Gość: Ania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.01, 12:55 Prowadzą już drugą inwestycję przy ul.Odkrytej na Tarchominie. Czy macie jakieś doświadczenia z tą firmą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mna Re: INWESTPROJEKT IP: 217.8.161.* 06.06.01, 13:29 Podpisałam rok temu umowę z tą firmą w momencie gdy zaczynali budować partery. Termin oddania będzie prawdopodobnie o 1,2 mieś wcześniejszy niż w umowie chośc w umiowie przewidywali 18 mies na budowę, a sasiednie budowy miay być realizowane w ciągu 1 roku (ale tu technologia jest "tradycyjna" podczas gdy inne to konstrukcja żelbetowa wypełniona bloczkami mineralnymi). Budują nie za szybko ale terminy płatnosci są adekwatne do postępów budowy. Mieszkanie sfinansowane jest w 75% stan budowy: skończone tynki wew. częściowo otynkowane na zewnątrz, robią drogi dojazdowe. W trakcie budowy można było i zmienić ustawienie ścian zrezygnować z pewnych elementów np: kuchenki malowanie parapety, wybrać instalację do kuchni gazową albo el. w ej samej cenie. Będąc na budowie zmierzyłam kilka scian i większość trzymała wymiary. Wydaje mi się tylko, że nie wszystkie kąty są prostę i żże podłoga też jest krzywa ale to było jeszcze przed wylewką. Moze po wylewce będzie priosta. Na razie nie jest żle, można się z nimi skontaktować, spotkać z architektem, są w miare elastycznie nastawienie do kupującego. Po moich doswiadczeniach z JW Construction wydaja się nieżli. Czy to był dobry wybór okaże się jak juz odbiorę mieszkanie i w nim zamieszkam. Zawiedli mnie na razie w kwestii stolarki. Nie wiadomo było jakie zastosuja okna, a zastosowali z PCV. Zauważyłam też że ościeżnice rdzewieją, ale chyba idealnej firmy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: INWESTPROJEKT IP: *.hogart.com.pl 30.06.01, 17:03 Droga Mna dzieki za Twoje spostrzeżenia, są identyczne z moimi. Ostatnio kontaktowałam się z Inwestprojektem i dowiedziałam się że mieszkania mają zostać oddane w grudniu. Będąc na budowie, tak jak Ty, odniosłam wrażenie, że robotnicy są ok. 1-2 miesiące przed terminem. Co w tym kontekście myślisz o terminie Inwestprojektu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mna Re: INWESTPROJEKT IP: 217.8.161.* 02.07.01, 17:03 Być moze są bardzo ostrozni wolą nie obiecywać aby potem przypadkiem nie dotrzymać? Poza tym raty płatności rozłożone są w stosunku do tego planowanego terminu. W dziale inwestycji powiedziano mi ponadto, że chcą dać klucze dopiero po załatwieniu wszelkich formalności odbiorów ppoż przez gmine itd. ,a nie jak większość firm przed,być może stad ten zapas? Ostatnio byłam tam wczoraj i położyli już drogę wew. tylko zasiać trawkę i otynkować od podwórka. Mnie się tak bardzo nie spieszy. Czy chcesz kupić coś u nich czy już kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś