Gość: wachamsie IP: *.aster.pl 17.12.04, 09:05 czy ktos kupuje w ogrodach kabackich? wchodzic czy nie? cena jest astronomiczna, ale chyba warto, co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: QQRYQ Re: ogrody kabackie IP: *.aster.pl 17.12.04, 14:53 jaka to dokladnie lokalizacja jaka spoldzielnia i za ile buduja? ja osobiscie zainwestowalem przy wankowicza za 4000m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyba Re: ogrody kabackie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 18.12.04, 13:11 Cena moze i wysoka, ale biorac pod uwage niskie budynki, wysoki standard, ogrody na powierzchni calego dachu i duze balkony (srednio 15-20 m2 na mieszkanie) juz wliczone w cene to chyba nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyba Re: ogrody kabackie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 18.12.04, 13:11 a tak wogole ta sa juz tylko resztki wiec radze sie pospieszyc jesli jestes zainteresowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQRYQ Re: ogrody kabackie IP: *.aster.pl 18.12.04, 17:16 ale nadal nikt mi nie napisal jaka spoldzielnia buduje te ogrody i ile chca za metr kwadratowy. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wachamsie Re: ogrody kabackie IP: *.aster.pl 18.12.04, 17:35 4500 - do 5500. wlaśnie dlatego się wacham Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek Re: ogrody kabackie 31.12.04, 17:06 Wg mnie nie warto. Plusem jest swietna lokalizacja, ale ceny bardzo wysokie i moim zdaniem nie maja uzasadnienia. Nic mnie w tym budynku nie zachwycilo. - zadnych specjalnych udogodnien (te ogrody na dachu to raczej sztuczka marketingowa) - widac rozne oszczednosci - 5 mieszkan na klatce, jeden wjazd do garazu dla calej inwestycji, ciasnawo. - projekt architektoniczny, a zwlaszcza rozklady mieszkan, przecietny. Duze mieszkania (a takie mnie interesowalo) praktycznie tylko z laczenia dwoch. Male z oknami na podworko, czesto ciemne. Jesli jednak sie decydowac, to teraz bo II etap gorszy. Mieszkania z oknami na Stryjenskich - wchodnie; albo Welniana vis a vis kosciola. Warto popatrzec na inne inwestycje, gdzie wg mnie mieszkania bardziej funkcjonalne, na przyklad: - Wersal Podlaski KEN Bis (k. Plaskowickiej) - Edbud Relaks na pld/wsch krancu Kabat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: ogrody kabackie 01.01.05, 00:34 A co takiego świetnego jest w tej lokalizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ogrody kabackie 01.01.05, 16:51 Świetna jest bliskość lasu kabackiego, przy równoczesnej bliskości metra. Oprócz tego , w tym rejonie pojawia się coraz więcej ładnych, przemyślanych przez architektów budynków , co niestety jest rzadkością na kabatach/ursynowie/moczydle. Ogrodów kabackich nie buduje spółdzielnia, tylko developer. Zainteresowanym polecam zajrzenie na poniższą stronę, gdzie osiołek podał wiele interesujących informacji, o tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: ogrody kabackie 01.01.05, 19:19 bliskość lasu... hmmm... [tekst sztampowy dla wszystkich inwestycji w tym rejonie... ] a co to daje poza ładnym widokiem w prześwicie miedzy blokami [za oknem], bo nie wiem czy wiesz, że aby do tego lasu dostać się w miarę wygodnie (albo w ogóle dostac się ) musisz: a) cofnąć się do ulicy Moczydłowskiej (całkiem ładny kawałek... ) b) dojechać do K.E.N-u i dotrzeć do ścieżki obok Stacji postojowej metra... ( też ładny kawałek ) bo w innym przypadku musisz jakoś przedostać się przez bocznicę kolejową Metra Warszawskiego... Co raczej nie jest łatwym zadaniem... Bliskość metra - to można powiedzieć praktycznie o prawie każdej inwestycji w tym rejonie (no ciut kontrowesyjne jest to stwierdzenie w przypadku inwestycji przy relaksowej, gdzie odległość do metra jest ciut dalsza ).... Architektura... No - z tym po części się zgodzę... Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek Re: ogrody kabackie 01.01.05, 20:59 Wg mnie lokalizacja jak na Kabaty wybitna (nie dyskutuję tu o tym, czy Kabaty lepsze od Mokotowa, Wilanowa, Tarchomina etc. :), ponieważ: - do lasu akurat b. blisko - wprost Wełnianą, nie trzeba dreptać do Moczydłowskiej , no chyba że musisz dojechać samochodem i nie masz terenówki (bo taka Wełnianą pojedzie). - dom na samym skraju zabudowy wielorodzinnej, co oznacza zarazem doskonałą infrastrukturę, jak i przestrzeń i ładny widok. Im już prawdopodobnie nikt nie zabuduje (to dotyczy zachodniej części budynku). Nie będzie tu poczucia betonowej pustyni, napchania blok na bloku jak np. w okolicach Ekologicznej. - bliziuteńko bazarek, czyli pyszne jedzonko, sklep z winem, apteka, cafe vinkiel etc. - blisko nowy mini-park moczydłowski (k. szkoły Primus) z placem zabaw - a docelowo może i przy jeziorku będzie park. - dość cicho (za wyjątkiem mieszkań z oknami na Stryjeńskich), choć uwaga na budowę kościoła i dzwonnicy! I teraz porównaj to sobie np. z takim Edbud Plaza. Kolos na skrzyżowaniu KEN i Wąwozowej, widok na Tesco i inne budynki - jak w środku miasta. Głośno i smrodliwie. "Mała" infrastruktura gorsza niż na Moczydle, bo porozrzucana. Dla mnie - to inna liga. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: ogrody kabackie 01.01.05, 22:47 Hmmm... wełnianą mówisz... trzeba będzie sprawdzić przy najbliższej okazji... Ok. przyznaję lokalizacja jak na tereny Kabacko-Moczydłowskie niezła... Może ktoś coś jeszcze jakiegoś osiedla w tym rejonie nie wciśnie (do budynków przy batystowej jeszcze trochę terenu jest ) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ogrody kabackie 02.01.05, 13:44 Aby dojść do lasu, wystarczy skręcic z Wełnianej , koło podstacji energetycznej. Po wschodniej stronie Batystowej będą 4 bliźniaki. Jest to strefa ochronna lasu kabackiego. Nie pamiętam dokładnie, ale działki na których powstają nowe budowle muszą mieć chyba 60 % powierzchni biologicznie czynnej. Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek Re: ogrody kabackie 02.01.05, 20:26 Wiesz coś więcej o tych bliźniakach na Batystowej? Kto buduje, kiedy, za ile etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: ogrody kabackie 02.01.05, 20:48 A może ktoś wie co z tą porzuconą budową przy Batystowej 10 - byłem tam ze 2 miesiące temu - stoi dzwig, z ziemi wystaje podpiwniczenie budynków (?), tablica z 'wziulizacją' osiedla (siedziba inwestora - jakiejś spółdzielni znajduje się w segmentach na przeciwko ). Czy są jakieś perspektywy, że to się ruszy ? a może jakieś info dlaczego została opuszczona ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ogrody kabackie 02.01.05, 21:09 Budowa SBM ustronie - to samo. Ma zalety - moi synowie z kolegami, kręcą tam filmy S-F , o czasch po wojnie atomowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ogrody kabackie 02.01.05, 21:07 Bliżniaki przy Batystowej ma budować prywatna osoba. Mam imię nazwisko i adres, mogę ci przekazać, jak się ze mną skontakujesz e-mailem (ale z danych które posiadam, wszystkie mają właścicieli). Wiem jednak że mają problem. Zasoby kanalizacji w tej okolicy są wyczerpane i jeśli ktoś chce budować, musi ciągnąć kanalizację od Wąwozowej, a to bardzo drogie. W tej sytuacji zabudowę drugiej strony Batystowej też marnie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek Re: ogrody kabackie 03.01.05, 12:39 Wysłałem Ci maila na konto na gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ogrody kabackie IP: *.crowley.pl 16.01.05, 23:41 ...przy Stryjeńskich również głośno i smrodliwie( spaliny dokuczają bo niski budynek oraz zapaszki z barku na bazarku )... Odpowiedz Link Zgłoś
fjo Re: ogrody kabackie 03.01.05, 11:21 a jednak ta inwestycja jest blisko lasu. Wcale nie trzeba wracac do Moczydlowskiej. Idzie sie ulica Welniana mijajac ladne domki jednorodzinne a pozniej w lewo w aleje lipowa i za chwile juz jest las. To tyle o dostepie do lasu... pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: ogrody kabackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:05 Jakbym miała płacić 5,5 tys za metr to bym wolała za te pieniądze dom wybudować... No ale co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyba Re: ogrody kabackie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.05, 00:05 no może 5,5 to juz plotki, ceny oscyluja kolo 5,0, a jak już pisałem po pierwsze jest to niska zabudowa (zawsze drożej), a na przykład w porównaniu z edbudem czy pekao development nie doliczaja ci za balkony o loggie, a tych masz przecietnie 20 m2 na mieszkanie czy domofony, drzwi antywłamianiowe etc. Przy uwzględnieniu tego różnica nie jest aż taka wielka, co nie znaczy, ze jej nie ma. Watpie jednak wby w tego typu budynkach można było znaleźć coś tańszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek O CZYM WY ? TOŻA TAM BĘDZIE KOŚCIÓŁ !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 00:29 Przeciez tam będzie kościół z zygmuntem. Jak zacznie walić to mimo zamknietych okien (czyli duszności w lecie - miast świeżego powierza z lasu) pospadacie z krzeseł. Najwięcej "powałań" jest na wsi - więc z księdzem się nie dogadacie. Zresztą znajdzie się zastep nawiedzonych dewotek żyjących wg rytmu dzwona. Jak każdy ksiądz tak i ten stanie na głowie by się wam narzucać - i przypominać o sobie. Wykorzysta przepisy o ciszy nocnej do oporu - i z rana będzie was grzmocił tym dzwonem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: O CZYM WY ? TOŻA TAM BĘDZIE KOŚCIÓŁ !!!!!!! 05.01.05, 21:22 Chociaż na listy tomka/marka/etc z reguły nie odpowiadam, dla informacji innym: Proboszcz z parafii księdza Pio ( Rybaltow / Nowoczesna ) jest człowiekiem bardzo rozsądnym i życiowym. Nie chce stwarzać konfliktów. Obiecał że będzie bił w dzwony tylko w największe święta i jak go znam , obietnicy dotrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek OBIECANKI CACANKI A GŁUPIEMU RADOŚĆ .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:49 Tak, tak, nie będzie dzownił. Po to właśnie kupuje zygmunta ... Są też tacy co kupują mieszkania przy trakcji kolejowej - ponoć kolejarze obiecali, że nie bedą jeździć za często .... buhahahah Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: OBIECANKI CACANKI A GŁUPIEMU RADOŚĆ .... 06.01.05, 19:04 A tak poza tym, to kolega dobrze się czuje ? Tak dla twojej informacji - największy dzwon posiada w tej chwili kościół parafialny zlokalizowany przy ul. Przy Bażanatrni (parafia błg. (W)ładysława z gielniowa ). I jakoś nie słychać skarg mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Nie słychać skarg ... bo owieczki są bezradne ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:08 "Nie słychać skarg" - a coż mają począć ????????? Owieczki są bezradne, "bogobojne" i predzęj zacisnął zęby starajac się przyzwyczaić. A jak tu owieczki mają ze świetymi krówkami walczyć, które zasłaniają się prawem o ciszy nocnej ? Wg prawa miedzy 6 (tak 6 rano !!!!) a 22 moża grzmocić ile wlezie. W warszawkie (i nie tylko) nie rozumieć, że prawo chroni minimum i tylko minimum, że wkracza wtedy gdy dochodzi do głebokiej obsceny. Poza prawem jest przecież moralność, przyzwoitość, kultura ... a ta nakazywałby w ogóle nie montować dzwonów wśród osiedli mieszkaniowych. Powodzenia w tłumaczeniu tego nietykalnej "swiętej krówce" i w szukaniu wsparcia bogobojnych owieczek. ps. rozumiem, że solidna dzwonnica z posadowieniem to będzie taka otylko zdobka, a dzwon będzie atrapą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec okolic Re: ogrody kabackie IP: *.gts.pl 10.01.05, 12:21 UWAGA na bliskie sasiedztwo kosciola!!! Obecny ma zniknac a powstac wiekszy, wiec jesli komusz bijace dzwony nie przeszkadzaja to jest chyba OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jeszcze ja Re: ogrody kabackie IP: *.gts.pl 10.01.05, 12:31 aha, obecny proboszcz jest OK, ale kto wie jak dlugo tam zabawi. ten nie koniecznie mysi bic, ale kto wie co zrobi nastepca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabacki Re: ogrody kabackie IP: 217.11.141.* 10.01.05, 12:45 te glupie gadki o kosciele, dzwonie i proboszczu .... kosciol wam przeszkadza?! gdzie dzwon zadzwoni moze 2 razy dziennie a ulica przy ktorej bezposrednio bedzie stal blok to nie???? nielogiczne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś