Gość: Paweł IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 20:14 ZAMIERZAM KUPIĆ MIESZKANIE W FIRMIE BARC WARSZAWA SA NA OSIEDLU "POD DĘBAMI" W BIAŁOŁĘCE PROSZĘ O OPINIE CZY WARTO, CZY W COŚ SIĘ WPAKUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T52 Re: BARC kupno mieszkania IP: 10.30.1.* 29.04.02, 08:46 nie rób tego - problemy gwarantowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: BARC kupno mieszkania IP: *.ipartners.pl 10.05.02, 13:07 Równiez jestem zainteresowana zakupem mieszkania w firmie BARC, prowadzę juz rozmowy, ale po wejść na strone zaczynam miec obawy. Jakie moga wyniknąć problemy kupując mieszkanie w tej firmie. Byłabym b. wdzieczna za rady. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon Re: BARC kupno mieszkania IP: 10.30.1.* 10.05.02, 14:02 po pierwsze kotłownia czyli wysoki czynsz, po drugie teren wlasnoscia dewelopera po trzecie zapytaj tych na Bielanach co sądzą o Barcu - napewno odradzą Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna7 Re: BARC kupno mieszkania 29.04.02, 10:12 nie radze w to sie mieszac - od razu mozesz sobie odpuscic (chyba, ze kochasz klopoty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: BARC kupno mieszkania IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 09:39 nie mają tam gazu ziemnego, kotłownie olejowe (są własnościoą Barcu - wyobrażasz sobie jaki będzie czynsz w zimie?) po drugiej stronie ulicy buduje Energopol - szybko i sprawnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: BARC kupno mieszkania IP: 195.94.198.* 04.05.02, 23:11 Kolego ja juz wybudowalem z Barckiem i nikomu takiego przezycia nie zycze. Odpusc ich sobie. Albo wybierz sie na chomiczowke i zapytaj mieszkanców co mają za sobą. t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BARC kupno mieszkania IP: 62.233.140.* 09.05.02, 12:08 Moja kuzynka kupiła w Barcu "pod Dębami" dwupoziomowe mieszkanko. Mieszka w nim od grudnia i jest bardzo zadowolona. O problemach nie słyszalam.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: BARC kupno mieszkania IP: 195.117.240.* 15.05.02, 14:31 Ja mieszkalem na Chomiczowce - wynajmowalem tam mieszkanie bron Boze nie kupowalem. Sytuacja byla taka ze: Barc zatrzymal sobie kotlownie olejowa na wlasnosc i czynsze z tego powodu byly sporo wyzsze. Jezeli chodzi o wlasnosc dzialki to owszem ziemia pod samym budynkiem byla sprzedana razem z mieszkaniami ale juz chodniki i trawniki pozostaly Barcu. Ludzie na Chomiczowce sie zjednoczyli, wynajeli prawnika i sie zaczeli procesowac. Nie wiem na czym stanelo bo sie wyprowadzilem czym predzej. Wykonanie mieszkania fatalne - jaka cena taka jakosc: ściany dzialowe z plyt gipsowych w zwiazku z czym jak ktos u sasiadow ogladal telewizje to ja wiedzialem jaki program oglada, zamiast tynkow na suficie plyty gipsowe, w zwiazku z czym pewnego dnia prawie spadl mi zyrandol - zatrzymal sie na jednym wkrecie. Chcialem to przykrecic na dyble ale nie bylo to mozliwe - wiertarka wpadala mi w dziure pomiedzy plyta a sufitem. Musialem poprzestac na przykreceniu na kilka wkretow do drewna - musze przyznac ze w drewno trudniej sie wkreca niz w te sufity. Podsumowujac zdecydowanie odradzam jakiekolwiek kontakty z firma Barc. Po pierwsze jakosc pozostawia wiele do zyczenia: tanio i badziewnie. Po drugie pewne przekrety, ktore powoduja ze trzeba potem placic czynsz jak za zboze. O szczegoły i nowosci napewno mozna sie dowiedziec u ludzi ktorzy tam mieszkaja dotad. Sa to bloki Maszewska 31, 33, 35 i jeszcze ze dwa ale nie pamietam adresow. Pozdrawiam Egon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster do Egona IP: 10.30.1.* 16.05.02, 08:58 co do wykonania mieszkań czy Barcu nic odkrywczego nie napisze, ale rozbawiłeś mnie do łez - wkręty do drewna jak sama nazwa wskazuje są do drewna natomiast do płyt gipsowo-kartonowych stosuje sie specjalne kołki do płyt; najlepiej metalowe zaciskowe które wykorzystują tą pustą przestrzeń na którą natrafiłeś a na takich kołkach możesz powiesić szafkę kuchenna z glinianym serwisem na 24 osoby czy ciężki kuty żeliwny żyrandol Egonie to już nie tamte czasy kiedy nie było niczego i były prowizorki -teraz mamy wszystko tylko niektórzy nie wiedzą jak i do czego używać różnych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: do Egona IP: 195.117.240.* 16.05.02, 12:14 Nie jestem Majstrem jak Ty wiec moge takich rzeczy nie wiedziec. Ten zyrandol byl juz przykrecony wczesniej niezgodnie ze sztuka: oberwal sie bez niczego. Na swoje usprawiedliwienie moge dodac ze stalo sie to tuz przed tym jak sie stamtad wyprowadzalem i nie mialem czasu na zadne kombinowanie i dowiadywanie sie how to, a mieszkania zdac nie moglem z wiszacym zyrandolem na jednym dyblu, ktory zaraz odpadnie. BTW dzieki za pouczenie. Nastepnym razem bede wiedzial jak cos przytwierdzic do plyty gipsowej, chociaz z drugiej strony raczej taka wiedza mi sie nie przyda: buduje z porzadnym developerem. Nie zmienia to faktu ze na mieszkanie z Barciem powinni decydowac sie tylko Ci ktorzy lubia klopoty. Egon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Egona IP: 157.25.126.* 16.05.02, 12:19 nie chcę Cię martwić, ale w dzisiejszych czasach jeśli nie wszyscy deweloperzy, to napewno znakomita większość robi sufity i ściany z gips-kartonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: do Egona IP: 212.106.0.* 16.05.02, 12:55 Budowałam z Barkiem i mieszkam na Chomiczówce. Co do dalszych losów osiedla, po wyprowadzce Egona, to odzyskaliśmy ziemię i kotłownie i w tej chwili mamy normalne czynsze. Oczywiście kosztowało nas to nerwy i koszty prawnika, ale się udało. Co do jakości wykończenia, to faktycznie - jaka cena, takie wykonanie: można kupić mieszkanie za 1200 dolarów za metr i mieć wykończone super albo za 737 (tak było na Chomiczówce) i na własną rękę wyciszać kartongipsy (my tak zrobiliśmy, kosztowało nas to 1500 zł w kawalerce 35m). Wszystko zależy od tego kogo na co stać. Im dłuższy czas upływa od naszych walk z Barkiem, tym spokojniej do tego podchodzę. Okna jakoś myję, widok mam piękny, choć mycie ich jest faktycznie kłopotliwe. Coraz więcej osób wymienia je na trójdzielne i ma sprawę z głowy. Barc jest trudnym partnerem w budowaniu własnego domu i trudno mi komukolwiek polecić tego developera, bo sama straciłam przez niego sporo nerwów. Ale słuchając opowieści znajomych o dwuletnich opóźnieniach, niemożności uzyskania aktów notarialnych, sufitach spadających na głowę czy wreszcie firmach które wzięły kasę i się zwinęły, to w sumie nie trafiłam najgorzej. Miszkanie oddane tylko z 3-miesięcznym opóźnieniem, ale w tej branży to się może zdarzyć, cena stała. Niestety w naszej rzeczywistości trudno powiedzieć, że ktoś jest dobrym developerem czy spółdzielnią. Przykład - po sąsiedzku mam bloki Kwadratu - świetna spółdzielnia, polecana, tylko że właśnie upadła. Spółdzielnia PAX - świetna firma, solidna, ładne mieszkania (choć znacznie droższe niż BARC) - a ostatnio odcięli im ciepłą wodę do wszystkich bloków, bo nie płacili rachunków. Dla ostrzeżenia - na nowym osiedlu BARCu niestety nie odzyskacie kotłowni, bo BARC już w umowach przedwstępnych zagwarantował sobie ich własność i możliwość dyktowania cen za ciepłą wodę i ogrzewanie. Niestety, sam musisz się zdecydować, czy chcesz w to wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: do Egona IP: 212.106.0.* 16.05.02, 12:59 Jeszcze jedno - nie mam gazu, tylko kuchenkę na prąd i jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona. Wcale nie jest drożej, a na pewno bezpieczniej. Jeśli kiedyś będę zamieniać mieszkanie, to chcę mieć też PRĄD i nic więcej, żadnego gazu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawka Re: BARC kupno mieszkania IP: *.mst.gov.pl 15.05.02, 16:08 Człowieku, nie myśl o tej firmie widziałam mieszkania na Maszewskiej jak ktoś próbuje odsprzedać mieszkanie tam, z ceną schodzi w tempie 10 tys. na tydzień a lubisz okna których się nie da otworzyć ? serdecznie odradzam Barc, zwłaszcza mieszkania nie zbudowane jeszcze. nie wiadomo jakie pomysły mają w zanadrzu pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
tanitazaitceva Re: BARC kupno mieszkania 23.01.19, 09:24 Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/ Odpowiedz Link Zgłoś