Dodaj do ulubionych

Multi Hekk Arkadia

IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 16.11.04, 12:31
Witam wszystkich :-)
wiem że Multi Hekk się dosc często pojawia na tym forum. Jednak mam gorąca
prośbę do osób które kupiły mieszkania w inwestycji Arkadia, przyznam
szczerze ze jestem tym zainteresowana ale mam bardzo sprzeczne opinie na
temat tej firmy. Bardzo proszę o jakiekolwiek doświadczenia z tym zwiazane a
dotyczące szczególnie zaciągnięcia kredytu na ww inwestycje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Re: Multi Hekk Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:41
      Ja mieszkam już w Poduszkowcu. Na zakup mieszkania brałam kredyt w BPH, w banku
      nie miałam problemów. nie trzena tam przynosićn p. pozwolenia na budowę itp. bo
      oni mają te papiery od developera, gdyż na zasadzie "polecenia sobie klientów".
      moje osobiste zdanie jest takie,że lepiej współpracowało mi sie z developerem
      niż z sąsiadami z osiedla, którzy zamiast do developera i gminy ze wybudowali
      im blok mają pretensje do mieszkańców tego bloku.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Agata Re: Multi Hekk Arkadia IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 16.11.04, 12:49
        witaj Zosiu :-)
        Dzięki za odpowiedz, rzeczywiście trochę czytałam o problemach mieszkańców
        Poduszki i podzielam twoje zdanie że to ludzie są beznadziejni co oczywiście
        nie umniejsza tu pewnych zaniedbań Multi Heka.
        A co do banku BPh i kredytu na inwestycje Multi heka to własnie nie do końca
        jest jasne. Spotkałam sie wczoraj z doradcą kredytowym i on mi powiedział że
        Banki nie chcą finansowac Multi heka ze względu na jego słaba kondycje
        finansową i to trochę mnie "zbiło" z tropu... sama nie wiem co mam o tym myslec
        a termin podpisania umowy mam na czwartek :-(
        • Gość: Zosia Re: Multi Hekk Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:28
          No to ja nie nic nie wiem na temat ich kondycji finansowej. Może to z powodu
          rozpoczecia zbyt wielu inwestycji.
          Kiedy ja brałam kredyt w kwietniu 2004 pani z BPH mówiła,że sa ok, że
          wcześniejsze inwestycje też kredytowali mieszkańcom i wszystko w porzadku, moze
          teraz cos się zmieniło, wczeniej mieli o nich nie najgorsze zdanie..
      • Gość: M4b Re: Multi Hekk Arkadia IP: 213.31.184.* 16.11.04, 13:33
        Zosiu, masz prawo do swoich ocen ale nie krzywdź swoimi opiniami wszystkicj jak
        podleci.
        Mieszkańcu osiedla są owszem źli na Poduszkę, ale nie na ludzi wniej
        mieszkających bo oni niczemu nie zawinili.
        Jesteśmy źli na MH i gmoinę. Na MH bo oszukali wszystkich nas z planami
        osiedla, a na gminę bo akceptuje bez mrugnięcia okiem wszystko co tylko MH
        sobie wymyśli, choćby nie wiem jak było to wbrew interesom mieszkańców. - patrz
        np. kwestia dróg wewnątrzosiedlowych na naszym osiedlu. Czy naprawde uważasz że
        powstające bramy i inne zasieki są wyrazem złości na ludzi - mieszkańców
        Poduszki ???
        • zosia_1 Re: Multi Hekk Arkadia 16.11.04, 13:57
          Gość portalu: M4b napisał(a):

> Zosiu, masz prawo do swoich ocen ale nie krzywdź swoimi opiniami wszystkicj
          jak
          >
          > podleci.
          > Mieszkańcu osiedla są owszem źli na Poduszkę, ale nie na ludzi wniej
          > mieszkających bo oni niczemu nie zawinili.
          > Jesteśmy źli na MH i gmoinę. Na MH bo oszukali wszystkich nas z planami
          > osiedla, a na gminę bo akceptuje bez mrugnięcia okiem wszystko co tylko MH
          > sobie wymyśli, choćby nie wiem jak było to wbrew interesom mieszkańców. -
          patrz
          >
          > np. kwestia dróg wewnątrzosiedlowych na naszym osiedlu. Czy naprawde uważasz
          że
          >
          > powstające bramy i inne zasieki są wyrazem złości na ludzi - mieszkańców
          > Poduszki ???

Tak właśnie uważam, moze nie wszyscy tk myslą ale jakaś część na pewno, zresztą
          można to sprawdzić w postach.
          • Gość: M4b Re: Multi Hekk Arkadia IP: 213.31.184.* 16.11.04, 14:32
            Zosiu, sytuacja być może z waszej strony tak wygląda. W mojej ocenie wy
            jesteście ofiarą sytuacji i wojny z MH i gminą. Dostaliście niejako rykoszetem.
            Cierpicie na tym że Wasza działka kończy się 1,5 m. od ścian budynku a
            developer nie zadbał o zapewnienie żadnej służebności dróg dojazdowych do
            waszego budynku. I tak chyba niestety będzie dopóki nie utworzycie wspólnoty
            która dogada się z którąś ze wspólnot posiadających drogi.
            • Gość: Zosia Re: Multi Hekk Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:35
              Problem w tym, ze takie próby dogadywania sie były juz podejmowane. Prosba o
              udział w drodze za udział w kosztach uzytkowania i modernizacji tej drogi. Tak
              mówiła babeczka z administracji ale nie wiem z która wspólnot i co? Nic bo
              wspólnota ta nie ma ochoty nam nic użyczać wg zasady : moje wiec nie dam nikomu.
              • Gość: M4b Re: Multi Hekk Arkadia IP: 213.31.184.* 16.11.04, 16:11
                A takiej postawy to nie rozumiem - to już zwykła głupota (delikatnie bardzo
                mówiąc). Ciekawe która to wspólnota ?
                Jeśli Tukanów to kicha - MH nie dopuszcza jakiejkolwiek możliwości korzystania
                z ich drogi. W tym celu np. poustawiali palety z kostką brukową na środku
                uliczek, żeby nikt nie mógł przez ich włości jeździć.
    • Gość: M4b Re: Multi Hekk Arkadia - do Agaty IP: 213.31.184.* 16.11.04, 13:44
      Witaj Agato.
      MH jaki jest każdy widzi.
      Decyzję o zakupie mieszkania w tej inwestycji podejmiesz oczywiście sama (z
      rodziną) i to Twój wybór, ja pozwolę sobie tylko na kilka sugestii :

1. rozważ dobrze kwestię, nazwijmy to - logistyczno-komunikacyjną. Położenie
      osiedla, miożliwość dojazdu do niego w godzinach szczytu. Popatrz na to jak
      wygląda to w tej chwili i jak będzie wyglądało po pojawieniu się dodatkowych
      kilkuset (może kilku tysięcy)samochodów w tym miejscu.
      2. Mająć czarno na białym nasze problemy, czytaj super dokładnie proponowane
      zapisy w umowie i akcie notarialnym. Sprawdź super dokładnie kwestię dróg
      wewnątrzosiedlowych - kto jest właścicielem tych ciągów, czy ustanowiono
      służebność gruntową itp.
      3. Dokładnie sprawdź kwestie własności gruntu - dużo wody zostało wylane pt. MH
      ma "tendencje" do budowania na nie swoich działkach, a gmina ma "tendencje" do
      wydawania im pozwoleń na budowę mimo tego "drobiazgu"
      4. Na każdym kroku staraj się śledzić postępy budowy i jakość wykonania prac -
      z tym jest baaardzo różnie - ale to chyba u wszystkich developerów trzeba mieć
      na uwadze.

Ogólnie na pewno na plus MH można zapisać że trzymają się terminów i oddają
      lokale w terminie - choć czasem chyba zbyt wielkim kosztem dla jakości
      wykonania.
      Na plus też na pewno technologia - cegła gwarantuje ciepło. Widziałem różne
      budowy i np. taki sposób budowania - beton gdzie się da a cegła tylko jako
      ogólne wykończenie ścian. Tu jest cegła, tylko cegła i to mi się podoba.
      Plusem jest też na pewno możliwość dokonania zmian w projekcie mieszkania
      według własnych pomysłów - realizują to w zasadzie bez kłopotów.

Myślę że lepszą opinię sobie wyrobisz przeglądając forum (wiem że to masa
      postów i trzeba sporo czasu żeby się przez to przekopać).

Ogólnie - życzę jak najbardzie trafnego korzystnego wyboru.

Pozdrawiam
      • Gość: Agata Re: Multi Hekk Arkadia - do M4b IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 16.11.04, 13:54
        Witaj M4b :-)
        Dzieki za odpowiedz.
        Wiesz tak naprawde to ja sie przez to wszystko przekopałam i zdaje sobie sprawę
        z pewnych rzeczy które niestety w przyszłości mogą bardzo utrudnić życie,
        jednakże jak się kupuje pierwsze M i niestety trzeba to zrobić własnymi siłami
        (finansowymi) to pewne kwestie stają się ważne a inne mniej...
        Mnie w szczególności zaniepokoiło to że doradca kredytowy powiedział że mają
        słabą kondycje finansową i jeżeli przed podpisaniem aktu notarialnego jacyś
        wieryciele będa mieli roszczenia to oczywiście zajmą również wybudowane
        mieszkania. Sama nie wiem co o tym wszystkim mysleć, jeżeli mógłbyś napisać w
        jaki sposób ty starałes się sprawdzić kondycje tej firmy byłabym wdzięczna.

Raz jeszcze dziękuje za odpowiedz :-)
        • Gość: M4b Re: Multi Hekk Arkadia - do M4b IP: 213.31.184.* 16.11.04, 14:28
          Agata, ja zostawiłem całoś zadań związanych z badaniem tej firmy Bankowi.
          Uznałem że oni mają lepszych specjalistów w tej dziedzinie niż ja jestem, poza
          tym wiedzą o co i gdzie pytać.
          Musisz jednak wziąć poprawkę na fakt że ja załatwiałem swój kredyt ok 3 lata
          temu - wtedy jeszcze w LG Petro.
          Potem MH robił dośc duże zakupy gruntów i płacił gotówką ze środków własnych,
          stąd być może słabsza kondycja, ale to tylko moje gdybania.
          • Gość: Agata ARKADIA IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 17.11.04, 11:20
            Czy jest jeszcze ktoś kto kupił mieszkanko w ARKadii i się kredytował jesli tak
            to pytanko w jakim banku ?????????

pozdrawiam wszystkich
            • Gość: wiesiek10 Re: ARKADIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:15
              fajnie ze sa ludzie ktorzy inwestuja w firme multi hekk ludzie z julianki beda
              spokojni o zwrot kasy
              • Gość: blondi771 Re: ARKADIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:25
                ludzie maja tupet chca oskubac multi hekk za to ze zarobil na inwestycji
                julianka.
              • Gość: ceh44 Re: ARKADIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 01:26
                Tobie to się chyba facet nudzi, co? W każdym wątku o MH wypowiadasz się 5 razy,
                cały czas mówiąc to samo - nie dość że przynudzasz to jeszcze bzdury gadasz.
                Podniecasz się niezdrowo. Ludzie z Julianki i tak dostaną kasę, bo MH na to
                stać, wystarczy im kasy choćby ze sprzedaży Julianki wojsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka