13:23
        skad dokad 20 min ??? bo chyba znei cala trasa hehe
        • Gość: an Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 09.11.04, 13:26
          z Kabat do stacji Centrum jedzie sie ok. 21 minut
        • an_ni Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA 09.11.04, 13:33
          do centrum, balwanie - a centrum to nie jest dw gdanski prawda?
        • Gość: Marecki Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: 212.160.138.* 09.11.04, 14:26
          Kurka ludzie czytajcie uwaznie albo nauczcie sie czytać, napisałem ze skróci
          sie o jakies 20 minut a nie do 20 minut...
          • Gość: anni Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA IP: 217.11.141.* 09.11.04, 15:19
            a ty nie zauwazyles ze to nie do ciebie byly te odpowiedzi o 20 minutach, nie
            wiesz co to jest drzewko odpowiedzi? nie widzisz czy co?
            • michalfront Re: Wasze dojazdy do Centum/pracy - WAWA 09.11.04, 15:22
              zastanawiam się nad Lewandowem - czy ktoś mieszka w tamtych okolicach (Derby,
              Brzeziny itp.)? Ile zajmuje Wam dojazd, powiedzmy w okolice Bankowego czy
              Rotundy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka